Kaira fiyatlar ile çok oynuyor. Yarın bir baktınız yine 20k olmuş. |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3067. sayfa)
-
-
Portatif, taşınabilir klima önerisi alabilir miyim?
20-30 m2 oda için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Annemin salonu icin 12.000 btu kaira klima almistim. Bugun servis müteaahitin taktigi kablolarin/borularin 18.000 lik klimaya uygun oldugunu söyledi ve aldigimiz klima verimli olmayacagindan degistirilmesi gerektigini soyledi. Bunun baska bir cozumu var midir?
Merhaba.
12000 Btu klimanız 1/4 3/8 boru çapına sahiptir.
18000 Btu cihazlar için uygun dediği boru çapı ise 1/4 1/2'dir.
Yani ince boru aynı,kalın boru ise 12.7mm olarak çekilmiş.
Sizin klimanızın boru çapı use 9,52mm
Bu nedenle borunun ucu dönüştürülebilse de birebir orijinal çaptaki performansı vermeyebilir ve metraja bağlı olarak soğutucu akışkan ilavesi gerektirebilir. Servis bu yöntemleri uygun görüp önermediği için olası arızada garanti de risk altında olacaktır.
Bu nedenle boruyu değiştirmek veya 18000 Btu bir cihaz almaktan başka maalesef çözüm yoktur.
Binanız eski ise eski R22 gazlı 12000 Btu klimaların çapı şimdikinden farklı olarak 1/4 1/2 olduğu için o zamanın 12000 Btu olan cihazlarına göre boru çekilmiş olabilir.
Bu nedenle borunun ucunu uygun çapa dönüştürmeyi servis kabul etmeyip bu tavsiyeyi verdiği için mevcut boruyu kullanmayıp sıva üstü yeni bir hat çekilerek montaj yapılması dışında cihaz için başka bir yöntem maalesef yoktur.
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Teşekkürler hocam. Kairayi iade edip 18000 lik alacagim.
Merhabalar,
1 tane 12.0000 BTU iç ünite
2 tane 9.000 BTU iç ünite
1 tane 30.000 BTU dış ünite
olmak üzere bir multi klima sistemi bakıyorum. Genel olarak yazın soğutma amacıyla kullanılacak, az da olsa kışın ısıtmaya destek olması için kullanılabilir.
Tavsiyelerinizi rica ederim. Bütçe olarak 90 bin civarı bir şey düşünüyorum.
Genel olarak Arçelik, Sigme, Gree gibi markaları gördüm. Daikin ve Mitsubishi Elektric fiyatları epey yüksek bunlara göre gerçekten bu fiyatlara değer mi emin değilim açıkcası. Şimdiden teşekkürler.
-
Rica ederim hocam.
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhabalar.
Eğer iç üniteler aynı anda çalışmayacaksa,hepsini aynı zamanda açık tutmayacaksanız dış üniteyi daha küçük seçebilirsiniz. Kombinasyon imkanına göre 18000 veya 24000 Btu dış ünite seçerek maliyeti düşürebilirsiniz.
Ama hepsi aynı anda çalışma ihtimaline sahipse 30.000 Btu dış ünite daha uygundur.
Sigma klimaların multi olanları Gree üretimidir. Bu nedenle Gree ile Sigma arasında fiyatı uygun olanı tercih edebilirsiniz.
Arçelik de multi için tercih edilebilirdir. Multi cihazların montajında bakır boru kullanırlar.
Gree ve Sigma öncelikli olarak multi sistemde Arçelik de gayet tercih edilebilir durumdadır.
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Bunlar dışında daha iyi bir öneriniz var mıdır ?
Merhaba yakın zamanda dis uniteye elektrik çektiren var mı sigorta kablo 1.500 işçilik 2500 3000 arası da malzeme dahil toplam fiyat aldım normal mi sizce
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160382470
-
Kablo Metresi 30 50 TL arası , Siortada 100 150 TL arası fiyatları. Buna göre hesabınızı yapabilirsiniz. İşçilik çok istemişler fakat.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160382470
-
tesekkurler baska bi elektrikciyle 1200 -1500 civarina halletcez sanirm .
prizden cekse olur herhalde degil mi
quote:
Orijinalden alıntı: infest06tesekkurler baska bi elektrikciyle 1200 -1500 civarina halletcez sanirm .
prizden cekse olur herhalde degil mi
Prizden çekse olur fakat o prizde başka bir alet kullanmayınız klima açık olduğu zamanlarda.
-
Merhaba,
Hakkari/Derecik ilçesine atandım. Kuzey Irak iklimi hakim, yazları ortalama sıcaklık 40-45 derece. 50 dereceyi gördüğü zaman bile oluyormuş. Geceleri de oldukça sıcak olacağı için klima 7/24 çalışacak neredeyse. Isıtma amacıyla kullanmayı pek düşünmüyoruz, sıcak bir iklime sahip zaten, kışlar pek ağır geçmiyor.
Burada maksimum 1 yıl kalacağım, o yüzden klimanın uzun ömürlü vs. olması kriterlerim arasında değil, beni bir yıl götürecek, evi de soğutacak bir klima bakıyorum. Altta krokiyi koydum, mutfak amerikan mutfak gibi arada pek duvar yok, ama yine de var. Kırmızı işaretlediğim odayı hiç kullanmayacağız tamamen kapalı kalacak, banyo da kapalı kalacak. Yatak odasının kapısı sürekli açık olacak, amaç eğer mümkünse alınan klimanın yatak odasını da serinletebilmesi. Metrekareler birkaç m^2 küçük olabilir ama daha fazla değil. Evde 2 kişi yaşayacağız. Daha önceki kiracı mutfağa montaj yaptırmış, giderken de götürmüş o yüzden montajı mutfağa olacak şekilde izin verir ev sahibi büyük ihtimalle.
Burası küçük bir ilçe, o yüzden markaların yetkili servisleri başka ilçeden gelip kurulum yapıyor. Şu ana kadar kurulum yaptığını bildiğim yetkili servisler: Vestel, Arçelik, Baymak. LG ve Bosch da geliyor galiba ama tam emin değilim. Diğer bir seçenek de başka marka alıp yetkili olmayan servise kurulum yaptırıp garantiyi yakmak, bunu tavsiye eder misiniz eğer illa ki şu marka olsun derseniz?
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, konuyu bi 50 sayfa okudum ama hiçbir karar veremedim açıkçası.
Evin yalıtım durumu berbat, eski ev zaten ilçe olduğu için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SalimAydogdu -- 6 Ocak 2025; 1:55:52 >
-
Yazılımla kontrol yetenekleri ve bir samsung fani olduğumdan samsungun premium plus modellerinden alasim var. 40 bin800 liraya 6 taksitli 18 bin btu guncel Modeller var. AR18DXFZAWK/SK gibi. Ve 10 yil dis unite garantisi veriyorlar kafa karistiriyor.
Ancak Bakir kondenser kullanmiyor sanirim samsung. Aslinda japon almak istiyorum param yetmiyor. 45 bine kadar ne alinir bakir kondenserli bakir kablolu? Samsungun bakir kullanan modeli var mi?
15 20 Gün kadar önce Bayiiden 47 TL' ye almıştı forumdan bir arkadaş.
-
Evde kalorifer yok isitma icin de kullanacagim iyi midir acaba bu model isitma konusunda da? Eskilere gittim bayagi gordum bu klimayi bir cok kez onermissiniz? Alan arkadaş taksitle mi almis acaba bilginiz var mi? Attiginiz linkte fiyat göremedim.
Bir kaç sayfa geride olması lazım taksitlmi bilmiyorum linkteki fiyatı görsel olarak ekliyorum ısıtma konusunda çok iyidir hiç bir şüpheniz olmasın.
Isıtma 29680 Btu ya kadar çıkabilmektedir.
Soğutma 20470 Btu ya kadar çıkabilmektedir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-30552A6B6 -- 6 Ocak 2025; 17:1:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teşekkür ederim. Kuşadası söke iklimsa bayilerine sordum cogunun elinde yok olan da 63 milyar diyor:))
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X