İlginiz için teşekkür ederim hocam sanırım en mantıklısı bir elektrikçi çağırıp klimayı birkaç gün kullandıktan sonra bir sorun olması durumunda servisi çağırmak < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3069. sayfa)
-
-
aaa yeni görüyorum bosch kendisi satmaya başlamış. acaba kaira gibi direkt getirip kuruyorlar mı yoksa kargo teslim sonra bayi mi? nasıl bir işleyiş var acaba bilen var mı?
bildiğim kadarıyla beğenilen bir ürün 3000i. bu şekilde bosch satıyorsa korkmadan alınabilir.
-
merhaba güzellik merkezi için alt kat odalar için iki tane 12000 btu klima düşüyorum metrekareler 10ar metrekare. yukarı ise salon tip 48000 btu işimi görür dendi keşifçiler tarafından. alt kattan boru mesafesi yaklaşık 15 metre ve 6 metresi dikey çıkış. aşağısı için başta multi düşündüm ama tek tek daha faydalı olur dediler.
şu aşamada hepsini aynı marka olarak düşündüğümde. eca, bosch, sigma, airfel, arçelik, vestel markaları önüme çıktı. boru ücreti içinde olarak mantıklı gelenler arçelik, vestel, bosch gibi görünüyor. sizin bu ortamda tavsiye edeceğiniz bir marka var mıdır.
jeriyan önerildi bir klimacı tarafından fiyatları da makul ama onunda bakır boru ücreti 30bin tl yi buluyor. işimi görecek boru ücretide 15 metreye kadar ücretsiz veren bir marka var mıdır?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astronaut -- 9 Ocak 2025; 10:49:47 > -
Kaira 18000 btu indirimi bekledim ama maalesef yapmadilar. Bosch almaya karar verdim bende. İnternette birden fazla modeli var 2000 3000 5000 diye geciyor. Hangisini almak lazim hepsinin fiyatlari yakin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kaira 35000 tl ye dustu trendyolda. Almak isteyen degerlendirebilir
Hocam ben şimdi gördüm indirimi. Tam bosch 3000i almak üzereydim. Şimdi ikilemde kaldım. Siz ne yaptınız? Karşılaştırma yapabilecek varmı arkadaşlar bu arada? Bosch 3000i 12000 btu 4000 tl daha pahalı bu arada.
-
Ben kaira kullaniyorum hocam memnun oldugum icin tekrar kairayi tercih edicem. Bosch hakkinda fazla bilgim yok midea uretimi benzer urunler diye biliyorum. Kairanin wifi avantaji var o yuzden fiyat olarak uygun olan tercih edilebilir.
Kaira marka klima almıştım. Servis kurulum yaparken vakumlama yapılmadığı için Tüketici hakem heyetine başvuru yapmıştım. Bugün heyetin görevlendirdiği bilir kişiden biri aradı şikayetiniz devam ediyorsa cumartesi gelip inceleme yapacağım dedi. Bende gelin dedim. Bu gelen adama ben ne diyeceğim ki Bilgili arkadaşlar yardımcı olsun ne anlatayım adama
Cızırtı sesi için bugün servisten geldiler iç ünitenin bakır boruya bağlandığı kısımda fazla sıkmadan dolayı gaz kaçağı olduğunu tespit ettiler baloncuk falan da görünüyordu. Sonrasında gaz basıldı vakum yapıldı fakat başka bir yerde de kaçak olduğu ortaya çıktı. Bakır borudan olabileceği söylendi yarın bakır boru kontrol edilecek ve değiştirilecek kaçak devam ederse iç ünite ya da dış ünite servise götürülecek. Tadilat olmaz muhtemelen ünite değiştirilir dediler.
Ben aldığım da. Kargo geldi ilk önce, müşteri hizmetleri arayıp kurulum için randevu oluşturuluyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
geçmiş olsun vakumlama yaparken nasıl tespit edememişler kaçağı. gerçi manometreye bakan yokki çalıştır sonra kapat sök direkt. Dış ünite değişimi ve boru değişimi isteyin. gaz ekleme vs yaptırmayın fabrikasyon olmaz kesinlikle.
-
-
Cihazı Mediamarktten almıştım. Değişim isteğimi servise mi yoksa mediamarkete mi bildirmeliyim? Dün eve gelen ekip herhangi bir servis formu düzenlemedi. Bugün tekrar çağırıp servis formu düzenletip o belgeyle mi mediamarkkten Değişim isteyeceğim?
Ekleme: gree servisiyle görüştüm bu akşam cihazin kontrolü için gelecekler.
Ürünü satın aldığım mediamarktle görüştüm ayıplı mal olduğu için seçimlik haklarımdan değişim hakkını istiyorum dedim. Servis tutanağında değişim yapılmalı yazarsa değiştiririz dedi. Aslında ispat zorunluluğu yok diye biliyorum yani ispat satıcının yükümlülüğünde fakat servis formu olmadan işi yokuşa süreceklerinden neredeyse eminimin.
Üstüne akşam kontrole gelecek teknik servisle görüştüm değişim istediğimi söyledim. O da cihazi kontrol etmeden değişim yapamayacağını söyledi. Dedim 1 haftalık cihaz bu cihaz kuruldu elektriğe bile bağlanmadı sorun olup olmamasina bakılmaksızın değişim istiyorum dedim. Mutlaka kontrol etmesi gerektiğini ve cihazda sorun olduğu taktirde değişim istediginize dair rapor vereceğini söyledi. En son dedim tamam abi gel akşam bekliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lumia1723 -- 10 Ocak 2025; 15:25:52 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Son durum: Bu akşam gelen ekip önce azot bastı kaçak olmadığı anlaşıldı. Ardından gaz basıldı vakum yapıldı ve cihaz hiçbir sorun olmadan çalıştı. Sonrasında da herhangi bir kaçak olmadığını söyledi. Kendisinden servis formu istedim. Evrakta mutlaka montajın hatalı yapıldığını ve yapılan tüm işlemlerin yazılmasını istedim.
Bütün bunlar geç bir saatte yaşandığı için yarın evrakı hazırlayıp akşam evine bırakayım dedi.
Pazartesi günü değişim talebi için satıcı firma mediamarketle görüşeceğim.
Merhaba,
Kurulum yapıldı ve sizleri bilgilendirmek istedim. Vakumlama ile alakalı her zaman yaptıklarını belirttiler. Vakumlama toplam 5dk sürdü. Neden bu kadar kısa sürede bittiğini sorduğumda ellerindeki cihazda XX işareti çıktığında(2-3 dk sonra bu işaret çıkmıştı) aslında içinde vakumlanacak bir şey kalmıyor ama biz 2-3 dk daha tutuyoruz dedi servis görevlisi. Ben de üstelemedim. İşini düzgün yapmaya çalışan bir ekip izlenimini verdiler. Ürün performansı olarak da 18000 btu olan vakumsuz montajı yapılan Arçelik klimadan çok daha kuvvetli ve sıcak bir hava üflediğini söyleyebilirim. Yardımlarınız için tekrardan teşekkür ederim.
Bosch Cl 3000i - Bosch Termoteknik
İyi günler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguthas -- 11 Ocak 2025; 18:40:10 >
Arkadaslar selamlar,
Klima olarak 18lik baymak elegant plus kullanıyorum ama 3. yılından itibaren her yıl gaz bastırmam gerekiyor yaz sonuna dogru gazı bitiyor kısın kullanmıyorum.
Düzgün bir klima almak istiyorum, ici aluminyummus sanırım celik olanlar daha iyi yorumlardan anladıgım kadarıyla.
Guncel olarak orta ve ust segment icin oneriniz nedir, iki farklı daireye alacagım biri 24’luk digeri de 16/18’lik olucak.
LG, Bosch, Arcelik gibi markalar bu anlamda nasıldır, yoksa japona cıkmaya deger mi? Tesekkur ederim
İyi akşamlar herkese..
Evimizdeki balkonu kış bahçesi olarak kapatıyoruz,kışın ısınma yazın soğutma için klima kullanmak istiyoruz. Kapatılan alan 25-30 m2 kadar olacak.
Bahçenin iç kısmı salonumuz orada kullandığım 18.000lik klima eve yeterli geliyordu. Onu dükkana götürüp eve Multi klima almayı düşünüyorum yine birisi 18lik olur, kış bahçesi kısmı için sizce hangi kapasite yeterlidir ısıtma ve soğutma yapabilecek nitelikte.
Konuda bilgisi olan arkadaşlar hem marka hem kapasite anlamında tavsiyede bulunabilirse sevinirim :)
-
Herkese selam Samsung WindFree Elite PM 10 AR09AXAAAWK/SK 9000 BTU Duvar Tipi Split Klima model klimayı almayı düşünüyorum yalnız yerli ve yabancı kullananların bu ürün hakkında olumsuz yorumları var,bu klimayı teknik özellikleri iyi olduğu için tercih edecektim ama içime şüphe düştü,35000 tl kadar 9000 btu klima ısıtma ve soğutma wifi li için tavsiye verirseniz sevinirim.Birde samsung bakır mı alüminyum kondenser var
-
Hocam bende buna niyetlendim ama yorumlar gerçekten kötü, çabuk arıza vermesi servis şikayetleri ve dış üniteden aşırı ses gelmesi gibi nedenlerle bundan vazgeçtim… buradaki arkadaşkarında desteğiyle Japon modellere yöneldim….
Arkadaşlar klimayı deneme amaçlı 1,5 saat kadar 18 derecede çalıştırdım, ev ortam sıcaklığı yaklaşık 25.2 derece ve merkezi sistem... klimanın soğutma performansını merak ettim ama klima otomatik mod da 18 dereceye ayarlıyken çok soğuk üflemiyor, elini yakınına tutunca biraz üşütüyor, sürekli karşısında dursan seni etkiler belki ama daha önce denk geldiğim klimalar kadar soğuk olmadı ve güçlü üflemiyor... power moduna alınca hava akış hızı artıyor eli birazdaha üşütüyor gibi ama yine daha önce denk geldiğim klimalar kadar güçlü bir serinlik yok, mesala okulda 2 yıllık bir Arçelik klima var dibinde olmasan bile en düşükte açtığın zaman güçlü bir soğuk hava akışı oluyor karsında durmak istemiyorsun, bizimkinde 3-3.5 metre karşsında otorusan bile öyle güçlü bir akış oluşmuyor,... dışarısı 8 derece ev 25 derece iken 1.5 saat kadar 18 derecede otomatik çalıştırdım termometreyi direk klimanın üflemediği yan tarafta bir yere yerleştirdim b1.5 saatte derece 22 ye düştü.. dışarının evden ve ayarlanan 18 dereceden daha soğuk olması çalışmayı etkiler mi bu değerler normal mi sizce...
Oda 24 metre kare ve kapısı yok, klima daikin shira + 14000 btu...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mc Angel -- 14 Ocak 2025; 16:44:22 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X