< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3071. sayfa)
-
-
Teşekkür ederim hocam.
Tabii düzgün işçilik olsa çözülebilir.
Nitekim sirket binalarında eski sistemlerin sökülüp yeni klimaların takılmasında da aynı işlem uygulanıyor. Çünkü o tarz yerlerde borunun değişmesi işleyen bir bina ise hem maliyet hem de tadilat bakımından tam bir eziyet. O nedenle boruları kendisi temizleyen (Replace VRV) sistemler de mevcuttur.
Yani eski boru kullanılmaz diyemesek de belirli şartları var ancak dediğiniz gibi bunu düzgün yapacak kişileri bulmak yeni boru cektirmekten daha zor...
Şimdiden hayırlı olmasını güle güle kullanmanızı dilerim.
Saygılarımla...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar.
Midea Xtreme Save
Bosch 3000i
Bosch CL2000U
Şeklinde sıralayabiliriz.
3000i ile Xtreme Save verim performans değerleri benzer durumda.
2000 seri bir alt segment.
3 cihaz da Midea üretimi. Xtreme Save zaten Midea'nın kendi cihazı.
Bu bağlamda öncelik Xtreme Save ve 3000i üzerine olmalıdır.
Yalnız Bosch'un bu modelleri homecomfort çatısı altındadır.
bosch home comfortBosch I Yetkili Servislerimiz | Bosch Home Comforthttps://www.bosch-homecomfort.com/tr/tr/residential/servis-hizmetlerimiz/yetkili-servislerimiz/Yukarıdaki linkten "Split Klima" kısmını seçip il ve ilçe bilginizi girerek servisi var mı diye bakmanız uygun olur. Veya komşu ilçede varsa o da uygundur. İlçenizde veya komşu ilçede yoksa uzaktan gelmeleri halinde yol ücreti alabilirler.
O nedenle listede yakınınızda servisi varsa tercih etmeniz uygun olur.
Saygılarımla...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhabalar.
Mitsubishi Heavy için hangi modeli düşündüğünüz önemlidir,onu da dahil etmek için.
Ancak bu sıralamada gerçekten High Spec en iyi seçenektir. Verim değeri çok yüksek ve dış ünitesi gerçekten çok büyük. Çoğu cihazın 18000 Btu olanına benzer ölçülerde.
Bu yönüyle daha yüksek performans sunacak bir cihazdır ve nitekim zaten performans verilerine de bu yansımış durumdadır.
Saygılarımla...
Merhaba hocam.
Bu ses iç uniteden mi geliyor,yoksa dış üniteden mi ?
Expansion Valve adını verdiğimiz genleşme valfi dış ünitededir. Ondan geliyor ise normal kabul edilebilir ama o da 1 dakikayı bile bulmayan süreyle gelmesi gereken bir sestir.
Eğer iç uniteden geliyor ise normal durumda bu sesi verecek bir düzenek bulunmuyor. Bu durumda bir inceleme gerekli olacaktır.
Saygılarımla...
Hocam sizin ve diğer üstad arkadaşların geçmiş mesajlarını bir iki saat okuduktan sonra önceliğimi japon firmalara vermiştim. Daha sonra marka model olarak piyasa araştırması yaptım ve bir firmadan sizinde belirttiğiniz Fujitsu High Spec modelini piyasaya göre uygun sayılabilecek bir fiyata sipariş geçtim. Şu yazdıklarınızı geçmişte defalarca dile getirmişsiniz zaten. Değerli vaktinizi ayırıp bizi bilglendirdiğiniz için tüm kalbimle teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.
Merhaba.
Bosch için 2000U veya yeni çıkan 2001 serileri uygun olmakla beraber bütçenize de uygun olması sebebiyle tavsiyem daha öncelikli olarak 3000i serisi olur. Çünkü daha verimlidir.
Bosch'un söz konusu serileri Homecomfort çatısı altındadır.
https://www.bosch-homecomfort.com/tr/tr/residential/servis-hizmetlerimiz/yetkili-servislerimiz/
Buradan "Split Klima" kısmını seçip il ve ilçe bilginizi girerek bölgenizde servisi var mı bakınız. Listede komşu ilçe varsa eğer o da uygundur. Aksi taktirde uzak mesafeden gelecek olurlarsa yol ücreti talep edebilirler.
Yakınınızda servisi var ise tercih etmeniz uygundur.
Alternatif olarak LG Dual Cool Plus serisini tavsiye ederim.
Ayrıca Sigma Plus SGM12IBVDHB
Tercih edilebilir.
Saygılarımla...
-
Merhaba.
Vinç vb. standart montaj prosedürü dışında kalan işlemlerde ücret ve işlemler kullanıcıya aittir.
Bu nedenle vinç gereken bir montaj yerinde vinç ücreti kullanıcıya aittir.
İlerleyen zamanlarda arıza ve bakım işlemlerinde de yine vinç çağırma işlemi ve ödemesi size ait olacaktır.
Bunun tek çözümü vinç gerektirmeyen bir yere montaj yaptırmaktır.
Aksi taktirde standart montaj kapsamının dışında kalan bu işlemleri servisler karşılamayacaktır.
Saygılarımla...
Hayırlı uğurlu olsun hocam. Memnun kalacağınızı düşünüyor ve temenni ediyorum.
Bu arada montaj aşamasında mutlaka vakum işleminin yapılmasını sağlamanızı tavsiye ederim.
Düşünceniz için ben teşekkür ederim. Sağ olun,var olun.
Saygılarımla...
Teşekkür ederim hocam cevabınız için. Direkt iç üniteden geliyor. Uzun süre çalıştıktan sonra bu ses başlıyor. Ne ısıtma ne soğutma yani normal fan modunda çalışırkende aynı şekilde bu ses geliyor. Tak tak vurma şeklinde. Klima daha 1 haftalık.quote:
Orijinalden alıntı: klima5505Merhaba hocam.
Bu ses iç uniteden mi geliyor,yoksa dış üniteden mi ?
Expansion Valve adını verdiğimiz genleşme valfi dış ünitededir. Ondan geliyor ise normal kabul edilebilir ama o da 1 dakikayı bile bulmayan süreyle gelmesi gereken bir sestir.
Eğer iç uniteden geliyor ise normal durumda bu sesi verecek bir düzenek bulunmuyor. Bu durumda bir inceleme gerekli olacaktır.
Saygılarımla...
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Teşekkür ederim hocam, vakum işlemi olmazsa olmazımız hiç merak etmeyin.
Tsk ederim cevabınız için bosch 3000 serisini takibe aliyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Herkese merhaba,
Klimamın montajını yaptıracağım ama 2-3 ustayla görüştüm kafam iyice karıştı. Klima 18000 btu. R410a gazlı. Mitsubishi msz-sf serisi. Motor, iç üniteden 4,5 metre yukarıda. Arada 11 metre boru olacak. Yardımcı olursanız sevinirim.
1- Yağ kapanı gerekli mi?
2- Ustanın biri fiyat verirken bakır boru için 0.8 mm et kalınlığı yazmış. 0.8mm yeterli mi?
3- Bu kot farkı ve mesafe perforfans kaybına neden olur mu?
4- Malzemecilerdeki boru fiyatıyla servisin verdiği fiyat arasında 4 kat fark var. 1/4-1/2 boruyu kendim alsam vrf vrv et kalınlığı vs gibi özellikler var. Hangisini almam gerekiyor. Teşekkürler
Sorun değil, yanlış anlaşılma olmuşsa olmuştur. Ama sen de yanlış anlamışsındır. Bilirkişi dediğin A. Helvacı gibi takınıtılı kişilerse bence tamamen yanlış düşünce. İğneyi cuvaldız yapan, münferiti genel yapmak, maksimum toplam faydayı, marjinal bireysel faydaya tercih etmek bilirkişilik değildir.
Şekle değil, işleve odaklan. Fiat ile de İstanbul'a varırım, Ferrari ile de. Bana Ferrariden vazgeçmeyeceksin önerisi getirmek asıla dair bir öneri değildir.
Taş gibi ağır makine çamaşırları kırıştırmadan yıkayıp kurutup ütüleyip bana giydirmediğine göre, teneke gibi makineden farkı yoktur. Bana taş gibi makine lazım değil, bana çamaşır yıkama ile ilgili daha fazla ve şey sunan makine lazım. Sırf taş gibi diye miele markaya 100 bin verip yıkama ile ilgili aynı şeyleri sunan 25 bin liralık Vestel makine eleştirisi yapmak mantıklı mı? Vestel'e 50 bin lira vermeye hazırsan miele gibi makine yapar sana sunar. Ama Vestel senin yine gidip aynı özellikli makineye 50 bin lira daha fazla vereceğini bildiği için tenekeye devam eder.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 29 Ocak 2025; 21:8:59 >
-
Kendi odama 1-2 ay için 12 btu klima alıcam bütçe 50-55k arası daikin shira plus alayım diyorum ama kendi sitesi 67k koymuş 53-55k gibi fiyatlara alışveriş sitelerinden mevcut bayiyede girip fiyat alıcam alternatif olarak mitsubishi electrikte hangi seri bakabilirim bütçe dahilinde
Oda 16 metre ara oda doğu cephe tek cam var. Kapıyı açık bırakırım koridora diye 12 btu bakıyorum.
-
@klima5505 Hocam yardımcı olabilir misiniz müsait olduğunuzda?
Hakkari/Derecik ilçesine atandım. Kuzey Irak iklimi hakim, yazları ortalama sıcaklık 40-45 derece. 50 dereceyi gördüğü zaman bile oluyormuş. Geceleri de oldukça sıcak olacağı için klima 7/24 çalışacak neredeyse. Isıtma amacıyla kullanmayı pek düşünmüyoruz, sıcak bir iklime sahip zaten, kışlar pek ağır geçmiyor.
Burada maksimum 1 yıl kalacağım, o yüzden klimanın uzun ömürlü vs. olması kriterlerim arasında değil, beni bir yıl götürecek, evi de soğutacak bir klima bakıyorum. Altta krokiyi koydum, mutfak amerikan mutfak gibi arada pek duvar yok, ama yine de var. Kırmızı işaretlediğim odayı hiç kullanmayacağız tamamen kapalı kalacak, banyo da kapalı kalacak. Yatak odasının kapısı sürekli açık olacak, amaç eğer mümkünse alınan klimanın yatak odasını da serinletebilmesi. Metrekareler birkaç m^2 küçük olabilir ama daha fazla değil. Evde 2 kişi yaşayacağız. Daha önceki kiracı mutfağa montaj yaptırmış, giderken de götürmüş o yüzden montajı mutfağa olacak şekilde izin verir ev sahibi büyük ihtimalle.
Burası küçük bir ilçe, o yüzden markaların yetkili servisleri başka ilçeden gelip kurulum yapıyor. Şu ana kadar kurulum yaptığını bildiğim yetkili servisler: Vestel, Arçelik, Baymak, LG ve Bosch. Diğer bir seçenek de başka marka alıp yetkili olmayan servise kurulum yaptırıp garantiyi yakmak, bunu tavsiye eder misiniz eğer illa ki şu marka olsun derseniz?
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, konuyu bi 50 sayfa okudum ama hiçbir karar veremedim açıkçası.
Evin yalıtım durumu berbat, eski ev zaten ilçe olduğu için.
-
Hocam Bursa iklimsa bayiinden 39000 peşine japon markası Fujitsu'nun en son ve üst modelini aldım. 3 yıl normal garanti, +3 yıl ilave garanti 1500 tl. Kargo 500-1000 arası. Antalya'da bütün bayiler 50-55 çekiyor. Mitsubishilerde var. Bugün kargodan teslim alacağım. İsterseniz arayın güzel indirim yapıyorlar ama zam yapmak üzereler.
www.klimatak.comFujitsu High Spec 12.000 BTU/h A+++ Inverter Klima R32 ASEH12KGTG | Klimatakhttps://www.klimatak.com/urun/fujitsu-high-spec-12-000-btu-h-a-inverter-klima-r32-aseh12kgtg/
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X