Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3074. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
61.479
Cevap
842
Favori
4.703.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
92 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 30703071307230733074
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Yani mevcut panoya sadece bu söylediğiniz röleleri dahil edicem öyle mi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, klima kapalıyken iç üniteden elektrik sesine cızırtıya benzer ses geliyor şalteri kapatınca ses kesiliyor bunun nedeni ne olabilir? Servis sorunu çözemedi ana kartı değiştirelim diyor. Tavsiyesi olan var mı ona göre yönlendirme yapıyım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karadogan.k K kullanıcısına yanıt

Aynen kafanız rahat edecek ondan sonra onun aralığı var üstüne çıkınca elektriği kesiyor hemen.

• xxpp kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler tam bir adı kodu var mıdır bu aracın

• karadogan.k K kullanıcısına yanıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxpp -- 13 Şubat 2025; 21:39:43 >

• Airfel alarak klima arayışım bitti umarım doğru seçim yapmışımdır

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

• Merhabalar midea blanc 18 binlik klimam var genelde yazın kullanıyorum geçenlerde sıcak modu açtım 10 dkk sonra sıcak üfledi normalmidir bu durum

• Vestel flora kullanıyorum. Uygulamada odayı 27 derece gösteriyor fakat ev 21 derece, otomatikman da klima kendini kısıyor. Servisi aradım test yaptırdı telefonda sorun yok dediler.

İlk günden beri bu derece durumu aynı, bir fikriniz var mı, içeriyi yanlış ölçüyor olabilir mi cihaz,

Bu arada altlı üstlü 2 evde aynı anda aldık cihazları, ikisinde de aynı sorun var. :(

• Merhabalar. Şahsım nezdinde yoğun ve inişli çıkışlı (ne zaman yoğun olacağı belirsiz) süreçlerden geçtiğim için sizlere yardımci olamadım,lütfen kusuruma bakmayın...
    Bu süreçte klima alanlar olabilir,henüz karar vermemiş olanlar olabilir. Bu nedenle bu mesajıma yanıt olarak arayışı devam eden forumdaşlarım durumu iletebilirse kendilerinin geriye dönük mesajlarına yardımcı olabilirim.

Saygılarımla...

• snan1910 S kullanıcısına yanıt

vestel pişmanlıktır. emiş sıcaklığını ölçün. Klimanın üstünde yeterli hava boşluğu yoksa ve ayrıyetten fan derecesini düşük kullanırsanız bu şekilde sorun yaşamanız normal.

• klima5505 kullanıcısına yanıt

Evimin slaonuna klima taktırmak istiyorum, 25 metrekare bir salon var ve bu salona açılan 2 tane oda var 10'ar metrekareden .

2 farklı servis çağırdım 18.000 btu tavsiye ettiler .

Özellikle wifi olan bir klima almak istiyorum vestel doğa flora 184 modeli ve tcl elite tac -18CHSD/XA51I modelleri uygun fiyatlı görünüyor wifi özelliği olan.

35 bin tl geçmeyecek şekilde hangi modeli tavsiye edersiniz?

Hocam merhaba,

Hakkari/Derecik ilçesinde yaşıyorum, Kuzey Irak iklimi hakim olduğu için yazları ortalama sıcaklık 45 derece.

Ev yeni, 2 kişi yaşıyoruz. Kroki yerine evin videosunu çektim, bakabilirseniz çok mutlu olurum, kimseden düzgün bilgi alamıyorum maalesef, keşif yaptırma imkanım da yok, servis sadece montaj için haftanın belirli günleri geliyor.

Salona bir adet klima ile diğer odalar soğumaz diye düşündüm, o yüzden salona bir adet, yatak odasına bir adet klima taktırmayı düşünüyorum. Eğer salona bir adet yeter derseniz o önerinizi de uygularım direkt.

Servisi olan markalar: Bosch, Arçelik, Vestel, Baymak

Hangi odaya hangi model, kaç BTU takalım yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Sadece bir yıl kullanacağım, sonra devredeceğim. O yüzden dayanıklılık, enerji tasarrufu vb. şeyler benim için çok önemsiz. İşimi görebilecek ucuz bir klima arayışındayım.

Video linki:

• Fujiplus nasıldır? Bir tanıdık kullanıyor da sesi falan çok azmış, iyi çalışıyor diyor. BİM'de satılanlardan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • M_aTRa_X kullanıcısına yanıt
    Aynı sorunu Beko klimada yaşıyoruz.

İç ortam sıcaklığını ölçen sensörü iç ünitenin dışına çıkarayım dedim ancak söküp ulaşamadım sensöre.

Oda 20-21 derece ama uygulamasından kontrol ettiğimde klima Oda sıcaklığını 26-27 derece gösteriyor. Bu sebeple 23 ya da 24 dereceye ayarlayıp otomatik fan hızında kullanamıyoruz.

Sürekli 30 derecede ve max ya da max a yakın fan hızlarını açmamız gerekiyor.

Isırmasından da zaten memnun değildik, bu durum da tuzu biberi oldu.

Servise göre ise durum normal.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

23 m2 salon için klima almak istiyorum. oda güney cephe. neredeyse sabahtan akşama kadar güneş görüyor. 18000 btu almak daha sağlıklı olur düşüncesindeyim. yaz-kış klima çalışacak çünkü ve çalışırken de salonun kapısını açık bırakıp koridorun da havasını kırsın istiyorum.şuanki evimde salon 21m2 ve carrier 12000btu klima var. yazın tam randımanlı soğutma yapmıyor gibi. tavsiye edebileceğiniz olabildiğince az elektrik harcayıp ve wifi özelliği olabilen klima var mıdır?

ev taşıdığımız için bütçe en max 40 olabilir, taksit vs yaparsa alacağım yer tabi.

klimayı söküp takacak usta (kendi satışı olduğu için muhtemelen) diamond xomnia 18000 btu önerdi 53bin tl veya rota seal 18000 btu 51bin tl fiyat verdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0110engin -- 18 Şubat 2025; 0:6:28 >
  • snan1910 S kullanıcısına yanıt

Eve montajlama yapılırken vakumlama yapıldımi..Piyasada en çok satan klima şuan vestel flora serisi hemen hemen turk toplumu yeni klimalarda vesteli tercih ediyor fiyat performans olduğu için fakat servisleride bir okadar yetersiz çünkü karın tokluğuna çalışıyor çoğu ve hep küçük genç çocuklar çalışıyor...

Benim evimde vestel flora a++ wifi modelinden 3 tane var memnunum fakat ısıtma kullanmıyorum..Soğutma performans çok çok iyi ..yazın 45 dereceyi görüyor izmir 3+1 de tam yükte bütün klimalar açıkken 23 24 ortalama sıcaklık oluyor bütün odalarda..

Birde klimayı kurarken bazı vestel beko arcelik servisleri bakır yerine alüminyum kullaniyor müşteride anlamadığı için yandi gülüm keten helvası klima bir vakum iki klimanın konulduğu yer üstte boşluk olacak mutlaka standart yerinden 2 tik aşağıda olursa verimi daha artar.Ucuncusu klima tepeden havayı çektiği için filtresine düzenli yıkanması lazım havayı tam net çekemiyor..4 cusude dış ünite güneş görmeyecek ve sagdan soldan kisin soguk hava yemiyecek bu son dedigim.performasida cok etkiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxpp -- 17 Şubat 2025; 10:4:34 >

• Merhaba, üstatlardan fikir almadan klima almak istemedim.

Bütçem ancak yeterli olduğu için almayı düşündüğüm 12 btu bosch inverter klima ile, arada 7 m2 koridor olan 9 m2 yatak odası ve 21 m2 salondan ibaret iki odayı soğutabilirmiyim. X işaretli diğer odaların kapılarını kapatıcam.

PLAN RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİDİR.

Teşekkürler.

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• E.C.A Spylos Pro hakkında sorularım olacak satın aldıktan sonra atıyorum 3 yıl sonra montaj yaptırırsak sorun olurmu ev soğuduktan sonra diğer yerli markalar min 500 watt tüketiyor bu ürün 100 wattlara kadar düşüyormu iç ünitenin sessiz modu kaç desibel oluyor eca sitesinde entegre wifi var yazıyor wifi varmı

• midea BREEZELESS modeli 72 bin olmuş bu ürün yılbaşı öncesi 47lerdeydi noldu da bu kadar arttı ?

• 
Sayfa: önceki 30703071307230733074
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.