Şimdi Ara

Klima Temizleyici Sprey Kullanan Varmı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
2
Favori
49.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ugurozer

bu tür aparatları kullanmanın en etkili yöntemi hava çıkış olarak butun yonleri seçin öyle bir seçenek yok ise aracınızda değişimli el ile seçin, bu spreyide motor kısmında vantilatorunuz nereden hava çekiyorsa oradan sıkın ki bütün kanallar dezenfekte olsun, yapabiliyorsanız polen filtrenizi işlem sırasında çıkarın ki sonrasınada ulaşsın sprey, ben öyle yapıyorum hatta filtreyide iyice dezenfekte ediyorum ve sprey kutusuna doldurduğum kolanya ile yapıyorum (alkol)

Evaparatörü temizlemeye yetmez sizin yönteminiz. Puntoda polen filtresinin arkasında hemen. Polen filtresini söküp elinizi içeride gezdirince yerini çözüyorsunuz. o kısma bu spreyi ya da balata spreyi sıkıp temizlerseniz çok daha yüksek verim alırsınız.
    Bilgi olsun diye yazdım bak hemen atarlanma, iyilik anlamında yani :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

bu tür aparatları kullanmanın en etkili yöntemi hava çıkış olarak butun yonleri seçin öyle bir seçenek yok ise aracınızda değişimli el ile seçin, bu spreyide motor kısmında vantilatorunuz nereden hava çekiyorsa oradan sıkın ki bütün kanallar dezenfekte olsun, yapabiliyorsanız polen filtrenizi işlem sırasında çıkarın ki sonrasınada ulaşsın sprey, ben öyle yapıyorum hatta filtreyide iyice dezenfekte ediyorum ve sprey kutusuna doldurduğum kolanya ile yapıyorum (alkol)

Evaparatörü temizlemeye yetmez sizin yönteminiz. Puntoda polen filtresinin arkasında hemen. Polen filtresini söküp elinizi içeride gezdirince yerini çözüyorsunuz. o kısma bu spreyi ya da balata spreyi sıkıp temizlerseniz çok daha yüksek verim alırsınız.

niye atarlanayım bilgiye saygım sonsuz... benim yöntemimlede ulaşır ancak işin kalbine müdahele tabiki en etkili yöntemidir, bunu fazla meraklı kullanıcıların yapabileceğini pek sanmıyorum... bu arada puntoda polen filterisn,n kapağı baş parmak kalınlığında bir kapak, ve filtreyide bu dar geniş bölmeden itekleyerek sokuyorsunuz bu aradan el nasıl girer içeri??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 31 Temmuz 2012; 10:30:24 >

• quote:

quote:

quote:

niye atarlanayım bilgiye saygım sonsuz... benim yöntemimlede ulaşır ancak işin kalbine müdahele tabiki en etkili yöntemidir, bunu fazla meraklı kullanıcıların yapabileceğini pek sanmıyorum... bu arada puntoda polen filterisn,n kapağı baş parmak kalınlığında bir kapak, ve filtreyide bu dar geniş bölmeden itekleyerek sokuyorsunuz bu aradan el nasıl girer içeri??

şöyle izah edeyim yerini
    polen filtresini ve kapağını çıkarttık. içeri doğru parmağımızı uzatıyoruz, içeride vites tarafına doğru parmağımızı yoklayınca radyatörün petekleri hissediliyor zaten. eli yan sokunca 4 parmak girecek kadar genişlik var. zaten elle pek iş olmuyor orada. ben göz kararı balata spreyini radyatöre doğru sıktım. hatta emin olmak için cep telefonu ile içinin resmini çektim gerçekten rezalet derecede pislenmiş simsiyah olmuştu. bu dezenfektan spreylerin ucunu uzatmak için boru oluyor genelde. o boru vasıtasıyla rahatça temizlenir. bende sprey olmadığı için sanayi usulu balata spreyi kullandım ancak radyatörün üst kısımlarını tam anlamıyla temizleyemedim çünkü balata spreyinin ucunu uzatacak boru yoktu o anda. Hava tabancası ile güzelce hava sıktım toz toprak çıktı dışarı. bir dahaki sefere torpitoyu söküp daha rahat çalışma alanı yapacak hatta kalorifer motorunu söküp onunda içini temizlemek gerek. Deneyin gerçekten soğutması baya fark ediyor ve nem kokusu hiç kalmıyor. Önceden araba sıcakta kalıp klimayı açınca soğutmasını beklemek gerekiyordu şimdi araba sabahtan akşama sıcakta beklesin klimayı açınca 1 - 2 dk içinde buz gibi hava veriyor. Zor bir iş değil tabiki herkes yapamaz ancak en azından siz arabayı tanıyorsunuz yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 31 Temmuz 2012; 10:59:27 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

şöyle izah edeyim yerini
    polen filtresini ve kapağını çıkarttık. içeri doğru parmağımızı uzatıyoruz, içeride vites tarafına doğru parmağımızı yoklayınca radyatörün petekleri hissediliyor zaten. eli yan sokunca 4 parmak girecek kadar genişlik var. zaten elle pek iş olmuyor orada. ben göz kararı balata spreyini radyatöre doğru sıktım. hatta emin olmak için cep telefonu ile içinin resmini çektim gerçekten rezalet derecede pislenmiş simsiyah olmuştu. bu dezenfektan spreylerin ucunu uzatmak için boru oluyor genelde. o boru vasıtasıyla rahatça temizlenir. bende sprey olmadığı için sanayi usulu balata spreyi kullandım ancak radyatörün üst kısımlarını tam anlamıyla temizleyemedim çünkü balata spreyinin ucunu uzatacak boru yoktu o anda. Hava tabancası ile güzelce hava sıktım toz toprak çıktı dışarı. bir dahaki sefere torpitoyu söküp daha rahat çalışma alanı yapacak hatta kalorifer motorunu söküp onunda içini temizlemek gerek. Deneyin gerçekten soğutması baya fark ediyor ve nem kokusu hiç kalmıyor. Önceden araba sıcakta kalıp klimayı açınca soğutmasını beklemek gerekiyordu şimdi araba sabahtan akşama sıcakta beklesin klimayı açınca 1 - 2 dk içinde buz gibi hava veriyor. Zor bir iş değil tabiki herkes yapamaz ancak en azından siz arabayı tanıyorsunuz yapabilirsiniz.

motor aksamından daha rahat ulaşılacak bir ihtimal yok değil mi? araç asılı iken alttan vs?

• quote:

motor aksamından daha rahat ulaşılacak bir ihtimal yok değil mi? araç asılı iken alttan vs?

Yok mümkün değil. Nem tutan yer bahsettiğim yer ve oranın temizlenmesi gerekiyor. Başka yerden ulaşılmaz.
    Birde tahliye borusunuda temizleyin, yolcu tarafındaki siyah yan kapağı sökünce lastik boru var arabanın altına giden. Üst tarafı kolayca çıkıyor yumuşak bir plastik tel ile lağım açar gibi içini dürtükleyin, klima suyu rahatça aksın, koku yapmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 31 Temmuz 2012; 11:06:17 >
  • quote:

quote:

Yok mümkün değil. Nem tutan yer bahsettiğim yer ve oranın temizlenmesi gerekiyor. Başka yerden ulaşılmaz.
    Birde tahliye borusunuda temizleyin, yolcu tarafındaki siyah yan kapağı sökünce lastik boru var arabanın altına giden. Üst tarafı kolayca çıkıyor yumuşak bir plastik tel ile lağım açar gibi içini dürtükleyin, klima suyu rahatça aksın, koku yapmasın.

hmm açıkçası o kadar uğraşamam onunla, yinede bilgiler için sağol...
  • adamlar öyle yerlere bunları tıkamışlarkı uğraşması dert yapsalarya normal şekilde aç kapa kaldır sok tak herkes yapsın
  • klima dezenfekte işini servis 90 tl istedi sanırım hava verip detaylı temizliyor olabilirler
    bu spreyi kullandım,başka videolarda köpük veriyordu ama ben carpex marka aldım şişenin yarısı dolu satıyorlar ,zor yetti köpük değil sulu sıvı bu yere sıktım denedim
    boruyu mümkün olduğunca söküp sıkıyorsunuz,ön ızgaralara sıkın,üstte cam kenarına uğraşmayın zaten hava kanalına yayılıyor ilaç
    bu ilaçtır ve pis kokmasın diye parfümde eklemişler ilk başta ferah koku verir 3 güne kaybolur ama asıl ilacı ile bakterileri öldürüyor,ızgaraları kapatım 4 cü fanda çalıştırın 5 dakka sürsün boylece içeride ilaç yayılır ve baketiler 5 dakkada ölür
    ama bu sıvı aşşağı akıyor,ve arabanın altına akmamış sadece arabanın içine plastik yerlerden yanlardan halıya azcık sısma yapmıştı damla damla,bunun anlamı hava kanalındaki toz kum pisliğide bu sıvı aşşağı iteliyordur
    suyla toz karışıp çamur gibi içeride birikebilir kuruyabilir,en iyisi servise kanalları süpürge ile çektirmekte olabilir kumlarıda temizletmek lazım hava kanallarına su verdirmek lazım boyle azcık sıvı ilaç sıkınca kanaldaki toz kum çamur gibi oluyor
    ben boruyu geri çekinde hafif çamurlu geldi,adam gibi iş yapan ilaç yapamıyorlar zaten bu ürün ilaçtır ve amaç bakterileri yok etmek kimyasal ilaç işte adam sana bakteri yok etme garantisi vermiş hava kanalı çamur içinde kalsa bunların umrundamı

• Merhaba;

Ben Bugun Carpex Klima temizleyici kullandım, Golf marka aracımda söför tarafındaki ızgaradan sıktım içeri doğru , bir süre sonra pat put diye sesler geldi ve Oto Teyp sesi kesildi? Şimdi Ne yapmam gerekiyor ? Ne kadar patlar bana?

Çok Aciilll Yardııımmmmmm !!!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baskan1111

Merhaba;

Ben Bugun Carpex Klima temizleyici kullandım, Golf marka aracımda söför tarafındaki ızgaradan sıktım içeri doğru , bir süre sonra pat put diye sesler geldi ve Oto Teyp sesi kesildi? Şimdi Ne yapmam gerekiyor ? Ne kadar patlar bana?

akif görmesin mesajı

şaka bi yana nasıl yani

• quote:

Orijinalden alıntı: yıldızyıldız

quote:

Orijinalden alıntı: Baskan1111

Merhaba;

akif görmesin mesajı

şaka bi yana nasıl yani

geri geldi ama o gündür bu gündür ses pek iyi değil....

• kanalları temizlemek için balata spreyi iyi fikir
    zaten youtube da buna benzer bir video vardı
    spreye wd40 ın çubuğundan takmışlar
    sıra sıra da ufak delik açmışlar
    çubuğu sokup sıkında daha etkili temizlik sağlıyor sanırım

bakteri öldürmek için ise ÇAMAŞIR SUYU tavsiye ederim
    nasıl kullandığınız çok önemli
    koltuğa damlatırsanız durum iç açıcı olmayabilir

koltukları bir örtüyle örtün
    spreye de ister 1/10 ister %50 katın
    birkaç fıs yapın
    aradan zaman geçsin gene deneyin

balata spreyi kalıntı bırakmıyor bu arada
  • quote:

Orijinalden alıntı: yapici

Ben Stac İtaly marka olanı kullanmıştım evdeki klimaya(kutu üzerinde evdede kullanılır yazıyordu), bizim evdeki klima fan modunda kötü kokuyordu. Bir kutuyu evdeki klimaya uyguladım kokusu gayet iyi(ilk başlarda çok keskin, gün geçtikçe daha yumuşuyor) bakterileri temizledimi bilemem ama koku gitti. Arabada uygulacaksanız polen filtresi sökülü halde ve teyp olmayan yere sıkarak uygulayın.

Ürün bu fiyatı da 7,56TL denemkten zarar gelmez.
    http://www.hepsiburada.com/Liste/stac-klima-dezenfektan-spreyi-250-ml-090150/ProductDetails.aspx?productId=otm090150&categoryId=26001

Ürünü alıp kullanan varmı,

• klima temizleme köpüğü kullanmanızı da tavsiye ederim.
  • Klimanın güzel koku vermesini istiyorsanız;

-Klimayı son kademe açın (Sadece havalandırma çalışsa yeterli)
    -Klima iç sirkülasyon modunda olmalı kesinlikle.
    -Kokusunu beğendiğiniz bir deodorantın tetiğini güzelce bantlayın ve araçta uygun bir yere koyup kapıları kapatın.
    -Deodorant tamamen boşaldıktan sonra klimayı kapatın ve aracın kapılarını açıp 10 dakika kadar havalandırın.

Bu işlem duruma göre 1-2 ay güzel koku verir araca. Tabi siz sürekli araca bindiğiniz için 2 gün sonra burnunuz o kokuya alışacak ve artık algılamayacaksınız. Ancak dışardan biri araca bindiğinde arabanın ne kadar güzel koktuğunu size söyleyecektir.
  • Arkadaşlar Otobun.Com olarak Alman Malı Protec Klima Fresh ürününde şu an indirim kampanyası var.

Klima Temizleyici Sprey Kullanan Varmı?

http://www.otobun.com/shop/protec-klima-fresh

Ürün anti bakteriyeldir. %100'e kadar bakteri öldürme özelliği mevcut. TÜV onaylıdır.

Kullanın kafanız rahat etsin. Üstelik 31 Temmuz'a facebook sayfasını beğenenlere %15 ekstra indirim var.

• en iyi çözüm ipa ( izopropil alkol ) şu el dezenfektanı dediğimiz solüsyon. cam sil şişesinin içine koyun klimanın içine yada polen filtresinin yuvasından püskürtün bakteri falan kalmaz. boşa para vermeyin saçma sapan şeylere
  • geçen sene carpex marka ürünle bu kokulardan 5 dakikada kurtulmuştum. kutu tam bitmedi koku olur diye saklıyorum hala
  • Hocam sıcak fırsatlarda da ürünün farkını belirttim. Oradan da takip edebilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_93509080/tm.htm
  • Reyhan otu yetiştin ustam
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.