Şimdi Ara

Klima Temizleyici Sprey Kullanan Varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
49.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu Carpex in ve Carefourun klima temizleyici spreyleri var. Alıp kullanan faydasını gören varmı. 5 dakka soğuk,5 Dakka sıcak çalıştıracaksınız diyorlar klimayı. Tüm camlar açık olacak deniyor

http://shop.wurth.com.tr/klima-temizleme-spreyi-300ml

www.hepsiburada.com
    Stac Italy Araç Kliması Temizleme Dezenfekte İlacı 090150 Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?productId=otm090150&categoryId=26001

• kullanan yok heralde bu zımbırtıdan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkimore

kullanan yok heralde bu zımbırtıdan
    valla hocam antalyada geceleri serin gündüzleride sıcak otuyor klima rütubet yapıyor gündüz güneşin altında siyah araba ısınınca kötü kokuyor klimanın içi... banada lazım aslında ama arabayı yıkattırdığım yerde 25 lira dediler polen filtresini söküyorlarmış ordan püskürtüp sirkülasyon yapıylarmış ürün kaliteli bir ürün ama 25 lira fazla geldi ben daha denemedim denemek istiyorum kışın kalorifer açınca kötü koku gelecek ondan dolayı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: darktreys

valla hocam antalyada geceleri serin gündüzleride sıcak otuyor klima rütubet yapıyor gündüz güneşin altında siyah araba ısınınca kötü kokuyor klimanın içi... banada lazım aslında ama arabayı yıkattırdığım yerde 25 lira dediler polen filtresini söküyorlarmış ordan püskürtüp sirkülasyon yapıylarmış ürün kaliteli bir ürün ama 25 lira fazla geldi ben daha denemedim denemek istiyorum kışın kalorifer açınca kötü koku gelecek ondan dolayı...

Alıntıları Göster
    Fiat yetkili servisleri istendiği takdirde periyodik bakımlarda 18-20 tl gibi bir ücrete yapıyorlar.
    Uygulama araç içerisindeki hava üfleme kanallarından klimanın soğucu radyatörüne doğru ürün
    içerisinde bulunan ince hortum sokularak yapılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: M-A-S

Fiat yetkili servisleri istendiği takdirde periyodik bakımlarda 18-20 tl gibi bir ücrete yapıyorlar.
    Uygulama araç içerisindeki hava üfleme kanallarından klimanın soğucu radyatörüne doğru ürün
    içerisinde bulunan ince hortum sokularak yapılıyor.

Alıntıları Göster
    Pis kokuyu gideriyorsa hemen yaptırcam bıktım şu klimanın herzaman ilk çalışmada pis kokmasından
  • quote:

Orijinalden alıntı: supreme-mr

Pis kokuyu gideriyorsa hemen yaptırcam bıktım şu klimanın herzaman ilk çalışmada pis kokmasından

Alıntıları Göster
    ben kullandım carpex marka olanında 5 dk soğuk 5 dk da sıcak ta çalıştırdım klimadan limonumsu hoş bir koku gelmeye başladı sonra geçiyor koku. bende koku yoktu sadece deneme amaçlı almıiştım ama klima pervazlarının içindeki pislik i temizlemiyor üzerinde de yazan şey bakterileri öldürmek ve hoş koku yaymak
  • quote:

Orijinalden alıntı: fasher

ben kullandım carpex marka olanında 5 dk soğuk 5 dk da sıcak ta çalıştırdım klimadan limonumsu hoş bir koku gelmeye başladı sonra geçiyor koku. bende koku yoktu sadece deneme amaçlı almıiştım ama klima pervazlarının içindeki pislik i temizlemiyor üzerinde de yazan şey bakterileri öldürmek ve hoş koku yaymak

Alıntıları Göster
    Ben Stac İtaly marka olanı kullanmıştım evdeki klimaya(kutu üzerinde evdede kullanılır yazıyordu), bizim evdeki klima fan modunda kötü kokuyordu. Bir kutuyu evdeki klimaya uyguladım kokusu gayet iyi(ilk başlarda çok keskin, gün geçtikçe daha yumuşuyor) bakterileri temizledimi bilemem ama koku gitti. Arabada uygulacaksanız polen filtresi sökülü halde ve teyp olmayan yere sıkarak uygulayın.

Ürün bu fiyatı da 7,56TL denemkten zarar gelmez.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lastik Tamir Kiti kullanan varmı?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fasher

Alıntıları Göster
    Sakın würth'e para vermeyin ben kullandım hiçbir işe yaramadı. Sonra Hepsiburada'dan Stac Italy marka ucuz birşey aldım. Kutunun hepsini kullanmak gerekmiyor yani bir kutu en az 2 araca yeter ayrıca kokuyu kesti. Würth'ün 5'te bir fiyatına ama Würth'ün yapamadığını yapıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: clean-max

Bu mesaj silindi.
    Bende kullandım, özellikle uzun süre kullanılmamış klimalarda klima hava kanallarında önceki kullanımlardan kalan küf mantar kötü koku yapabiliyor, tabi bu konuda filtrede önemli ama filtreyi değiştirmek şu an planlarınız içinde yoksa geçici çözüm olarak bu spreyler iş görür, hem hoş koku veriyor hemde klima kanallarındaki küf ve pisliği azaltıyor, evdeki klimalardada kullanmıştım, peteklerin arası görünür hale gelmişti :)

Hepsiburada.com dan almıştım markası Stac Italydi, 2 klima ve araç klimasında kullandım rahat yetti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 12 Haziran 2011; 1:33:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: clean-max

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bu ürün 1 sıkımlıkmıdır yani tamamınımı sıkmak lazım
    ön ızgaralardan içeriye bunu sıkacaksak o zaman o kadar sıvı nereye gidecek nereye akacak kanallarda kuruyup kalmazmı yada alta aracın içine elektronik devrelere akmazmı hepsini sıkmak fazla olmazmı
    ayrıca ızgaradan içeriye sıkınca orda soğutucu peteğide temizlermi yoksa motor kaportayı açıp ordanmı peteğe sıkmak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

arkadaşlar bu ürün 1 sıkımlıkmıdır yani tamamınımı sıkmak lazım
    ön ızgaralardan içeriye bunu sıkacaksak o zaman o kadar sıvı nereye gidecek nereye akacak kanallarda kuruyup kalmazmı yada alta aracın içine elektronik devrelere akmazmı hepsini sıkmak fazla olmazmı
    ayrıca ızgaradan içeriye sıkınca orda soğutucu peteğide temizlermi yoksa motor kaportayı açıp ordanmı peteğe sıkmak lazım

Alıntıları Göster
    Yapıcak birşey yok eğer klima borularına vs mantar küf koku yapıcı birşey yerleşmişse mecburen bunu kullancaksın yoksa her açtığında bolca kullanırkende arkadaan arkadan koku gelir....İstersen profesyonel birine yaptır sanırım torpido vs vinil deri ise sıkıntı tapabilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: enforacle

Yapıcak birşey yok eğer klima borularına vs mantar küf koku yapıcı birşey yerleşmişse mecburen bunu kullancaksın yoksa her açtığında bolca kullanırkende arkadaan arkadan koku gelir....İstersen profesyonel birine yaptır sanırım torpido vs vinil deri ise sıkıntı tapabilir...

Alıntıları Göster
    polan filitresini değiştirirken baktım motordan gelen hava polen filitre kutusundan sonra iç kızma ızgaralardan geliyor yani tamamen hava kanalı
    eğer bu ürünü sıkarsak o zaman sıvı aşşağıya akar kanalı temizlese bile sanırım polen filitresinde sıvı bırıkır sanırım zaten amac bu tamamını sık ve kanaldan aşşağıya aksın polen fılıtresınde bırıksın sıvı o bolgede dagılmaz araca zarar vermez dıye tahmın edıyorum yapanları hıc gormedım
    bu arada eskı polen fılıtresı varken sıkmak daha ıyı sonra degısım yapmak lazım cunku yenısı takılıyken sıkarsan o zaman yenısıne sıvı bulasır ve gozeneklerı tıkar hemde koku yapan bakterıler yenı polan fılıtresınde bıkır

ama polan fılıtresının oldugu kutunun dahada gerısıne nasıl ulasılır bılemem sanırım oralara sıkmak mumkun degıl ayrıca dahada derınlerdekı sogutucu petege sıkmakta olmuyor zaten gereksız sanırım
    bırde bu bakterıler sadece polen fılıtresı olan bolge ıle ızgara olan kanal ıcınde olabılır koku ordan gelebılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris195 -- 31 Temmuz 2012; 2:33:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: enforacle

Alıntıları Göster
    carpex markasına güvenmiyorum, aracınızda kullanmanızı da tavsiye etmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: !!!Chinogolog!!!

Alıntıları Göster

bu spreyi ızgaradan sıktık diyelim,sıvı aşşağıya iniyor bakterileri aldı sürükledi aşşağıya indirdi,sadece soldaki hava kanalını temizler
    sıvı polan filitresi kutusunda takılır kalır,zaten polan filitresi kutusunun orda kapak var,siz kapağı açıp polen filitresini çıkarırken içindeki toz ve yapraklar paspasa düşer,işte bu sıvıda aksa aksa o kutudan paspasa akar,çünkü o kanal plastikten yapılmadır

sıvı hem polan filitresine birikir hemde ordan aşşağıya kapaktan paspasa akar,hepsi bu

motordan klima sogutucu petegınden gelen hava kanalını asla temızleyemez,vede klımayı sogutan ana petegıde temızleyemez zaten ana petegın nesını temızlıcek ıcınde gaz var ve dısı demır,ama ana petegın onundekı hava kanalını temızleyemedınız dıye koku yaparmı bılemem
    cunku burun ön taraftakı kanalı temızler polan fılıtresıne kadar olan yerı temızler

aslında bakteri koku denen şeyler zaten polen filitresinde ordaki haznede ve aracın içine gelen kanalda biriken şeylerdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris195 -- 31 Temmuz 2012; 2:58:42 >

• quote:

yukarıdakı olayda anlattıgım gıbı...dedıgın marka,bır sure etkılıdır yanı 3 ay sonra gene koku baslar yada tam temızlemez eger ıyı urun degılse bakterılerı toplar daha yapıs yapıs hale getırır ondan olabılır

ürün dedıgın bakterılerı yok eden ve sıvıyla assagıya suruklemesı lazım kalıte olması lazım
    ayrıca polan fılıtresınde bakterılı sıvı bırıkınca yenı polan fılıtresı takmak lazım,temızlık ısını eskı fılıtre takılıyken yapmak daha ıyıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

quote:

yukarıdakı olayda anlattıgım gıbı...dedıgın marka,bır sure etkılıdır yanı 3 ay sonra gene koku baslar yada tam temızlemez eger ıyı urun degılse bakterılerı toplar daha yapıs yapıs hale getırır ondan olabılır

ürün dedıgın bakterılerı yok eden ve sıvıyla assagıya suruklemesı lazım kalıte olması lazım
    ayrıca polan fılıtresınde bakterılı sıvı bırıkınca yenı polan fılıtresı takmak lazım,temızlık ısını eskı fılıtre takılıyken yapmak daha ıyıdır

Alıntıları Göster
    ben tipo nun evaporatörünü kendim çamaşır suyuyla yıkadım bastım spreye tertemiz nereye akacak demeyin mutlaka altında gideri vardır , tabi önce ulaşmanız gerek tiponunki kaloüfer motorunu sökünce el girecek kadar görünüyor

• Bende sprey aldım. Yarin öbür gün temizleyeceğim. Bakalım ise yarayacak mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: desiya

Bende sprey aldım. Yarin öbür gün temizleyeceğim. Bakalım ise yarayacak mı
    Buharlı oto yıkama ile klima temizliğini tavsiye edebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tmaister

ben tipo nun evaporatörünü kendim çamaşır suyuyla yıkadım bastım spreye tertemiz nereye akacak demeyin mutlaka altında gideri vardır , tabi önce ulaşmanız gerek tiponunki kaloüfer motorunu sökünce el girecek kadar görünüyor

Tebrik ederim. bende Grande punto aracımın evaporatör'ünü temizledim. yalnız ben çamaşır suyu yerine balata spreyi kullandım. dediğiniz gibi klima suyunun aktığı giderden tüm pislikler aktı gitti. tertemiz oldu kokuda kalmadı, soğutması baya baya arttı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

Orijinalden alıntı: Tmaister

Tebrik ederim. bende Grande punto aracımın evaporatör'ünü temizledim. yalnız ben çamaşır suyu yerine balata spreyi kullandım. dediğiniz gibi klima suyunun aktığı giderden tüm pislikler aktı gitti. tertemiz oldu kokuda kalmadı, soğutması baya baya arttı.

Alıntıları Göster
    bu tür aparatları kullanmanın en etkili yöntemi hava çıkış olarak butun yonleri seçin öyle bir seçenek yok ise aracınızda değişimli el ile seçin, bu spreyide motor kısmında vantilatorunuz nereden hava çekiyorsa oradan sıkın ki bütün kanallar dezenfekte olsun, yapabiliyorsanız polen filtrenizi işlem sırasında çıkarın ki sonrasınada ulaşsın sprey, ben öyle yapıyorum hatta filtreyide iyice dezenfekte ediyorum ve sprey kutusuna doldurduğum kolanya ile yapıyorum (alkol)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.