Şimdi Ara

Klima Tesisatı, Dış Üniteden Gelen Boru ve Kabloların Duvar İçine Gömülmesi? Servis Yapar Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arakdaşlar ilk defa klima alacağım. Dış üniteden gelen bakır boru ve elektrik kablolarının duvara gömülmesi işlemini servis yapar mı? Ek ücret versem, boruları duvar içine gömme ihtimalleri var mı?

Yoksa önce ücretsiz keşif hizmeti alıp, sonra elektrikçiye, servisin belirttiği yerleri kırdırıp, sonra mı klimayı satın alayım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Prosedürel sıralama ikincisi oluyor hocam.
    Ancak iyi bir anlaşma yapar fiyatı da aşağı çekebilirseniz, ankastre tesisatınızı, klimayı kuracak olan servise yaptırtmanız size ileride ''Abi bu tesisatı biz çekmedik bunda X sorun var'' demek olasılıklarını ortadan kaldıracaktır.
    Özellikle güzel yurdumuzda iş yapmak istemeyen veya akşam halı saha maçına yetişecek olan değerli kardeşlerimiz için o klimayı takmamak için bahanelerini bırakmamanız, olaıs sorunlarda topu tesisata veya tesisatı çekenlere atmaları için kendilerine fırsat tanımamanız adına daha makul bir uygulama olacaktır.

İşlemin ücretli olması normaldir, metre başı kırım ücreti 25TL - Metre başı boru dahil 50-75T arası bölgeye göre değişiklik gösterebilir. Sizin borunuz olduğuna göre yapılacak işleme göre fiyat teklifi almanız gerekecektir.

• Yani gelecek klima servisine, boruları içeri gömebilir misiniz diye sorduğum zaman fiyat ücreti üzerine pazarlık yapacağız. Tahmini kırım ücreti olarak metre başına 25 TL civarı tutacak. 4-5 metre kırsa 100-150 TL ekstra ücret ödeyeceğim.Ücret sorun değil önemli olan kırsınlar, borular dışarıda durmasın.

• Birde aşağıdaki kıyaaslamaya göre en ekonomik olanı Beko'dur değil mi? Boşuna 1000 TL civarı fark ödemek istemiyorum.

http://www.epey.com/klima/karsilastir/48869-50463-57755/beko-61210-aa_baymak-elegant-plus-12_sigma-sgm12invdmr/

• coderMX C kullanıcısına yanıt
    Şimdi Hocam; Bu forumda benim sevmeyenim çoktur, ama inatla ben yine de mantık peşinden gideceğim.
    verdiğin listeye baktım, eğer ben yanlış gördüysem lütfen düzelt ama 2900TL bantlarında 12000BTU BEKO klima almayı planlamışsın, veya BAYMAK veya SIGMA.
    bu 3 klimada dikkatimi çeken fiyat farklılıkları oldu, BEKO klima ile diğerleri arasında neredeyse 1 klima fiyatı fark var. Tercihlerin içerisindeki 3 klima da 1700 bantlarında olsaydı içlerinden ''Şu şöyledir Bu böyledir '' derdik siz de tercih yapardınız da, şimdi bakıyorum BEKO 2900 bantlarında bir fiyata sahip hem de 12 lik klima.

E hocam bu durumda madem 12 lik BEKO klimaya bu bütçeyi ayıracaksın Daha makul olanı, Daha ucuz olan MITSIBİSHİ almak değil midir?

Şimdi yiğidi öldür ama hakkını yeme, Ben MITSUBİSHİ ye neden hep laf ediyorum, ''Kardeşim kısa garantili ve pahalı'' diyorum sürekli.
    Tamam 1700-1800 bantlarındaki ürünlerle kıyaslayınca gariban mantığı (ben de ucuz ürün kullanıyorum) uzun garantili ekonomik orta segment ürün tercih ediyoruz, biraz ekonomik biraz estetik derken işimize geliyor.
    Tamam da kusura bakma hocam buna ben bile itiraz ederim. 12 lik BEKO ya 2900 vereceğine, 12 lik MITSUBİSHİ ye git 2669 öde hocam.
    Tamam yerlileri severim de, geçenlerde VESTEL için de yazmıştım aynı şeyi, ''Bu fiyatlarda önce MITSUBİSHİ kalitesinde ürün yapsınlar da sonra zikredelim adlarını'' diye.

Tüm bunları yazdım umarım ki ben yanlış görmüş veya yanlış okumuşumdur da beni düzeltirsin hocam.

Yok eğer ben doğru okuduysam kusura bakmayınız iz yanlış yoldasınız, lütfen gidin MITSUBİSHİ ürünleri araştırınız

• quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Şimdi Hocam; Bu forumda benim sevmeyenim çoktur, ama inatla ben yine de mantık peşinden gideceğim.
    verdiğin listeye baktım, eğer ben yanlış gördüysem lütfen düzelt ama 2900TL bantlarında 12000BTU BEKO klima almayı planlamışsın, veya BAYMAK veya SIGMA.
    bu 3 klimada dikkatimi çeken fiyat farklılıkları oldu, BEKO klima ile diğerleri arasında neredeyse 1 klima fiyatı fark var. Tercihlerin içerisindeki 3 klima da 1700 bantlarında olsaydı içlerinden ''Şu şöyledir Bu böyledir '' derdik siz de tercih yapardınız da, şimdi bakıyorum BEKO 2900 bantlarında bir fiyata sahip hem de 12 lik klima.

E hocam bu durumda madem 12 lik BEKO klimaya bu bütçeyi ayıracaksın Daha makul olanı, Daha ucuz olan MITSIBİSHİ almak değil midir?

Şimdi yiğidi öldür ama hakkını yeme, Ben MITSUBİSHİ ye neden hep laf ediyorum, ''Kardeşim kısa garantili ve pahalı'' diyorum sürekli.
    Tamam 1700-1800 bantlarındaki ürünlerle kıyaslayınca gariban mantığı (ben de ucuz ürün kullanıyorum) uzun garantili ekonomik orta segment ürün tercih ediyoruz, biraz ekonomik biraz estetik derken işimize geliyor.
    Tamam da kusura bakma hocam buna ben bile itiraz ederim. 12 lik BEKO ya 2900 vereceğine, 12 lik MITSUBİSHİ ye git 2669 öde hocam.
    Tamam yerlileri severim de, geçenlerde VESTEL için de yazmıştım aynı şeyi, ''Bu fiyatlarda önce MITSUBİSHİ kalitesinde ürün yapsınlar da sonra zikredelim adlarını'' diye.

Tüm bunları yazdım umarım ki ben yanlış görmüş veya yanlış okumuşumdur da beni düzeltirsin hocam.

Yok eğer ben doğru okuduysam kusura bakmayınız iz yanlış yoldasınız, lütfen gidin MITSUBİSHİ ürünleri araştırınız

Beko A+++ olduğu için almayı düşünüyorum. Ama ne kadar A+++'dır emin değilim, yani bir cin ali'lik yapmışlar mıdır?

Beko A+++ konusunda hatalı mı düşünüyorum. Yazın soğutma amaçlı 3 ay kullanacağımızı düşünürsek, A+++ az yakar diye birinci tercihimdi. Ama diğer hiç bir markanın neredeyse A+++ ürünüde yok, varsada çok pahalı olduğu için internetteki satış sitelerinde yer almıyor olabilir.

Sizce benim ne yapmam doğru olur? Gree diye bir marka var. Bir kaç forumda araştırdım, sağlam marka, alınabilir deniliyor. Sizce ne yapmak doğru? Beko, Gree, Baymak, Rubenis vs....

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-elektrikli-ev-aletleri-isitma-sogutma-havalandirma-sifir-gree-lomo-12.000-btu-inverter-duvar-tipi-klima-a-plus-plus-321772583/detay

Koçtaş'ta Baymak ve Rubanis fiyatları:

http://i.hizliresim.com/6m7El7.jpg

http://i.hizliresim.com/WbAy62.jpg

http://i.hizliresim.com/3AB312.jpg

http://i.hizliresim.com/RQL4b6.jpg

E şimdi ME almayacaksanız tabi BEKO alın derim bu verdiğiniz markalara göre.
    Hocam PANASONİC-DAIKIN-HAIER-MITSUBİSHİ-TOSHIBA markaları bir yana. geriye kalan bütüüüüüüüüüüüünnn markalar diğer yana :)
    Yani ya yukarıdaki markalardan birisinizdir ya da diğerleri. diğerlerinin hemen hepsi aynıdır. Bakmayın herkes kendince birine iyi birine kötü der. Birisine baksan GREE berbattır MİDEA al der, Başkasına baksan MİDEA aldım başıma gelmeyen kalmadı Uzak durun der. Bir başkası BAYMAK aldım çin malları bile bundan iyidir der, kaldı ki zaten Çin'de AUX firması üretir BAYMAK klimaları.
    BEKO da diğerlerine nazaran müşteri hizmetleri var. barsoy arkadaşımızın başına gelen sizin de gelmez temennimle verdiğiniz listede yine de farklı olan BEKO dur. halen o parayı verecekseniz ME bakın derim.
    BEKO nun A+++ sının yanına 3 tane de ben + koysam yine de ME nin 1 taene + sı ile eşdeğer olur zira kullandıkları kompresörlerin kalori oranları farklı

Ben ki hocam ME yi zerre kadar sevmem, ama sizin konuda aklın yolu birdir. Yani ya ME araştırın ya da hiç bir şey araştırmayın ME harici önerdiklerinizin en iyisi yine BEKO.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Salonun tavan yüksekliği 2,60 metre civarı
    Salon 4 metreye, 4,50 metre civarında yaklaşık 20 metrekare.
    Saloda dahil tüm odalar ısı yalıtımlı, salona çok güneş vurmuyor, tüm camlar pimapen.

Sizce 12.000 yerine 18.000 btu almam faydalı mı olur gereksiz elektrik mi yakar? Ama daha da önemlisi hangi marka olmalı? Mesela GREE, Beko A+++, Baymak, Rubenis vs....

Mitsubishi'nin A++ olanını bulamadım. 12.000 btu olup A++ olanı var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 8 Ağustos 2016; 23:15:32 >
  • Mitsubishi'nin A+ veya A++ olanını bulamadım ve fiyatları çok pahalı, kredi kartına taksitte yaptırınca daha da artacaktır fiyatlar.
    Gereksiz elektrik harcar.
    Ben biraz zorlasam 9000BTU klima bile yeter size derim bırakın 18 i. bahsettiğiniz güneş görmeme, izolasyon, ve verdiğiniz ölçülerin 18m2 ye tekabül etmesi o alana 9000BTU klimanın yeteceği, hatta kaliteli bir şey alırsanız aynı klima ile ısınmayı da başarabileceğinizi zöylerim. Yine de söz konusu ısınma olunca ne olur ne olmaz mantığı ve aynı kabin olmaları, buna paralel aralarında çok fark olmaması nedeniyle 12 lik yine öncelikli tavsiyem olacaktır.

marka konusunda ben pek bir şey demeyeyim hocam zaten normalde tavsiye de vermem bu gün ME nin adını çok zikrettim unvanıma yakışmaz

Aldığınız klima iyi bir klima ise + lara çok çok takılmayın, anlatıldığı kadar da etkisi yok o artıların. Ben size abartayım konuyu biraz, evinizde açtığınız bir perde, klimanızın bir artısını götürdü desem ne düşünürsünüz? açtınız perdeyi girdi eve güneş, ister istemez ısı verdi ortama. Buradan hareketle, aslında kullanıcı mantığı ile dahi siz klimanıza kendi + larınızı zaten koyabiliyorsunuz. Biz o + ların matematiksel hesaplarını yaptık aslında, eski konularda olması lazım. senede 80TL fark çıkartmıştık bir arkadaşta 1+ için ama onun kullanım alışkanlığına göreydi. bulabilirsem size paylaşmaya çalışırım.

• barsoy nickli arkadaş ne tür bir sorun yaşadı? Forumda arattım ama bulamadım.

Ben hala markada kararsız kaldım ama sanırım kredi kartına taksit, ücretsiz montaj, A+++ olmasından dolayı Arçelik-Beko'yu tercih edeceğim. Çünkü ME uygun fiyata bulamadım. Bulunduğum semtte Beko yok, aynı modelin Arçelik olanını alacağım. Tabi tesisatı duvarın içine gömmelerini isteyeceğim için mecburen montaj esnasında para ödeyeceğim, acaba elektrik tesisatını kendileri hallediyorlar mıdır?

http://www.arcelik.com.tr/ev-tipi-klima-mirror-ionizer--inverter-12610-aa-ev-tipi-klima.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 8 Ağustos 2016; 23:42:50 >

barsoy kullanıcısına yanıt
    Elektrik tesisatı da onlara ait ve ankastre ile birlikte gider zaten. İçten besleme/Dıştan besleme durumuna göre kendileri ayarlarlar.

barsoy arkadaşımız bir servis faciası yaşadı, Aslında gerçekleri konulmak gerekirse (Sanırım kendisi de kabul eder bunu bilemiyorum yine de) servisin 5 er den 10 dakikasını ayırıp yapmadığı basit 1-2 hata ama görüntünün kabul edilir yanı yoktu
    Montaj sonrası alçılar yapılmamış, elektrik kablosu prosedüre aykırı olarak prizin arkasından alınmış vs. daha 1-2 günlük konu, bulursunuz mutlaka.
    yalnız şöyle bir durum var, bu konu nedeniyle kendisinin onayıyla müdürlük bazında dünden beri görüşme halindeyim, sağ olsun Antalya bölge müdürlüğünden bir sorumlu arkadaş, hakikaten sorumlu ünvanının hakkını verdi ve barsoy arkadaşı bu servisin bilgilerini vermeye zor ikna ettim. Kurumsal kanaldan yazışmamız mevcut, Kendileri için bu konunun çok önemli olduğunu ve çözmek zorunda olduklarını sürekli dile getirdiler, bu gün akşam saatlerinde servisin bilgilerini barsoy kardeşimizin onayı ile Kurum yetkililerine ilettim, henüz mailimi okumadılar ben tabi 9 gibi yollayınca :)
    yarın bakalım ne olacak, zaten kurum yetkililerinden de onay aldım, işlemler sonuçlandığında buraya paylaşacağım süreci. Zaten son yazısında barsoy arkadaş, servisten ziyade başka bir konuya olan tepkisini dile getirmişti dediğim gibi süreci sonra aktaracağım buraya. (onayları doğrultusunda tabi ki)

Şöyle bir gerçek var forumda bunu onaylamayan arkadaşların var olduğunu biliyorum elbette. Ben alışverişlerimde, sonrasında karşımda muhatap bulacak firmaları tercih etmeye çalışıyorum. Bu benim kişisel yaklaşımım elbette. Bu nedenle ir ürün alacaksam yine de gidiyorum yerli firmalardan alıyorum.
    Onaylamayan arkadaşlarımız var onlar da kendi tercihleri olan markalardan alışveriş yapıyorlar mutlu mesut yaşayıp gidiyoruz işte

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.