Şimdi Ara

iç tesisat için hangi kablo?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bina yeni 6 aylık ilk defa internet bağlatacağım ankastreden daireye gelen kabloyu uzatmak istiyorum yani aynı kablodan almak istiyorum ve yak1 konnektör ile ek yapıp uzatacağım ama nasıl bir kablodur nerden alınır bilmiyorum. bina iç tesisat kablosu desem inşaat malzemesi satanlarda var mıdır? aynı şekilde yak1 konnektör nerden bulurum?

• Uzunluğa bağlı 3 5 metre eklemek istiyorsanız telefon kablosu kullanabilirsiniz. Daha uzunsa cat6 ethernet kablosu kullanmanızı tavsiye ederim. Yak1 konnektörü de n11 tarzı ıvır zıvır satan yerlerden temin edebilirsiniz.
  • ozgur_298 O kullanıcısına yanıt
    işin aslı şöyle. ilk kuruluma gelecekler ve ankastreden daireye gelen kablo bebek odasında haliyle bu dönemde (korona virüsü) kimseyi bebeğin odasina sokmak istemiyorum.

bu nedenle ilk kurulum için kabloyu koridordan geçirip koridor sonundaki prize yaklastiracagim yaklaşık 12 metre ve ekip geldiğinde çok veri kaybı olmasını istemediğim için 10-15 metrelik klasik telefon kablosu almak yerine duvarın içindeki kablo neyse aynısından alıp en sağlıklı yak1 ile bağlamayı düşündüm.

kısacası bu kabloyu tek seferlik kullanacağım ama hat zayıflaması vs gibi bir sorun olmasın diye kaliteli almak istiyorum. belki ileride de kullanırım.

almam gereken yani duvar içinde kullanılan iç tesisat telefon kablosunun adı ne onu bilmiyorum.
  • robinex kullanıcısına yanıt
    Kaliteli olmasını istiyorsanız cat6 ethernet kablosu alın derim tesisattaki kablonun aynısından kullanmanıza gerek yok. Ancak modeme takabilmeniz için ucuna rj45 yerine rj11 konnektör çakmanız gerekecek bunu da göz önünde bulundurun.
    onu da beceremem diye 4 tane yak1 ile iç tesisat kablosu alayım diyorum 2 tane duvardan gelene 2 tane de uzattigim kablonun ucunda rj11 li kabloyu takmak için diye düşündüm.olmaz mi acaba o şekilde?
    Olur bir sorun çıakracağını sanmıyorum.
  • Bende yarın elektrikçiye kabloları yeniletecem 35 mbit internet kullaniyorum elinde cat6 yokmuş cat5 kullanalım dedi ama kararsızım Cat 5 internet kablosu ile 100 mbit üstü internet alamam mı ? İleriye dönük düşünüyorum bu konuda uzman bir arkadaş aydinlatirsa çok iyi olur
  • Vdsl kullanıyorsanız kabinle aranızdaki mesafenize bağlı. Cılız telefon kabloları dahi 100mbps üstü ulaşılabilir hız sağlıyor cat5 veya cat6 olması farketmez. Önemli olan yapılacak eklemelerin düzgün yapılması.
    çok sağolun hocam. bu iç tesisat kablosunun bir ismi var mı yoksa elektrikçi ye düz bakır kablo desem yeterli olur mu alırken yada yapı markete

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robinex -- 16 Nisan 2020; 0:3:17 >
    Apartmandaki kutudan eve kadar gelen kablo uzunluğu maksimum 40 metre olacak saha dolabindan apartmana gelen kablo 120 metre ama ona dokunmayacaz tabi..
    Ayrıca herhangi bir ek yapmayacaz sıfırdan modemden direk aşağıya bağlanacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyiny2099 -- 16 Nisan 2020; 0:7:14 >
    Tesisat kablosu diye bir kablo yok hocam muhtemelen cat5 kablo çekilmiştir bina içinde. Elektrikçiye internet kablosu diyip alabilirsiniz size cat5 veya cat6 kablo verecektir iki si de fazlasıyla işinizi görür.
  • Bir sıkıntı çıkarmaz hocam değiştirebilirsiniz.
    Tşk ederim kardeş internette bazı yerlerde 100 mbiit üstünde cat5 randıman vermez diye okudum bu yönde suphelenmiştim
  • Dediğim gibi cılız telefon kabloları dahi 100mbit verebiliyor. Zaten ülkede vdsl üzerinden 100mbit üstü bir hız almanız mümkün değil yaın bir zamanda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.