Şimdi Ara

Klima vs Isıtıcı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
2.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Antalya merkezde 15-20 m2 bir oda için akşam 10 dan sabah 8 e kadar devamlı açık kalacak şekilde , 12.000 btu luk Baymak klima ( Kw/h saat değeri 1 1- 1.5 kw arası ) mı yoksa Kumtel 2700 Wattlık Süper Şömine mi daha fazla enerji harcar..Kumtel 3 kademe sadece 900 W enerji kullanacak...Kumtel elimde var kullanıyorum ama arada çok fazla elektrik faturası olmayacaksa bu sene böyle idare etmek istiyorum..Tahminim çok fazla fark yok gibi ama düşüncelerinizi alayım ??

• Elektriği direkt olarak kullanarak ısı enerjisi üreten HER NE OLURSA OLSUN her zaman daha fazla enerji tüketir.
    Bu konuya sadece tüketim gözüyle de bakmamak gerekir, tüketim karşılığında elde edilen KAZANIM çok daha önemlidir, bu nedenle ENERJİ VERİMLİLİĞİ konusu hep ön plana çıkar.
    Şöyle temel ama kaba bir örnek vereyim. Bir elektrikli ısıtıcı 3kw ısı üretmek için 5kw elektrik enerjisi harcarken, bir klima 3kw ısı üretmek için önce 2.5 süre ilerledikçe 2.0 sonra 1.5 kw enerji harcama şekliyle gider.

Tabi burada şöyle bir durum da var

1- mevki tropikal yani 2 aydan fazla etkin kış olmaz
    2- alan küçük bu nedenle ısıtmak sorun olmaz
    3- elde zaten mevcut bir ısınma aracı var bu nedenle satın alım masrafı olmayacak
    4- saatte 900 watt dan sabaha kadar 9kw yani günde 2.8tl den ayda 84tl harcar
    5- bölge antalya dahi olsa 2 aylık ağır kış koşuluna 900 wattlık tek göz yetmez boşuna elektrik harcadığı ile kalır bu nedenle 2 ve hatta 3 üncü göz devreye girer bu durumda 4 üncü madde devre dışı kalır.
    6- tek gözü ile 84 tl harcayan ısıtıcının 2 gözünü siz hesaplayın, 3 gözünü ben düşünmek dahi istemiyorum
    7- 2 veya 3 göz kullanımda ortam ısınım termostata girecek dahi olsa bu elektrikli ısıtıcılrın gereksiz çok enerji harcayıp az ısı ürettiği gerçeğini değiştirmez
    8- yukarıdaki bilgiler doğrultusunda 1 kış sezonunda ortalama 2 göz ile ortalama 130TL (termostata girdiğini düşünerek)ödeyerek sobaya bakan tarafınızın ısınıp diğer tarafınızın donduğunu düşünerek 4 aylık maliyetin de 520TL olduğunu değerlendirip, hiç ısınmadan elektrik idaresine 500-550TL mi ödeyeyim yoksa 1500TL dolaylarında inverter bir klima mı alayım sorusunun cevabını kendiniz vermelisiniz

Bilerek kendimle tezat içeren bilgiler de yazdım ki, her türlü olasılığı size sunmuş olayım istedm ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Elektriği direkt olarak kullanarak ısı enerjisi üreten HER NE OLURSA OLSUN her zaman daha fazla enerji tüketir.
    Bu konuya sadece tüketim gözüyle de bakmamak gerekir, tüketim karşılığında elde edilen KAZANIM çok daha önemlidir, bu nedenle ENERJİ VERİMLİLİĞİ konusu hep ön plana çıkar.
    Şöyle temel ama kaba bir örnek vereyim. Bir elektrikli ısıtıcı 3kw ısı üretmek için 5kw elektrik enerjisi harcarken, bir klima 3kw ısı üretmek için önce 2.5 süre ilerledikçe 2.0 sonra 1.5 kw enerji harcama şekliyle gider.

Tabi burada şöyle bir durum da var

1- mevki tropikal yani 2 aydan fazla etkin kış olmaz
    2- alan küçük bu nedenle ısıtmak sorun olmaz
    3- elde zaten mevcut bir ısınma aracı var bu nedenle satın alım masrafı olmayacak
    4- saatte 900 watt dan sabaha kadar 9kw yani günde 2.8tl den ayda 84tl harcar
    5- bölge antalya dahi olsa 2 aylık ağır kış koşuluna 900 wattlık tek göz yetmez boşuna elektrik harcadığı ile kalır bu nedenle 2 ve hatta 3 üncü göz devreye girer bu durumda 4 üncü madde devre dışı kalır.
    6- tek gözü ile 84 tl harcayan ısıtıcının 2 gözünü siz hesaplayın, 3 gözünü ben düşünmek dahi istemiyorum
    7- 2 veya 3 göz kullanımda ortam ısınım termostata girecek dahi olsa bu elektrikli ısıtıcılrın gereksiz çok enerji harcayıp az ısı ürettiği gerçeğini değiştirmez
    8- yukarıdaki bilgiler doğrultusunda 1 kış sezonunda ortalama 2 göz ile ortalama 130TL (termostata girdiğini düşünerek)ödeyerek sobaya bakan tarafınızın ısınıp diğer tarafınızın donduğunu düşünerek 4 aylık maliyetin de 520TL olduğunu değerlendirip, hiç ısınmadan elektrik idaresine 500-550TL mi ödeyeyim yoksa 1500TL dolaylarında inverter bir klima mı alayım sorusunun cevabını kendiniz vermelisiniz

Bilerek kendimle tezat içeren bilgiler de yazdım ki, her türlü olasılığı size sunmuş olayım istedm ;)

Teşekkür ederim klima tam tüketimini hesaplayamadığım için sürünceme de kaldım açıkçası zaten klima 1 tane daha gerekli , klima tüketim değerleri bu şekilde ise zaten bir tane daha almak en mantıklısı görünüyor.

• Ado hocam size bir şley sorayım. Direk olmasada konuyla dolaylı yoldan bağlantılı. Bu elektrikli ısıtıcılar yani ufo tarzı cihazlar için şunu okumuştum. Bu cihazlar güneş gibidir. Sadece vurduğu yeri / alanı ısıtıp ortam ısıtması yapmazlar. Ama misal yağlı ısıtıcılar var. onlar ortamıda ısıtıyormuş. bu konudaki görüşünüz nedir?
  • AliYanık A kullanıcısına yanıt
    Selam hocam. Aslinda 1 2 gun once ayni konuyu konusmustuk bir arkadasimiz ile. Paylastiginiz bilgi kismen dogru olmakla birlikte biraz eksik kalan yanlari var gelin orayi tamamlayalim birlikte.

Ufo ve turevleri olan isiticilar, rezistansinda kullanilan 3 yanda 5 tam bilmiyorum madenin ozelligi sayesinde kizil otesi diye tabir edilen bir isitma sekline sahip olurlar ki buntam da sizin bahsettiginiz gunes isigi orneginde oldugu gibi KİŞİ odakli bir isitma yontemidir, eksik olan şu ki, sadece kişi degil, öncelikli olarak kişi ısıtırlar. Yani demek ki elbette yine gunes orneginde oldugu gibi daha sonra ALAN isitmaya baslarlar. Uygulamali ornegi cok basittir, bir apartmani önunuze alip golgesinden faydalandiginizda HAVA yani ALAN yine sicaktir ama 1-2 adim yana kayip direkt olarak gunese maruz kaldiginizda sicagin size etkisi cok daha etkilidir.

Standart elektrikli isiticilarda ise elektrigin gerilim kuvvetinden faydalanilir ve bu gerilim sayesinde ortaya cikannisi enerjisi kullanilir ve direkt olarak ALAN isitmasi yapilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Elektrik ile direkt ısıtma yapan, yani bir malzemenin elektriğe gösterdiği direnci ısıya çeviren rezistanslı tüm ısıtıcılar %100 verimle çalışır. 1 kWh enerji harcarsanız bu kadar ısı alırsınız.

Elektrikli ısıtıcının daha iyi ısıtanı daha verimlisi olmaz. Ancak ısı kayıpları göz önünde bulundurularak daha etkin kullanılanları olabilir. Yağlı radyatör kapalı ortamda konforlu bir ortam sağlarken, bahçesi olan bir kafede bahçe kullanımında neredeyse hiç ısıtamaz, bu ortam için UFO gibi ışınım etkisi yüksek bir ısıtıcı çok daha iyi sonuç verir.

Klima gibi soğutma çevrimi prensibi ile çalışan makinalarda durum farklıdır. (COP değeri şeklinde araştırırsanız yeterli bilgi bulabilirsiniz.) Elektrikle direkt ısınmaya (rezistanslı ısıtıcılar) nazaran çok daha verimlidir.

Kısacası Antalya gibi klimanın neredeyse her mevsim lazım olacağı bir şehirde imkanınız varsa klima taktırın. İmkanınız yoksa ısıtıcınız saatte yaklaşık 40 kuruşluk elektrik tüketir. Günde on saatten 4 TL, aylık 120 TL tüketiminiz olur. Buna göre hesabınızı kendiniz düşünün.

Saygılar.....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Isıtma için klima
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.