< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
KLİMADAN GELEN VE GİTMEYEN PİS KOKU ÇÖZÜMÜ NE OLABİLİR ? (3. sayfa)
-
-
2019 yılının EYLÜL ayından sesleniyorum arkadaşlar, sırf buraya yazmak için üyelik aldım Allahını seven toplansın...
Astra 1.6 Edition Plus 2017(2018 trafiğe çıkış) model sedan aracımı 18.000km'de 2.el olarak aldım. Araç Garanti kapsamında şu an. Prins Lpg sistemi mevcut. Zaten kronik arızaları var aracın ama buraya asıl gelme sebebim KLİMADAN GELEN ve HERTÜRLÜ İĞRENÇ KOKUYA BENZEYEN o koku. (Ben en çok slikona benzettim ama çemende olur).
Klimayı ilk açtığım an yaklaşık 45sn kadar sürüyor ve daha sonra ortadan kalkıyor. Aracı stop edip tekrar çalıştırdığımda yine süreç tekrarlıyor. Forumlarda arkadaşlar "aracı kapatmadan önce 2 dk kadar klima kapalı fan açık çalıştırın" demiş. O yöntemde de klimayı kapatıp fan moduna geçtiği an geliyor koku. Yanı aslında araçta bi yerlerde klimanın sebep olduğu o kokuyu ilk çalıştırmada değil kapatma esnasında atıyoruz dışarı. Sorunumuz kokunun önce mi sonra mi atılması değil KOKUNUN OLUŞMASI olduğu için bu yöntem patlıyor haliyle.
Bu koku sorunu sebebiyle eylül ayının ilk haftası yetkili servise gittim. Aracı incelediler ve koku oluştuğunu söyleyip aynı zamanda aracın SU EKSİLTTİĞİNİ de belirtiler. İlk aşama olarak sorun tespiti için araca su ekleyip su haznesinden ne kadar olduğunu işaretlediler ve 15Gün sonra aracı serviste 2 gün kadar bırakacakmış gibi geri gelmemi söylediler. Eğer kaçak ve kpkı devam ederse ÖN GÖĞÜS SÖKÜLEBİLİR dendi. Şu an 7 gün geçti ve aracımda hala koku devam ediyor aynı zamanda suda eksiltiyor. Haftaya aracı servise bırakacağım şu an için servisin takındığı tavırdan, opelin GARANTİ POLİTİKASINDAN bahsetmek istemiyorum. Sürecin sonunda mutlu ayrılırsak, yada tam tersi durum olursa herşeyiyle anlatırım.
Ben süreci buraya yazacağım ancak çözüm bulmuş arkadaşlarında her önerisine açığım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Açıkçası bu konuda en ufak bir bilgim ve tecrübem yok. Cevap yazma konusunda da ikilemde kaldım.
Önceki mesajlardan birisinde evaporatör de oluşan kılcak çatlaklardan sızan antifrizli suyun buharlaşarak kalan antifrizin bu kokuya yol açtığı şeklinde ifadeler vardı.
Eğer çemen kokusu gibiyse bu hususa yönelmeni tavsiye ederim. -
Astra J 2013 1.3 Dizel aracim var. Arkadaslar bu evaporatordeki kilcak çatlaklardan kaynakli çemen kokusu vs yi bilmiyorum(onceki mesajlarda çokca belirtilmiş) ama ben aracimdaki problemi şu sekilde çözdum:
Motip ya da Würth marka klima temizleyici köpüğü var. Ben 400ml x2 kutu Motip marka kullandim. Sprey kutunun agzina ince uzun hortum takilip(kendinde var) polen filtresini söküyorsun, ilk once o polenin takildigi yere uyguluyorsun. Sonra Butun havalandirma kanallarina
sikiyorsun. Ben neredeyse 2 tüp sıkıyorum. YALNİZ! Ozellikle opel astra j kasa ise, o polen filtresini söktukten sonra egilip takildigi yere iyice bakin. Polenin arka tarafinda bi boşluk var, onun ardinda beşgen küçuk kucuk delikli bir izgara var, onun arkasinda da bir bosluk ve filtre var! İste bu klima temizleyici köpügun hortumunu ne yapip edip bu beşgen delikli izgaradan gecirip o en arkadaki bolgeye bolca sıkın! Tahminimce esas koku burdan geliyor!
Çunku, ne zaman çok yagmur yagsa, ya da benzinlikte veya araç yikamada arabamin öncaminin altindaki bolgeye fazladan tazyikli su sıksam ufaktan toz kokusu gibi gelmeye basliyor, sonra resmen çorap kokusuna dönüyor!
Not: Koku bombasi, Polen degisimi, diger spreyler vs hicbir işe yaramiyor, almayin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Uygulamayı eksik yaptığınız için sorun devam etmiş. Bahsettiğiniz delikli yere hortumu iyice soktuktan sonra köpüğü sıkıp sonra aracın altında bulunan su tahliye borusunu kontrol ederek sıvı akışı var mı kontrol etmeniz gerekirdi.
Akış yok ise hortumu tahliye deliğine iyice sokup 20 saniye kadar köpük uygulaması yaparsanız tıkanıklığı açmış olacaksınız. -
Evet evet oyle yaptim zaten yazmamisim sadece. Arkadaslar dediginize de dikkat etmeliquote:
Orijinalden alıntı: Master KENOBI
Uygulamayı eksik yaptığınız için sorun devam etmiş. Bahsettiğiniz delikli yere hortumu iyice soktuktan sonra köpüğü sıkıp sonra aracın altında bulunan su tahliye borusunu kontrol ederek sıvı akışı var mı kontrol etmeniz gerekirdi.
Akış yok ise hortumu tahliye deliğine iyice sokup 20 saniye kadar köpük uygulaması yaparsanız tıkanıklığı açmış olacaksınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir hayvan sicak diye girip olmustur.Zor durum.Kolay gelsin.
On göğüs sokulmeden tum sistem temizlenip kurutulup yerine takilmadan koku gitmez pis bisidir..
Sonuç ne oldu hocam? Yöntem nedir?
Peki klimayı bir süre kullanıp kapatınca ve normal fana geçtikten itibaren birden kötü koku gelmesi neye delalet olabilir? Polen filtresi değişse de olabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 25 Ağustos 2021; 16:31:9 >
quote:
Orijinalden alıntı: programmer_onurPeki klimayı bir süre kullanıp kapatınca ve normal fana geçtikten itibaren birden kötü koku gelmesi neye delalet olabilir? Polen filtresi değişse de olabiliyor.
Klima içindeki nemi atıyor, aslında klima kapanmadan zaten 2-3 dk fanda çalıştırıp o nemi atmak gerekiyor. Küf kokusunu yapan şey o nem çıkmadan tak diye kontağı kapatıp gitmek, o nem kurumayacak kadar çok ise bakteri ve küf oluşumuna ortam hazırlayıp koku yapıyor.
O nemin kokusu aşırı kötü ise motip klima köpüğü ile polen filtresinden sıkılması gerekebilir.
iki yıl önce Bursa'dan Fluence aldım. Lokal boyası bile yoktu. Noter işlemleri biter bitmez yola çıktım, havalandırmayı acınca keskin bir koku gelmeye başladı. Adam artık nasıl bir kimyasal koymuşsa, ön cama su püskürtünce menfezlerden koku gelmeye başlıyordu. Cam silecek suyunu değiştirince o keskin koku gitti. Daha sonra hava menfezlerini sprey ile temizlettim. Polen haznesi de temizlendi, filtresini değiştirdim. Sorunu yüzde 80 çözdüm. Ön koltukların altında hava çıkış kanalları var. Orayı kontrol ettim, içi toz ve pislik dolu. Elimden geldiğince orayı da temizledim. Bir de koku giderici patlattık. Ne yaparsanız yapın yüzde yüz olmuyor ancak bu şekilde sorunu yüzde 90 çözdüm.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X