Şimdi Ara

KLİMADAN GELEN VE GİTMEYEN PİS KOKU ÇÖZÜMÜ NE OLABİLİR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
1
Favori
15.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2012 model opel corsa , sıfır olarak alındı kazası belası şusu buyu yok temiz kullanılmış "bir kez dahi sigara içilmemiş , içiltilmemiş" bir araç ancak bitmek bilmeyen bir sorunu var

Klimayı açınca çok keskin çemen , sucuk , pastırma "kokuyu alanların yorumu bu şekilde" kokusu geliyor

Arabayı yeni bakımdan çıkardım tüm bakımları yetkili servisinde yapıldı bu sorunu özellikle belirttim bakıldı bir yerlerde kaçak varmı o kokuya neden olabilir diye kaçak yok

Klima boruları defalarca dezenfekte edildi , koku bombasımı diyorlar ne diyorlar ondan atıldı

Polen filtresinin kaç defa değiştiğini unuttum bile

Ozon dezenfeksiyon denilen uygulamada yapıldı

yok yok yok , koku gitmiyor , olan cebimden giden onca paraya oldu

Koku soğuk sıcak farketmeksizin klima açık olsun olmasın kapalı konumda bile dahi "özellikle sıcağa ayarlıysa klima" geliyor

Başka kokular takarak klima çıkış yerlerine pis kokuyu elimine etmeye çalıştıysamda her zaman o lanet pis koku daha keskin ve ağır geliyor air wick'ten .

Servis son çare radyatörde küf olabilir bırak birgün bakalım 3-4 gün alır bakmamız torpido komple sökülecek dedi bende bırakmadım daha yeni arabanın niye torpidosunu söktüreyim ki

Çözümleriniz nelerdir , kokunun sebebi ne olabilir ? Sizinde başınıza böyle bir durum gelmişse bir çözüm yazın kurtulmam lazım bu durumdan arabayı bile kimse almaz bu şekilde

Camlar buğu yapıyor buğu gideriyiciyi bile açamıyorum arabada benden başka birileri varken çok rahatsız edici bir durum neredeyse şahindeki adam gibi elimle veya bezle silecem buğuyu

• çok ilginç benim corsa da gelmiyor öyle bir koku. Acaba küf vs. mi var?

keskin çemen sucuk pastırma kokusu olması tuhaf hadi plastik yanık kokusu vs olsa baskı balata yada fren balatalarınızdan geliyor diyeceğim ama değil sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mob411

çok ilginç benim corsa da gelmiyor öyle bir koku. Acaba küf vs. mi var?

keskin çemen sucuk pastırma kokusu olması tuhaf hadi plastik yanık kokusu vs olsa baskı balata yada fren balatalarınızdan geliyor diyeceğim ama değil sanırım.

10 yıllık arabalarda bile küf olmazken daha 3 yıllık temiz bakılmış ve düzenli bakımı yapılmış bir arabada küf olması ne derece mantıklı birşey diyemem ancak ne yapacağımı inan şaşırdım

Bu arada madem corsa kullanıcıymışsın bunlarıda yazayım aldığımdan beri arabada kronik sorunlar çıktı bunların biri halen daha devam ediyor çözülemedi

biri boğaz gaz kelebeği arızasıydı Allahtan araç garantiliydide 2.000 arkaya girmekten kurtulduk garantiden değişti o küçücük parça

Diğeri gösterge saati arızasıydı gösterge saati (devir saatinin hız saatinin olduğu kısım) tamamen yine garantiden değişti oda nereden baksan yine 2.000 - 3.000 tl arası

Sonuncusu ve halen daha devam eden gaz pedalı voltaj arızası , o da ne oluyor diyeceksin haklı olarak bu yeni arabaların biliyorsun gaz pedalları elektronik işte onun voltaj arızası yani bazı durumlarda "özellikle ara gaz yani gaz pedalına ayağını basıp basıp çekmen sırasında" araç arıza ışığı yakıyor ve motor güçten kesiyor "sanırım pistonlardan biri devre dışı kalıyor" yani araba gaza basıyorsun gitmiyor zorunlu olarak sağa çekip kontağı çıkartıyorsun 10 sn bekleyip geri çalıştırınca arıza sönmüş oluyor

Bu araba bana lanetli geldi sanırsam kredisi bitsin anında elden çıkartmayı düşünüyorum ve bir daha opelmi asla !

• Bence bundan kurtulmak için ön göğüsü komple söktürün. Bu kadar uğraştıktan sonrahiç sonuç alınmaması çok ilginç. Bence havalandırma kanalından bir canlı oraya girip ölüp kalmıştır yada fabrikada montajı yapan işçi pastırmalı sandviç ini unutmuştur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: salserol

Bence bundan kurtulmak için ön göğüsü komple söktürün. Bu kadar uğraştıktan sonrahiç sonuç alınmaması çok ilginç. Bence havalandırma kanalından bir canlı oraya girip ölüp kalmıştır yada fabrikada montajı yapan işçi pastırmalı sandviç ini unutmuştur.

O dediğini hangi ustaya sorduysam yok abi öyle birşey olsa arabada dahi duramazsın dedi benimde aklıma geldi çünkü bir keresinde ön sol tekere iki yavru kedi çıkmış hareket halinde birinin "affınıza sığınıyorum bilerek yaptığım birşey değildi" kafası tekerin altında ezildi vücudu yolda kaldı öteki yavru koşarak kaçmıştı ama bundan olsa bile ön sol tekerle klima ne alaka hadi öyle olsa ustalar leş kokusu olsa bir sn duramazsın daha ağır kokar diyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evde yaramaz bir cocuk filan var mı? Hani böyle çaktırmadan birşeyler mi atıyor havalandırmaya.

• quote:

Evde yaramaz bir cocuk filan var mı? Hani böyle çaktırmadan birşeyler mi atıyor havalandırmaya.

Çocuk hiç binmedi arabaya tek ben kullanıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Radyatör küflenmiş olabilir. Ben olsam önce radyatör, sorun çözülmezse komple ön göğüsü söktürürüm.. Bunun yeni otomobil olup olmasıyla alakası yok.. Klima çalışınca yapıyorsa bu kokuyu ve ozonlama, klima dezenfektasyonu vs her şey yapıldıysa ve yine geliyorsa tüm klima sisteminin kontrol edilmesi gereklidir. Aksi halde kurtulabileceğinizi sanmıyorum bu kokudan..

• quote:

Orijinalden alıntı: kassablanka

quote:

Bence bundan kurtulmak için ön göğüsü komple söktürün. Bu kadar uğraştıktan sonrahiç sonuç alınmaması çok ilginç. Bence havalandırma kanalından bir canlı oraya girip ölüp kalmıştır yada fabrikada montajı yapan işçi pastırmalı sandviç ini unutmuştur.

O dediğini hangi ustaya sorduysam yok abi öyle birşey olsa arabada dahi duramazsın dedi benimde aklıma geldi çünkü bir keresinde ön sol tekere iki yavru kedi çıkmış hareket halinde birinin "affınıza sığınıyorum bilerek yaptığım birşey değildi" kafası tekerin altında ezildi vücudu yolda kaldı öteki yavru koşarak kaçmıştı ama bundan olsa bile ön sol tekerle klima ne alaka hadi öyle olsa ustalar leş kokusu olsa bir sn duramazsın daha ağır kokar diyor

Alıntıları Göster

kokuyu yapan kısım evaparatör ve sonrasında başlıyor. bir de iç hava sirkülasyonunu dışarıdan ve içeriden ayarını değiştirince; koku aynı kalıyorsa konsol altındaki borular ve evaparatör bölgesini söküp gerekirse değiştirmek gerekir. koku değişseydi dışarıdan hava çekiş ünitesi içi kirli denilebilirdi. elinize bir fener alıp içeriden koku çeken-iten kanal önlerine doğru inceden bir tarama yapıp çocukların küçük deliklerden içlerine yiyecek vs atabilecekleri gizli noktalara bakılabilir. ama aracınız arıza makinası gibi pazartesi üretimi olabilir. tedbil-i araçta ferahlık vardır. en iyisi satın kurtulun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mp_ -- 16 Mart 2015; 10:59:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _mp_

kokuyu yapan kısım evaparatör ve sonrasında başlıyor. bir de iç hava sirkülasyonunu dışarıdan ve içeriden ayarını değiştirince; koku aynı kalıyorsa konsol altındaki borular ve evaparatör bölgesini söküp gerekirse değiştirmek gerekir. koku değişseydi dışarıdan hava çekiş ünitesi içi kirli denilebilirdi. elinize bir fener alıp içeriden koku çeken-iten kanal önlerine doğru inceden bir tarama yapıp çocukların küçük deliklerden içlerine yiyecek vs atabilecekleri gizli noktalara bakılabilir. ama aracınız arıza makinası gibi pazartesi üretimi olabilir. tedbil-i araçta ferahlık vardır. en iyisi satın kurtulun.

Alıntıları Göster
    Durumun varsa Yeni Corsa ile takasa gir kurtul araçtan. Verdiğin bayi uğraşsın dursun araçla.

• quote:

Orijinalden alıntı: cenktun34

Durumun varsa Yeni Corsa ile takasa gir kurtul araçtan. Verdiğin bayi uğraşsın dursun araçla.

Alıntıları Göster
    Uzun zamandır benzer bir sorun vardı. Çöp kokusuna yakın ağır bir koku geliyordu hava kanallarından.

Defalarca polen filtresi değişti, piyasada satılan klima koku giderici spreylerinden 4 defa alıp kullandım, geçici olarak koku gitti. Fakat 2 gün sonra gene tekrarladı.

Son olarak evde kullanılan buharlı temizlik makinaları var. Bütün hava kanallarından içeri bu makinayla buhar verdim. 1 aydır hiçbir koku yok. Sanırım problem çözüldü.

Varsa böyle bir makina denemenizi öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: -DuKe-

Uzun zamandır benzer bir sorun vardı. Çöp kokusuna yakın ağır bir koku geliyordu hava kanallarından.

Defalarca polen filtresi değişti, piyasada satılan klima koku giderici spreylerinden 4 defa alıp kullandım, geçici olarak koku gitti. Fakat 2 gün sonra gene tekrarladı.

Son olarak evde kullanılan buharlı temizlik makinaları var. Bütün hava kanallarından içeri bu makinayla buhar verdim. 1 aydır hiçbir koku yok. Sanırım problem çözüldü.

Varsa böyle bir makina denemenizi öneririm.

Alıntıları Göster
    polen filtresine fare girdiyse,pastima kivamina gelmis olabilir.kontrol et

• O isin cozumu cok zor. Allah yardumcin olsun

• Bende de benzer bir durum var.

Pastirma degil ama

Nem, kuf, toz kokusu diye tarif edebilirim. Sprey miprey... denendi. Gecici cozumler...

Klima acikken yapmiyor. Klima kullandin, araci durdurdun. Bankaya gittin geldin. Bastin marsa ve yuzune vuran berbat koku! 30 sn sonra her sey yolunda.

Ya da actin klimayi, eve yaklastin. Nemini aldirayim dedin ve klimayi devre disi birakip havalandirmayi calisir konumda biraktin. 1 dk sonra yine o nemli koku!

Ben evaparatore yoruyorum ama aklima takilan su: neden klima calisirken degil de klimayi devre disi biraktigimda ya da ilk calistirmada bu koku geliyor? Klima calisirken mis!

• quote:

Orijinalden alıntı: uykr

Bende de benzer bir durum var.

Pastirma degil ama

Nem, kuf, toz kokusu diye tarif edebilirim. Sprey miprey... denendi. Gecici cozumler...

Klima acikken yapmiyor. Klima kullandin, araci durdurdun. Bankaya gittin geldin. Bastin marsa ve yuzune vuran berbat koku! 30 sn sonra her sey yolunda.

Ya da actin klimayi, eve yaklastin. Nemini aldirayim dedin ve klimayi devre disi birakip havalandirmayi calisir konumda biraktin. 1 dk sonra yine o nemli koku!

Ben evaparatore yoruyorum ama aklima takilan su: neden klima calisirken degil de klimayi devre disi biraktigimda ya da ilk calistirmada bu koku geliyor? Klima calisirken mis!
    Aynı koku sorunu bende de var çözümünü bulamadım, 2 ayda bir polen filtresine biraz parfüm sıkıyorum klima açınca parfüm kokusunu veriyor içeriye, ama fazla sıkmamak lazım sonra çok rahatsız ediyor aşırı koku.

• uykr kullanıcısına yanıt
    Biraz benim araçta da var bu koku. Forumda okuduğum bir konudan hatırladığıma göre, özellikle nemli havalarda, klimayı pat diye kapatmaktan oluyor galiba. Bir süre klima kapalı ,fan çalışmalı (imiş). Çözüm olarak şırınga ile hatırlamadığım bir yere çamaşır suyu gibi bir şey sıkmaktan bahsedilmişti.

Daha yeni ATM'den çektiği parayı ,makinede bırakmış ve ortalama her 1.5 yılda bir kredi kartı kaybeden biri olarak, hafızam böyle diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Biraz benim araçta da var bu koku. Forumda okuduğum bir konudan hatırladığıma göre, özellikle nemli havalarda, klimayı pat diye kapatmaktan oluyor galiba. Bir süre klima kapalı ,fan çalışmalı (imiş). Çözüm olarak şırınga ile hatırlamadığım bir yere çamaşır suyu gibi bir şey sıkmaktan bahsedilmişti.

Daha yeni ATM'den çektiği parayı ,makinede bırakmış ve ortalama her 1.5 yılda bir kredi kartı kaybeden biri olarak, hafızam böyle diyor.
    Bu arada , konu sahibi, Corsa'yı Tokat'tan mı aldı acaba? Orada çalışırken, sabahları sınıf ve tuvaletler çemen kokardı. "Kahvaltıda çemenli çökelik sündürmesi yedim öğretmenim"

• quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Bu arada , konu sahibi, Corsa'yı Tokat'tan mı aldı acaba? Orada çalışırken, sabahları sınıf ve tuvaletler çemen kokardı. "Kahvaltıda çemenli çökelik sündürmesi yedim öğretmenim"

Alıntıları Göster
    Aynı sorun marea lardada var. Bu artık kronik sorun onlarda. Kendi marem'dada bu sorun oldu ve çözüm şu şekilde yapıldı.
    Torpidonun altında klima radyatörü var. Bu radyatör zamanla kılcal çatlaklar olmuş. Antfriz de orada kuruyup çözüldükçe pastırma kokusu yogun bi şekilde geliyodu arabama. Fiat servisi kaputun altındaki su koyulan yerden basınçlı hava verip bekledi. Zaten klima radyotörü hemen kaçırmaya başladı.
    Kısacası kliam radyotörü değişti ve sorun çözüldü. Araçta ne koku ne bugu oldu o günden sonra

• quote:

Orijinalden alıntı: legendboxer

Aynı sorun marea lardada var. Bu artık kronik sorun onlarda. Kendi marem'dada bu sorun oldu ve çözüm şu şekilde yapıldı.
    Torpidonun altında klima radyatörü var. Bu radyatör zamanla kılcal çatlaklar olmuş. Antfriz de orada kuruyup çözüldükçe pastırma kokusu yogun bi şekilde geliyodu arabama. Fiat servisi kaputun altındaki su koyulan yerden basınçlı hava verip bekledi. Zaten klima radyotörü hemen kaçırmaya başladı.
    Kısacası kliam radyotörü değişti ve sorun çözüldü. Araçta ne koku ne bugu oldu o günden sonra

Alıntıları Göster
    Benim araçta da var malesef , Klima çalışken sorun yok ama klimayı kapatıp normal fan çalıştığında içeriye çok ağır rutubet kokusu geliyor , klima düğmesine basınca geçiyor , kapatıyorum tekrar geliyor ... Ne yapmak gerek ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KNTLG -- 16 Mart 2015; 13:25:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KNTLG

Benim araçta da var malesef , Klima çalışken sorun yok ama klimayı kapatıp normal fan çalıştığında içeriye çok ağır rutubet kokusu geliyor , klima düğmesine basınca geçiyor , kapatıyorum tekrar geliyor ... Ne yapmak gerek ???
    geçmiş olsun , bende bu kadar kronik sorun çıkmadı size denk gelmiş maalesef.

benim araçta 2011 , sizinkinden 1 sene yaşlı sadece. Klimayı şu sıra çok kullanmıyorum ama sıcakta kullanıyorum herhangi bir pastırma vs. kokusu almadım. Bendeki kronik sorunlar ise euro4 motorda yağ terlemeleri oluyor borularda, arkaya 3 kişi bindiği zaman kasislerden geçerken amortisörlerden yada takozlardan gıcırtı geliyor çoğu kullanıcıda vardır kroniktir, birde yine kasislerden geçerken bagaj kapağından yada arka kapılardan sanırım yağsızlıktan dolayı tıkk diye bir ses geliyor.

imkanınız varsa değiştirin uğraşmayıp çünkü opel parçası pahalıdır neyseki garantideyken çoğu sıkıntıyı halletmişler, ama yeni corsa almayın bence bayi çünkü bu işten kazanmak için ölü fiyatı verir aracınıza genelde 3-4 bin eksik veriyorlar ama konuşup çok zarar etmeden olacaksa da düşünedebilirsiniz

birde yukarıdaki arkadaşın dediği gibi klimayı açınca hemen kapatmayın, klima düğmesini of a getirdikten sonra havalandırma bir süre daha devam etsin ondan sonra tamamen kapatın. Klimayı yüksek devirlerde hızlı giderken yada motoru hemen çalıştırır çalıştırmaz açmayın.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.