Şimdi Ara

Klimalar kışlık ayarda elektrik tüketimi nasıldır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
24.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Klimaların kışlık ve yazlık ayarlarında elektrik tüketimleri konusunda bilgi sahibi bir arkadaşımdan bilgi rica ediyorum.

Klimalar kışlık ayarda mı yoksa yazlık ayarda mı daha az tüketim yaparlar ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kış Aylarında Klima Kullanımı ve Elektrik Tüketimi

Kış mevsiminde klima kullanımı enerji verimliliği açısından birçok soru işaretine neden olabilir. İnsanlar genellikle "klima yazın mı kışın mı çok yakar?" veya "kışın klima ne kadar yakar?" gibi sorular sormaktadırlar.

Klimalar, ısıtma veya soğutma amaçlı olarak kullanılabilen cihazlardır. Kışın klima kullanımı, ortamı ısıtmak için gerçekleştirilir. Klimalar, ısıtma modunda çalıştıklarında dışarıdaki soğuk havayı alır, ısıtır ve odaya geri verir.

Klimaların kışın elektrik tüketimi, dış hava sıcaklığı, klimanın verimliliği ve kullanım süresi gibi faktörlere bağlı olarak değişir. Dış hava sıcaklığı düştükçe klimanın daha fazla çalışması ve daha fazla enerji tüketmesi gerekir. Ayrıca, düşük verimli klimalar, yüksek verimli klimalara göre daha fazla elektrik tüketir.

Kışın Klima Nasıl Az Yakar?

Kış aylarında klima kullanımını optimize ederek elektrik tüketimini azaltabilirsiniz. İşte bazı ipuçları:

• Kullanım Süresini Kısa Tutun: Klimayı yalnızca ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda kullanın.
    • Optimum Sıcaklığı Ayarlayın: İç ortam sıcaklığını çok yüksek ayarlamayın. Konforlu bir sıcaklık genellikle 20-22°C arasındadır.
    • Pencere ve Kapıları Kapatın: Klima çalışırken pencere ve kapıları kapatın, böylece soğuk hava içeri girmez.
    • Düzenli Bakım Yapın: Klimanızın düzenli olarak bakımını yapın. Kirli filtreler klimanın verimliliğini azaltır ve elektrik tüketimini artırır.

Klima Yazın mı Kışın mı Çok Yakar?

Klimalar yazın soğutma, kışın ise ısıtma amacıyla kullanılır. Soğutma, ısıtmaya göre daha fazla enerji tüketir. Bu nedenle, klimalar genellikle yaz aylarında kış aylarına göre daha fazla elektrik yakar.

Klima Sıcak mı Soğuk mu Daha Çok Yakar?

Klimalar ısıtma modunda çalışırken soğutma moduna göre daha fazla elektrik tüketir. Bunun nedeni, dış hava sıcaklığının genellikle kışın yazdan daha düşük olması ve klimanın daha fazla çalışması gerektiğidir.

Klimaların kış aylarında elektrik tüketimini azaltmak, enerji tasarrufu sağlamak ve faturalarınızı düşürmek için bu ipuçlarını takip edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • normalde sıcakta 50-150 watt arası daha az yakar ama
    elektrik sarfiyatı tamamen sizin kullanma tarzınıza bağlıdır
  • genelde en düşük fan ayarında kullanıyorum ama merak ettiğim sıcak ayarda iken ne kadar yaktığı idi.
    yani sonuç olarak kışlık ayarda klimalar daha az yakarlar değil mi ?
  • Arkadaşın dediği gibi soğutma modunda yaptığı sarfiyattan ortalama 50-150 watt daha az sarfiyat yapar ancak bu defrost yapmadan normal çalışmadaki sarfiyattır, soğuk bir yerde iseniz uzun süren defrost süreleri varsa sarfiyat artar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: F0NDiP

genelde en düşük fan ayarında kullanıyorum ama merak ettiğim sıcak ayarda iken ne kadar yaktığı idi.
    yani sonuç olarak kışlık ayarda klimalar daha az yakarlar değil mi ?

en düşük fan ayarında kullanmak genellikle sarfiyatı arttırır. oda daha geç ve homojenize olmadan soğuyacağı için termostat atmaz ve kompressör uzun çalışmış olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahçup

normalde sıcakta 50-150 watt arası daha az yakar ama
    elektrik sarfiyatı tamamen sizin kullanma tarzınıza bağlıdır

evet kullanıldığı ölçüde faturaya yansıyor,bu ay bana 156.00 tl geldi, arçelik _A_ sınıfı 12.500 bt. saat 13.00 ile sabah 05.00 arası bir aylık çalışmanın karşılığı .bu ücretin içinde evin diğer elektrik ihtiyaçlarıda var tabiki.
  • Bizim evde sorun var herhalde klimaya karşılık herkes 150 lerden bahsediyor klima fazla açmadığımız halde (7/24 küçük 7000lik hariç) 200 den aşağı fatura geldiğini görmedim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bana gelen faturada 123 TL oldu 12000 lik inv. klima hep açıktı denebilir...
  • walla bizde mitsubishi SRK50ZHX-S modeli var ben yaz kış faturanın 150 nin üstüne çıktığını görmedim. klima kışın günde enaz 15 saat çalışıyor. yazında aynı seviyede. ortalama 18000 btu değerinde. soğutma 17.060 btu (2.388 btu - 21.154 btu ) // ısıtma 20.470 btu (2.388 btu - 30.026 btu)
  • kışın klima kullanımı konusunda ne diyosunuz ?
    içerideki nemi kuruttuğu için doktorlar tavsiye etmiyor ama elektrikli sobalar da çok yakıyor.
  • Ben izmirde oturuyorum Evimde elektrikli sobayla ısınmaya çalıştım ama bu bana 250+ tl elektrik faturası ve bolbol hastalık olarak geri döndü. anca karşısında durmam gerekiyodu bütün günki ısınayım. evden 3-4 saat çıkarsam mecbur kapatıodum. Ondan sonra yoğun araştırma sonucu en uygun en iyi klimayı almaya çalıştım. Klima neredeyse bütün gün çalışıyor kışın.Faturam 150 tl üzerine çıkmıyor ve hasta olmuyorum. 3D hava salınımını açıyorum hertarafı sıcacık yapıyor. 1 kez hasta oldum bu klima varken kışın ondada evde değildim dışarı çıkarken inverter olduğu için bırakıyorum 3-4 saatte olsa içerisini sabit tutuyor. ben şimdi onu kapatıp gelince tekrar açsam 2000 watt ile kalkış yapıcak oysa ben onu bırakırken 500 watt harcıyordu. havayı kurutma gibi bi olayla karşılaşmadım yada ben rahatsız olmadım belki.Klimalar çok değişken ve kullanmasınıda bildikten sonra ben bi sorun açacağına inanmıyorum. O olmasaydı ben kışın ne yapardım bilmiorum..

• Sırf kış için klima üretimi yapılıyor artık. Bence endişe etmenize gerek yok.
  • KIŞ İÇİN ÜRETİL KLİMALAR HANGİLERİ
    BİLGİN VARSA YAZARMISIN LÜTFEN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahçup -- 26 Ağustos 2010; 23:23:46 >
  • evet bilgisi olan varmi
  • mitsubisi nin fd serileri formu çok araştırdım fd serileri gözüküyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.