Şimdi Ara

klimalarda belirtilen elektrik tüketim değerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • klimaların üzerinde elektrik tüketim değerleri maximum tüketim değerlerimidir?
    örnek 12000 btuluk normal sharpta 1,1 kw/h bu max tüketimimi ifade eder

bu değerler 30 a ayarlı ısıtma ile 22 e ye ayarlı ısıtmada da aynımıdır aralarındaki fark daha az çalışma durma süresineden mi kaynaklanır yoksa 22 e ayarlı klima çalışır durumdayken 30 a ayarlı ile aynı tüketimi mi yapar?

eğer fark varsa bu fark ne kadardır 12000 btu luk klimada 30derece ile 22 derece çalışmada tahmini elektrik tüketim farkı ne olur hava sıcaklığı dışarda 10 kabul edelim

konu da teknik bilgisi olanlar cevaplarsa memnun olurum

• quote:

Orjinalden alıntı: cimbomlu45

klimaların üzerinde elektrik tüketim değerleri maximum tüketim değerlerimidir?
    örnek 12000 btuluk normal sharpta 1,1 kw/h bu max tüketimimi ifade eder

bu değerler 30 a ayarlı ısıtma ile 22 e ye ayarlı ısıtmada da aynımıdır aralarındaki fark daha az çalışma durma süresineden mi kaynaklanır yoksa 22 e ayarlı klima çalışır durumdayken 30 a ayarlı ile aynı tüketimi mi yapar?

eğer fark varsa bu fark ne kadardır 12000 btu luk klimada 30derece ile 22 derece çalışmada tahmini elektrik tüketim farkı ne olur hava sıcaklığı dışarda 10 kabul edelim

konu da teknik bilgisi olanlar cevaplarsa memnun olurum

eger odanız 20 metre kare ve dışarısı 10 derece ise klima 40 dakika çalışırsa 0,733 watt elektrik çeker 22 dereceye ayarlıysa eger 30 derece ayarlıysa 60 dakika açlışır daha fazla elektrik çeker bu odanın derecesi ,dış havanın ısısı ile ilintilidir,klima ınverter olmadıgı sürece aynı kw çeker yani dur kalklarla alakalıdır 40 dakika çalışırsa başka 60 dakika açlışırsa başka watt çeker orada yazan 1,1 1 saat çalışırsa çekecegidir ama klima daha çnce durursa daha az çeker.

Ve klima 30 dereceye ayarlanmazsa kışın daha randımanlı çalışır,odalar arası ısı farkından gasta olabilir ve ilk açılışta yüksek dereceye ayarlanırsa dış ünited erken defros olabilir,çok soguklarda kademeli dereceyi artırmak en mantıklısı.

• elemanın niye ban yediği şimdi anlaşılıyor.
    çok şey konuşup hiç bir şey anlatmamak gibi bir meziyeti varmış elemanın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: qzwxec

elemanın niye ban yediği şimdi anlaşılıyor.
    çok şey konuşup hiç bir şey anlatmamak gibi bir meziyeti varmış elemanın.

Anlaşılmayacak bir şey yok ben anladım.
  • valla bende birşey anlamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: ..:Roman Kosecki:..

valla bende birşey anlamadım

Kulanınca anlarsınız
  • quote:

Orjinalden alıntı: mutklima

quote:

Kulanınca anlarsınız

hocam sende bizi korkutma burda zaten yeni heves ettik sonra kaçmasın içimize bir yılan çıkarmaya diğren lazım olur

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mutklima

quote:

Kulanınca anlarsınız

hocam sende bizi korkutma burda zaten yeni heves ettik sonra kaçmasın içimize bir yılan çıkarmaya diğren lazım olur

Korkacak bir şey yok arkadaşında dedigi gibi normal şartlarda klima 1 saat içinde 35-40 dakika çalışır,burada hesaplarsanız dün size dedigim hesaba gelir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.