< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi personofinterest46 -- 7 Haziran 2024; 22:22:42 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Klimanın altındaki kutudan gelen ses
-
-
hocam o kutu ne öyle. drenaj pompalarına benziyor. iç üniteden çıkan su hortumu en son nereye bağlı biliyor musun. evlerde genelde böyle çözüm yapılmaz. cihaz bir süre çalışınca haznesi dolar pompa devreye girer suyu basar tekrar durur. sararmış gibi duruyor. eski model olabilir. eve taşındığınızda var muhtemelen ki kutunun ne olduğunu bilmiyorsunuz :) tam okumamışım kiracı gelmişsiniz :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KcRasco -- 8 Haziran 2024; 11:34:7 > -
Merhaba. Bu drenaj pompasıdır. Klima ortamı soğuttukça ortamın nemi yoğuşur ve iç ünitede birikir. Bu birime su klimanın tahliye hattından dışarı atılır.
Fotoğraftaki klimanın boru tesisatı yukarı yön aldığı için tahliye hattına suyu yukarı basacak bir pompa takmışlar.
Klimanızdan su geldikçe pompa devreye girerek suyu basınçlandırır ve dışarı atar.
Klima uzun süre çalışmadıysa pompa hava yapmış olabilir. Onun haricinde pompa arızalı da olabilir. Bir nebze gürültü yapar ama rahatsız edici boyutta olmamalıdır. Klima kapalı olduğu halde çalışması normaldir.
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet hocam haklısınız. Drenaj pompasıymış bu.
Şöyle bir test yaptım. Klimadan gelen boruyu söktüm ve bardaktan su boşalttım. Suyu attıktan sonra pompa durmuyor ve çalışmaya devam ediyor. Pompa susuz çalıştığı için hem yüksek sesle çalışıyor (traktör gibi) hem de ısınıyor.
Klima ustası tamir olmaz dedi. Mecbur değiştireceğiz. 1000tl fiyat istedi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Geçmiş olsun hocam.
Bu güzel bir test yöntemi,iyi yapmışsınız.
Tamir edecek kişiyi bulmak zor maalesef. Çoğu parça gibi bu da direkt değişim yoluna gidilen bir parça.
Mekanikten anlarım derseniz ve cihazı gözden çıkarırsanız açıp inceleyin derim.
İçinde bir şamandıra sistemi var. Pompa ünitesinin haznesi dolunca pompayı devreye alıyor. Su bitince pompayı durduruyor. Kuyu vb. haznelerin pompalarındaki flatör gibi çalışıyor yani.
Elimden gelir derseniz bir bakın,takılı kalıyor olabilir vs.
Onun haricinde 1000TL fikrimce normal fiyat. Ama bu makine meydanda durduğu için cihazın görünümüne bakın. Çünkü tavan arasında çalışan cihazlar için üretilen,estetik olmayan drenaj pompaları da bulunuyor. Yani almadan önce şeklinde tipine bakıp alın derim.
Saygılarımla...
Pompa direkt elektriğe bağlı o yüzden risk almak istemedim hocam. Bir de yekpare kasa açılmıyor içi sanırım. Baktım ama tırnak bulamadım.
Dediğiniz doğru yeni cihaz nasıl bir şey bilmiyorum bakacağım ona.
Ek olarak neden drenaj pompası konulmuş onu anlamadım. Duvarın arkası direkt balkon. İsteseler direkt dışarı verebilirlermiş alttan delerek. Sanırım usta ek parça satmak istemiş.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Eğer bahsettiğiniz gibi imkan varsa bence pompa almak yerine tahliye hattını başka yere yönlendirin.
Görsel olarak daha iyi olur,pompa ortadan kalkar diye düşünüyorum.
Maddi açıdan kendim yaparım derseniz daha ucuza da gelmiş olur.
Öyle bir imkan varsa pompa kullanımı mantıksız olmuş olur hakikaten.
Bunlar genelde mağazaların bodrum katlarında çalışan cihazlar için,çok nadir evlerde yine bodrum kat olup etrafında kanalizasyona varacak bir yeri olmayan yerlerde tercih ediliyor.
Alternatif varken pek tercih edilesi bir ürün değil aslında.
Çünkü arıza riski vb. detaylar eklenmiş oluyor.
Saygılarımla...
merhaba, klima motorumuz zorunlu olarak iç üniteden uzak bir konumda olduğu için yakın zamanda iç ünitelerimiz, ünite içerisine drenaj pompası montajlanarak takıldı. popmanın kendi çalışma problemi sorun değil ama zaman zaman çok yüksek bir sifon sesi geliyor, suyu itmeye çalışırken hava da karışıyor gibi. servis normal olduğunu söyledi fakat yabancı forumlarda "siphoning" olarak geçen bu sesin şamandıra/pompa ya da tahliye borusunun yanlış konumlandırılması kaynaklı olduğu yazıyor. pompasız drenajı çözmemiz mümkün görünmüyor. bu sesi çözmek için bir öneriniz olur mu?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X