arkadaşlar bende lg beko 13000 btu klima var. klimadan memnunum. ancaakk. hava sıcaklığı gece eksinin altına düştüğünde klima fazla ısıtmıyor. 30 dereceye alıyorum fakat böyle serinle karışık ısıtıyor. aldığım yere sorduğumda havalar eksinin altına düşünce dış ünite donduğu için az ısıtır dedi. bende şunu soruyorum. şimdi dış ünitenin üstünü ve etrafını naylon veya battaniye gibi bi şeyle kapatsam içeriyi daha iyi ısıtır mıyım. yada dış üniteme bi zarar gelir mi. şimdiden teşekkürler.
quote:
Orjinalden alıntı: tsbural
arkadaşlar bende lg beko 13000 btu klima var. klimadan memnunum. ancaakk. hava sıcaklığı gece eksinin altına düştüğünde klima fazla ısıtmıyor. 30 dereceye alıyorum fakat böyle serinle karışık ısıtıyor. aldığım yere sorduğumda havalar eksinin altına düşünce dış ünite donduğu için az ısıtır dedi. bende şunu soruyorum. şimdi dış ünitenin üstünü ve etrafını naylon veya battaniye gibi bi şeyle kapatsam içeriyi daha iyi ısıtır mıyım. yada dış üniteme bi zarar gelir mi. şimdiden teşekkürler.
sayın arkadaşım sakın böyle bir şey yapmayın dış ünite adı üzerinde tamamen dışarda açıkta olacak yalnız balkon altı yagmurdan soguktan direk atkilenmeyecek bir olursa iyi olur benim 3 klimamda balkon aldında balkonlarım iç balkon birde klimanızı çok spguk havalarda programlayarak 2 saat öncesinden çalıştırırsanız daha iyi performans alırsınız bir diger konuda klimayı gene çok soguk havalarda direk 30 derece yapma klimanın daha çok defrosa girmesine dış üniteninde daha çabuk kar ve buzla kaplanmasına neden olur bunun için klimanızın derecesini kademeli olarak artırın diyelim odanız 8 derece klimanızı 20 derece yapın klima set ettiğiniz dereceyi yakaladımı 22 yapın sonra en fazla 24-25 yaparak daha dogru sıcaklıga ulaşırsınız bendede 1 arçelik,1 beko klima var idare ediyorum birde daıkın var onun mükemmeliğini anlatmama gerek yok ısıtması soğutması elektrik sarfiyatı mükemmel iyi günler dilerim bir şey olursa pm ilede sorabilirsiniz
teşekkürler gürcan arkadaşım. tavsiyelerini deneyeceğim. tavsiyelerin için sağol.