Şimdi Ara

Sensörlü tavan armatürüne fan-aspiratör bağlantısı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Makel hareket sensörlü tavan armatürüne banyo aspiratörü bağlantısı yapacağım fakat şöyle bir durum var.

Armatürlerde bildiğiniz gibi 2 duy olur. Ürünün kullanma kılavuzunda;

Max 2×25 watt lamba
    Max 2×7 watt led

ibaresi bulunuyor. Benim takacağım fan 32W gücünde. Lamba olarak da 5W led kullanıyorum. Sizce 32W fan, sensör devresine bir zarar verir mi?

Uzun vade kullanım sonrası düzenleme:

Birkaç ay gibi bir zamanda sensör sıkıntı çıkartıyor, ya kendisini hiç kapatmamaya başlıyor veya kapatsa bile kendi kendine çalışıyor. Sanırım sensörde yer alan açma kapama anahtarı bozulmuş oluyor, sürekli ve uzun süreler lavabo kullanımına bağlı fazla ısıdan dolayı. Her iki lavaboda da aynı arızayı verdi. Önceki mesajlarda hocalarım 32W sorun olmaz dedi fakat oluyormuş tecrübe ettim :D Ama bu fanın motoru çok kuvvetliydi ve kendisi de çok ağır ve kaliteli bir fandı.(Aircol 150)

Şimdi yeni evde 20W bir fan (mutlusan) + 6W led ampulle deniyorum, unutmazsam bunun da sonucunu yazarım. (Bu yeni tavan armatürü Lamptime marka, önceki makeldi. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EA80194D8 -- 24 Şubat 2022; 17:45:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Verebilir.
    İçinde mini röle var. Uzun süre yüksek akım geçirdiğinde kontaklar ısınıp yanıyor, ya açıkta kalıyor ya kapalıda. Nasıl çözülebilir bilemiyorum.

Şöyle de yapabilirsiniz birkaç yol var:
    bir PIR sensör daha alırsınız. Lamba aplikli olanlardan değilde düz olanlardan.

Sonraaa... Bir merdiven otomatiği(aydınlatma otomatı) alırsınız. Bir de zil düğmesi. Hiç PIR dedektörünü karıştırmadan, zil düğmesine bir basarsınız, merdiven otomatiği fanı 40 saniye çalıştırır susturur. Yetmedi mi? Bir kez daha basarsınız.

Bir bakalım... Hemen buldum. 32 liraymış gayet uygun.

Amaç sadece havalandırmaysa son derece ideal çözüm. PIR dedektörüne bağlayacaksınız diye bir şart yok. Helayı, banyoyu terketmeden evvel düğmeye basarsınız, 40 saniye çalışır otomatik durur.

• Hocam evde lavaboda sigara içtikleri için çıkana kadar hatta çıktıktan sonra bir süre çalışması gerekiyor ki hava tahliye olsun. O otomata basacaklarını uğraşacaklarını sanmıyorum.

www.hepsiburada.com
    Cata Tavan Hareket Sensörü 360 Derece Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/cata-tavan-hareket-sensoru-360-derece-pm-hrmodmdl2111

Bu ürün de benzer fiyatta ve 1200w yazıyor. Buna hem lambayı hem aspiratörü nasıl bağlayabilirim acaba, sanırım mümkündür?

• Bence 5w led + 32w fan rahatlıkla birlikte kullanılabilir. İçindeki röle için bu rakamlar yük sayılmaz.

• Aslında armatür, aplik, masa lambası gibi kapalı veya yarı kapalı ürünlerde lambadan ötürü oluşan sıcaklığı bertaraf etmek pek kolay olmadığından watt sınırlaması getiriliyor. Yani üzerinde yazan max 25w x2 ifadesi akım yükünden ziyade oluşacak çalışma sıcaklığını sınırlamak içindir. Malum ampuller hem ışık hem de yüksek ısı üretirler ve genelde armatürler plastik malzemeden oluşur. Erime yanma gibi sorunların önüne geçmek için üretici tarafından watt sınırlaması getirilir.

Mesele çekilen akım olsaydı led için ayrı akkor için ayrı watt sınırlaması belirtilmezdi zaten.

• mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Gayet mantıklı dediğiniz. 20w lamba taktığımda lamba ısısı el yakıyordu ve kasayı da ısındırmıştı.

Ancak led için ayrı akkor için ayrı belirtilmesinin sebebi akım olabilir mi diye hala düşünüyorum. Çünkü 7w led lamba, 25w akkor kadar ısınmıyor hiç.
    Ayrı belirtmesinin sebebi ledlerin akımı fazla olduğu için olabilir mi? (fazla mıdır bilmiyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EA80194D8 -- 15 Ağustos 2020; 2:41:28 >
  • Üzerinde 7w yazan her led lamba aynı verimde çalışmaz çoğu tabiri caizse çakmadır. Gerçek bir 7w led yaklaşık 50-60w bir akkor lambanın lümen değerlerine ulaşır ve uzun vadede ciddi ısınır. Gerçek watt değerlerine ulaşabilen led lambalarda genelde power led çipler kullanılır, bu ledler aşırı derecede ısınırlar ve içlerinde alüminyum soğutucular barındırırlar. Yani kısaca, yüksek lümenli ledler de müthiş ısı yayarlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Teşekkürler yorumlarınız için.

bir röle için hava civa 32w
  • Yaptım sorunsuz çalışıyor, benim gibi merak edip denk gelen arkadaşların bilgisine...

Uzun vade kullanım sonrası düzenleme:

Birkaç ay gibi bir zamanda sensör sıkıntı çıkartıyor, ya kendisini hiç kapatmamaya başlıyor veya kapatsa bile kendi kendine çalışıyor. Sanırım sensörde yer alan açma kapama anahtarı bozulmuş oluyor, sürekli ve uzun süreler lavabo kullanımına bağlı fazla ısıdan dolayı. Her iki lavaboda da aynı arızayı verdi. Önceki mesajlarda hocalarım 32W sorun olmaz dedi fakat oluyormuş tecrübe ettim :D Ama bu fanın motoru çok kuvvetliydi ve kendisi de çok ağır ve kaliteli bir fandı.(Aircol 150)

Şimdi yeni evde 20W bir fan (mutlusan) + 6W led ampulle deniyorum, unutmazsam bunun da sonucunu yazarım. (Bu yeni tavan armatürü Lamptime marka, önceki makeldi. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EA80194D8 -- 24 Şubat 2022; 17:39:2 >
  • Geribildiriminiz için çok teşekkür ederiz.

Ben de ısıdan dolayı kısıtlama getirildiğini yeni öğrendim. Arkadaşlar sağolsunlar forumda boş adam yok memnunum buradan
  • Valla öyle hocam, biraz önce de eski bir konu sayesinde bulaşık makinası arızasını giderdim. En az 150-200 TL zarardan kurtulduk.

• ben röle için hava civa dedim... cihazda röle yoksa belirtilen wat geçilmemeli.

• Aynı sistemi babamın kıraathanesi için yaptım hiç bir problem olmuyor. Sensörlü ışıktan fana tetikleme aldım. Biri içeri girdiğinde hem ışık hem fan çalışıyor. İşi bitip çıktığında da hem fan duruyor hemde ışık sönüyor.

• Hipotermi kullanıcısına yanıt

Sistemde sorun yok, yapan da çok ama konudaki mesele belirtilen watt değerinin üzerinde fan kullanımıydı. Sizin fan kaçlıktı?

• Hatırlamıyorum hocam valla. Yolum düşünce bakar yazarım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.