Herkese merhabalar. Konu biraz uzun. Ben içimi dökeyim, araçlar hakkında bilgisi olanlarda yardımcı olursa sevinirim.
Devlet Memuruyum, 4 kızım var. 6 kişilik bir aileyiz. Hali hazırda Linea aracım artık bize yetmiyor. Geçen ayın sonlarında Fuzul oto ya kaydolup 150.000 tl lik bir gruba dahil olmuştum. 8 ekimde yapılan ilk kura da ilk teslimat bana çıktı ve kasım 20 ile aralık 15 arasında 150.000 tl mi teslim alacağım Allah izin verirse.
Eskiden beri volvo hayranlığım vardı. S 60 mı alsam diye düşünüyorken S60 ların kronik powersift şanzıman sorunu olduğunu öğrenip şok oldum. Bu tercihimi rafa kaldırdım.
Sonrasında hep aklımda olan Super B ye yöneldim. 250-270 bandına kadar rahat çıkabiliyorum. Üzeri için imkan yok denilebilir. Super B lerde de dsg şanzıman var ve ancak 2015-2016 model olanları tercih edebiliyorum. onlarında nerdeyse km si 100.000 ve üzerinde.
Passat mı alsam acaba dedim bi ara. Onlar da Super B ile aynı fiyatlarda.
Şimdi şöyle bir yol çizmem gerekiyor. Hayalimin peşinden koşup Süper B yada passat mı almalıyım. yoksa mantığım devreye girmeli ve 7 koltuklu mpv tarzı aile için yapılmış olan araçlara mı bakmalıyım diyerek Peugeot 5008 araçlara bakmaya karar verdim. Onlarda da 2012-2015 yarısına kadar yarı otomatik şanzıman, 2015 ve sonrasında tam otomatik şanzıman olayı olduğunu öğrendim. 2015 e kadar olan ve km leri 100.000 den fazla olan modeller 160-180 bandında alınabilecekken 2015 model tam otomatik almaya kalktığımızda fiyatlar 220.000 ile 250.000 arasında oynamakta. hadi o parayı verdik diyelim bu tarz 2015 model çok temiz bir araç bulmak imkansız gibi. araç zaten sayılı internette onların da ya sağı değişmiş, ya solu değişmiş.
Acaba dedim 5008 yerine Citroen C4 Grand Picasso mu baksam diyerek bu sefer ilgimi bu araca yönelttim. Onlarda da tahminime göre 2016 lara kadar yarı otomatik 2017 ve sonrasında tam otomatik şanzıman kullanılmaya başlanmış. Donanım olarak araç mükemmel. yok yok. ama yorumlarda hem yarı otomatik hem de tam otomatik viteslerin vites geçişlerini çok hissettirdiği şeklinde şikayetler var. bazısı kapanan aynalarım yolda giderken kapanıyor kendi kendine demiş. kimisi belli bir yıldan sonra su tahliye kanalları tıkandı tavandan araç su aldı vs yazmış.. bunları okuyunca da insan acaba diyor. bu araçların fiyatları da 250 -260 bandında...2017 civarları.
kusura bakmayın buraya kadar vaktinizi aldım. Ama ailem için doğru bir karar vermeye çalışıyorum. Sizce ben nasıl bir yol izlemeliyim.
kızlarımın yaşı 11 - 4 - 4 ve 1,5 ... 1,5 yaşındaki kızımı arkada oto koltuğuna oturtacağız. Super B nin arkasına diğer 3 ü sığar deyip Süper B mi almalıyım yoksa vites vs sorunlarını görmezden gelip mpv tarzı bir araç mı almalıyım. Yardımınıza ve değerli fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim. Rabbim herkesi iyilerle karşılaştırsın.