Sevgili forumdaşlar... Öncelikle şunu belirteyim ben digital uydu konusunda sıfırım. Evimdeki bilgisayarımda ss2 kartım var.Naçizane onunla izliyorum. o da kesmedi dedim ki bi tane de oturma odasına receiver alayım da hanımla kavga etmeyelim kanal yüzünden. Goldmaster 55000 cı alacak gibiydim. Gibiydim diyorum çünkü kulağıma gelen söylentilere göre Türkiye de yeni bir uydu sistemi faaliyete geçecekmiş. Adı her neyse ben uydu sistemi diyorum ama. Hani bu önceki analogların çöpe atıldığı gibi, digitallerde atılacakmış.. Bu haberi duyunca almaktan vazgeçtim. Bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum... Ne dersiniz olur mu böyle birşey? Şimdiden Teşekkürler...
O dediğin şeye henüz çok var HDTV den bahsediyor olmalısın, yani yüksek çözünürlükte yayın yapılacak yayın sisteminden.
HDTV'ye geçmek o kadar basit değil bunun sebebi ise normal yayınlardan çok daha fazla data aktarımı gerektiriyor, HDTV yayınları 4-5 tane standart digital tv kanalının yerini kaplıyor. Şu anda uyduların kapasiteleri ve yer durumu bu yayınları kaldırmaya müsayit değil, sistem ileride komple değişecek daha yüksek frekanslara geçilecek, yüksek frekanslara geçildiğinde ise daha küçük ve daha antenler kullanabileceğiz ve LNB ler dahi değişecek ve yüksek frekanslara uydun LNB ler kullanılacak bildiğim kadarıyla 10.700 ile 12.750 mhz yerine bu rakam 30.000 mhz'i bulacak. Receiverların daha güçlü işlemcilere ve tampon belleğe ihtiyacı olacak. Çünkü frekans yükseldikce o frekanssa bindirilecek yayın sayısı da arttırılabiliyor.
yani bugün almayı düşündüğünüz cihazlar 5 ile 10 sene içinde işe yaramaz hale gelecektir.
rahat 5-10 yıl gider mi yani bana bu cihaz... almam da sakınca yok yani... teşekkürler sgerrard
arkadaş dvb-t den bahsediyor sanırım arkadaşlar.
herkes bir DVB-T diye tutturmuş gidiyor,
ben merak ediyorum acaba hangi akıllı kalkıp da DVB-T receiver alacak. arkadaşlar bu DVB-T denilen olay yerel TV kanallarının karasal sistemde digital ortamda yayınlanması olayıdır. Uydu anteni olan hiç kimse kalkıp da DVB-T gibi bir olaya girmez, uydu receiverı var hem anteni var, yüzlerce yerli yabancı kanalı izleyebiliyor, adam enayi mi 50-60 tane zaten uydudan izlediği yerli yayın için gidip DVB-T receiver alsın, yerli kanalları verecekler oradan bunun sebebi de frekans karmaşasına, karışıklığına son vermek ve görüntünün uydu yayınlarındaki gibi net olarak izlenmesini sağlamak. Kimse karasal yayınla multivizyonları, taquillaları, kisokları izleyebileceğini düşünmesin.
ben ileride dvb-t recevierları televizyonların içine koyacaklarını düşünüyorum alan kişi da ek masraf yapmadan bu şekilde işini görür.