Şimdi Ara

5 yıl sonra telefonlar ve PC dünyası ne hale gelecek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
8
Favori
2.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • NOT: TAM 5 YIL SONRA [10 NİSAN 2021DE] BU KONUYU HORTLATACAĞIM ARKADAŞLAR VE O GÜNÜN ŞARTLARIYLA BU KONUDA YAPTIĞIMIZ TAHMİNLERİ KARŞILAŞTIRACAĞIZ O GÜNLERDE.

Sizce 5 yıl sonra nasıl bir seviyeye gelmiş olacak bugünün mobil ve pc dünyası? Teknolojik gelişimlere dair tahminleriniz neler?

- Bence bir çok insanın bilgisayara veya laptopa ihtiyacı kalmayacak. Mobiller tam anlamıyla güçlü bilgisayarlar olacak, ya ekranları büyütülüp geri küçültülecek cinsten olacak ya da istediğimiz büyük ekrana klavyeye mouse'a bağlayabileceğiz, ceplerimizde taşımış olacağız bilgisayarlarımızı. Donanımsal olarak çok güçlü olacak, ram harddisk vs.

Ondan sonra bir çok profesyonel araca ihtiyaç kalmayacak, fotoğraf makinelerine veya video çeken araçlara profesyonel ses kaydı yapan araçlara nerdeyse hiç bir şekilde ihtiyaç kalmayacak.

Profesyonel bir çok meslek yine mobil sayesinde yapılabilecek, büyük yazılımlar mobilde kodlanabilecek. Produktörler profesyonel müziklerini mobilde yapabilecekler. Büyük oyunların hepsi bağladığımız bir joystick ile mobilden oynanacak. Kısacası tam anlamıyla güçlü bir bilgisayar ve daha ötesi olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Iphone 12s çıkar
  • Telefonlar duvara yansıtılıp ekran niyetiyle bilgisayar oyunları oynanabilir bence. Bu mesajım burada kalsın 5 yıl sonra artılarsınız
  • mobil cihazda harddisk

• Analog syntheiserlar olduğu sürece, mobil prodüktörlükten verim alınamaz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Senin dediklerinin olmayacagi kesin 5 sene gibi bir surede

• HeLLsTeR kullanıcısına yanıt
    Hocam iphone tasarımlarında ( gerçek olmayan) çok önceden düşünülen şey bu. İnşallah olur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Muhtemelen sanal gerçeklik cihazları çok yaygın olarak kullanılacak, masaüstü Pc parçaları çok daha küçük boyutlarda olabilir.
  • Bilgisayar hala kalır, ama sanal gerçeklik alanı bayağı gelişmiş olacaktır, hatta kendimizi sadece sanal dünyaya adayacak bile olabiliriz.
  • İşlemciler baya gelişecek
    Cüzdana olan ihtiyacımız ciddi şekilde azalacak
    Telefon ekranları büyümeyecek fakat her türlü ihtiyacımız mobil cihazlara göre entegre edileceğinden mouse/klavye ikilisinden daha kullanışlı çözümler üretilecek.
    Mobil oyun pazarı yıllık 50-100 milyar dolar civarında ciro elde edecek / 2015'de 30-35 milyar dolar civarında idi
    Dokunmatik oyunların yanında kesinlikle alternatif bir kontrol cihazı kullanacağız.
    Ekran olarak vr headset veya tv'ye aktarmalı olarak kullanacağımız senaryolar olacak.
    Ekonomik kriz veya pazarda şaşırtıcı bir şekilde inovasyon kıtlığı olmazsa yıllık 2.5 milyar civarında akıllı telefon satılacak. / 2015'de 1.4 milyar idi
    Dünyanın %75'i internete erişebilecek / Bugün %46 civarında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi There goes your life -- 10 Nisan 2016; 21:14:44 >
  • Half Life 3 cikacak.

EDIT: Yorum begenilmis ama dalga amacli degildi bu yazim, cidden cikacak. Bakin Google'a, dun haberi cikti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karıncayiyen Yiyen Adam -- 12 Nisan 2016; 0:34:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Notorious

mobil cihazda harddisk

Dahili hafızalar baya gelişir demek istiyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: 12osman12

Senin dediklerinin olmayacagi kesin 5 sene gibi bir surede

Hepsinin olacağını ben de sanmıyorum bazıları olacaktır illa ki, sadece tahmin. Umarım olur, devrim niteliğinde bazen hızlı gelişimler olabiliyor.
  • Aynı durum olacaktır büyük ihtimal.

• toplama telefonlar çıkar
    iphone 8 veya 9 çıkar
    android 10 gelir
    samsung galaxy 15 çıkar
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeLLsTeR

Telefonlar duvara yansıtılıp ekran niyetiyle bilgisayar oyunları oynanabilir bence. Bu mesajım burada kalsın 5 yıl sonra artılarsınız

Evet bu da birgün olacak, ama 5 yılda olacak mı bilmiyorum. Ekranı bu şekilde büyütebilmiş olacağız istediğimiz zaman belki de. Bu özellik de çok hoş olurdu.
  • İnsanlık yok olacak

• Dolar 10 lira olacak. Türkiye bilgisayarsız kalacak.

Bu mesaj dursun burada

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tahminimce Telefonlarda Artik Bilgisayarlarda kullanılan işlemci ekran karti HDD anakarti mini soğutuculari bile olucak laptopun sogutucusu gibi Velakin Bilgisayarlara ihtiyaç Kalinacağini kesinlikle zannetmiyorum Cunki Telefonlar Pc Olacak Günümüzde Bile Cogu Kullanci telefon Tercih ediyor Bizim Evde Pc Var Ben Suan Bunu pcdende Yazabilirdim Ama Telefondan Yaziyorum Niye Cünki Telefonum Pcyi aratmiyor Ki 5 yil sonra tek tük pc kullanicisi cikar Vede 5 yil sonra Lg Ve Samsung ikisi Teklonoji Devi Olucak iphone Bu yillardaki gibi populer olmayacak

• Bir şey olacağı yok. Fazla gelişme olmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Qweqweqwe123456789 -- 10 Nisan 2016; 21:36:05 >
  • Bence 5 yıl sonra telefon veya bilgisayar olmayacak. Eğer olursa da şuan bildiğimiz şekillerde değil çok farklı şekillerde olacak.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.