Şimdi Ara

5 yıl sonra telefonlar ve PC dünyası ne hale gelecek? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
8
Favori
2.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ceza76

Bir şey olacağı yok. Fazla geliime olmayacak.

5 yıl teknoloji için büyük bir zaman. Teknoloji hızlı gelişen birşey, hiç gelişme olmayacak derken?

Ben bundan beş yıl önce, 2011de daha androidin ne olduğunu bilmiyordum akıllı telefonu duyuyordum ama ilgilenmiyordum pek, dokunmatik ekrana da karşıydım, birgün herkes dokunmatik ekran kullanacak diyenlere tepki gösteriyordum, etrafımda da kimsede görmüyordum akıllı telefon. Sonra zamanla bir yayıldı gitti, baktım normal telefon kullanan bir ben bir de anneannem kalmış İlk önyargı ile baktım ama sonra dayanamadım ben de geçtim 2013ün ortalarında, iyi ki de geçmişim dedim sonra.

• Telefon dahili hafızaları 2TB-8TB-16TB şeklinde olur 32-64K video fotoğraf çekerler herhalde. Ram ise 64GB-96GB gibi olur fazla abartmamak lazım. Bu mesajımı 7 yıl sonra alıntılayın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu bunu bırak hala çirkin olacağım.
  • ÖNLERDEN
  • sanal olarak herhangi bir yere klavye yansıtılacak mouse görevi gören bir yanıstmada yapılabilir böylece klavye mouse a bağlama ihtiyacı olmayacak

duvara yansıtma gelişeceği için ekrana bağlama ihtiyacı da olmayacak, güçlü işlemci ram ve gpu lar ile profesyonel olmayan bilgisayar işlerini çok rahat yapabiliriz

kulaklık girişleri yavaş yavaş kaldırılacak uzun pil ömürlü kaliteli kablosuz bağlanan kulaklıklar olacak

aynı şekilde şarj yönteminde kablosuz yaygınlaşacağı için girişi çıkışı olmayan telefon modelleri görebiliriz

"toplama telefon" denilen bir teknolojide görebiliriz belki

ama profesyonel fotoğraf makineların veya güçlü bilgisayarların biteceğini sanmıyorum
  • Geçenlerde donanım bölümünde dedim bi şöyle 2009-2008 gideyimde bir nostalji yapayım dedim, bir konu gördüm işte 8 yıl sonra bilgisayar donanım ne hale gelecek diye. İşte biri diyor şuan intel quad core var o zaman 16 çekirdeğe hatta 32 çekirdeğe bile geçerler diskler iştr 10 tb olur, ramler 32 gb falan ister oyunlar diyorlardı. Bakın hala core i7 6700k 4 çekirdek. Hadi sanal çekirdekleri ile 8 diyin. Bence hiç vaktinizi boşa harcayıp tahmin yapmayın, dediğiniz kadar olamayabiliyor bazen fazlasıyla oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük ihtimal esneyen telefonlar üzerinde çalışılıp daha iyi hale getirilecek. Sonra onların amiral gemileri çıkar piyasa öyle gider.

• quote:

Orijinalden alıntı: atroce

sanal olarak herhangi bir yere klavye yansıtılacak mouse görevi gören bir yanıstmada yapılabilir böylece klavye mouse a bağlama ihtiyacı olmayacak

duvara yansıtma gelişeceği için ekrana bağlama ihtiyacı da olmayacak, güçlü işlemci ram ve gpu lar ile profesyonel olmayan bilgisayar işlerini çok rahat yapabiliriz

kulaklık girişleri yavaş yavaş kaldırılacak uzun pil ömürlü kaliteli kablosuz bağlanan kulaklıklar olacak

aynı şekilde şarj yönteminde kablosuz yaygınlaşacağı için girişi çıkışı olmayan telefon modelleri görebiliriz

"toplama telefon" denilen bir teknolojide görebiliriz belki

ama profesyonel fotoğraf makineların veya güçlü bilgisayarların biteceğini sanmıyorum

Tahminlerini beğendim hocam özellikle kabloya ihtiyacın iyice azaldığı teknolojiyi iple çekiyorum.

Ama "profesyonel fotoğraf makineların veya güçlü bilgisayarların biteceğini sanmıyorum" derken, bunun 5 yılda olup olmayacağını kesin olarak bilemesek de eninde sonunda olacağını hepimiz biliyoruz.

• begamermc kullanıcısına yanıt
    Hocam söyle bir şey de var, o zamanlara göre imkanlar daha iyi ve bilgisayar piyasası git gide değer kaybediyor. Bilgisayardan tarafından bir atak gelmeli diye düşünüyorum. Ki insanlara cazip gelsin bilgisayar platformuna geri dönsün diye. Tabi bunlar benim fikrim ama olsa daha iyi olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Takıntılı.Adam

Hocam söyle bir şey de var, o zamanlara göre imkanlar daha iyi ve bilgisayar piyasası git gide değer kaybediyor. Bilgisayardan tarafından bir atak gelmeli diye düşünüyorum. Ki insanlara cazip gelsin bilgisayar platformuna geri dönsün diye. Tabi bunlar benim fikrim ama olsa daha iyi olacaktır.

İntel gibi firmalar her yıl sadece %10 güçlü bir işlemci çıkartıp 100 dolar zam yaparsa daha çok yerinde sayar pc sektörü amd bir an önce gücünü toparlayıp tekrar rekabet etmesi lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 10 Nisan 2016; 21:10:12 >

• Kesinlikle rekabet şart...

• 5 sene sonra bu konuyu hortlatırsan ceza alırsın
  • Harici bir parça şuan bulunmakta zaten hocam. İleride belki dahili olarak gelir. Gerçi ondanda sabahları pek randıman alınacağını zannetmiyorum.

• 5 yıl sonrada ayn devam eder çok bişey değişmez çünkü firmalaır nelidne 30 yıl sornasının teknolojisi olamsıan rağmen hepsini bir çıkarmayıp parça parça yavaş yavaş geliştirip insanalrı daha çok sömürüyorlar.
  • reserved

• quote:

Orijinalden alıntı: ziel34

quote:

Orijinalden alıntı: Takıntılı.Adam

İntel gibi firmalar her yıl sadece %10 güçlü bir işlemci çıkartıp 100 dolar zam yaparsa daha çok yerinde sayar pc sektörü amd bir an önce gücünü toparlayıp tekrar rekabet etmesi lazım

Amd rekabeti quad core çıkması ile ve core i serisinin gelmesi ile iyice kaybetti. Gelişen ssdlee ve usb 3.0 danda dolayı fx serisi chipsette kaybetti. Ne yazıkki amd gününe hitap eder konumda kaldı. Umarım yeni gelen işlemcileri süper olurda bi athlon 64 athlon xp zamanlarını bize tekrar yaşatırlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: coldguy

5 sene sonra bu konuyu hortlatırsan ceza alırsın

10+ yıllık konuları gereksizce hortlatan var .. Bu konunun amacı belli ama.
  • Hiçbir zaman telefonlar pc nin yerini alamamıyacak bunu bilin de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hidetaka Miyazaki -- 10 Nisan 2016; 23:05:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Matrixde ki Zenci Adam

Hiçbir zaman telefonlar pc nin yerini alamamıyacak bunu bilin de.

Eninde sonunda alacak. Herşey git gide küçülüyor ama güçleniyor.
  • Şehmistan Şehmisoğlu var olmaya ve aşkımla evlilik hazırlığında olacak.

5 yıl sonra bu mesajı alıntılayın.

Not: bu mesaj wcden atılmıştır

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.