Şimdi Ara

Klimanın havasını tavana vermek için şeffaf plastik birşey (!) arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
20.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hem evde hem iş yerinde klimanın havasını tavana vermek için şeffaf plastik bir hava yönlendirici arıyorum. Konsept olarak, dairenin çeyreği şeklinde olmalı ve klimanın ağzının tam altına sabitlemeliyim. Böylece klimadan çıkan havanın tamamı kaçma şansı olmadan (yani klima altında oturanlara gelmeden) tavana gitmesi ve oradan odaya dağılmalı.

Böyle birşeyi bazı yerlerde gördüm ama ne adını biliyorum, ne nerede bulabileceğimi biliyorum. Düz bie plaka istemiyorum, tavana doğru eğimli olmalı ki havanın tavana gideceğinden emin olayım.

Fikri olan var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: signore

Merhaba,

Hem evde hem iş yerinde klimanın havasını tavana vermek için şeffaf plastik bir hava yönlendirici arıyorum. Konsept olarak, dairenin çeyreği şeklinde olmalı ve klimanın ağzının tam altına sabitlemeliyim. Böylece klimadan çıkan havanın tamamı kaçma şansı olmadan (yani klima altında oturanlara gelmeden) tavana gitmesi ve oradan odaya dağılmalı.

Böyle birşeyi bazı yerlerde gördüm ama ne adını biliyorum, ne nerede bulabileceğimi biliyorum. Düz bie plaka istemiyorum, tavana doğru eğimli olmalı ki havanın tavana gideceğinden emin olayım.

Fikri olan var mı ?

gene benzer bir konu vardı ama o arkadaşta bulamamıştı sanırım bend emesaj yazmıştım. ben benzer bir uydurma aparat görmüştüm şuan nerde gördüğümü hatırlamıyorum ama aramam gerekecek banada lazım sağ omzum donuyor zaman sıcakalrda klimayı açınca. buldummu foto eklerim buraya. hocam sizde bulursanız mutlaka buraya işleyin belkş hazı r bir parat felan olabilir tahmin etmiyorum ama.

birde şunu söyleyeyim klimanın flaplarını aslında yukarı arayınca altına hava vermez ama her klimada değişebiliri ağı zyapısına göre. mesela annemlerdeki sharp klimanın altında annem namazını kılar tv seyreder bende uzun süre o çkeyatta klşim aaçık uyudum artık ağzı yapsındanmıdır klimanın özelliğindenmi coanda effact diye bir durum var hatırlıyorum o klimada.

ama şuan kullandğım klima iç kanatlar cama dönük olsada pc masası solda kalsada sağ omzum üşüyor mekr aolarka daikin elle kontrol ediyorum esasınd ahav aüflemiyor am aneden omuzum donuyor anlamıyorm gerçi bende ağır romatizma var evdekiler üşümüyouz diyorlar. nedendir anlamıyorum bir kaç kez karton koydum havayı yukarı çevirdim iyice ama durm değişmedi. yani demek istediğim klimaya görede değişebilir bu durum. yapılacak veya alınacak aparatın faydasıd aolmayabilir. ma araştırmakta fayda var.

• Zamanında yeni bebek dolayısıyla koli bandı kullanmıştım, bayagi ise yaramisti ama hala bandın yapışkanlı izleri klimanin uzerinde duruyor... Sakın denemeyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslanx1

Zamanında yeni bebek dolayısıyla koli bandı kullanmıştım, bayagi ise yaramisti ama hala bandın yapışkanlı izleri klimanin uzerinde duruyor... Sakın denemeyin
    Plexiglass kestirip monte edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: r_samur

Evet, ama plexiglass düz olacaktır ? Benim istediğim hem estestik olması hem de havayı tamamen tavana vermesi için çeyrek daire şekilli bir şey...
  • quote:

Orijinalden alıntı: signore

quote:

Evet, ama plexiglass düz olacaktır ? Benim istediğim hem estestik olması hem de havayı tamamen tavana vermesi için çeyrek daire şekilli bir şey...
    Plexiglass 'ı istediğiniz şekle getiriyorlar, bence bir reklam tabelası yapan yere gidip danışın.
  • quote:

Plexiglass 'ı istediğiniz şekle getiriyorlar, bence bir reklam tabelası yapan yere gidip danışın.

Alıntıları Göster
    tavana havayi verdiginizde ustteki izgara soguk havayi cekip erken termostat yapmaz mi? bi varsayim, ne derece dogru emin degilim. alttan havanin verilmesinin sebebi bu olabilir mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: muyu61

tavana havayi verdiginizde ustteki izgara soguk havayi cekip erken termostat yapmaz mi? bi varsayim, ne derece dogru emin degilim. alttan havanin verilmesinin sebebi bu olabilir mi?

Alıntıları Göster
    ben bir ara büyük koli bantlarıyla karton bantlıyordum, geçici bir çözüm ama çok çirkin duruyor, ayrıca bazen yüksek hızda üflerken yırtabiliyor kartonu :)
  • quote:

klima fanı uzak mesafeye hava üfleyeceği için fan o mesafeden havayı almaz ve otomatik yapmaz. hava kanalının önü kapatılırsa yapar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

quote:

klima fanı uzak mesafeye hava üfleyeceği için fan o mesafeden havayı almaz ve otomatik yapmaz. hava kanalının önü kapatılırsa yapar...

Alıntıları Göster
    sn signore hocam, kaç gündür nerede gördüğümü hatırlamaya çalıştım kalia ağızn ayapılan aparatı ama bulamadım..

yenşi mesaj görünce konuda sahrpı inceledim ve güzel görüntüler eklediğimi düşünüyorum bu yoldan giderseniz belki durumu çözersiniz.

yapılması gereken ağızlık aynen bu şekildeki mantıkla olmalı. zamanında kendi yaptığım komik denemelerimide yazdım foto içine.

görüldüğü gibi direkt üstte hava aşağıya çok az geliyor.

tabi bu klimalardaki gibi kendinden açılan askılıklı bir durum olamaz yapıcak olan kişi üstten yine şeffaf bir lastikle tuuturmalı bu aparatı benim daha önce gördüğüm sonradan yapılan uyduruk aparatın altında desteği vardı direkt klimaya rapt edilmemişti.

şöyle bir şeydi yani altında bir dolap dolap olduğundan havanın ileri atılmasıda sağlanmış gibiydi geçmiş gün aklımda kalan. siz yaprasanız bu tür bir aparat artık haberimiz olur sayenizde. gerçi her klimaya uymaz ama en azından kavramış oluruz. har klimaya uyan bir şeyi istese üreticeler yaparda kazançlı olurmu onalr için orası bilinmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: renzokuken

ben bir ara büyük koli bantlarıyla karton bantlıyordum, geçici bir çözüm ama çok çirkin duruyor, ayrıca bazen yüksek hızda üflerken yırtabiliyor kartonu :)

bende yatak odamdaki klimaya aynısını yaptım çünkü tam karşımda halada duruyor klimanın üzerinde. Yoksa sabah dayak yemiş gibi uyanıyorum:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cazgır_man

quote:

Orijinalden alıntı: renzokuken

bende yatak odamdaki klimaya aynısını yaptım çünkü tam karşımda halada duruyor klimanın üzerinde. Yoksa sabah dayak yemiş gibi uyanıyorum:)

Alıntıları Göster
    Merhaba Arkadaşlar

Tüm klima çeşitleri için hava yönlendirme ürünlerimiz vardır. #klima hava yönlendirici Facbook sayfasından inceleyebilirsiniz.

www.klimalik.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klima Hava Yönlendirici -- 2 Ağustos 2014; 9:46:52 >

• signore kullanıcısına yanıt
    bulabildiniz mi?yada yaptırdınız mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: memotembelgezer

bulabildiniz mi?yada yaptırdınız mı?

Hayır ama çok da üzerine düşemedim açıkçası.
  • Sıcak hava hafiftir tavana vurdurursanız oda sıcaklığı 5 6 derece fark eder ısıtamazsınız içeriyi
  • KSKcarpediem kullanıcısına yanıt
    sıcak hava sorun olmaz daha çok yazın soğuk vurmasın diye. Klima Hava Yönlendirici diye bir saçmalık satıyorlar adamlar 160 tl+kdv diyor.hemde dandik pleksi . klimayı delip klimaya vidalayacak mışız. pleksiye o kadar para verdiğimiz yetmiyor birde klimayı delip garantiden çıkaracağız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x571

sıcak hava sorun olmaz daha çok yazın soğuk vurmasın diye. Klima Hava Yönlendirici diye bir saçmalık satıyorlar adamlar 160 tl+kdv diyor.hemde dandik pleksi . klimayı delip klimaya vidalayacak mışız. pleksiye o kadar para verdiğimiz yetmiyor birde klimayı delip garantiden çıkaracağız.
    Aynı sorun bebekten dolayı bende de var.. L aparatları klimanın altına monte edip üstüne de reklamcıdan flexi alacaktım ama internette gezerken bunu da gördüm..deneyen var mı?
    http://www.klimalik.com/project-details/split-klimalik/

• quote:

Orijinalden alıntı: hero1lover

Aynı sorun bebekten dolayı bende de var.. L aparatları klimanın altına monte edip üstüne de reklamcıdan flexi alacaktım ama internette gezerken bunu da gördüm..deneyen var mı?
    http://www.klimalik.com/project-details/split-klimalik/

Alıntıları Göster
    Bende arıyordum uzun zamandır sonunda buldum
    www.klimaaparatlari.com
    Bot Verification
    http://www.klimaaparatlari.com
    adlı sitede var belki işinize yarayabilir kurulumu kolay ayrıca aldığım yer telefonla destek oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frd34 -- 5 Ağustos 2016; 21:09:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: frd34

Bende arıyordum uzun zamandır sonunda buldum
    www.klimaaparatlari.com
    Witforms Türkiye Klima Aparatları – Tüm Klima Modellerine Uygun Klima Aparatları
    http://www.klimaaparatlari.com
    adlı sitede var belki işinize yarayabilir kurulumu kolay ayrıca aldığım yer telefonla destek oldu.

merhaba,

evde çocuk olduğu için benimde böyle bir şeye ihtiyacım var. siz kurdunuz mu aparatı?

• forever eagle kullanıcısına yanıt
    Evet gayet memnunum. Yukarıdaki adresten iletişim bölümünden direk arayıpta bilgi alabilirsiniz.
    Gayet ilgililer.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.