Şimdi Ara

Klimanın havayı kurutması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bazı yaz geceleri salondaki klimayı en düşükte açıyorum fakat yatak odasında uyumama rağmen ordaki havayı bile kurutup boğaz ağrısı yapıyor. Deerma nın soğuk buhar nemlendiricilerinden alacaktım ama hava nemlendiricisinin klimayla birlikte kullanıldığında çarpıp hasta ettiğine dair söylentiler var. Bu konuda ne yapılabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conixite -- 21 Ağustos 2020; 22:25:2 >

• klimanın ortamdaki havayı kuruttuğu doğrudur

geceleri klimayı alt-orta fan modu ve 25 derecede çalıştırın daha düşük sıcaklıklar gece uykuda bünyeyi rahatsız edebilir ilaveten varsa uyku modu özelliğini aktif edin

lg klima gece 26 derecede çalıştırıyorum, geçen yaz güneye tatile gittiğimde oralar daha sıcak olduğundan gece klimayı 25 yapıp uyumuştum , sizde bulunduğuzun bölgenin sıcaklığına göre deneme yanılmayla kendiniz için en uygun sıcaklığı belirleyebilirsiniz.
  • MyDrama M kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler 😊 Ben de genelde 25°’ye ayarlayıp yatıyorum fakat yine de kuruluk yapıyor. Belki de filtrelerinde bir sıkıntı vardır onları değiştirmeyi deneyeceğim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Conixite kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, iç ünitenin filtrelerini her ay temizliyorum normalde 15 günde bir temizlenmesi lazım, uzun zamandır temizlemiyorsanız kontrol etmenizde fayda vardır.
  • Merhaba.

Klima,soğutma esnasında ortamdaki nemi de dışarı atar.

Soğuk evaporatör (iç serpantin) üzerinden geçen havanın nemi,soğuk yüzeyle buluşunca yoğuşarak su haline gelir ve klimanın tahliye hortumundan dışarı su olarak akar. Yani tahliye hortumundan akan su,ortamdaki nemdir.

Bu da ister istemez havanın kurumasına sebep olur. Kişiden kişiye göre değişen hassasiyet sebebiyle bu hissedilir boyutlara erişebilir.

Bunu önlemek adına klima üzerinde maalesef yapılacak bir işlem yoktur. Nemlendirme cihazı kullanabilirsiniz. Klimayı çok yüksek ayarda(düşük sıcaklık değerlerinde) çalıştırmayıp,nemlendirme cihazını klimaya mümkün mertebe en uzak noktaya yerleştirirseniz sağlık sorunu yaşamadan azalan nemi telafi edebilirsiniz.

Saygılarımla...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.