daha ılıman bölgelerde yaşayanlar fırtına grisini tercih edebilirlermi?
Tabiki, şimdi Fırtına Gri'sinin teknolojik özelliklerine değinirsek olay çok uzar hocam, öyle bir renktir fırtına grisi Vw özene bezene yapmış bu renkleri kolay değil.
Selam,
Bugün VW den bir yetkili ile bu konuyu konuştum.
Bana klimasız Golf lerin üretimdeki bir hatadan (Banttan klima takılmadan geçilmiş.) meydana geldiğini fakat bu durumun satıcı tarafından müşteriye bildirilmesi gerektiğini söyledi.
Birde müşteriye satış esnasında aracın donanımı belirten birkaç kağıt imzalatıyorlarmış eğer o kağıtta klima yok yazıyorsa (ki klima varsa zaten klima yok yazmazmış.) müşterini klima hakkının her zaman mevcut olduğunu söyledi.
Fakat dediğim gibi eğer araçta klima yoksa o kağıtta klima yok yazarmış ama müşteride her kağıdı didik didik incelemez bence.
Uzun lafın kısası koskoca VW de bile üretim hatası oluyormuş işte ..
quote:
Orijinalden alıntı: alikum
quote:
Orijinalden alıntı: KINGHUNAL
quote:
Orijinalden alıntı: Magnat_HiFi
quote:
Orijinalden alıntı: KINGHUNAL
quote:
Orijinalden alıntı: Magnat_HiFi
ya ne kadar abarttınız ya, sonuçta araba beyaz hemde şeker beyazı, yazın güneşi çekmez içide ısınmaz, herhalde arabayı yapan mühendislerden daha iyi bilecek haliniz yok.
Tabiki daha iyi bilebilir miyiz biz ?
Zaten Beyaz aldınmı arabayı ortam ısısı otomatik ayarlanır. Hava yaz sıcağında 40 derece dahi olsa araba beyaz, şeker beyazı olduğu için içeride kesinlikle terlemezsiniz.
Beyaz rengiyle birlikte oluşan aerodinami ile belirli bir hızdan (yaklaşık 80 km/saat) sonra içeriye 20 - 23 derece arasında soğuk hava gelmeye başlar.
Bu açıdan Volkswagen gibi üstün bir markanın şeker beyazı gibi yüksek teknolojili bir rengini Doğuş Otomotiv gibi harikulade bir distribütörden, 58.000 Liraya klimasız fakat şeker beyazı olarak almak Paha Biçilemez.
Bu yüzden biz de çok abarttık.
ha işte aklın yolu bir,şeker beyazı arabada klimaya ne gerek var. siyah renk golflerde de kışın kalorifere gerek yok mesela.
Aynen katılıyorum. Sıcak bölgede yaşayanlar şeker beyazı , Soğuk bölgede yaşayanlar da Doğuş Siyahı tercih etsinler.
daha ılıman bölgelerde yaşayanlar fırtına grisini tercih edebilirlermi?
Hastasıyım boyadaki simine.
@Fantastic Light
Bildiğim kadarıyla banttan tamamen çıkan araçlar kontrolden geçiriliyor.Bağladıkları bilgisayar klima algılanamadı diye hata verirdi.Bağlıyorum bilgisayara,arabanın elektronik her şeyini kontrol ediyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Fantastic Light
Selam,
Bana klimasız Golf lerin üretimdeki bir hatadan (Banttan klima takılmadan geçilmiş.) meydana geldiğini fakat bu durumun satıcı tarafından müşteriye bildirilmesi gerektiğini söyledi.
Birde müşteriye satış esnasında aracın donanımı belirten birkaç kağıt imzalatıyorlarmış eğer o kağıtta klima yok yazıyorsa (ki klima varsa zaten klima yok yazmazmış.) müşterini klima hakkının her zaman mevcut olduğunu söyledi.
Fakat dediğim gibi eğer araçta klima yoksa o kağıtta klima yok yazarmış ama müşteride her kağıdı didik didik incelemez bence.
Motor takmayı unutsalarmış.
quote:
Orijinalden alıntı: playumb
quote:
Orijinalden alıntı: cruise06
Meraktan telefon edip sordum arkadaşlar adama bu arabanın durumunu.
Ve tahmin ettiğim gibi doğuş oto en sonunda klimayıda opsiyon olarak kullanmış
Adamın babasınınmış araç,bayide satış temsilcisi ile görüşürken klimasız golf olduğunu duyunca babası bende zaten klima kullanmıyorum diyerek bu aracı almış.
Bayi sonradan klima takılabileceğini fakat aracın garantisinin biteceğini söylemiş.
Ne denilebilirki 58.000'tl lik bir araçta klima yok.
Bu sorgusuz sualsiz vw fanatikliği oldukça bizim halkımızda eminim yakında koltukları,farları,kornayı'da opsiyon olarak satacak doğuş.
İşte bu!!Yeterki Vw kalitesi olsun...
Ne kalite ama. Aynısını amcamla yaşadım. Polo 1,4 DSG Comfortline aldı kendine. Hemde 36.000 tl. Ve bu kadar fiyata ragmen araçta yan hava yastığı,ön sis farı,alaşım jant,deri direksiyon yok. Hatta yol bilgisayarının bile olmaması bu fiyattaki bi araçta gerçekten merak konusu. Amcama dedimki "amca pahalı bence, bu paraya sana başka bi araç bakalım" Yok illa Polo alacakmış,Volkswagen kalitesiymiş. VW fanatikleri böyle yapcak bişi yok. Ve aldı sonuçta araç şuan 8000 km de. Araç gerçekten oldukça kaliteli. DSG şanzıman ise şimşek hızında vites değişimiyle kendine hayran bırakıyor. Zaten tek güzel yanı sadece şanzımanı. Ama ben o arabaya o kadar para vermezdim "PA-HA-LI". Saygılar
quote:
Orijinalden alıntı: catalyst
quote:
Orijinalden alıntı: vipmail123
Unutulamaması gereken nokta: Bir araca farklı donanım seviyelerindeki opsiyonların çoğunun, sonradan rahatlıkla eklenebileceğidir. Gerekirse kazalı bir aracın klima tertibatı bu araca takılarak ucuz yollu orjinal klima ya sahip olunabilir. Eğer klima olmaması nedeniyle uygun fiyata satılırsa alınabilir. Ama 58000TL'ye asla!
Ben de boyle dusunuyorum ama bu isi dogus otonun yapmasi gerekiyor.
Arac ayni arac degil mi? Neyse klimanin tertibati parca kodu vs. bellidir. Alsin yedek parca olarak satmadan once taksin. Ha, onun yerinde baska birsey takiliysa da soksun.
Boyle bir prestij kaybina deger miydi ya?
Sonucta internet sitesindeki, katalogundaki spec'te klima var yazmiyor mu? Eger bu araclari klima olmadigini soylemeden satarlarsa suc islemis olurlar. Soyledikleri halde satabiliyorlarsa o da ayri bir mesele tabi Ama alan varsa da bircogu muhtemelen sonradan taktirma umuduyla almislardir. (Hatta belki dogus da bu umutla ithal etmistir ) Belki de gercekten takilamiyordur yazilimsal problemlerden dolayi (sonucta artik hersey elektronik kontrollu, aracin yazilimini bir sekilde klimanin var olduguna dair degistirmek gerekebilir bu da sadece fabrika cikis esnasinda mumkun olabilir belki), yoksa dogus oto akil ederdi bunu ya.
Bu arada ben de ne guzel artik piyasada klimasiz arac kalmadi, millet "arabada klima var mi" muhabbetlerini unuttu diyordum, dogus saolsun artik passat alan da "klima var mi" diye soracak, a8 alan da, q7 alan da
2. elde ise durum daha da vahim olacak. Yillar sonra "Arac klimalidir. Klimasiz modellerle karistirmayin lutfen!!!" baslikli ilanlarla karsilasabiliriz.
Helal olsun Dogus, senden arac alanin aklini seveyim.
Bu araclari napip edip geri gondermesi lazim Dogus'un. Git-gel nakliye zararini bir sonraki modele ekleyerek cikarirlar, buralarda bu zarari karsilamaya hevesli cok insan var baksana 5 ay da sira bekliyorlar.
Nakliye zararı olarak bi sonraki modele eklemesine gerek yokki. her halukarda zaten yeni model çıkınca üzerine bi ton ekleyip "kalite" adı altında satıyolar. Saygılar
Allah cezanı versin VW tez günde iflas et Bu devirde klimasız araç ne demek. Hadi üretim hatası varmış falan filan. Yahu bunu fark ettin madem fabrikadan çıkmadan üretim bandına tekrar sokup klima tak. VW gibi bir firmanın üretim bandında böyle saçma salak bir hata oluyor ve hatayı düzeltmeden piyasaya sunuyorsa zaten hiç güvenmedim VW benim gözümde tamamen bitmiştir. VW ye
quote:
Selam,
bu konuda öyle REPLİK olacak başlıklar varki hangisini kaleme alsak belli değil.
her biri diğerinden daha komik ve şaka gibi,söz konusu kaliteli alman otomobilleri olunca herkes yazar durur yok öyle yok böyle
bakın burası kuzuların sessizliğini oynuyor hiç bir almancı burada değil.gönül isterki biri çıkıp harbi harbi verip veriştirsin gık yok.
TANER abiyi buraya davet ettik o da diğerleri gibi davetimizi görmezden geldi mazeret kabul etmiyorum.
sonuç bu bir halk arabası ve bu fiyat az bile bu zihniyete alın Tepee tepe kullanın
vurmayın beyler golf öldü :D
72 Model Impalada bile klima vardı be
quote:
Orijinalden alıntı: okemik
Allah cezanı versin VW tez günde iflas et Bu devirde klimasız araç ne demek. Hadi üretim hatası varmış falan filan. Yahu bunu fark ettin madem fabrikadan çıkmadan üretim bandına tekrar sokup klima tak. VW gibi bir firmanın üretim bandında böyle saçma salak bir hata oluyor ve hatayı düzeltmeden piyasaya sunuyorsa zaten hiç güvenmedim VW benim gözümde tamamen bitmiştir. VW ye
bu hata bir fransız veya japon firmasında gerçekleşseydi burayı ''yıkarlardı''
not: kimse kusura bakmasın.
quote:
Orijinalden alıntı: _Pulse_
quote:
not:boşver bakan baksın
Ben uretim hatasi olacagini dusunmuyorum. Klimanin opsiyonel olarak satildigi soguk ulkeler olabilir. Bu ulkelerden birinde beklenenden az satis olduysa, Dogus demistir ki gonderin bana ben klimasiz Golfu bile 50.000 Tlden pahaliya satarim. Onlarda buyrun demislerdir gondermislerdir.
quote:
Orijinalden alıntı: _Pulse_
quote:
biz yıkmadık sanki
Her ne kadar İmzam Alfa Romeo olsada Alman Araçlarını daha çok seven bir insanım. Yalnız böyle bir şeyde sessiz kalınamaz. Yani şu zamanda Klimasız bir aracın satılması Kesinlikle Tahammül edilecek bir şey değil. VW severim ama Türkiye şartlarında asla ve asla satın almıyacağım bir otomobil.
Bu aracı alacak kişiyede Keriz derim.
quote:
AHadi üretim hatası varmış falan filan.
Hata falan yok
Neredeyse bütün yıl soğuk olan ülkeler için üretilmi araç.Gerçi kutuplarda bile yaşasam bu kadar para verdikten sonra klimasız araç almam
quote:
Selam,
Yok beya, yalan soyluyor resmen.
Boyle birseyi sormaya gerek yok ne oldugu belli zaten yukarida yazmistik.
Bu amcanin dedigi gibi olsaydi sonradan klima takilirdi hatta VW kendisi o arabalarin oyle satilmasina izin vermeden butun zarari karsilayip arabalari geri cekerdi.
Dedigim gibi, klima opsiyonel olan bir ulkeden cekilmis araclar ve cok buyuk ihtimalle klima olmadigi sonradan anlasilmis.
Dogustaki adamlarin olayi kurtarmak icin binbir turlu yalan soylemesi normal, fakat sucu VW'ye atmalari hic hos olmamis.
Heralde VW fabrikasini kendileri gibi zannediyorlar.
Bu araçtan sunroof,jant vs. tüm donanımlar çıkarılsın sadece DSG ve motor kalsın yine aynı fiyata satın alan olur.Ne de olsa Alman kalitesi satın alıyorsun donanıma ne gerek var.
Golf alacak olsam manuel klimalı bile almam ille dijital isterim. Adam bu fiyata satamaz.
Muhtemelen yetkili distribitör tarafından getirilmemiş bir arabadır. Yoksa Türkiye'de satılan bu modellerde klima olması lazım.