Şimdi Ara

Klimayı koridora takmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
10.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 yıldır kullandığım LG-Beko 13000 btu klimamı sonunda yatak odasından söktürüp koridora taktırdım.

Alışık olmadığım için oturduğum odada klima çalıştırma işi sıkıntıya yol açıyordu. İçeriyi soğutuyorum kapatıp yatınca en fazla 30 dk sonra sıcaktan durulmuyor. Sürekli çalışsa rahatsız ediyor, soğuk geliyor. En iyisi koridora takıyim dedim bir aydır çok memnunum.

İç üniteyi koridorun sonundaki banyo duvarına taktırdım sol taraf yatak odası sağ taraf oturma odası, diğer odaların kapısını kapatınca y.odası-oturma od. ve koridoru çok güzel soğutuyor. Diğer odalardan mutfağı ve diğer ot. odasını da açınca yeteri kadar soğukluk geliyor ve bu da bize yeter diye düşünüyorum. Salon hariç (belkide dahil, henüz denemedim) tüm evi böyle bir klima ile soğutmak çok hoşuma gitti ve paylaşmak istedim. Eğer birde üst sınıf bir klima olacak 24000 lik inverter falan evi duman attıracak galiba....

Yeni klima alacak arkadaşlara iç üniteyi koridora takmalarını tavsiye ediyorum. Klimasını benim gibi birkaç odayı soğutmak için kullanan varmı acaba? Yorumlarınızı bekliyorum..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Koridora Klima Takmak: Bilmeniz Gerekenler

Birden fazla odayı soğutmak için tek bir klima kullanmayı düşünüyorsanız, klimayı koridora takma seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Ancak, koridora klima takmadan önce göz önünde bulundurmanız gereken bazı hususlar vardır.

Koridora Klima Takılır mı?

Evet, koridora klima takılması mümkündür. Ancak, etkili soğutma için bazı faktörlerin dikkate alınması önemlidir.

Soğutma Verimliliği

Koridora takılan bir klimanın tüm evi soğutma verimliliği, odaların büyüklüğüne, düzenine ve izolasyonuna bağlıdır. Koridorun ana yaşam alanlarına yakın olması, soğuk havanın daha kolay dağılmasını sağlayabilir.

Hava Dağılımı

Klimanın konumu, hava dağılımını etkiler. Koridora takılan bir klimanın soğuk havayı odalara eşit olarak dağıtması zor olabilir. Ek hava kanalları veya vanalar kullanarak hava akışını optimize etmeniz gerekebilir.

Gürültü Seviyesi

Klimalar çalışma sırasında gürültü üretebilir. Koridora takılan bir klima, özellikle yatak odaları veya çalışma alanları gibi sessiz odaların yakınındaysa rahatsız edici olabilir.

Estetik Görünüm

Koridora takılan bir klima, estetik açıdan hoş görünmeyebilir. Klimayı bir dolap veya dekoratif bir panel ile gizlemeyi düşünebilirsiniz.

Tek Klima ile Evi Soğutma

Koridora takılan tek bir klimanın tüm evi etkili bir şekilde soğutması genellikle zordur. Daha büyük evler veya iyi yalıtılmamış evler için ek klima üniteleri gerekebilir.

Koridora klima takmayı düşünüyorsanız, bir HVAC uzmanına danışarak evinizin ihtiyaçlarını ve en iyi seçeneği belirlemeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben varım :)
    yaklaşık 10 gündür böyle kullanıyorum.
    27-28 derecede auto fan da kullanıyorum salon çok güzel soğuyor diğer odalarda güzel fakat salon kadar değil.
    belki 23-24 dereceye alsam ve yüksek fanda üfletsem farkeder ama gerek yok.

Klimayı koridora takmak

Klimayı koridora takmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeFFreY.JeY -- 29 Ağustos 2010; 19:38:24 >

• Umarim bu sekilde kullanimda elektirik faturanizda sizi uzmez.
  • Bakıcaz ve görücez :) çok fazla kullanmıyorum aslında.
    Bu arada bugün 18:30 gibi 27derecede klimayı açtım aksam saat 22:30 a kadar 8LT lik su gider bidonum dolmuş taşmış
    bu kadar fazla su normalmi? kocaeli izmitte oturuyorum nem oranı baya yüksek. airfel 18000 turkuaz gold.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yelken85

Umarim bu sekilde kullanimda elektirik faturanizda sizi uzmez.

Elektrik faturası geldiğinde 3 haftadır kullanıyordum günde ort. 4 saat, 30 tl fark etmiş. Daha yüksek kapasiteli ve inverter olsaydı maliyet/performans oranı daha iyi olurdu ama şu anda benim için önemli olan ekstra masraf açmadan elimdekini en iyi şekilde değerlendirmek..

quote:

Orijinalden alıntı: JeFFreY.JeY

Bu arada bugün 18:30 gibi 27derecede klimayı açtım aksam saat 22:30 a kadar 8LT lik su gider bidonum dolmuş taşmış
    bu kadar fazla su normalmi? kocaeli izmitte oturuyorum nem oranı baya yüksek. airfel 18000 turkuaz gold.

Benim su gideri banyo tezgahındaki lavaboya akıyor, o nedenle takip edemiyorum ama bazen çok sık damladığını görüyorum saatte 2lt damlasa 4 saatte 8 lt eder. Soğutmasında problem yoksa bence normaldir ama istersen bi ustaya da sor..

• quote:

Orijinalden alıntı: farmerise

quote:

Orijinalden alıntı: Yelken85

Umarim bu sekilde kullanimda elektirik faturanizda sizi uzmez.

Elektrik faturası geldiğinde 3 haftadır kullanıyordum günde ort. 4 saat, 30 tl fark etmiş. Daha yüksek kapasiteli ve inverter olsaydı maliyet/performans oranı daha iyi olurdu ama şu anda benim için önemli olan ekstra masraf açmadan elimdekini en iyi şekilde değerlendirmek..

quote:

Orijinalden alıntı: JeFFreY.JeY

Benim su gideri banyo tezgahındaki lavaboya akıyor, o nedenle takip edemiyorum ama bazen çok sık damladığını görüyorum saatte 2lt damlasa 4 saatte 8 lt eder. Soğutmasında problem yoksa bence normaldir ama istersen bi ustaya da sor..

30 TL aslinda az gibi gozuksede gunde 4 saatlik kullanimda bu parayi oduyorsunuz ben 12.000 btu inverter klimamla gunde ortalama 17 saat kullanimda faturama fark olarak 25 TL odedim. Sizin fazla odemenizin nedeni klimaniz cok fazla dur-kalk yapamayip tam gucte calismasi ve tasarufa gecememesidir. Birde unutmayalim klimanin kapasitesinin uzerinde alanlarda klima kullanimi, klimanizin kompresorunun omrunu ciddi derecede kisaltir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yelken85 -- 30 Ağustos 2010; 3:34:33 >

• Elektrik tüketimini merak ediyorum dogrusu.Birde her ev bu uygulama için uygun degil.Dış ünite ile iç ünitenin uzaklıgı önemli.Benim dairemde mümkün degil mesela.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kombinin fişini ters takmak (?)
    11 yıl önce açıldı
    Kombiyi prize bağlamak
    6 yıl önce açıldı
    Hava alma vanasız petek
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: loko

Elektrik tüketimini merak ediyorum dogrusu.Birde her ev bu uygulama için uygun degil.Dış ünite ile iç ünitenin uzaklıgı önemli.Benim dairemde mümkün degil mesela.

Kapalı ve kapasitesine uygun bir odada çalışırsa ara sıra devreden çıkıp sadece fana geçeceğinden daha ekonomik olur.
    15000-24000 arası inverter bir klima olsa ortalama saatte 1 kw yakacaktır, günde 6 saat çalışsa ortalama 1,5 tl belki 2 tl yakar bence.

İç ünite uzaklığı performansı etkilesede genede kullanışlı bir sistem olacaktır

• bizim salondaki klimayı calistirip kapıların hepsini de aciyorum. 18 000 lik Electra var, dereceyi 24-25 e sabitliyorum.
    evi serinletiyor.
    bence koridora takmak iyi fikir. her oda soguyor.
  • samur hocam peki faturanız aylık ortalama ne geliyor???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.