Şimdi Ara

kombinin fişini ters takmak (?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kombimiz evdeki sık kesintilerden sonra gaz blokajı hatası vermeye başlamıştı. Çözemeyince servisten adam çağırdık. Tamir ederken ben yoktum yoksa soracaktım merak ettim sorunun ne olduğunu. Güvenliğe alma falan değildi çünkü, 1 haftadır çalışmıyordu.

Gelmiş yapmış adam, babama anneme sordum sorun neymiş diye fişi ters takmışız dediler. Fiş klasik topraksız küçük genişletilmiş altıgen şeklindeki prizlerden. Nasıl yani dedim tamir raporu var mı, adam cidden de öyle yazmış. Benim kaçırdığım bir şey mi var belki her şey teorideki gibi değildir diye detaylıca fişe falan da baktım + - yazmıyor. Yazsa saçma olurdu zaten.

Böyle bir şey var mı ? Cidden ters taktık diye bozulur mu kombi ? Eğer evetse düzü ne bunun nasıl anlayacağız.

Denemek de istemiyorum bir daha bozulursa ihale üstüme kalır diye. Tahmininiz var mı ?

• Fişi ters takmayla kombi mi bozulurmuş? Sadece bazı kombiler Faz ve Nötürün doğru bağlanmasını şart koşarlar. Ancak arıza değil çalışmama sorunu oluşur. Montaj sırasında faz-nötr yanlışlıkla ters de verilebilir. Hemen kombi mi bozulacak. Üstelik fiş takılan bir kombinin zaman içinde ters takılması ihtimali her zaman vardır. Madem bozuluyor, servis ilk bağlamada neden fiş bağlasın?
  • Araştırdım ancak bulamadım ben de az önce öğrendim de onu. Neden şart koşuyor peki ne fark var ki ? AC hakkında bilgim sinüs dalgası kadar, devamını bilmiyorum. O yüzden de anlamamış olabilir.
  • Ben olaydım keşke orada.
    Yani iki program yazmak zor geldi herhalde onlara.
    Fazı ters takınca uyarı versin, kendisi rolelerle kontrol etsin. Nasıl bir sistem anlamıyorum ki.
    Not: Kombim yok incelemedim.
    Şunu sen ters takıp bir denesene. Bakalım ne olacak?
    Madem öyle her takışımızda faz nötr konrol edelim o zaman.
    Ohh ne ala.
  • servis dökme demirse cevapları normal karşılamak lazım..
  • 4 yıl önce Baymak Luna serisi 2. el bir kombi alıp eve taktırdım
    Malum durum gerçekleşti ve kombi kartında arıza çıktı
    Zeytinburnunda sadece kombi kartları tamiri ile uğraşan emektar bir abiye ulaştım
    Uzun yıllardır amatörce elektronikle uğraşan biri olarak
    Adamın kurduğu kart kontrol sistemini çok takdir ettim
    Tüm markalara ait bağlantı fiş ve kablolar elinde mevcut
    Büyük bir panoya da bir takım göstergeler koymuş
    Kartı uygun kablolarla bu panoya bağladığında
    Sorunun nerde olduğunu tesbit edebiliyor

Neticede kartı yaptırdım kendi sistemi ile gözümün önünde test etti ve bana verdi
    eve gidip bağladığımda kombi sağlıklı çalışmadı.
    Arkadaşı aradığımda muhtemelen faz nötr bağlantısını yanlış yaptığımı
    değiştirirsem sonurun büyük ihtimalle çözüleceğini söyledi

Evet değişimi yaptım ve kombi sağlıklı bir şekilde çalışmaya başladı
    Yanlış bağlantı kombiyi bozar mı? İste buna verebileceğim kesin bir evap mevcut değil...

• kombilerde faz ve nötr karşılıklı denk gelmesi lazım.fiş ters takılırsa ne olur? kombi arızaya geçer ve çalışmaz.yapılacak iş fişi düzgün takıp kombiyi resetlemektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Neden iste hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütün gün araştırdım ama bunun nedenini, bir türlü öğrenemedim. Bizler evlerimizde alternatif akım ve monofaz elektrik kullanıyoruz yani pirize takılan aletin hangi ucundan faz girdiği önemli değildir demek oluyor bu, televizyonu, ütüyü, çamaşır makinsını vesairi prize hangi şekilde takarsanız takın çalışmaya devam eder demektir uzun lafın kısacazı. İyide kombide kesker alaka, bileni varsa benide aydınlatsın ütfen.
  • 0,02 saniye sonra oburu faz olacak ne olsa.

• alternatif akımın tersi düzü yoktur.
    bahsi geçen fiş kombi kartı üzerindeki bir yer olabilir. ya da eleman fişi çıkarıp takınca kombi kendini resetlemiş hata giderilmiştir.

kapatıp açınca bir çok cihaz düzelir.
  • Hocam iki hafta icinde onlarca kez resetledik, yuzlerce kez tak cikar yaptik ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: kimyasalatik

Kombimiz evdeki sık kesintilerden sonra gaz blokajı hatası vermeye başlamıştı. Çözemeyince servisten adam çağırdık. Tamir ederken ben yoktum yoksa soracaktım merak ettim sorunun ne olduğunu. Güvenliğe alma falan değildi çünkü, 1 haftadır çalışmıyordu.

Gelmiş yapmış adam, babama anneme sordum sorun neymiş diye fişi ters takmışız dediler. Fiş klasik topraksız küçük genişletilmiş altıgen şeklindeki prizlerden. Nasıl yani dedim tamir raporu var mı, adam cidden de öyle yazmış. Benim kaçırdığım bir şey mi var belki her şey teorideki gibi değildir diye detaylıca fişe falan da baktım + - yazmıyor. Yazsa saçma olurdu zaten.

Böyle bir şey var mı ? Cidden ters taktık diye bozulur mu kombi ? Eğer evetse düzü ne bunun nasıl anlayacağız.

Denemek de istemiyorum bir daha bozulursa ihale üstüme kalır diye. Tahmininiz var mı ?

Bir uyanıklık var bu işte bence.

Faz ve nötr yanlış takılı olsa karta bu zamana kadar zaten çalışmazdı. Evdekiler de kurcalamayacağına göre.

Günah almak istemem bana pek mantıklı gelmedi.

Kombi kendi içinde alternatif akımı zaten doğru akıma çeviriyor benim bildiğim. Çünkü parçalar doğru akımla çalışıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.