Şimdi Ara

şofbeni direk prize bağlamak-- edite bakarmısınız

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
18.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • edit:arkadaşlar dün şofbenin klavuzuna baktım 2 amper diyor bide söylemeyi unuttum ev merkezi sistem doğalgazlı şofben elektrikli değil,evin ana sigortası da 32 amper
    şofbene 2 amper çok az değilmi

iyi geceler,şofbenin kablosu çıplak şekilde çıktı kutusundan,kullanım klavuzunda şofbeni 2 amperlik sigortaya bağlayın diyor ama duvarı kırdırmak istemiyorum,direk erkek priz alıp ucuna eklesem öyle prizde kullansam sıkıntı çıkarmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serseri006 -- 31 Mart 2014; 11:20:28 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Şofbeni Doğrudan Prize Bağlama: Bilinmesi Gerekenler

Elektrikli şofbenlerin doğrudan prize bağlanıp bağlanamayacağı, sıkça sorulan bir sorudur. İşte bu konuyla ilgili bilmeniz gerekenler:

Genellikle, elektrikli şofbenler doğrudan prize bağlanmamalıdır. Bunun nedeni, şofbenlerin yüksek güç tüketmeleridir ve standart bir priz bu yükü kaldıramayabilir. Aşırı yük, prizin erimesine, yangına veya diğer elektriksel sorunlara yol açabilir.

Ancak, bazı özel durumlarda, küçük elektrikli şofbenler (genellikle 1.5 kW'dan az) doğrudan prize bağlanabilir. Bu şofbenler normalde daha az su ısıtır ve daha düşük güç tüketimine sahiptir.

Şofbeninizi doğrudan prize bağlamayı düşünüyorsanız, aşağıdaki adımları uygulamanız önemlidir:

• Üreticinin talimatlarını dikkatlice okuyun: Üretici, şofbeninizin doğrudan prize bağlanıp bağlanamayacağını belirtecektir.
    • Yeterli amperajlı bir priz kullanın: Direk prize bağlanmaya uygun şofbenler için en az 15 amperlik bir priz gereklidir.
    • Kaliteli bir uzatma kablosu kullanın: Uzatma kablosu kullanmanız gerekiyorsa, ağır hizmet tipi, 12 gauge veya daha kalın bir kablo kullanın.
    • Elektrik bağlantısını dikkatlice yapın: Bağlantılar sıkı ve güvenli olmalıdır.
    • Şofbeni aşırı yüklemeyin: Aynı anda birden fazla cihazı şofbenle aynı prize bağlamayın.

Elektrikli şofbeninizin montajı ve elektrik bağlantısı konusunda emin değilseniz, bir elektrikçiye danışmanız önerilir. Profesyonel bir elektrikçi, şofbeninizin güvenli ve doğru şekilde bağlandığından emin olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • serseri006 kullanıcısına yanıt
    Sigorta olması mecburidir, güvenlik açısından. Duvarı kırmanıza gerek yok sıvaüstü sigorta kutusu kullanacaksınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Sigorta olması mecburidir, güvenlik açısından. Duvarı kırmanıza gerek yok sıvaüstü sigorta kutusu kullanacaksınız.

Direk prize baglarsak ne olur, ayrıca dediğiniz gibi sıva üstü sigorta için elektriği nasıl almak gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• serseri006 kullanıcısına yanıt
    Direk prize bağlarsanız oluşan bir sorunda en iyi ihtimal cihazı, en kötü ihtimal evi yakarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Direk prize bağlarsanız oluşan bir sorunda en iyi ihtimal cihazı, en kötü ihtimal evi yakarsınız.

anlıyorum,ilgin için teşekkür ederim,bana ufak bir bilgi daha verebilirmisiniz bu sigortayı nasıl bağlıyacam erkek prizin ucunu sigortaya sigortanın çıkışına da şofbene mi bağlayacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: serseri006

iyi geceler,şofbenin kablosu çıplak şekilde çıktı kutusundan,kullanım klavuzunda şofbeni 2 amperlik sigortaya bağlayın diyor ama duvarı kırdırmak istemiyorum,direk erkek priz alıp ucuna eklesem öyle prizde kullansam sıkıntı çıkarmı

arkadaşlar elektrikli şofbende 2 amper sigorta olmaz 32 amper olmalı ve sigortaya gelen kablo 2,5 mm2 olmalı. evinizde kaçak akım sigortası varmı? varsa faz nötr toprak şeklinde yoksa nötrden sıfırlama alınabilir.
  • ayrıca direk prize bağlamanızda bir sakınca olmaz sadece yapmanız gereken o prize bağlı olan daire girişindeki sigortayı uygun amperde olanıyla değiştirmek. (32 amper)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: turgay_lermi

quote:

Orijinalden alıntı: serseri006

arkadaşlar elektrikli şofbende 2 amper sigorta olmaz 32 amper olmalı ve sigortaya gelen kablo 2,5 mm2 olmalı. evinizde kaçak akım sigortası varmı? varsa faz nötr toprak şeklinde yoksa nötrden sıfırlama alınabilir.

Bina sıfır, sigortaya giden kabloyu direk prizden alsam sıkıntı cikarmi

• tamam prizden alırsan sorun olmaz ama hangi prizden alacaksan o prizi çalıştıran sigorta 32 amper olmalı değilse 32 olarak değiştir.
  • Konuyu hortlatıyorum. Kusura bakmayın.

Ben de bir tane ani su ısıtıcı aldım. Banyo içinde buat yok. Banyo tavanını da açıp baktım, orada da buat yok, sadece lambaya giden kablo var.

Banyo dışındaki buattan çeksem çirkin olacak.

Özetle benim sorum da aynı:
    Ani su ısıtıcısının kablosunu prizin içine bağlasam sorun olur mu? Bağlantı yapmakm istediğim prize gelen sigortaya sigorta kutusundan baktım, 40A'miş.
    Ani su ısıtıcısının içinden de 32A bir sigorta çıkmıştı. Şimdi ben direkt prize bağlantı yapsam sorun olur mu yoksa ani su ısıtıcısı ile priz arasına 32A sigortayı takmalı mıyım?

• bilexsamet kullanıcısına yanıt

Ayni problem suan itibari ile bende de olustu.

Ev sifir, banyoya termosifon icin 5*2.5kablo takmislar,kablonun ucuda panoda ayri bir sigortada. Bu hatta 3*2.5 kablo ile elektrikli sofben takayim dedim sonuc calismadi. Calismadigi gibide bagladigimda evdeki kacak akimida attiriyor.

Elektrik isinden anlayan bir arkadasim direk prize baglarsak priz yanar dedi. Aklima benimde sigorta baglayip onu prize baglamak geldi ama tabi bu sefer ana panodan bu prizin sigortasidusuk amperli ise yukseltmek lazim. Onu yukseltmek icinde panoda cok sok taklik is oldugunu soyledi arkadasim.

Termosifon alayim desem 1-2 sene sonra dogalgaz baglanacak bosa almis olacam. Evde gun isida var yer Antalya. Hic gunes olmadigi gunlerde dus alalim diye elimizdeki elektrikli sofbeni baglayalim dedik bir suru ugrasip sonuc alamadik :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgty89 -- 22 Ekim 2020; 19:28:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cgty89

Ayni problem suan itibari ile bende de olustu.

Ev sifir, banyoya termosifon icin 5*2.5kablo takmislar,kablonun ucuda panoda ayri bir sigortada. Bu hatta 3*2.5 kablo ile elektrikli sofben takayim dedim sonuc calismadi. Calismadigi gibide bagladigimda evdeki kacak akimida attiriyor.

Elektrik isinden anlayan bir arkadasim direk prize baglarsak priz yanar dedi. Aklima benimde sigorta baglayip onu prize baglamak geldi ama tabi bu sefer ana panodan bu prizin sigortasidusuk amperli ise yukseltmek lazim. Onu yukseltmek icinde panoda cok sok taklik is oldugunu soyledi arkadasim.

Termosifon alayim desem 1-2 sene sonra dogalgaz baglanacak bosa almis olacam. Evde gun isida var yer Antalya. Hic gunes olmadigi gunlerde dus alalim diye elimizdeki elektrikli sofbeni baglayalim dedik bir suru ugrasip sonuc alamadik :(

Hocam, ben de baktım işten alamıyorum. 😁 Zaten ani su ısıtıcıyı BİM'den almıştım, iade ettim.

Başka bir arkadaşa sordum. Onda Veito marka ani su ısıtıcı varmış. Servis onlarınkini direkt prize gelen kabloya bağlamış. Priz ile ani su ısıtıcı arasına da bir tane sigorta koymuş.

Ben de arkadaşınki gibi yapacaktım. Banyonun bağlı olduğu sigorta 40A'di zaten. Ben priz ile şofben arasına şofbenin kutusundan çıkan 32A sigortayı koyup prize bağlantı yapacaktım. Ama güvenemedim. Elektrik işinden de anlamıyorum diye bu işe girişmedim. Ama daha önce şofben kullananlar prize bağlamışlar çünkü fayansta şofben dübeli ve prize giden bir kablo tutucu vardı.

Şu an termosifon kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilexsamet -- 22 Ekim 2020; 19:40:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.