Şimdi Ara

.:: KME Sıralı Otogaz Sistemleri Hakkında.:: (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
813
Cevap
4
Favori
158.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MOTOR YAĞI MÜLAHAZASI YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ...

http://forum.donanimhaber.com/m_20276750/mpage_1/key_//tm.htm#20276750
  • BU FORUMUN İLK SAYFASINDA KME İLE İLGİLİ HER TÜRLÜ SORUNUMUZA CEVAP VERECEK ARKADAŞLAR FORUMU TAKİP ETMİYORLAR HERHALDE. BU DURUMDA DA SORUNLARIMIZA CEVAP ALAMIYORUZ. FORD FOCUSUM VAR 2005 1.6 16V. KME SIARLI SİSTEM TAKILI. ÇORUMDA AKABE FİRMASINA TAKTIRDIM. İLK KULLANIMDA ARIZA LAMBASI YANMAMIŞTI. İKİNCİ KEZ ÇOK YAKIŞINDAN DOLAYI AYARA GİTTİKTEN SONRA ARIZA LAMBASINI BİR DAHA SÖNDÜREMEDİK. SÖNDÜRÜLÜYOR TEKRAR YANIYOR. 3 4 DEFA ÇORUMA GİTTİM BU YÜZDEN. YOZGATTAKİ SERVİSİNE GİTTİM. BURADAKİ YETKİLİ KME MARKALI SIRALI SİSTEMİ 2 FORD ARACA DAHA TAKTIKLARINI VE ONLARDA DA AYNI SORUNU ÇIKARDIĞINI SÖYLEDİ VE EKLEDİ. BUNA ÇÖZÜMÜN ANCAK ÜRETİCİ FİRMA TARAFINDAN SAĞLANACAĞINI SÖYLEDİ. BURADAN YETKİLİ Bİ ARKADAŞ VARSA SORUYORUM. İRTİBATLI OLDUKLARI SERVİSLERDEN ALDIKLARI BİLGİLERE GÖRE GERÇEKTEN FORDLARDA BÖYLE Bİ SORUN SÖZ KONUSU MU?
    ÖYLE İSE NEDEN ÇÖZÜM BULMA YOLUNA GİDİLMİYOR. DEĞİLSE HER DEFASINDA SÖNDÜRÜLEN ARIZA LAMBASI NEDEN TEKRAR TEKRAR YANIYOR. YETKİLİ ARKADAŞLARDAN BU KONUDA Bİ GİRİŞİM BEKLİYORUM. CEVAPLARINIZI DA ACELE BEKLİYORUM.

• BİRDE BANA SIRALI SİSTEM KONUSUNDA HER TÜRLÜ SORUMU CEVAPLAYACAK BAŞKA BİR SERVİS ÖNERİRSENİZ SEVİNİRİM. ÇORUMDAKİ ARKADAŞLA İLGİLİ Bİ SORUNUM FALAN YOK FAKAT BİRDE BAŞKA BİR SERVİSİN GÖRÜŞÜNÜ ALMAK İYİ OLABİLİR.
  • KME marka lpg takılı arkadaşlara bir sorum olacak. ben de geçtiğimiz günlerde KME taktırdım. şimdilik önemli bir sorun yok gibi. lpg'ye geçişi bu sabah test ettim. ama geçiş süresi çok uzun geldi bana. ben zaten kısa mesafe kullanıyorum. bunun bir ayarı var mıdır? takılan yerde lpg'ye geçiş için motor ısısını 35 dereceye ayarlardılar. bunu biraz daha alta aldırsam yararı veya zararı olur mu? bir de lpg'ye geçmek için belli bir süre veya motor devir limiti var mıdır?
    yardımcı olursanız sevinirim.. teşekkürler şimdiden
  • bence daha aşağıya aldırma çok fazla bi fark olmıcaktır. hatta belkide zarar verebilirsin.

birde sabah aracını çalıştırdığında hava sıcaklığına bak ve kaç km. sonra LPG geçiş yaptığına bak.
  • bugün hava güzeldi, tam hatırlamıyorum 10-11 derece civarıydı. lpg'ye geçiş yaklaşık 1.6km sonra gerçekleşti. hava soğuk olsaydı sanırım 3km'yi bulabilirdi... bu geçiş süresi nasıl, normal midir?
  • biraz fazla gibi ama çok da değil benimde soğuk havalarda bazen 2-3km buluyor ama normal havalarda 700m civarı diyebiliriz.
    bence senin araban biraz geç ısınıyor olabilirmi? termostat a bi baktır istersen.
  • sonraki ölçümümü daha sağlıklı yapıp yine yazmaya çalışacağım. belki geç ısınıp, lpg'ye geçmesi araç farklılığından kaynaklanıyordur. bendeki araç xsara.
    sizin aracınız şu sıralar ne kadar yakıyor lpg'de?
    cevaplar için teşekkürler
  • Selamlar 97 model opel astra 16v sw aracım var. Bugun lpg taktırmak için gittiğimde servis bana KME önerdi sizce bu araç için bu sistem uygun mudur. Farklı tavsiyesi olan varsa paylaşırsa çok mutlu olurum...
  • Geçen hafta 1.5 8 V aracıma KME taktırdım. Benim niyetim aslında Atiker taktırmaktı ama ustalar beni KMEye yönlendirdiler. Gazda gayet iyiydi ama benzinde sorun yaşadım. Rail enjektörleri söküp yerine Matrix enjektör taktılar. Benzinde de sorun kalmadı.Şimdi sadece yüksek hızda 130-140ı geçince zaman zaman tutukluk yapıyor gibi geliyor bana. Hızı da otoyolda 170i geçmedi. Bilmiyorum ayar sorunu mudur bu. Otoyola girmeden önce araba yüklü olduğu halde kmde 135 bin(13,5 YKR) yaktı. Otoyoldan çıkınca henüz gaz almadım, otoyolda ne yaktığını henüz belirleyemedim. Ama şunu anladım ki montaj işinde ustalık son derece önemli. LPG ile ilgili yaşanan sorunların çoğu ustalık hatalarından kaynaklanıyor.
  • KME kaliteli bi markadır. önemli olan güzel bi yerde montaj yaptırmandır.www.akme.com.tr
    quote:

Orjinalden alıntı: yvm

Selamlar 97 model opel astra 16v sw aracım var. Bugun lpg taktırmak için gittiğimde servis bana KME önerdi sizce bu araç için bu sistem uygun mudur. Farklı tavsiyesi olan varsa paylaşırsa çok mutlu olurum...
  • Selamlar Arkadaşlar,

Ne mutlu bana ki ben forumda değilken bile benim yerime cevaplandıran arkadaşlarımız olmuş.

Hepinizden özür dilerim gecikme ile ilgili. Fakat keşke telefon etseydiniz. Telefonlarımız internet sitemizde bulunuyor.Sorularınızı hemen cevaplıyorum.

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KME -- 31 Ocak 2008; 14:19:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: I LOVE LPG

MERHABA ÖNCELİKLE LPG KİTİ SEÇİMİNİZDE TERCİHİNİZ EMİN OLUN Kİ ÇOK DOĞRU.ÖNCELİKLE TÜM SIRALI LPG DÖNÜŞÜM KİTLERİNİN BİRBİRİNİN AYNISI OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİM.FARKLARI KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİ .. KME ENJEKTÖRLERİ RAİL OMASINA RAGMEN SESSİZ ÇALIŞIYOR..ÇIRR ÇIRR SESİSİNİ DUYMA ORANI BRC YE GÖRE NEREDEYSE HİÇ YOK.AYRICA REGÜLATÖRÜ BENCE DİĞER SİSTEMLERE GÖRE OLDUKÇA GÜÇLÜ ÇÜNKÜ 4 SİLİNDİR OLUP SİLİNDİR HACMİ VE BEYGİR GÜCÜ ÇOK KUVVETLİ ARAÇLARDA BİLE SUPER REGÜLATÖR KULLANMADAN VE ALTTA GEÇEN BAKIR BORUYU KALINLAŞTIRMADAN (STANDART BİR BORUYLA 6 MM) SUPPER RANDIMAN VERİYOR..BUNUNLA İLGİLİ BİRKAÇ KME MONTAJI YAPTIRMIŞ KULLANICI REFERANS NUMARASI VEREBİLİRİM.AYRICA ENJEKTÖRLER TEMİZLENEBİLME ÖZELLİĞİNE SAHİP VE BU ÇOK ARIZALANDIĞINDAN DEĞİL TIPKI BENZİN ENJEKTÖRLERİNİZ GİBİ TEMİZ YAKIT YAKMAK İÇİN VE KULLANDIĞINIZ ENJEKTÖRLERİN ÖMRÜNÜ UZATMAK İÇİN BEN CE 15.000 KM DE BU UYGULAMAYI YAPTIRMALISINIZ.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederiz. Referanslarımızın müşteri memnuniyeti olması bizim için gurur verici.

İyi Çalışmalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KME -- 31 Ocak 2008; 15:30:30 >

• quote:

Geçen hafta 1.5 8 V aracıma KME taktırdım. Benim niyetim aslında Atiker taktırmaktı ama ustalar beni KMEye yönlendirdiler. Gazda gayet iyiydi ama benzinde sorun yaşadım. Rail enjektörleri söküp yerine Matrix enjektör taktılar. Benzinde de sorun kalmadı.Şimdi sadece yüksek hızda 130-140ı geçince zaman zaman tutukluk yapıyor gibi geliyor bana. Hızı da otoyolda 170i geçmedi. Bilmiyorum ayar sorunu mudur bu. Otoyola girmeden önce araba yüklü olduğu halde kmde 135 bin(13,5 YKR) yaktı. Otoyoldan çıkınca henüz gaz almadım, otoyolda ne yaktığını henüz belirleyemedim. Ama şunu anladım ki montaj işinde ustalık son derece önemli. LPG ile ilgili yaşanan sorunların çoğu ustalık hatalarından kaynaklanıyor.

Değerli yorumunuz ve KME'yi seçtiğiniz için sizlere teşekkür ederiz. LPG dönüşümünde en önemli hususlardan birisi de montajın başarılı bir şekilde sunulması. Biz Akel Dış Ticaret olarak bütün bayiilerimize ve distribütörlerimize gerekli teknik hizmeti sunmakla yükümlüyüz. Cümlelerinizden aracınızın da ayar sorunu olduğunu anladım. Eğer gerekli ayar yapılırsa herhangi bir sorunla karşılaşmayacağınız düşünüyorum.

Saygılarımızla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KME -- 31 Ocak 2008; 15:24:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: beyzasevgin

BU FORUMUN İLK SAYFASINDA KME İLE İLGİLİ HER TÜRLÜ SORUNUMUZA CEVAP VERECEK ARKADAŞLAR FORUMU TAKİP ETMİYORLAR HERHALDE. BU DURUMDA DA SORUNLARIMIZA CEVAP ALAMIYORUZ. FORD FOCUSUM VAR 2005 1.6 16V. KME SIARLI SİSTEM TAKILI. ÇORUMDA AKABE FİRMASINA TAKTIRDIM. İLK KULLANIMDA ARIZA LAMBASI YANMAMIŞTI. İKİNCİ KEZ ÇOK YAKIŞINDAN DOLAYI AYARA GİTTİKTEN SONRA ARIZA LAMBASINI BİR DAHA SÖNDÜREMEDİK. SÖNDÜRÜLÜYOR TEKRAR YANIYOR. 3 4 DEFA ÇORUMA GİTTİM BU YÜZDEN. YOZGATTAKİ SERVİSİNE GİTTİM. BURADAKİ YETKİLİ KME MARKALI SIRALI SİSTEMİ 2 FORD ARACA DAHA TAKTIKLARINI VE ONLARDA DA AYNI SORUNU ÇIKARDIĞINI SÖYLEDİ VE EKLEDİ. BUNA ÇÖZÜMÜN ANCAK ÜRETİCİ FİRMA TARAFINDAN SAĞLANACAĞINI SÖYLEDİ. BURADAN YETKİLİ Bİ ARKADAŞ VARSA SORUYORUM. İRTİBATLI OLDUKLARI SERVİSLERDEN ALDIKLARI BİLGİLERE GÖRE GERÇEKTEN FORDLARDA BÖYLE Bİ SORUN SÖZ KONUSU MU?
    ÖYLE İSE NEDEN ÇÖZÜM BULMA YOLUNA GİDİLMİYOR. DEĞİLSE HER DEFASINDA SÖNDÜRÜLEN ARIZA LAMBASI NEDEN TEKRAR TEKRAR YANIYOR. YETKİLİ ARKADAŞLARDAN BU KONUDA Bİ GİRİŞİM BEKLİYORUM. CEVAPLARINIZI DA ACELE BEKLİYORUM.

Beyza Hanım Merhabalar,

Gecikme için üzgünüz.Bundan sonra böyle bir gecikme yaşanmayacaktır. Fakat keşke sorununuzu bizleri arayarak bildirme yolunu seçmiş olsaydınız.

Sorununuzla ilgili aracınızın arıza lambası yaktığını söylemişsiniz.İstanbul'da bulunan üç ayrı servisimizde Ford Focus 2005 model araçlara daha önce KME kiti takıldı ve herhangi bir sorun ile karşılaşılmadığını sizlere bildirmek isteriz. Araçta mekanik bir sorun olabilir mi? Çünkü KME kitini henüz dün 2007 model Ford Focus'a başarılı bie şekilde montajının yapıldığı haberini aldım.

Çorum'da ki servisimiz ile ilgili şimdiye kadar herhangi bir şikayet asla almadık. Daha detaylı bilgi almak ve sorununuzla daha yakından ilgilenebilmek için sizlerden özel mesaj ile telefon numaranızı göndermenizi rica ediyoruz.

Saygılarımızla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KME -- 31 Ocak 2008; 15:28:28 >

• quote:

Selamlar 97 model opel astra 16v sw aracım var. Bugun lpg taktırmak için gittiğimde servis bana KME önerdi sizce bu araç için bu sistem uygun mudur. Farklı tavsiyesi olan varsa paylaşırsa çok mutlu olurum...

Servislerimizde daha önce aynı marka araçlara KME kiti başarılı bir şekilde takılmıştır. Tercihiniz için şimdiden teşekkür ederim

Saygılarımızla
  • quote:

Orjinalden alıntı: eranyumm

KME marka lpg takılı arkadaşlara bir sorum olacak. ben de geçtiğimiz günlerde KME taktırdım. şimdilik önemli bir sorun yok gibi. lpg'ye geçişi bu sabah test ettim. ama geçiş süresi çok uzun geldi bana. ben zaten kısa mesafe kullanıyorum. bunun bir ayarı var mıdır? takılan yerde lpg'ye geçiş için motor ısısını 35 dereceye ayarlardılar. bunu biraz daha alta aldırsam yararı veya zararı olur mu? bir de lpg'ye geçmek için belli bir süre veya motor devir limiti var mıdır?
    yardımcı olursanız sevinirim.. teşekkürler şimdiden

Selamlar Eranyum,

Sorununuz bu soğuk havalarda çok doğal karşılaşışan bir sorun ve bu bütün kitlerde ortak olan bir meseledir. Kış aylarında motorun ısınması zaman alacağından LPGye geçiş biraz zaman alırı. Sizinde söylediğiniz gibi yaklaşık olarak 1,5-2 km den sonra araç ancak LPG ye geçiş yapabiliri. Sizin sorduğunuz şekilde bu 35 derecelik ısıda bir oynama yapılması araca ve yakıtın kalitesine zarar verir. Araç ısınmamış motor ile LPG ye geçtiği zaman çiğ karışım yakar bu tasarrufunuza ve randımanı düşürür.

Saygılarımızla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KME -- 31 Ocak 2008; 19:03:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: boomerang1972

Arkadaşlar bende bir proplemimi yazmak istiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatabilirse sevinirim. Bende 98 model 1.8 motor otomatik vites Hyundai Elantra var 113.000 km de 105.000 km de sıralı sistem lpg taktırdım İlk önce fema taktırmıştım randuman alamadım sonra 7. ayda KME marka ile değiştirdim fema takılı iken ki enjektör memeleri aynen kullanıldı. Uzun zamandır aracı kullanıyorum ama sanki hiç tasarruf edemiyorum gibime geliyor. Lpg montajı yapmadan önce (bu arada aracı 8 aralık 2006 da satın aldım. Nisan 2007 de lpg taktırdım) yaptığım testlerde şehir içinde 100 km. de 15 litre, uzun yolda sabit 80-90 km de hızda gidersem 100 km de 6- 6,5 lt benzin tükettiğimi hesapladım. bu hesabı yaparken depoyu full leyip tekrar aynı benzinlik ve pompadan fulleyerek hesapladım. bu şekilde çok test yaptım ortalama aynı değerleri buldum. şehir içi kullanımlarda çok kısa mesafelerde ve çok dur kalk yaparak kullandığım için 15 lt yakıyorum? iş ile ev arası 2km. ve günde hafta içi her gün genelde 6 km yol yapıyorum en fazla. ve günde bu 6 km. de 7 kere marşa basıyorum. Neyse asıl konuya geleyim Lpg taktırdıktan sonra yaptığım ölçümlerde uzun yolda 100 km.de 10-11 litre lpg, aynı kullanım tarzıyla şehir içi 100 km. de 18 lt Lpg ve 3-3,5 lt benzin harcadığımı tesbit ettim. bu değerlerde her defasında aynı çıkıyor kaç kere gaz ayarına gittim bilgisayara bağlıyorlar bir sorun yok diyorlar. arabanın gidişinde,çekişinde,gaz ve benzin geçişlerinde bir proplem yok.ama yakıt tasarrufuda yok uzun yolda fiyat olarak hesaplarsak benzinde kilometrede 200 ykr. gazdada 170-180 ykr yakıyor(6-6,5 lt benzin, 10-11 lt gaz. Lpg litre:1,740 . benzin litre:3.05) şehir içinde benzinde 15 lt karşılığı km de 450 ykr, gazdada 100 km de 30 ytl lik gaz 10 ytl likte benzin tüketiyorum buda km ye 400 ykr yapıyor. Durum bu Acaba benim sorunum ne olabilir? bir fikri olan varmı? birde bu sıralı sistem montajını yaparken lpg enjektör memelerini matkap ile açmışlardı o yüzden silindirlere fazla Lpg giriyor olabilirmi? Ayrıca bujilerim yeni ama arasıra kontrol ediyorum buji çevrelerinde kurum isi çok oluyor eksoz çıkışında kurum çok oluyor eksozu siliyorum 1 ay içerinde tekrar kurum oluyor. Normalde lpg nin kurum yapmaması gerekmiyormu? Acaba silindirlere fazla yakıt girdiği için mi kurum oluşuyor? Aracım servis bakımlı Ateşlemede veya herhangi bir yerinde bir proplem yok? Size her şeyi anlattım yardımcı olabilecek kimse varsa şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.

Sorununuzu çok detaylı bir şekilde anlatmışsınız.Öncelikle bunun ile ilgili sizlere teşekkür ederim. Eğer bizlere özel mesaj yoluyla cep numaranızı gönderirseniz sizlerle direk olarak irtibata geçeceğiz ve sonucuda buraya ekleyeceğiz..

İyi Çalışmalar

• quote:

Orjinalden alıntı: superxp

KME kaliteli bi markadır. önemli olan güzel bi yerde montaj yaptırmandır.www.akme.com.tr
    quote:

Superxp merhabalar,

Vakit ayırıp arkadaşlarımızın sorularına birikiminizi paylaşarak cevap verdiğiniz için teşekkür ederiz.

İyi Çalışmalar

• elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştım ama bende acemiyim. :) burda kendimi geliştiriyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: KME

quote:

Orjinalden alıntı: superxp

KME kaliteli bi markadır. önemli olan güzel bi yerde montaj yaptırmandır.www.akme.com.tr
    quote:

Superxp merhabalar,

Vakit ayırıp arkadaşlarımızın sorularına birikiminizi paylaşarak cevap verdiğiniz için teşekkür ederiz.

İyi Çalışmalar

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.