Şimdi Ara

Knight Online Europe'daki Türk Düşmanlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, öncelikle bu başlığı açma sebebim birilerinde art niyet aramak değil, bir nevi kendimize çeki düzen vermemiz gerektiğini düşündüğüm için açmış bulunmaktayım.

Arkadaşlar, EUKO'da takıldım 2 gün boyunca. Gerçekten de keyif aldım, fazlasıyla.Official'da oynayacağım. Fakat bir yandan çok rahatsız olduğum şeyler var. Yazının sonuna kadar okuyup, işin içine siyaseti sokmadan,sakince yorumlar yapmanızı istiyorum, eğer yorum yapmak istiyorsanız tabi.

Şu aşağıdaki screenshotta görüldüğü gibi 30-40'a yakın screenshot aldım. Yahu arkadaş, tamam, biz türkler gerçekten de seviyoruz bu oyunu, kullanıcıların en büyük bir bölümü bizde. yaşı 18'i doldurmamış kişiler çoğunlukta. Tamam, yaş da önemli değil, bu dünyada insan 15-16 yaşında neleri başarıyor fakat böyle kullanıcı mı olur, iletişim kurarken böyle zeka mı kullanılır. Sonra elin adamı diyor "bunlar türk" diyerekten dışlanıyoruz. Biraz da hatayı kendimizde aramamız gerekir. NTTGame'in forumunda, admin bir üst başlık açıyor, official language is english diye. Ama gel görki hala "la server ne zaman kapanacak" diye entry girenler var. Yapmayın, etmeyin, kurallara göre davranın biraz arkadaşlar. Bakın bu bizim iletişim bozukluğumuzun ne kadar da kötü olduğunu gösteriyor. Neden bir yabancı, "türk" duyduğunda mutlu olacağına,sevineceğine nefret edesin ki bizden?

18 yaşın altındaki arkadaşlara seslenmek istiyorum, yeni jenerasyon arkadaşlara seslenmek istiyorum, ne olur biraz daha dikkatli olun, kurallarına göre davranın, takılın, zevkini alın. bir yabancı insan bir şey anlattığında veya söylediğinde tepkiniz türkçe olmasın, bu dünyadaki evrensel dili kullanın, ingilizce bilmiyorsanızhttp://translate.google.com 'u kullanın, üşenmeyin, tam olarak çevirmese de karşı tarafın anlayabileceği bir dile çevirebiliyor.

Inanın eğer kendinizi sevdirebilirseniz eğer yabancı insanlara -bu da iletişimden geçiyor, oyuncu mantalitesiyle,"playerlık" ile alakası yok- size bağlı kalıyorlar, kendi insanlarından daha çok seviyorlar. 2004/05 Diez ekibinden arkadaşlarım çağırdılar, "ASUS,BatsaHN,Clit.." burada, şu saatte başlıyoruz, gel diye. Kabul ettim, hem de retail'de 3 sene WoW oynamış bir insan olaraktan. Wowdan sonra Knight Online'e dönüyorsam, bunun sebebi oyunu özlememden ziyade zevk aldığım, harika vakit geçirdiğim arkadaşlarım yüzündendir. Bunun sebebi de iletişimimi iyi tutmamdır.

Lütfen arkadaşlar, bu yazıyı tamamen içimden gelerek yazdım, x veya y kutubunun temsilcisi de değilim, yandaşı da değilim. Sadece daha iyisini arayan,öneren ve isteyen bir Türk'üm.

Teşekkür ederim, iyi bayramlar.

SS

http://imageshack.us/photo/my-images/708/adszlxt.jpg/

• Altına imzamı atarım.
  • Bunun sosyal sorumluluk projesi değil sadece bir oyun olduğunu hatırlatmak isterim. İnanın bu kadar kafa patlatmanıza değmez. Gerçek hayattan global bir iş yapmadığımıza göre milletin adına düşünüp kaygı duymana da gerek yok. Server zaten avrupa serverı. İşi laçkalığa vuran kesimi görmezden gelip sana hitap eden kesimle oyununu oynarsan ortada bir sorun kalacağını düşünmüyorum. Ben serverın ilk gününden itibaren böyle yapacağım.
  • Evet özkan, katılıyorum sana. Zaten değinmek istediğim nokta da oydu, "hitap eden kesim" , bu tanıma uygun olmayanlara da tavsiyede bulundum sadece.
  • Sonuna kadar haklısın ama ne kadar anlatırsan anlat hiç bir değişim olmaz.Örneğin;
    http://www.nttgame.com/forums/showthread.php?800-OMG-Global-chat-Turkish-!-(-I-was-angry-about-...-)
    adamlar madem türkler giriyo,eyvallah girsinler ama bari ingilizce konuşsunlar diyor ama bizim ülkücü gençliğimiz yine yapıyor yapacağını.
  • Burada uğraşıpta yazdığın,kendilerini düzeltmelerini istediğin kesimi kısaca tanımlamak isterim ; Yakın çevresinde - internet ortamında - ağzından ana avrat küfür eksik olmayan. Annesinden babasından sevgi saygı görememiş,bu saygıyı okulunda-yakın çevresinde de kazanamamış ve son çareyi internet ortamında klavye arkasından ali kıran baş kesen'lik yapmaya çalışarak kazanmak isteyen ama hala bocalayan ergen kesimden bahsediyorsun. Çok gördüm online oyunlarda Türk'leri. Ufak bir örnek vereyim ; oyunun ortasında yabancı bir arkadaş bizim Türk arkadaşa doğruyu göstermek için uğraşıyor,Türk arkadaşta bunu anlayamıyor,yabancının söylediklerini küfür zannedip kendince Türkçe-İngilizce küfürle karşılık veriyor. Haliyle yabancı adam da ümidi kesiyor bizim memleketten.Şimdi birisi diyebilir onların bizden ne farkı var diye. Şöyle bir fark var,ben o adama birşey sorduğumda o adamın bana "sanane lan" "hee" " si*" şeklinde cevap vermeyeceğine %90 eminim. Ancak aynı durum bizim aramızda geçerli değil,birşey sorduğumuz zaman egosu tavan yapmış yurdum insanı ya küfür ediyor ya da dalgaya alıyor. Bu derece vahim. Son olarak Rope adlı arkadaşım birşey karalamak istemiş bizim insanlarımız için ancak ben tamamiyle buna değmediğimizi ve haketmediğimizi düşünüyorum.

• Cok guzel yazmissin tebrik ediyorum.Gectigimiz yaz 2 ay cwestte oynadim bircok yabanci arkadasim oldu 14 yasinda fransiz bi cocukla tanismistim türk oldugumu ogrenince cok sasirdi aynen bana bunu soyledi türkler ingilizce konusabiliyormus ve cocukla aramda 5 yas fark olmasina ragmen ulkemizde 14 yasindaki liseli ergen diye tasvir ettigimiz nesile oranla cok daha olgun birisiydi ayrica mukemmel bi sekilde ingilizce konusabiliyordu.Bizim oyuncularimizda bahsi gecen fransiz cocugun seviyesinde olabilse ne koxp kalir ne kufur ne hakaret...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sonuna kadar katılıyorum.
  • Adamlara haksız diyemiyorum bu konuda çünkü haklılar. Yani zamanında illallah demişler insan olmayı beceremeyen Türk sıfatındakilerden. Şimdi Türk diyince direk eski günleri geliyor akıllarına. Aresde Türklerin alınmadığı clan - parti olduğu günleri hatırlıyorum. Bu adamlarla adam gibi oynayıp eksikte olsa ingilizce konusunca "sen nasıl Türksün, ilk defa insan olan ! Türk görüyorum" dedikleri günüde hatırlıyorum.

Misal bizim oyuncularımızda serverlardaki asdsad1456 dd545 gibi charlardan (çinli ve çinli taklidi yapan cafecilerden) brezilyalılardan ispanyollardan filan rahatsız olurlardı konuştuklarında anlamadıkları için, gruplarsa-partilerse kendi arlarında anlaşıp bizim oyuncu olaya yabancı kaldığı için. Bu durumu adamlar içinde düşünün. Birşeyler konuşuluyor ve anlamıyor. Rahatsız olması çok normal. Aynı şey ingilizce için geçerli değil. Global bir dil. İletişim için ortak dil haline gelmiş evrenselleşmiş bir dil. Ki çat pat tam grammersız kelimelerle bile derdini anlatabilirsin oyunda.

Ama bizim ergenler ne yapıyor ? (olay sadece yaşla alakalı değil. cafelerde aynı şeyi yapan 20 25 hatta 30 yaşında adamlarda görmedim değil)

-Lan olum buraya gelsene.
    -I cant understand u
    -Lan gerizekalı sana diyom (!)
    -Please speak English.
    -Allan gavuru (burdaki gavurda ayrı bir konu aslında) ve küfür...

Bir gün partideki yabancıya biri küfür ediyor türkçe. Adam çevirmiş yarım yamalak anlamış anlamını. "Türksün anlayışla karşılıyorum" dedi ve partiden çıktı. Yani kafası küçük olan okadar insan oynuyorki bu oyunu.

Ayrıca oyundaki hileler pislikler hep Türklerden çıkıyor mevzusuna asla katılmıyorum. Eski oyuncular bilirler yabancılarda kullanırdı koxp. Bugda yaparlardı. Vs lere karışan yabancıda çok gördüm. Gerçek para ile item-gb alan yabancıda tanıdım ticaretinede şahit oldum. DB çeken yabancıda gördüm. Yani herşey bizden kaynaklı değil. Sadece oyunda çoğunluğuz ve koyun gibiyiz. Yani biri koxp kullandı ? Lan ben niye kullanmıyorum diyip oda kullanıyor ve o şekilde bir bakıyorsun herkes o kullanıyor ben enayimiyim mantığı ile düşünüp hileye buga sarmış.

Şu oyuna çok vaktimi verdim zamanında. Hayatımı etkiledide. İnsan analizi için gayet iyi bir ortam Knight Online. Şu anki oyuncuların sanırım büyük çoğunluğu çocuk. Yani bende ilk başladığım zamanlarda büyük değildim. Ama bu kadar ahmaklıkda yapmazdım. İlk başladığım zamanlar yaptığım en rahatsız edici şey önüme gelene pm atıp oyunla ilgili soru sormamdı. Aile eğitimiylede çok alakalı bir durum. Zaten klavyede küfür etmek artık normal hayattaki "lan" konumuna gelmiş durumda ne yazıkki gençliğin bir kısmı için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 6 Kasım 2011; 23:58:46 >

• Çok haklısın, fakat tek bir detay dışında. Bu konuya siyasete kaçmadan yorum yapmak olmaz. Zira olay "basit bir oyun" sorunu değil. Bahsettiğin düşük hayat standartlarında yaşayan, çarpık kültürlü, eğitim seviyesi yerlerde sürünen, çevresine saygısız, aile sorunları olan vs insanların yoğunluğu toplumsal bir sorundur. Bu oyun olayın ufacık bir detayından ibarettir. Ana sorunu çözmeden, burada ne anlatırsan anlat sana da küfreder geçerler, ve bu yaptıkları için onları çok da fazla suçlayamazsın. Çünkü zaten anlamayacaktır, anlayacak olsa yapmıyor olur. Sosyolojide işlenen "mağdur olanı suçlamak" denen bir kusur vardır, bu insanlar bu düşmüşlüğün içinde çırpınıp durduklarından böyle saçmalıyorlar. Sorunun çözümü için sıfırdan bir eğitim sistemi kurmak, bambaşka kültürel unsurlarla uğraşmak, kalıcı ve yaygın ekonomik kalkınma sağlamak gibi binbir türlü devrim niteliğinde adımlar atmak lazım bu toplum için, ama bunlar da konumuzun çoooook ötesinde hayali şeyler
    Ergen her yerde ergenliğini yapar Türkmüş, başka bir toplumdanmış çok fark etmez. Bizim özellikle incisözlük sonrası "ergence" demeye başladığımız tavırlar aslında bambaşka derin sorunlardan kaynaklanıyor. Gülüp geçiyoruz, bazen de böyle geriliyoruz işte. Bundan da öteye gitmeyecektir.
    Knight Online forumuna da şu tespitleri yazdım ya peheyyy

• spik engiliş dont yuss kosp dont meky ks çok önyargılılar.sizde birazcık onları savunuyorsunuz gibi.bana onlarca pm geldi küfür içerikli ingilizce.eminim bir çoğunuza da gelmiştir.bunlara değinen yok ama.onlardaki önyargı sizede geçmiş biraz. neyse en iyi cevap serverlar açıldıktan sonra verilirbunun dışında beyinsiz milleti ne olursa olsun zaten beyinsiz

• asla savunmuyorum, savunmam da. sadece düşüncelerimi aktarmak istedim, sanıyorum ki diğer değerli arkadaşlar için de geçerli olsa gerek bu durum.

bu arada en son 2006'da paticik'te takılıyordum, o zamadan beri böyle güzel cevaplar almamıştım forumlarda dolaşırken. değerli ve kafa insanlar gözüktü bu başlıkta :)

varsa yorumlarınız dökün düşüncelerinizi arkadaşlar.

ayrıca sosyoloji dersini alttan almıştım, zor verdim :))
  • http://www.facebook.com/KnightOnlineEurope?sk=wall

2dk buraya baktım, yerin dibindeyim sağolsunlar.
  • Ben kendi egosunu tatmin etmek icin yabanci bir adama Turkce kufur eden adami bile gordum bu oyunda, kim ne derse desin zaten bu oyunda ve her yerde Turkler kendini belli ediyor ve bu boyle devam ettigi surece Turkler dislanmaya mahkum.
  • Betada item basmaya çalışırken all chatten biri ingilizce konuştuğu için yabancıya küfür etti. PM attım sordum neden küfrettin diye aynen cevap şu "gavur .... :D" Sorsam desemki ayıp değilmi bu yaptığın diye bana da küfür eder. Kişisel nedenlerle yapılan şeyler bunlar. Ego tatmini.
  • Ben online oyunlarda Türküm diyemiyorum utanıyorum çünkü yabancılar bizleri hilekar ninja looter düzenbaz olarak görüyor.Haklılar mı.Kusura bakmayın haklılar bende kendi milletimden insanlara güvenmiyorum ben bile güvenemezken onlar neden sevsin
  •  Knight Online Europe'daki Türk Düşmanlığı

bunlar oldukça millet dalga geçer kim ne derse desin

@ugurmelo
    %100 katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: War Star

Betada item basmaya çalışırken all chatten biri ingilizce konuştuğu için yabancıya küfür etti. PM attım sordum neden küfrettin diye aynen cevap şu "gavur .... :D" Sorsam desemki ayıp değilmi bu yaptığın diye bana da küfür eder. Kişisel nedenlerle yapılan şeyler bunlar. Ego tatmini.

• sen 3-5 yabancı dost edın o 3-5 dost konu acılırsa bızım ıyı turk arkadaşlarımız var arkadaşlar böyle demeyın der o 3-5 dost arkadaşta bunları benımseyıp etrafına der böylelıkle dusmanlık genelden degıl özele ıner
  • pwp oynayın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.