Şimdi Ara

Kobimi , İversonmı , LeBronmı ? (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
2
Favori
13.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki

Kobimi , İversonmı , LeBronmı ?

(En Son Oy Tarihi: 21.2.2020)
Giriş
  • Bazen şaşırıyorum ya Lebron çok atletikse Kobeden , gitsin smaç şampiyonu olsun önce.Tamam güçlüdür , iyi zıplar ama atletikliği tek sınıfa indirgenemez.Şimdi atletizim sadece yüksekten smaç koymakla olmuyor , topa havada hakim olup vucut dengesini korumak ve ayrıca dönüşlerin çabuk olmasıyla olur.Ha 3 sene önce olsa Kobe şimdiki Lebrondan daha atletik derdim.Çünkü onun o vucut dengesini havada koruması tartışmasız en iyi.Zaten ben Lebronun smaçlarını pek beğenmem çünkü hep düz yükselerek basıyor.Kobenin Newyork maçıyla bide Garnetin üzerinden arkadan gelip koyduğu smaç ikiside üst düzey smaç daha Lebrondan göremedim böyle smaç.Sadece yükselerek smaç koyuyor.Bence estetiklik yok.İkisinin en iyi zamanlarıını karşılaştırırsak ben Kobe derim.Ama şuan Lebron olabilir.

Bide şut konusuna hiç girmeyelim.Zaten ona bile biraz daha iyi demeniz abest kaçar.Kobe gerçekten çok üst düzey şutör.O şutorluğun bence en üst noktasında. Ama şimdi 31 yaşında zıplaması biraz azaldı ama hala Kobe Bryant.
    İsteyen linkten Kobenin smaçlarına bakabilir.Neler yapmış.Bazen esas sorun bir şeyleri izlememekten yada bir maç izleyerek yorum yapmaktan kaynaklanıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=m6LChpQ2N9Q&feature=fvst

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marksman84 -- 5 Temmuz 2009; 21:45:04 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Kobe #24

quote:

Orjinalden alıntı: sivıl encınyır

quote:

Orjinalden alıntı: Kobe #24

quote:

tamamen merak ama kobe daha üstün diyenler kabenin hangi acılardan daha üstün oldugunu söleyebilirler mi?atletizm mi?savunma m?güc mü?

benim izledigim kadarıyla dış sutu daha iyi sadece.o da o kadar abartılcak kadar diil.ama sanki diger yönlerde lebron daha agır basıo gibi

edit:ben de nba yi takip atmeye başladıgımdan beri lakerslıyım

kobe daha atletik (not:lebron daha atletik demesin kimse uzun uzun tartıştık.lebron o cüsseye göre çok atletik yani mükemmel bir iş başarmış o cüsseye o atletizmi ekleyerek.ama cüssesine göre atletik kobeye göre değil.)

Savunma konusuna girmeme gerek varmı bilmiyorum ama yinede değinelim.Kaan Kural burada olsa o güzel açıklardı aslında.kobe nba'in en iyi savunma yapanlarından(belkide en iyi) biri.en yakın örnek : bu sezon dwight howardın sadece 1 puan gerisinde kaldı.

güç konusunada değinmeye gerek yok lebron 2 ye katlar kobeyi.

skorerlikde ise ligin 1 numarasının kobe olduğunu babam bile biliyor.

şut olaraksa ligin en iyisimi bilmiyorum ama carmelo kobe gibi oyuncular en iyi orta mesafe şutörleri.lebronda çok iyi ama kobeyi diğerlerinden farklı kılan,mucize şutları sokabilmesidir.

Kaan Kuralın bir sözü varya: Kobe şapkadan tavşan çıkardı.* Kobe şapkadan tavşan çıkarmaya devam ediyor.*Kobe şapkadan artık hayvanat bahçesi çıkarıyor...

yani bu kadar lebron fanının arasında bunları yazınca desemki ben su 100 C de kaynar.derlerki nerden biliyon,ölçtünmü,ya basınç 1atm değilse falan diye sıralarlar.yani doğru desekte yanlış,yanlış desekte...

ha birde lebronun basketbol bilgisi her ne kadar çok olsada kobe seviyesine ulaşamadı.kobe takımının iyi götürdüğü bir maçta kendini yormaz.geriye düştüğü an ağırlığını koyar ve maçı çevirir.

sut konusunda hem fikiriz ki kobenin daha iyi oldugunu ben zaten söyledim.atletizm konusunda nedense bütün topikle birlikte senle zıt şeyleri düşünüyoruz.savunma konusunuda kobenin kaç kez en iyi savunma beşlerine secildiginin farkındayım.çok iyi bi savunmacı oldugunun da farkındayım.ama senin farkında olmadıgın şey lebron da çok iyi bi savunmacı.play off larda takımın ribound ve blok liderinden bahsediyoruz...normal sezon da degil play off...
    kobe takımının iyi götürdügü maçta kendini yormaz.dogrudur.çünkü takımı o olmadan da çok iyi bi takım.ama lebronun böyle bi alternatifi yok.
    hani mevzuya biraz daha objektif baksak ya.2 sene önce olsa kobe kesinlikle dünyanın en iyisi derdim ben.ama şu an kobe en iyi ya da lebron en iyi demek pek mümkün durmuyo gibi.ama nedense kobeyi bi ilahlaştırma yarışı içindesin.

ben kobeyi ilahlaştırmaya çalışmıyorum
    lebrona kötü savunmacı demedim kobe çok iyi dedim.
    hani diyorsun ya kobesiz lakerste iyi bir takım ama lebronun öyle bir alternatifi yok diye.bu sezon mutlak favori cavstı.serilerde 4-0 4-0 yapınca yorumlar nasıldı bi bak eskilere.kadroya dair hir bir şey söylenmedi.ama orlandoya bi kaybettiler o böyle şu şöyle ...

hadi neyse kadrosu kötü diyelim.kobenin suçu ne lakersin kadrosunun iyi olmasımı.kadronun kötü olduğu zamanlarda lebronun bu başarısının çok daha üstünde perfonmans sergilediğinide biliyoruz.(meşhur kwame Brown zamanı diye geçen söz varya)

canım bak bakalaım o eskilere cavs serileri 4-0la gecerken ben en ufak bi yorum da bile bulunmadım.ki lakersın kadrosuyla cavsın kadrosu arasındaki farkı anlayabilcek kadar basketbol biliosundur sanırım.lakersın kadro hem cavstan hem bostondan daha iyi durumda.shuq lı malone lu kadrodan bile daha iyi gibi duruyo

• sivıl encınyır

bana görede cavsın kadrosu lakersten kötü.ama cavs şampiyon olsa kimse kötü demeyecekti.orlando serisine kadarda demedi.ama kadrosunun kötü oluşunu cavs gerilediği zaman ortaya atınca sinir oluyorum bu kadar işinize geldiği gibi davranmayın ya.

quote:

Orjinalden alıntı: CatSK

Ya bilader sen anlamıyosun.Adam hem o cüsseye göre atletik hem de Kobe'ye göre atletik tamam ?Hangisi daha yükseğe sıçrıyor bakalım ? Hangisi daha zor smaçları yapıyor, hangisi daha yukarıdan tamamlıyor bakalım ? Hangisi daha hızlı ona da bakalım ? Hala Kobe atletik diyorsun utanmadan da muhaha koyuyorsun bıktım zaten şu konudan da senin gibi kobecilerden de son mesajım olur büyük ihtimalle bu konuda zaten..Ben böyle bişeyle karşılaşmadım ya..

yok abi dayanamayacam

fuatturkrap

kaan kural benim için tabiki önemli şimdiye kadar ondan çok örnek vermemiştimde ardarda gelmiş abartma yani o kadar.

lebron bile kobe daha iyi diyorda acaba neden bunu kabul edemiyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6B729B06B -- 5 Temmuz 2009; 22:12:31 >

• kardeş ben anlatamadım galiba.cavs serileri 4-0 la gecerken ben hiç bi yorumda bulunmadım dedim.işime geldigi gibi falan konuştugum yok yani.
    hani sen neden objektif bakamıyosun olaya onu anlamıyorum.ya sen ki kobe daha atlet diosun:)sunu basketbol izleyen 100 kişiye sorsak o yüz kişinin arasındaysan eger sadece bi kişi kabul eder kobenin lebrondan daha atlet oldugunu:)
  • şu lakers olayınada gelince
    kadro çok iyiydide o yüzden houston 7. maça kadar sürdü
    o yüzden denver serisinde kobenin eline baktılar
    lakers ın kadro iyi ama bazı yerlerde öyle bi dökülüyolarki kobe olmasa playoff larda tutunmaları çok ama çok zor
  • abi o onların kazmalıgı be.t-mac siz yao suz bi houston da o kadar zorlanmak.ki aynı kadro süper kadrolu cavsı eleyen orlandoya naptı onu da gördük

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sivıl encınyır -- 5 Temmuz 2009; 22:37:06 >
  • quote:

abi o onların kazmalıgı be.t-mac siz yao suz bi houston da o kadar zorlanmak.ki aynı kadro süper kadrolu cavsı eleyen orlandoya naptı onu da gördük

eee o kadar da iyi bi kadro değilmiş o zaman
    ama final serisinde toparladılar akılları anca o zaman başlarına gelmiş demekki
  • Cadocx helal olsun işte gerçek maçları izleyen kardeşim , burda ne söylesen bir kulup bulurlar ama üzülme bende senin gibi düşünüyom Kobe özellikle o iki seride çok iyiydi.İnsanlar zamanında gasol e kazma diyolardı.Bu sene kobe sayesınde oda bir üst seviyeye çıktı.Kobe arkadaşlarını bir üst seviyeye çıkardı bu sene Lakers o yüzden iyidir.Fakat Cleavend bench i Lakersdan çok iyiydi bu sene ama onlar kullanamdı.Biz bu playoff da Farmar , Vuja ve Bynumdan verim alamadık ki.Hele Vuja çok istikrarsızdı.İlk beş bu sene istedi ve aldı.Lebron doğu finaline çıktığında kadrosu kötü değildi İlgauskas çok daha iyiydi ve o zaman doğuda böyle iyi takım yoktu.Biz ise lig birincisi Phoenix le karşılaştık unutmayalım.Nerdeyse o kazma kadroyla eliyodukta.O yüzden boş konuşmayalım.
  • sivıl encınyır

ya kardeşim ben o yorumları sen yazdın demedim.genelleme yaptım allah allah ya.

100 kişiye sor.ama bilen kişilere sor.mesela nba gözlemcilerine.espn.com spikerlerine sor.ben onların dediğini diyorum.ama bunu yazan sıradan biri nasıl olsa oh.kobe mütiş bir orta mesafe şutörü dimi.ama desenki lebron kobeden daha iyi atış yapıyor ona kızarım tabiki ama atletizmi daha iyi demeni hala anlayamıyorum şakamı bu ya.
  • Buda Kobenin ne kadar iyi savunmacı olduğudur.İsteyen izlesin.Onun kadar iyi birebir savunmacı oyuncu gerçekten yok , istediğinde korkunç savunma yapıyor.Yani bu adam boşa savunma beşine seçilmiyor.Ama benim de kızdığım şeyler var savunması hakkında oda bazen yardım savunmasına çok gidiyor ve tuttuğu adamı unutuyor.Hele adam önemsizse bazen hiç umursamıyor.
    http://www.youtube.com/watch?v=jHGleTaT2x4&feature=related
  • Bu sene Lebron yılın savunmacısı oylamasındada kaçınncı oldu bak bakalım ;)

Atletiklik smaç yarışmasıyla ölçülüyo demek vay be..Smaç yarışması kazanamayan atletik olamıyor yani :) Kobe de inanılmaz bi smaç vurdu he dümdüz gitti bacakarası of ne smaç ama Lebron maç içinde yaptı gerçi lisedeyken ama önemli olan yarışmada yapmak haklısınız
  • "lebron cavsı finale taşımış, kobe playoffa.." Herhalde arkadaş o yıllardaki doğu batı arasındaki dengesizliği bilmiyor.. Ayrıca o sene nerdeyse lakers lig birincisi Sunsı geçicekti, 3-1 öndeyken kaybettiler..

Madem lebron o kadar atletik, o kadar güzel smaç basıyor neden smaç yarışmasına katılamadı? yoksa kaybetmekten mi korktu.

Ve şunuda söylemeden geçemiyecem, kobe kendisiyle karşılaştırlan isimleri hep maçlarda karşı karşıya geldiğinde suya dökmüştür.. bknz; arenas-wade-carmelo-lebron.. isteyenler maçları izleyebilir.

Ayrıca şuan için karşılaştırılan Kobe nin sağ elinde 2 parmağında önemli sorunları vardı tüm sezon boyunca.
  • yanlış da hatırlıyor olabilirim ama bi heat-lal macı vardı sonunda heat taraftarlarının kobe sucks die tezahurat yaptıkları...vinsanity kardeş bi ara bi baksan ya o maça...bu arada arenas ve carmelo kobeden bi sınıf aşagıdalar.karşılaştımamak gerek
  • valla bir lebron yada kobe videosu izliyorum 10 yorumdan 9 'unda kobe videosunda lebron'un adı lebron'un videosunda kobe'nin adı geciyor ..
  • ben videodan bahsetmedim ki.maçın tamamına bak dedim.o da arkadaş kobe hep ezmiştir dedigi içn.anlatabildim sanırım
  • basketbol şuan kobe lebron ve diğerleri ayrılır.2 sinin seviyesine ulaşacak adam yok.wadede dahil.ama kobeyle lebronda kendi arasında 2 ye ayrılır.büyük bir farkla değil.mesela lebron iyi şutördür ama kobe daha iyi lebron iyi savunmacıdır ama kobe daha iyi.lebron iyi bir skorerdir ama kobe daha iyi.ama çok farklı değil lebron 8 ise kobe 10 gibi bişey.
  • kimin ne olduğunu tarih yazar.onuda kimse inkar edemez. şimdilik bu kadar hararete gerek yok.kobe şu durumda önde.ama LeBron'un geçme ihtimali hiçte az değil.bir bakmışsınız 3-5 yıl sonra millet sadece LeBronu konuşur olmuş.ozaman basketle yeni tanışanlarda kobe de kim oluyo tipsizin teki der geçer.bu işler malesef hep böyle oluyo.bu forumlarda nba'in ve geçen hafta abd başkanının en tarihin en iyisi dediği Jordan'a laf atan bile çıktıktan sonra.
    neler olmaz neler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fz18 -- 6 Temmuz 2009; 10:18:05 >
  • 'Tevazu' diye bi kavram var, belki idolünüzde yok diye siz de yok sayıyorsunuz ama var! Adam çıkıp en iyi benim dese dünyayı başına yıkardınız burada. 'Paspas bi takımı' alıp bir iki sezon sonra nba finaline çıkarmak playoff ilk turunda 3 maç kazanmaktan kötü değildir. Tarihteki hangi konferans olursa olsun. Iki tür oyuncu grubu vardır. Biri işler yolunda giderken iyi zora girince kaldıramayan, diğeri zora giren işlerde daha iyi olan. Bron'un yanındaki parçaları gördük. Takım ilk zoru gördüğünde hepsi durdu. Hâlâ takımı üstünden bron'u yermeye çalışanlara.. Adam Michael Jordan vari bir playoff oynadı. Yapılabilecek her şeyi yaptı. Yine de biz maçı 'gerçek izleyen' değiliz. Radyo'dan dinliyoruz maçı, gerçek izleyenler Kobe fanı olurmuş.. Nba'in logosu -Jerry West- bir lakers Efsanesi. Dahası Kobe'yi lakers'a kazandıran adam. O bile çıkıp Lebron daha iyi diyor ama bazılarınız adama Mike Miller muamelesi yapıyor. Biz de en iyisi Lebron demiyoruz ama teraziye vurduğumuzda Kobe'den bi eksiği yok diyoruz. Kobe'nin Şutu daha iyi lebron daha iyi bi pasör. Kobe havada daha dengeli Lebron daha hızlı ve patlayıcı uzar gider.. Neyse kendi saçmalıklarınıza devam edebilirsiniz..

• Ya tabii ki smaç yarışması atletiklikle ölçülmez ama nba deki en atlet oyuncular bu yarışmaya katılıp bir şeyler kanıtlar.Daha Lebron ona katılmaya bile cesaret edemedi.Çünkü biliyo ki havaya zıplayıp sert smaçç basmakla bu işler olmaz.Orda çeviklik , vucut kontrolu ve yetenek ağır basar ve bunlar atletikliğin onemli unsurlarıdır bunlar.Esasında herkesin ne aradığına bağlı , kimisi çok zıplayana kimisi çok daha çevik olanı seviyor.Galiba insana göre değişiyor atletiklik tanımı.Bide bu forumda bazı laflar kıç..ından anlayıp yorum yapanlar var ortalığı iyice gereyor bu tutum.Evvala bunu anlamamız lazım.Karşımdaki ne anlatmak istemiş iyice bir yorumlayalım.

Catsk kardeşim sen biraz daha öğren okumayı , ben dedimmi Lebron kötü defans yapıyo diye , bak bakalım yazmışmıyım oyle birşey.Ama sen hala bak bakalım Lebron kaçıncı sırada demişsin.O zaman bak bakalım kobe kaçıncı sırada.
  • şu smaç olayını biri açıklasın. oyuncular istediği zaman katılabiliyormu?açıkcası pek ilgilenmediğim bir konudur bu yarışma ama şimdi merak ettim.benim bildiğim leBron 2010 yarışacaktı.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.