Şimdi Ara

Kobo Clara HD 6' 8 GB // N11 // -- 289TL -- (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
943
Cevap
22
Favori
71.532
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam thh kararının kesinleşmesi için karar karşı tarafa tebliğ edildikten itibaren 15 gün beklemeniz gerekiyor. 15 gün geçer de itiraz olmazsa karar kesinleşiyor. Bu 15 gün içinde itiraz davası açabilirler. İtiraz davası açarlarsa mahkemeye sunduğum dilekçeleri vs. paylaşırım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: telet abi

Hocam thh kararının kesinleşmesi için karar karşı tarafa tebliğ edildikten itibaren 15 gün beklemeniz gerekiyor. 15 gün geçer de itiraz olmazsa karar kesinleşiyor. Bu 15 gün içinde itiraz davası açabilirler. İtiraz davası açarlarsa mahkemeye sunduğum dilekçeleri vs. paylaşırım.

Eyvallah hocam tekrardan, hak arayıp mahkemelik olabileceğin tek ülke bizimkisidir sanırım. Güya THH hakkı var ama bir şekilde mahkemeye gidebiliyorsun baya ilginç bir deneyim olacak.

• telet abi kullanıcısına yanıt

aklıma takılan iki soru var.

1- thh kararının karşı tarafa tebliğ edildiği tarihi nasıl öğreniyorsunuz? yani dava açarlarsa itiraz ettiklerini anlarız ama açmazlarsa kabul ettikleri kanaatine varmak için bi bildirim falan geliyor mu?

2- şimdi bu cihaz e ticaret sitesinden alındı. Alıcıya maliyeti 289 veya 30-40-50 tl gibi çekli alım yapanlar için daha uygun fiyata geldi. Fakat karşı taraf faturayı 356.1 olarak düzenlemiş. Herkesin parası da iade edildi, malum. Bu yüzden haklı bulunanların cihazı almak için ödeme yapması gerekecek.

O halde haklı bulunan 356 mı ödeyecek yoksa yine araya n11 girip yapılan iade işlemini geri mi alacak ? n11 araya girmezse bu aradaki farkı kapatmak mümkün mü?

• ali-candan kullanıcısına yanıt
    Thh kararı çıktığı anda kep üzerinden firmalara gidiyor ve yanlış hatırlamıyorsam kep iletisi gönderildikten 1 gün sonra okundu kabul ediliyor. E tebligatta bu süre 5 gün.

Diğer konu üzerinde hiç düşünmedim. 356.10 tlden satışa da razıyım ben.

hocam banada tüketici mahkemesinde itirazda bulundular. Konu ile ilgili olarak dilekçeyi paylaşmanız mümkünse bende ona istinaden cevap yazıyım.

benim başvurumda da haklı bulunmuşum. Turkuvaz Medyanın bu karara itiraz ettiğini ya da dava açtığını nerden görebiliyoruz?

bu arada kararda ürünün mediamarkt şubesi üzerinden alınan fiyat ile müşteriye satılması gerekli diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEGHRİ -- 30 Mart 2021; 11:56:4 >
  • SEGHRİ kullanıcısına yanıt

mediamarket ne alaka hocam yanlış mı yazmışlar :)

• ali-candan kullanıcısına yanıt

Anlamadim ki ben de :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Dosyada ibraz edilen belgeler incelendi. Şikayet konusu Tüketici Hakem Heyetinin görev alanında bulunmadığı anlaşılmış olup, aşağıdaki hüküm kurulmuştur."

deyip "GÖREVSİZLİKTEN" reddine karar vermişler. Af buyurun da kime başvurmamız gerekiyordu?

• çok ilginç bir cevap olmuş. konuda kimin haklı olduğuna bakmamışlar. konu hakem heyetinin görev alanında bulunmuyor demişler.

ilçe ya da il hakem heyeti farkı mı var ki?

• Benimki hala savunması istendi durumunda
  • Ben ürünü indirimli aldığım için kötü niyetliymişim. İdefixin savunması bu yönde ve hakem heyeti onları haklı görmüş. İyi ki iade ettikleri parayı geri istemediler hakem heyeti onu da alırmış yoksa bizden. Ne diym arkadaş hukukta geldiğimiz nokta malesef bu.

Kobo Clara HD 6" 8 GB // N11 // -- 289TL --

• smhuygun S kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam, daha önce de trendyoldan Cat marka bot almıştm 200 TL'ye ve gönderilmemişti. Hatta sonrasında 500 TL'den satışa sunmuştu aynı ürünü. Ekran görüntülerini falan da yüklemiştim. Yine aynı hakem heyeti karşı tarafı haklı bulmuştu. Bu heyetlerdeki arkadaşların aldıkları hukuk eğitiminin farklılığından kaynaklanıyor bence. Ailede avukat var bakalm o ne diyecek. Haklı bulunan kişilere karşı dava açıyormuş idefix zaten biz de o potaya gireriz olmadı.

• PT.Zafer kullanıcısına yanıt
    Peşini bırakmayın diyeceğim ama karşı dava da açıyorlarsa iş biraz zor duruyor. Umarım herkes kazanır. Ah bu firmalar satılmadan olsaydı hiç bu süreçleri yaşamazdık. Zamanında 200 tl lik termosu 40 tlye almıştık. Adamlar çat diye gönderdilerdi hiç uğraştırmadan.

Avukatın dediğine göre haksız bulunma sebebimiz satışın imkansızlaşmasıymış ancak bu durum imkansızlaşmaya girmiyomuş. Verdikleri karar çok saçmaymış dedi. Dava açılırsa mahkeme bizi haklı bulursa üstüne itiraz edilemiyormuş artık karar kesin oluyormuş. Böyle bir yol izleyecek olan olursa bilgisi olsun yani ürünün fiyatından dolayı üst mahkemeye falan taşınamıyormuş.

• PT.Zafer kullanıcısına yanıt
    Peki hocam dava açmak için tahmini masraflar ne kadar tutuyor?

Hakem heyeti kararına itiraz edilirse ve mahkemede haksız bulunursak 1000 TL civarında bir masraf çıkıyor bu ürün için. Tabi değer mi bilmiyorum kararsız kaldım ben de açıkçası. Eğer haklı bulunsaydm ve karşı dava açsalardı yürürdm sonuna kadar ama hakem heyeti beni haksız bulduğu için tereddütteyim.

• Polis devletinin sonu maalesef , biz de ön mahkemede alamadığımız hakkımızın hesabını seçimde soracağız.Bildiğin orman kanunu işliyor.

• Bu fiyaskodan sonra kuponla dahi alışveriş yapmadım. Kendileri kaybetti. Yine kampanya görsellerine ekitap okuyucu eklemiş N11.
    Kobo Clara HD 6" 8 GB // N11 // -- 289TL --

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Nautilus- -- 5 Nisan 2021; 2:24:24 >
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.