Tam olarak öyle değil, uzlaşma bedeli ne kadarsa o kadar masraf ödersiniz. Ha yine saçma mı? Saçma. Yani ürün bedelini tekrar ödemek zorunda kalıyorsunuz avukatlık ücreti olarak. Avukat bu miktar için şerh koymaya çalışmış mahkemede ondan gördüm ben de Yalnız dilekçe günümüz türkiyesine uygun bir şekilde yazılmış avukat arkadaş üşenmemiş sayfa sayfa "dış minnak" muhabbeti yapmış. Evladıma tek öğütüm, işsiz kal, şirket avukatı olma çocuğum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi themelinalist -- 5 Nisan 2021; 12:23:2 > |
Kobo Clara HD 6' 8 GB // N11 // -- 289TL -- (38. sayfa)
-
-
-
Sizin bahsettiğiniz vekalet ücreti sadece. Bir de bu ücret eğer siz hakem heyetinde haklı bulunduysanız ve karşı taraf dava açarsa geçerli. Siz haksız bulunursanız ve dava acarsanız bu durumda ne oluyor emin değilim. Ayrıca dava masrafları, bilirkişi istenirse ayrıca oluşacak masraflar da mevcut. Erteleme durumlarında da her oturum için ekstra ücret ödeniyor diye biliyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: PT.Zafer
Sizin bahsettiğiniz vekalet ücreti sadece. Bir de bu ücret eğer siz hakem heyetinde haklı bulunduysanız ve karşı taraf dava açarsa geçerli. Siz haksız bulunursanız ve dava acarsanız bu durumda ne oluyor emin değilim. Ayrıca dava masrafları, bilirkişi istenirse ayrıca oluşacak masraflar da mevcut. Erteleme durumlarında da her oturum için ekstra ücret ödeniyor diye biliyorum.Evet doğru, ben haklı bulunduğum için öyle sanırım. Yazdıktan sonra durumunuzu fark ettim. Dediğim gibi her türlü saçma ve değmez. Hiç uğraşmayın. Durduk yere sinirinizin bozulduğuyla kalırsınız. Çünkü karşınızda gerçekten hak hukuk arayan değil de, güç gösterisi yapmaya yemin etmiş, günümüz Türkiye'sine uygun kişiler göreceksiniz. Elimde olsa lehime sonuçlanan kararı, aleyhime çevirir rahatlardım. Ama bulaştık bir kere, uğraşacağız
Ama dediğim gibi durum da hukuk sistemi de çok saçma. Parası, zamanı ve imkanı çok olanın rahat olduğu bir sistem "adalet sistemi" olamaz.
Bu arada "basit usül" kararı veriyorlar yani duruşmasız ve tek dilekçelik bir duruşma oluyor. "cevaba cevap" imkanı olmuyor ve çıkan karar kesin oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi themelinalist -- 5 Nisan 2021; 12:54:28 >
-
amma uğraştırdı bu konu ya :/
1- Haklı bulunduktan sonra dava açılmayan var mı arkadaşlar?
2- Bir de e devlette görünüyor mu bu açılan davalar bi ekran görüntüsü atsanız bilgilerinizi gizleyerek de görsek. Yanlış yere bakmayalım. benim bulduğum 7 farklı dava sorgulama serkmesi var.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ali-candanamma uğraştırdı bu konu ya :/
1- Haklı bulunduktan sonra dava açılmayan var mı arkadaşlar?
2- Bir de e devlette görünüyor mu bu açılan davalar bi ekran görüntüsü atsanız bilgilerinizi gizleyerek de görsek. Yanlış yere bakmayalım. benim bulduğum 7 farklı dava sorgulama serkmesi var.
Hocam uyaptan hukuk bölümüne bakabilirsiniz. Açılmayan var mı bilmiyorum da, bunlar teşkilat bunlar diş minnak denmiş kısaca. Yani neresinden baksan utanç dolu bir süreç, firması ayrı dahil olan stajyer ruhlu avukatları ayrı, deliller ayrı
Avukatı uzlaşma için arayıp, bu süreçle muhattap olmayayım 500 tl ye anlaşasım var. Böyle tiplerle muhattap olacağımı bilsem, cidden uğraşmazdım. Başka bir ülkede olsak, uğraşmadan çok kolay bir şekilde "iftira" ve "hakaret" den dava açarsın. Zaten hakim de iddialarının delilini istemiş. Pek oralı olmamış. Çünkü öyle bir anlatmış ki, kobominati diye bir örgüt var ve bunlar turkuvaz medyaya savaş açmış. Acaba bu savunma ve mağduriyet nereden geliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi themelinalist -- 5 Nisan 2021; 18:36:24 >
-
bana da dava açılmış. gördüm şimdi teşekkürler.
tth başvurularının tamamını sanırım eklemişler dosyaya
ne yapcam şimdi tebligat gelmesini mi beklemeliyim?
-
quote:
Orijinalden alıntı: telet abiArkadaşlar sanırsam küçük bir şehirde olmanın avantajı olarak THH kararım da, THH'de haklı bulunduktan sonra Turkuvaz Medya'nın açtığı THH kararı iptal davası da hızlı bir biçimde sonuçlandı ve 6502 sayılı yasanın 70/5 maddesi kapsamında THH'nin verdiği lehimde karar onanmış oldu.
Kardeşim avukat, süreci kendisi takip edip gerekli belgeleri hazırlayıp gerekli tarihler için cevabımızı iletti ve dava henüz ön aşamadayken düşürülerek haklı bulunduk.
Aynı şekilde Turkuvaz Medya tarafından dava açılan arkadaşlar varsa seve seve yardımcı oluruz. Forum dışından okuyanlar için de bir mail adresi bırakıyorum: hayriirdal32[at]gmail.com
hocam bana da dava açmışlar yardımınızı bekliyorum :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: ali-candanhocam bana da dava açmışlar yardımınızı bekliyorum :)
Alıntıları GösterHocam yardımlık bir durum yok sonra kobominati zannediyorlar, cevap vermek zorunda dahi değilsiniz. Ancak ilgili maddeleri tekrar yazıp, o uçuk iddialarına tamamen düşündüğünüz gibi cevap verirseniz sorun olmaz. Zaten o iddiaların o dilekçeyle bir alakası yok. Mahkeme neden bu kararı iptal etmeliyim? diye soruyor, adamlar çünkü dış minnaklar diyor. Dava değil aslında, yasal itiraz süreci bu. Adı dava. Eskiden tüketici hakem heyetinde görülen bir süreç, sonrasında yasal yetkisizlikle alakalı bir kaç dava olmuş o yüzden mahkemelere taşımışlar. Basit usül, duruşmasız bir ek inceleme diyebiliriz. Ya karar onanacak ya uyuşmazlık bedeli avukatlık ücreti olarak ödeyeceğiz. Ha sonrasında gerçekten bu uçuk iddiayı devam ettirecek kadar gözleri kararmış, mantık sınırlarını kaybetmişler mi zaman gösterecek.
-
@themelinalist nickli arkadaş konuya oldukça vakıftır ancak uyuşmazlık bedeli değil vekalet ücreti talep edilir. o da düşünülenden daha fazla tutabilir. umarım dilediğiniz gibi sonuçlanır mahkeme @ali-candan
-
quote:
Orijinalden alıntı: telet abi@themelinalist nickli arkadaş konuya oldukça vakıftır ancak uyuşmazlık bedeli değil vekalet ücreti talep edilir. o da düşünülenden daha fazla tutabilir. umarım dilediğiniz gibi sonuçlanır mahkeme @ali-candan
Oradaki muhabbet şöyle, asgari miktar altında kalan avukatlık ücreti, uyuşmazlık bedeline göre belirleniyor. Geri kalan her masraf, bakanlıkça ödeniyor. Bu miktara tedbir koyulması istenmiş ben de oradan emin oldum.
Ayrıca;
-
@themelinalist dostum yardım derken hukuki süreçler hakkında bir bilgimiz yok. Ben avukat değilim, avukata danışacak maddi imkana da sahip değilim. Bu bakımdan bir bilene danışmaktan daha olağan birşey yoktur. Bu durumda kötü niyet arayacaksa karşı taraf diyeceğim tek şey kişi kendinden bilir işi olur.
-
benim itrazım bugün red yemiş maalesef .
-
Tam olarak hangi menuden gorunuyor?
ayrica sonuc belgesinin ilk sayfasinda turkuvaz muzik vs diye yaziyor ancka karar belgesinde silayet edilen kismi bos (-). Bir yanlislik mi yapilmis acaba.
asagidaki yerden mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEGHRİ -- 10 Nisan 2021; 0:22:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Valla bu benim 2. red yiyişim buradan. Adresimi değiştirecem sırf bu sebepten artık. Tutturmuşlar satışın imkansızlaşması diye ne halleri varsa görsünler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba arkadaşlar; mahkemenin haksız bulduğu kimse oldu mu ? Emsal karar var iken itiraz edilir herhalde. Benim halen Hakem Heyeti kararım belli olmadı. Az önce görüştüm, daha geçen sene 10. Ay dosyalarına bakıyorlarmış. Çok geriden geliyorlar. Var mı olumlu ve ya olumsuz gelişmesi olan ? Dava masrafı ile karşılaşan ? (İnşallah olmamıştır) ya da tarafına cihaz gönderilen ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de kısmi olarak haklı bulunmuşum. Anca idefix itiraz da bulunmuş :). Resmen beni dolandırıcı ilan etmişler. Normal de umrumda olmaz cevap bile yazmam böyle bir dava için ancak çok içerledim. Sürekli fiyatları şişirip şişirip vatandaşın önüne %90 %80 dev indirim diye sürüp, ürünü ucuz alınca da kötü niyetli alıcı oluyoruz. Yemezler aslanım.
Karar: Ürün iadesinin reddine, satıcının hizmet kusuru.
Ne anlama geldiğinden bile emin değilim :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mugiwaraboy -- 13 Nisan 2021; 19:31:56 > -
evet ben burada gördüm. ama firmaya tebligatın gitmesi uzun sürüyor sanırım. o yüzden dava açmaları zaman alıyor. tebligatınız varmışsa açarlar yakın zamanda.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X