Şimdi Ara

Kobo Clara HD 6' 8 GB // N11 // -- 289TL -- (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
943
Cevap
22
Favori
71.532
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HawK95

hocam hmk 129. maddesine uygun olacak şekilde UYAP metin editöründen yazabilirsiniz. e-imza ya da mobil imza sahibiyseniz belgeyi fiziken göndermeniz gerekmiyor. imzalayıp UYAP üzerinden gönderebilirsiniz. UYAP’dan ilgili davaya evrak ekle kısmından yolluyorsunuz belgeleri. isterseniz avukat tutarsanız o hallediyor bu işleri. kendiniz bireysel olarak posta yoluyla davanın açılmış olduğu mahkemeye fiziksel olarak da gönderebilirsiniz belgeleri ama o kısmı bilmiyorum.

yani 300-500 ucuza mal alacağız diye bir de kararla avukatla falan uğraşıp mı duracağız  

sıktı beni bu işleri ölücülük bana göre değilmiş arkadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dOmi -- 22 Mayıs 2021; 0:34:32 >

• dOmi D kullanıcısına yanıt
    kazanırsanız sizden çıkan bir şey olmayacak diye biliyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • HawK95 kullanıcısına yanıt

n11 parayı iade etti çünkü, karar çıksa bile ben kredi kartımla 289 rakamını ödeyebileceğim bir kredi kartı ödeme sayfası mı oluşacak?

hayır.

yinebin arabaya bunların genel emrkezine git, avukatla uğraş, iş yerinden izin al, benzin yak bilmem ne uğraştığına değmeyecek gibi geliyor.

iş güç olmasa 18'lik olsam değebilir belki, benim kumarım buraya kadarmış hala sonuçlanmadı ama sonuçlansa da uğraşmam gibi duruyor.

Bende uğraşmak istemezdim ama THH kararı lehime oldu. bu yüzden karşı taraf itiraz davası açtı. eğer uğraşmazsan davayı kaybedersin yine cebinden para çıkar. umarım thh kararınız olumsuz sonuçlanır. uğraşmaya değmez gerçekten.

• quote:

Bende uğraşmak istemezdim ama THH kararı lehime oldu. bu yüzden karşı taraf itiraz davası açtı. eğer uğraşmazsan davayı kaybedersin yine cebinden para çıkar. umarım thh kararınız olumsuz sonuçlanır. uğraşmaya değmez gerçekten.

lehine olunca hiç almaya niyetlenmesen de karşı atağa mı geçiyorlar?

bu ne saçma iş bir de cebimizden mi ödeyeceğiz?

evet direk itiraz davası açıyorlar bir üst mahkemeye

• quote:

evet direk itiraz davası açıyorlar bir üst mahkemeye

ee diyelim ilgilenmedik? bu nasıl iş borçlu mu çıkacağız bir de? THH haklı buldu diye sürünecek miyiz şaka mı?

Sanırım öyle benim de ilk kez başıma gelen bir şey çok bilgim yok ama cevap dilekçemi yazabilmek için mevzuatları kanunları okurken durumu araştırırken epey bir şey öğrendim. Sonuçta thh kararına itiraz etme hakkı var 2 tarafında. bu iş böyle hep davayla mı oluyor orasını anlamadım ama bunlar dava açıyor haklı olanlara. dava sürecine katılmak istemezsen cevap dilekçesi yazmayabilirsin. duruşma gününe katılmayabilirsin ama verilecek karar aleyhine olabilir tek taraftan bilgi aldığı için hakim. tamamen hakime kalmış olur bu davacıyı haklı bulup borçlu çıkabilme ihtimalin var.
    süreci bilen biri aydınlatsa daha iyi olur aslında. geçmiş mesajlarda vardı bazı bilgiler.

• Arkadaşlar sonuçta siz hakem heyetine kendi rızanızla başvuru yaptınız. Hakem heyeti tüketici mahkemesinden farklı değil zaten. Tek farkı ücretsiz olması. Siz haklı bulunmuşsunuz ve karşı taraf itiraz ediyor ancak bunu dava yoluna giderek yapabiliyor. Başka bir şekilde itiraz hakları yok. Bunu yaparken de belli bir ücret ödüyorlar mahkeme için. Siz bu itirazlarına bir cevap vermek durumundasınız. Aksi halde elbette mahkeme sizi haksız görüp dava masraflarını sizden talep edeceklerdir.

Siz usulsüz bir şey yapmadınız sonuçta. Mevcut olan bir ürünü belirli bir fiyata satın aldınız. Ve mesafeli satış sözleşmesine aykırı bir durum da yok ortada. Fiyat hatası yapılması satışın imkansızlaşması anlamına gelmiyor mesela ama benim başvurumda hakem heyeti beni bu gerekçeyi göstererek haksız buldu. Ancak ben yine de yasal olarak haklı olduğumu düşünerek ve tüketici yasalarında yer alan ilgili maddeleri de özellikle belirterek tüketici mahkemesine itiraz için başvurdum. Ve bunun için belli bir dava açma ücreti de ödedim. Dava henüz sonuçlanmadı beklemedeyim. Olumlu açıklanırsa eğer benim cebimden çıkacak bir şey yok. Olumsuz olursa da ben bu riski göze aldım sonuçta ve ödeyeceğim meblağ ürünü satın aldığım fiyat olacak. İleride bu gibi bir durumla karşılaşırsam ne yapacağımı da öğrenmiş olacağım elbette.

**Ayrıca bu gibi durumlarda elinizde ne kadar delil varsa mahkemeye sunmanız yararınıza olacaktır. Mesela satıcı ürünü tedarik edemez veya satışın imkansızlaşması durumlarında, satıcı bu durumu farkettikten sonra 3 gün içinde tuketiciye yazılı olarak bildirmeli ve 14 gün içerisinde para iadesini yapmalıdır gibi bir ibare mevcut. Bana 3 gün değil 30 gün geçmesine rağmen yazılı bildirim gelmedi. Ayrıca para iadesini kontrol ettiğimde 14 gün içinde gerçekleşmemiş. 30 gün sonra iadem yapılmış. Bunlar elinizi sağlamlaştıracak kanıtlardır. Mutlaka davaya ekleyiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PT.Zafer -- 22 Mayıs 2021; 13:18:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Benim başvurum lehimr sonuçlanmış arkadaşlar. Sonuç evime posta olarak ta geldi. Fakat karşı taraf herhangi bir dava açmamış görünüyor e-devlet üzerinden baktığımda. Şuanki süreç nasıl işleyecek? 15 gün itiraz hakkı var sanırım haksız bulunan tarafın. 15 gün beklemeli miyim?

• citiraga kullanıcısına yanıt
    Genelde dava açıyorlar. Uyap vatandaş portalından takip edin. Dosya işlemleri kısmında hukuk davası olarak görünüyor. Dava açılınca savunmanızı yazıp gönderin tüketici mahkemesine. Süreç uzun

• wakrupalice kullanıcısına yanıt
    Karar tarihi 28.05 hocam ama elime 01.06 da ulaştı belgeler. Şimdi uyaptan kontrol ettim henüz bir dava görünmüyor.

• 2 hafta öncesine kadar thh de başvurum gözüküyordu ancak şu an baktığımda herhangi bir başvurunuz bulunmamaktadır diyor. Bu durumla daha önceden karşılaşan var mı?

• xyz35 kullanıcısına yanıt
    Sayfada tarih filtresi var hocam. Son 6 ay görünüyor normalde. Başvurunuzun üstünden 6 aydan fazla zaman geçtiyse eğer tarih kısmını geri almanız gerekiyor.

• PT.Zafer kullanıcısına yanıt

teşekkürler gözden kaçırmışım,24 kasımda şikayet oluşturdum ancak hala daha son işlem durumu savunması geldi şeklinde. nerdeyse 7 ay oldu bu kadar mı ilerleme sağlanmış çok tuhaf

• wakrupalice kullanıcısına yanıt
    ne kadar sürede cevap dilekçesine yanıt geliyo mahkemeden?

• Geç de olsa firma tarafından bana da dava açılmış. Dava dilekçesinde öyle ifadeler ve ithamlarda bulunmuşlar ki sanırsın DH forum olarak terör örgütüyüz. Okurken kanım dondu resmen. Bir taraftan da gülmemi gizleyemedim. Dilekçeden bir ifadeyi şöyle bırakayım da siz de keyiflenin 😅

"Söz konu ürün, hukuken geçerli olmayan sözleşmeler ile maddi hatalı fiyattan toplam 184 Adet satın alınmıştır.Sayın mahkemenin işbu davanın reddine ilişkin karar vermesi halinde bu karar diğerleri bakımından da emsal teşkil edeceği için hiç bir şekilde zararı olmayan tüketicilere rağmen müvekkilimiz diğer zarar kalemleri hariç olmak üzere ürün bedeli bakımından yaklaşık 234.211,83 TL tutarında zarar uğrayacak, her bir tüketici de bu şekilde sebepsiz zenginleşmiş(xd) olacaktır. Üstüne üstlük maddi hatalı fiyattan ürün satın alan tüketiciler aynı metin ve aynı başvuru dilekçeleri ile ilgili hakem heyetleri nezdinde başvurularda bulunmuşlardır. Tüketicilerin tamamı maddi hatalı fiyat ve hukuken geçerli olmayan işlemle ilgili durumu ve bu doğrultuda müvekkil şirketin uğradığı zararı bilmesine rağmen birlikte hareket etmek suretiyle hem kötü niyetlerini bir kez daha ortaya koymakta hem de el birliği ile müvekkil şirketi zarara uğratmak kastıyla hareket etmektedirler."

• Ürünün maliyeti 234.211,83÷184+289=1.567,33 liradan fazla mıymış?. Öyleyse bunlar hep zararına satmış zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nafizsafa N kullanıcısına yanıt
    Benim karar tarihi 28.05 ve karar bana 01.06 da tebliğ edildi. Uyaptan sürekli kontrol ediyorum ama hala dava açmadılar. Karar tarihinden itibaren 15 gün süreleri yok mu? Benim yarın doluyor mesela bu süre.

• citiraga kullanıcısına yanıt
    Hocam benim dava da 15 günlük süre dolduktan sonra sisteme düştü. Yakında sizde de gözükecektir büyük ihtimalle.

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.