Şimdi Ara

Kobo Kullanıcıları (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.275
Cevap
108
Favori
172.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen hafta sipariş verdiğim Kobo Glo HD, 2 gün önce elime ulaştı. Daha önce mağazada incelediğim ürünün yavaş olduğun söylemiştim ama bunda öyle bir sorun yok, kitap açılışı ve sayfa değiştirme hızları gayet iyi. Henüz elimdeki basılı kitabı bitirmediğim için üründe kitap okumaya geçemedim ama bugün D&R'da 30 liralık bir indirime girip 399 liradan satıldığını görmek biraz üzdü açıkçası, keşke son 1 haftada almış olanlara ekitap falan hediye etseler

Bir de uygun bir kılıf nereden alabiliriz, Aliexpress'te birçok çeşit var ama gelmesi 1 aya yakın sürdüğünden pek tercih edesim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anil.K -- 8 Ağustos 2016; 12:37:46 >
  • Anil.K kullanıcısına yanıt
    Acaba siz siparişi kaçında verdiniz? Ben Dr'dan ayın 4'ünde sipariş verdim fakat halen tedarik sürecinde yazıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3'ünde öğleden sonra vermiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Anil.K

3'ünde öğleden sonra vermiştim.

Şansa artık, teşekkürler.

• Arkadaşlar bu aletin "Okuma Ayarları > Okuma İlerlemesi" menüsünde "İlerlemeyi tüm kitap için sayfa sayısı ile göster" dediğinizde sanıyorum fiziksel baskının sayfalarına göre hareket ediyor, yani örneğin ben kobo'da 3-5 sayfa çevirince aşağıdaki sayı 1 ilerliyor. Bu göstergeyi kobo'da çevireceğimiz her 1 sayfa için 1 atlatacak şekilde yapabiliyor muyuz? "İlerlemeyi mevcut bölüm için sayfa sayısı ile göster" dediğinizde her 1 kobo sayfası için 1 atlatıyor, fakat ben bunu "tüm kitap" için istiyorum.
  • Bugün elime ulaştı, özellikle güç tuşu çevresindeki plastiğe hafif bastırınca gıcırtıya benzer sesler geliyor; bu herkeste var mı?

• Var maalesef. Kindle ile arasında malzeme kalitesi farkı var dediklerinde Kindle'ın neresi kaliteliydi ki diye düşünmüştüm. Kindle'ın öyle şahane kaliteli olmasından değil de, Kobo Glo HD'nin kalitesiz olmasındanmış.

Ayrıca Kindle daha hızlı, söyeyeyim. Sayfa çevirmede sorun yok ama cihazı bazı şeyler Kindle'a göre daha çok yoruyor. Bilginiz olsun. Ben Kindle'ı daha çok sevmiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicholai Hel

Var maalesef. Kindle ile arasında malzeme kalitesi farkı var dediklerinde Kindle'ın neresi kaliteliydi ki diye düşünmüştüm. Kindle'ın öyle şahane kaliteli olmasından değil de, Kobo Glo HD'nin kalitesiz olmasındanmış.

Ayrıca Kindle daha hızlı, söyeyeyim. Sayfa çevirmede sorun yok ama cihazı bazı şeyler Kindle'a göre daha çok yoruyor. Bilginiz olsun. Ben Kindle'ı daha çok sevmiştim.

Peki, Kindle'ın ekranı da Kobo gibi mi? Ekranı tam beklediğim gibi değildi, biraz da olsa hayal kırıklığına uğrattı; fakat tamamen beklentimin yüksek olması ile ilgili bir durum.

Yine de fena cihaz değil gibi duruyor. Zaten matbu kitaplara ek geceleri kullanmak ve kitapları elimde taşıdığım için kanunları bunda bulundurmak için almıştım, göz yormasa yeterli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Valla ben Kindle'ın ekranını ilk gördüğümde ekranda kâğıt var sanmıştım, ciddiyim. O kâğıdı kopartmaya çalışıp tuşa basınca ekranın değiştiğini görünce gülmüştüm. Kobo'da böyle bir şey olmadı, elektronik kitaplar konusunda tecrübe sahibi sayıldığımdan mı yoksa ekranını beğenmemem mi, belki de doğru ışık ayarını bulamadığım için mi basılı kitap havası ve şaşkınlığı yaşayamadım, bilmiyorum.

Ekrandan kasıt kaliteyse değerlendirmem bu şekilde. Ekran boyutundan bahsediyorsanız ona göre yorumlayayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicholai Hel

Valla ben Kindle'ın ekranını ilk gördüğümde ekranda kâğıt var sanmıştım, ciddiyim. O kâğıdı kopartmaya çalışıp tuşa basınca ekranın değiştiğini görünce gülmüştüm. Kobo'da böyle bir şey olmadı, elektronik kitaplar konusunda tecrübe sahibi sayıldığımdan mı yoksa ekranını beğenmemem mi, belki de doğru ışık ayarını bulamadığım için mi basılı kitap havası ve şaşkınlığı yaşayamadım, bilmiyorum.

Ekrandan kasıt kaliteyse değerlendirmem bu şekilde. Ekran boyutundan bahsediyorsanız ona göre yorumlayayım.

Kalitesi içindi hocam, yorumlarınız için teşekkürler.
  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt
    şu yorumu yazmasanız iyiydi tam karar verdim almak üzereydim yine ikilemde kaldım. bu gidişle alamayacağım sanırım
  • Elimdeki dev e-kitap arşivini değerlendirmek,fiziksel olarak kitabı taşımanın zorluğu(kitap kokusu derdim yok) ve kitap okuma alışkanlığımı arttırması amacıyla Kobo Glo Hd almaya karar verdim.Amazon Kindle ile arasında kaldım diyebilirim ama gerek pocket özelliği gerek dönüştürücüye ihtiyaç duymadan kitapları direk atma durumu gerek Paperwhite'dan ucuz olması derken Kobo Glo Hd almaya karar verdim.

Amazon Kindle'ı elime alıp inceleme fırsatım olmadı ama Kobo Glo Hd'nin ekranından şimdilik memnunum.Karanlıkta bile düşük parlaklık seviyelerinde çalışıyor olması(Bilmiyorum bu önemli bir şey mi E-Reader piyasası hakkında öyle detaylı bilgim yok elimden geldiğin araştırma yaptım ama tecrübeli insan sayısı daha fazla)güneş ışığındaki verimi şimdilik memnun etti.

2 günde çok sayfalı olmasa da 2 kitap bitirdim,dedikleri gibi telefonla/tabletle okuma ile E-Readerla okuma arasında ciddi farklar mevcut.Başımı kesinlikle ağrıtmıyor,üstelik boyutu ve tipini ayarlayabildiğim için daha hızlı okuyabiliyorum.İmkanı olan arkadaşlara almalarını tavsiye ederim kesinlikle.

Benim sormak istediğim bazı sorular var bu konuya da onun için yazmak istedim eğer cevaplarsa bilgili arkadaşlar çok sevinirim.

1)İnternette Koboya gece modu yükleyenler gördüm.Bunu tavsiye eder misiniz?Aletin verimliliğini etkiler mi?

2)Kobonun kendi içindeki İngilizce-Türkçe sözlüğünü yeterli buluyor musunuz?Bulmuyorsanız önerebileceğiniz bir sözlük var mıdır,paylaşır mısınız?

3) @panthy93 arkadaşımızın bahsettiği olayı ben de merak ediyorum,çözümü var mıdır acaba?

• Elder Wand kullanıcısına yanıt
    Hocam o gece modunu yüklemeyi ben beceremedim, diğer modları nasıl yüklediysem aynen öyle yükledim fakat ya ben beceremedim ya da yeni versiyon ile uyumlu değil. Olur da kurabilirseniz haber edin bir daha deneyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: panthy93

Hocam o gece modunu yüklemeyi ben beceremedim, diğer modları nasıl yüklediysem aynen öyle yükledim fakat ya ben beceremedim ya da yeni versiyon ile uyumlu değil. Olur da kurabilirseniz haber edin bir daha deneyeceğim.

Sizden duyunca az önce yükledim, tam olarak aradığım şeydi. Kitaba ilk girişte gece modu, ana ekrana dönüp de tekrar girince gündüz moduna geçiyor. Tuşa basınca gündüz ve gece arasında geçiş yapanı yapamadım. İade etmeyi düşünüyordum, bu mod ile birlikte kalmasına karar verdim.
  • İlginçmiş. Ana menüye gir çık bende işe yaramıyor, mod tanımında belirtildiği gibi tuşa basılı tutma ile zaten yapamıyorum. Bir uyumluluk sorunu var gibi de bilemedim.

Modlar çok değiştiriyor aleti, onları iyice inceleyin. Satır sonu hece kesme özellikle çok işimi görmüştü benim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panthy93 -- 11 Ağustos 2016; 17:47:07 >
  • quote:

İlginçmiş. Ana menüye gir çık bende işe yaramıyor, mod tanımında belirtildiği gibi tuşa basılı tutma ile zaten yapamıyorum. Bir uyumluluk sorunu var gibi de bilemedim.

Modlar çok değiştiriyor aleti, onları iyice inceleyin. Satır sonu hece kesme özellikle çok işimi görmüştü benim.

Mod halen yüklüyse ve siz de denemek istiyorsanız .kobo içerisindeki nightmode.ini dosyasında "invertActiveOnStartup = no" kısmınındaki no cevabını yes olarak değiştirip cihazı yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz.

• Şimdi tekrardan baktım da, tam olarak dediğiniz seçenek bile yok bende. "invertActive" var onu yes yaptım fakat değişen olmadı, yine de teşekkür ederim. Menü şöyle görünüyor şimdi;

"""
    # config file for kobo-nightmode

[state]
    invertActive = yes # yes / no
    retainStateOverRestart = yes # yes / no

[control]
    longPressDurationMS = 800 # time in milliseconds to toggle (1000 = 1 second)

[nightmode]
    refreshScreenPages = 0 #force refresh every X pages
    """

Silip baştan kurmayı deniyorum değişen olursa yazarım.
  • panthy93 P kullanıcısına yanıt
    İsterseniz benim yüklediğim dosyayı deneyin, iki dosyanın versiyonları sanıyorum ki farklı.

http://dbeinder.github.io/kobo-nightmode/

Sağ en üstte, installer diye adlandırılan linktekini yüklenmiştim.

• quote:

İlginçmiş. Ana menüye gir çık bende işe yaramıyor, mod tanımında belirtildiği gibi tuşa basılı tutma ile zaten yapamıyorum. Bir uyumluluk sorunu var gibi de bilemedim.

TÜRKÇE HYPHENATION (SATIR SONU HECE KESME) tam olarak ne işe yarıyor? SAtır sonları kendi orjinal firmwaresinde de kesiliyor düzgünce?

Ayrıca Burada çok güzel rehber var. Kitaplık oluşturmak, epubu kepub yapmak gibi? Gece modu kullanıcı updaeti de rehberde mevcut? Gece modu yla daha iyi oluyor mu cihaz?

KOBO GLO HD için REHBERLER

http://forum.altyazi.org/index.php?showtopic=207329&st=0

• Teşekkür ederim. Sitesindeki script ile benimki farklı idi harbiden indireyim dedim fakat değişen olmadı, yine olmuyor. Script yine üstte verdiğim gibi farklı çıkıyor. Zaten önceden indirdiğim dosya da build13'müş, aynı şeyi yüklemiş oldum muhtemelen. Yazılım sürümü mü aynı değil anlamadım, benimki 3.19.5761 görünüyor. Geriye pek bir olasılık kalmadı.

@sagropa, ben öyle bir ayar bulamadım normal kobo'da. Heceleri kesmiyor, kelimeler arası fazla fazla boşluk koyuyor dikkat dağıtıyor diye yükledim. Orijinal firmware'de bu ayar nerede bulunuyor? Yoksa varsayılan olarak mı geliyor?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.