Şimdi Ara

Kobo Kullanıcıları (77. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.269
Cevap
108
Favori
171.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ekran boyutu olarak h2o daha büyük olmalı. Ben h2o kullanıyorum. Güzel cihaz. Türkçe kitap açısından her kitap satılmıyor, özellikle yeni kitaplar. O açıdan pek bir artışı yok.
    Diğer taraftan kindle a sonradan ing türkçe sozluk eklenebiliyor, ve bu sozluk kobonun kendi desteklediğinden daha iyi diye biliyorum.

Tekrar ekran boyutuna değinecek olursak h2o 'nun boyutu ideal diye dusunuyorum, pdf lere bir kaç kırpma ayarı çekince çok güzel okunuyor. Kindle için aynı boyutta bir cihazla kiyas yapıp fiyatı uygun olanı almanı öneririm.

Eger sözlük kullanarak ingilizce okurum dersen kindle sözlük açısından daha avantajlı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "kobo bulut kullanarak kablo bağlantısı olmadan cihaza kitap ekleme özelliği"
    ya ben yanlış anladım ya da bu özelliği bulamıyorum. hayrına bir el atsanız çok memnun olurum
  • Kur'an var mıdır arapça olarak Kobo için? bulamadım ben

acaba arapça fontları mı gösteremiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: bodysolid

Kur'an var mıdır arapça olarak Kobo için? bulamadım ben

acaba arapça fontları mı gösteremiyor
    Zamanında epub olarak ben de çok aradım hocam, bulamadım hiç bir yerde. Normal pdf'i k2pdfopt ile yanlarından keserek kullanıyorum. Hem boyutu normale göre düşük hem de tam ekran gözüküyor. İş görüyor.

Edit: Programın ismini yanlış vermiştim. Calibre kütüphane tarzı uygulama, k2pdfopt pdf kırpma programı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plt13 -- 21 Ağustos 2019; 12:34:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodysolid -- 19 Ağustos 2019; 14:12:41 >
  • ss480 S kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla ve çok emin olmamakla birlikte sadece Kobo’dan satın aldığınız kitaplar için geçerli bu özellik. Diğer kitaplar kablolu bağlantı ile ekleniyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • D r den arayip, urunu tedarik edemediklerini soylediler. hicbir yerde satista degil urun. Firma bile yok koca ulkede, böyle rezillik gormedim arkadas ya. Gidip 2.000 liraya ipad alayim bari...

• t_muchin81 T kullanıcısına yanıt
    en azından yanlış anlamamışım :) teşekkürler
  • Üst mesajlarda pdf kırpma programının ismini yanlış vermişim. "Calibre", kütüphane tarzı, kitap başlığı, fotoğrafı ile alakalı uygulama; "k2pdfopt", pdf kırpma programı.

• plt13 kullanıcısına yanıt
    Clara hdyi next level ankarada buldum ve satin aldim. Ankamall magazaya gityim, ellerinde yokmus. Sistemden bakip next levelda oldugunu gordu bayan, akabinde magazayi arayip ayirtti. Gittigimde kutusunda, hic acilmamis bir clara hd hazirdi. Ben de satin aldim.

Koboyu bulamayacak olursam diye pad miniye baktim, guzel cihaz ama benim halihazirda tabletim oldugu icin ve ipadin fiyatinin da 2500 tl olmasi gercegi karsisinda ipadden vazgecip clara hdyi aldim. 170 gr agirliginin olmasi almamda baslica etmendi.

Verdiğiniz linklerden koboya ihtiyacim olan materyalleri atip bu isi bitirecegim.

Auro h2o ile basladigim macerayı Yukarıda anlattigim sekilde clara hd alarak bitirdim.

• Güzel cihaz, hayırlı olsun.

• plt13 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum. Bahsettiğiniz programlar aracılığı ile dökümanlarımı koboya kaydettim. Dökümanlar ekrana cuk diye oturdu. Yakınlaştırma yapmam gerekmeden gayet stabil okuyabiliyorum. Türkçe karakterlerin hepsi destekleniyor. Sadece cümlelere vurgu yapmayı pek keşfedemedim ama onu da vakit bulduğumda detaylı araştıracağım.

calibre ile koboya dosya atarken, aynı adlı yazarın değişik dökümanlarının hepsini atamadığımı farkettim. Ben de yazarın ismini kafama göre değiştirdim ve bingo! tüm dökümanlar sorunsuzca koboya aktarıldı.

Bir diğer farkettiğim husus, kobo internet mağazasındaki e kitapların pihyasanın oldukça aşağısına satılmasıydı. Dünya klasikleri ortalama 3 lira, değişik yazarların kült romanları 18-26 lira arasında değişiyor. Örneğin, Yılmaz Özdilin Kadın adlı kitabı, DR de 35 lirayken , kobo internet mağazasında 19 liraydı. Yani uzun dönemde kitaplardan oldukça fazla tasarruf edilebilir.

Öte yandan, cihazın hızı beni tatmin etti. Sayfa geçişleri eski kullandığım h2o dan daha hızlı. Menü de daha hızlı. İnternet mağazasına bağlanmak ve kitap satın almak hayli basit. Üstelik biri ingilizce biri türkçe olmak üzere 2 e kitap çıkıyor cihazın içinden.

• Hayirli olsun gule gule kullanin cihazinizi. Kaca aldiniz acaba. Ayrica ellerinde baska varmiymis ogrenebilir miyiz acaba

• a7k8nx A kullanıcısına yanıt
    940 liraya aldim maalesef. Aslinda 777 liraya kobo h20 6.8 aiparia etmistim, pakin tedarik esilemedigi için siparisim iptal edildi. Ben de ankamall dnr a gittim, oradaki bayan sagolsun cok yardimci oldu. Ankaradaki tum magazalarla iletişime gecip bir tane clara hd buldu next level magazasinda. Ayirtmasini rica ettim ve birkac saat sonra da gidip satin aldim.

Aslinda 31 temmuzda kampanya yapmis dnr clara hdyi 700den vermis ama kampanya bitmis maalesef. Magaza muduru, bolgeden onay alirsam size bunu 700xdn verebiliriz dddi, bir telefon gorusmesinden sonra bunun mumkun olamayacahini soyledi. Aslinda bu cihazlar ozel bir kitleye hitap ediyorlar ve ulkede Tr garantili olarak satilan en performansli ek kitap markasi kobo. Dolar yüzünden fiuati cok artmış.

Bu basligi okurken kendimin 2016 yilindaki mesajına denk geldim. o zamanda ciddi şekilde arastirmis, sonra vazgecmistim pdf konusunda tatmin etmez cevaplarini alinca. Ama isin asli oyle degilmis. K2pdf programi ile pdfleri cihaza uygun hale donusturdukten sonra calibre programindan da yazar adi ve kanun ismini duzenleyince mukemmel oldu. Sayfa gecisinde problem yok, fontlarda problem yok. Ekranin cozunurlugu cok iyi ve kesinlikle goz yormuyor. Her sabah ise giderken
    Yaklasik 45 dk ve isten eve donerken yaklasik 1 saat okuma yapiyorum. Gece yatmadan da 30 dk kadar bir okuma daha yapiyorum Acikcasi dikkatim dağılmıyor, zira fontlar bayagi keskin ve ekran her turlu ortanda rahatca okundugu ve sadece 162 gr oldugu icin beni hic yormadi. Instagramda milletin paylastigi seylerle vakit oldurecegime kariyerim icin bir seyler yapiyorum hic olmazsa. Uzun yolculuklarda en iyi arkadssim olacak gibi duruyor kendisi.

Pil Performansını degerlendirirsem, Wifiyi hic kapatmadim, parlaklik 30da geldi, 25e cektim zira 30 beni rahatsız etti. Ve daha sarjinda en ufak bir azalma yok.

Sonuc olarak fazla odedigimi ben de biliyorum ama kariyerim icin cok onemli bir aygit olacagina inandigim bu cihaza 250 lira fazla vermek, acikcasi cok da onemli olmadı.

Ben aldigimda elinde acilmamis bir kutu daha vardi. Bir de tunali hilmi dnrde de 3 adet vardi. Gonul isterdi forma alayim ama hem buyuklugu hem de fiyatı , beni calara almaya itti. Pismanda degilim.

Tunalida ve next levleda clara ve forma Muhtemelen vardir, bir sorun isterseniz.

• öncelikle hayırlı olsun. aynı cihazı aldığım d&r kılıf için 109 istemişti. çinden aldım. net rakamlar aklımda kalmadı ama 20 civarı kilıf+takipli kargo+vergi derken 50 55 gibi bir şeye geldi. a kalite değil ama işimi fazlasıyla görüyor.
  • Arkadaşlar bende 3 senedir Kobo Glo HD var. Çok da memnunum ama bu ara bir sorunun var. Şarj ederken yanan kırmızı lamba hep yanmaya başladı. Var mıdır bir çözümü?

• Kobo Clara HD kullanıcısıyım. Notlar hesabımıza yedekleniyor lakin dışarıdan yüklediğimiz kitaplarda notları olası bir problem sonucunda kaybetmemek için nasıl yedekleyebilirim?
  • Kobo aura h2o ile araniza katildim arkadaslar. Ikinci el olarak 1 aldim. Istatistige gore 1 kitap okumus arkadas. Tertemiz piril pirildi sagolsun. 550 lira odedim. Deger mo kesinlikle deger. Simdi kilif siparisi veriyorum. Cizilmesin kirilmasin diye... zira 1.kitabimi bitirdim ve surekli yan cebimde geziyor. Alacak olan arkadaslara tavsiye ederim. Aura h2o 2.edition gayet yeterli. Kindle kullanan arkadas plastik kalitesi cok iyiymis dedi....

• Arkadaşlar merhaba.
    E kitap okuyucu almayı düşünüyorum. Ağırlıklı kullanımım İngilizce üzerine olacak. Kindle'ın store'u bu konuda zengin. Ancak araştırdığım kadarıyla Kobo'nun desteklediği bazı formatları desteklemiyor. İnternetten download edebileceğim kitap açısından Kobo daha avantajlı görünüyor. Peki İngilizce İngilizce sözlük Kobo'da da var mı? İşlevsel midir?
    Kobo'yu düşünmemin bir diğer nedeni de fiyatlarının aliexpress üzerinden uygun görünmesi. Örneğin:
    aliexpress.com
    US $67.16 27% OFF|Tüketici Elektroniği'ten E-kitap Okuyucu'de E kitap Kobo Aura e kitap okuyucu e mürekkep 6 inç çözünürlük 1024x758 N514 Dahili Ön Işık e Kitap Okuyucu wiFi 4 GB Bellek Aliexpress.com'da | Alibaba Grup
    https://tr.aliexpress.com/item/32810232320.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.54122e98FEmNNE&algo_pvid=c1fe5c2c-5d76-472f-915d-a5c7e104580e&algo_expid=c1fe5c2c-5d76-472f-915d-a5c7e104580e-5&btsid=65f34581-99a0-45f6-9654-f5d8570904eb&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_2,searchweb201603_52

Linkteki ürün fiyatı uygun gibi. Ancak bu cihazın özellikleri Kindel'da hangi ürüne denk geliyor anlayamadım. Kindle konusunda biraz daha tecrübem var. Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TH3ROCK -- 5 Eylül 2019; 22:21:20 >

• ingilizce - ingilizce ve ingilizce - türkçe sözlükler mevcut fakat çok kullanışlı değil ve özellikle türkçesinde kelime sayısı yeterli değil. herşeye rağmen iş görüyor.
  • 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.