Şimdi Ara

Kobo Kullanıcıları (91. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.263
Cevap
108
Favori
171.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk kez e kitap okuyucu alacağım, 1000tl civarı giriş seviyesinde ve epub destekleyen bir okuyucu arıyorum.

https://www.dr.com.tr/Elektronik/Kobo-Nia/Kobo-E-kitap-Okuyucular/Kobo-E-kitap-Aksesuarlari/urunno=0001878851001

Kobo nia okuyucu nasıldır?

• Ben de 2 adet Kobo Libra ile aranıza katıldım. Bir tanesinde ekranda sorun yok ama diğerinde düğmelerin olduğu tarafta aşırı belirgin gölgelenmeler var maalesef. Sanırım tamamen şans işi bu olay.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ICH TU DIR WEH kullanıcısına yanıt
    Direkt atabilirsiniz. PDF’lerde de ben büyük bir sıkıntı görmedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kobo clara hd alarak ben de dahil oldum aranıza. önceden de kindle paperwhite 3 kullanmıştım. gel gelelim ben bu aletleri kullanamıyorum. çünkü orijinal kitap bulunmuyor. en son "dune" okudum, inanılmaz güzel kobo'dan okumak. ceketimin iç cebine sığdığından sürekli yanımda taşıyıp her boşlukta okuyordum. ama dune serisinin ikinci kitabının e-kitap olarak satışı yok. gerçekten anlamak mümkün değil.

geçtiğimiz hafta ithaki yayınlarına mail attım konu ile ilgili. cevap dahi vermediler. neden e-kitap olarak okuyamıyorum ben bu kitapları? neden korsan okumak zorundayım? gerçekten bu inadı anlamak mümkün değil.

• Siyah ve beyaz olmak üzere Trendyol’dan İdefix satıcısından 2 adet Libra aldım. Siyahta sorun yok ama beyaz olanının fiziksel tuşlarının olduğu kenarda ışık sızması ve gölgelenmeler var. Aynı zamanda yine aynı tarafın bir köşesi ekranın tamamına göre belirgin şekilde daha beyaz tonda. İdefix’e göndersem sanırım servise yollayacaklar ve kimbilir ne kadar zaman bekletecekler. Doğruca iade etme ya da değişim var mı İdefix’te? Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

• ICH TU DIR WEH kullanıcısına yanıt

nia yerine clara hd alsanız çok çok daha iyi olur. zaman zaman 1000 tl ye satılıyor, hatta en son geçen hafta o fiyattı galiba...

• eskidhci kullanıcısına yanıt

demekki istemiyorlar yasal ekitap almamızı, benzer şekilde ben de iş kültüre mail attım, gerçi onlar hemen cevap verdi ekitap satmıyoruz diye ama niyesi boşta kaldı...

• ysahin2000 Y kullanıcısına yanıt

Çok anlamsız değil mi peki? 1-E-kitap muhteşem bir teknoloji, bunun yaygınlaşmasının ülkedeki okuyuculuğa ve doğal olarak ülkeye çok faydası var. 2-Teknolojinin önüne geçemezsin, istesen de istemesen de bu yaygınlaşacak. 3-İnsanlar korsan kullanıma alıştıktan sonra orijinale dönmek zorlaşır. Oyun sektöründe bunu gördük, yıllarca ülkede orijinal oyun olmadığından herkes korsana alıştı, şimdi zor dönülüyor orijinale.

Tüm bunları gören yayınevlerinin e-kitabın önünde durması hem ticari olarak başarısızlık, hem de hattatlar işsiz kalmasın diye ülkeye matbaayı getirmemek gibi bir vizyonsuzluk. Okurun en büyük destekçisi olması gereken yayınevlerinin bunu yapması 10 yıl sonra fazlasıyla eleştirilmelerine neden olacak bence.

Sırf bu yüzden çok geç olmadan işi gücü bırakıp sadece e-kitap yayınlayan bir yayınevi kurma düşüncesi bile geliyor aklıma ama, zor tabi. E-kitabın ayrı bir telifi olmadığından hukuken de imkansız gibi bir şey.

• eskidhci kullanıcısına yanıt

haklısınız. mp3 de böyle oldu, neticede iyice yayılana kadar yasalı çıkmadı sonra da ne cd kaldı ne kaset. üstüne spotify geldi öptü herkesi. ülkemizde rasyonel kararlar almak pek rastlanan birşey değil, nedense teknolojik gelişimlere direniliyor. sanki bunun yerine ve bu gelişmesin diye kağıt kitabın fiyatını ucuzlatıyorlar internet siteleri aracılığı ile. kitapevlerinin tek şansı gençler kitaba genelde mesafeli, alıcılar da halen teknolojiye uzak kesim, bu da onları bu iş için yeterince zorlamıyor olmalı. amazondan ümitliyim, önce "ya korsanı varken ne para verecem " deniyor ama spotify veya netflix gibi düşününce konfor makul fiyata olunca alıcı bulacaktır bence.

• Çare prime reading, o da biz koboculara yaramaz ama olsa güzel olur.

• Storytel uygulamasını bilirsiniz. Benim için bulunmaz nimet yolda hareket halindeyken sürekli kitap dinlerim. Bunlar uygulamaya şimdi e kitap da eklemişler. Keşke uygulaması kobolara yüklenebilir olsa.
  • Hiç kullanılmamış kapalı kutu garantili kobo forma satılık arkadaşlar dileyen pm atabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sharpest

Selamlar arkadaşlar, birkaç ay önce ingiltere amazon dan Kobo Libra H2O aldım. Ürünü Türkçe'ye çevirdim ancak ürün kendini ingiltere'de zannettiği için ingiltere store'u açılıyor. Kitap önerileri vs. hiç Türkiyeyle alakası yok. Forumları da epey karıştırdım ancak bir yandan ebook reader ların da son derece cahili olduğumuz için bulamadım. Bu ayarı güncellemek konusunda destek olabilir misiniz?

Bu konuda fikir, yardım ya da yönlendirmesi olan var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kirk Lee

Kobo Glo HD kullanıyorum dahili hafızalı araç kamerası alınca 32GB Samsung Evo Plus micro SD kartım boşa çıktı. Bildiğiniz üzere firma bu cihazın hafızasını micro SD kart olarak belirlemiş ve micro SD anakarta lehimli değil.
    Bende içindeki sandisk marka 4GB kartı USB image tool ile Samsung 32GB Evo plus karta klonladım. Daha sonra Minitool partition wizard ile alanı extend ettim.
    Sonuç olarak cihazın hafızası 32GB oldu. Ayrıca taktığım kart içinden çıkandan daha hızlı olduğu için performansta biraz iyileşme hissettim.

Hocam klonlama işlemi ne kadar sürdü? Şu an klonluyorum ama aşırı yavaş ya..

• quote:

Orijinalden alıntı: Stone1005

Hocam klonlama işlemi ne kadar sürdü? Şu an klonluyorum ama aşırı yavaş ya..

Alıntıları Göster

Class 10 kartsa 4gb için 6-7 dakika falan sürmeli. Klonladığın kart eski ve yavaşsa tavsiye etmem. Cihazı iyice yavaşlatırsın.

• Kirk Lee kullanıcısına yanıt

Kobo'dan çıkan karttan imajı kopyaladım hocam, ondan bahsetmiştim. Yaklaşık 20 saat sürdü, bilgisayarı açık bıraktım tüm gün 7,8 GB imaj dosyası kopyaladı.

SD kartı henüz almadım, bir öneriniz var mı? Sandisk Extreme ile Samsung Evo arasında kaldım hangisi daha hızlıdır anlayamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: ysahin2000

haklısınız. mp3 de böyle oldu, neticede iyice yayılana kadar yasalı çıkmadı sonra da ne cd kaldı ne kaset. üstüne spotify geldi öptü herkesi. ülkemizde rasyonel kararlar almak pek rastlanan birşey değil, nedense teknolojik gelişimlere direniliyor. sanki bunun yerine ve bu gelişmesin diye kağıt kitabın fiyatını ucuzlatıyorlar internet siteleri aracılığı ile. kitapevlerinin tek şansı gençler kitaba genelde mesafeli, alıcılar da halen teknolojiye uzak kesim, bu da onları bu iş için yeterince zorlamıyor olmalı. amazondan ümitliyim, önce "ya korsanı varken ne para verecem " deniyor ama spotify veya netflix gibi düşününce konfor makul fiyata olunca alıcı bulacaktır bence.

Alıcıların teknolojiye uzak kesim olması fikri bence yayınevlerinin de inandığı fakat pek bir gerçekliği olmayan bir durum. teknolojiye uzak dediğimiz belli bir yaşı geçmiş kimselerin akıllı telefonları ile facebook'u nasıl istila ettiklerini gördük. bu insanların yap(a)mayacağı şey calibre gibi uygulamalarla internetten e-kitap indirip alete atmak. yoksa herkes istediği kitabı kobo mağazasından aratıp indirebilir. e-ink mükemmel bir teknoloji olsa da kullanıcıya yansıyan bir kullanım zorluğu yok. aksine aletlerin tek fonksiyonu olduğu için kullanımı çok kolay.

Bir gün amazon, kobo gibi yabancı sermayeli bir şirket Türkiye'de e-kitap satışı işine girecek, sektörü ele geçirecek. sonra gerçeği gören Türk firmaları sektöre girmeye çalışıp, diğer şirketleri yabancı sermayeli oldukları için ek vergiler ve benzeri zorlamalar ile kapattırmaya çalışacak. Booking'in kapatılması, Vestel için yabancı telefonlardan ek vergi alınması gibi.

Oysa şuan piyasada ölümüne bir boşluk var, neden bu işe şimdiden girmiyorlar aklım almıyor..

• Arkadaşlar KoReader'da PDF boyutlandırmalarını nasıl yapıyorsunuz ayaları nasıl olmalı? Beceremedim tam yardımcı olursanız mutlu olurum

• Değerli arkadaşlar PDF kontrastını nasıl attırabiliriz yardımcı olursanız sevinirim yazılar silik görünüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Stone1005

Değerli arkadaşlar PDF kontrastını nasıl attırabiliriz yardımcı olursanız sevinirim yazılar silik görünüyor

Kobonun kendi (nickel) işletim sisteminde ne kontrast ne de yazı boyutu ayarı olmuyor hocam. Alternatif işletim sistemlerini deneyin bence(koreader, plato vb.) veya ek olarak pdfleri k2pdf programıyla düzenleyebilirsiniz, kontrast ayarı oluyor mu bilmiyorum ama.

• 
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.