Şimdi Ara

KOÇ/BİLKENT/SABANCI/OZYEGIN ABARTILIYOR MU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
3
Favori
1.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • çok kalburüstu universiteler fakat ders arası falan instagramda gezindiğimde biolarına yazanları görüyorum.

adamın teknede, lüks publarda onlarca güzel kız ile fotoğrafı var. güzel kızlar da bu universitelerde okuyor, maddi durumları üst sınıf.

bu tür üniversitelerin tam burslu adama nasıl imkan sağlıyor? anadolunun bağrından kopan iyi çalışmış adamın sosyallik anlayışı çok kısıtlı değil midir, bu heriflere nasıl ayak uyduruyorlar. koçun yarım burslusu bile 50-60 bin lira.

gerçi boğaziçinde de böyle tipler var, odtü bana biraz daha realist geliyor. itü de boun gibi biraz. bu forumda ben dahil 20 bininci olmak için bayağı şeyleri verecek olanlar var. bu boğaziçililer nasıl hem sosyal hem akademik olarak yüksek oluyorlar, yani şöyle diyeyim ben size ben şuana kadar HİÇ böyle sosyallik anlayışı kıt olan birini görmedim bogazici,koc,bilkentte ve bu adamlar mezun olduğunda mckinsey,p&g gibi şirketlere giriyor. 5 haneli maaşa yaklaşık bir şekilde başlıyorlar. bu forumda 18 saat çalışmak falan çok mu büyültülüyor acaba, bu adamlar çalışmıştır ama bütün günlerini verdiler mi

awk ben ortaokuldayken en iyi liselere gidenler inekti düz, ciddiyim. şuan da lisedeler ve hayatlarında meşrulaştırıp metalaştırmıyorum ama alkol bile almamışlardır. bizde hata var, hâla çalışma saatlerimizi falan yazıyoruz amiwa koqim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Olay birazda alttan gelen birikim. Zengin ve aile durumu iyi olan insanlar her yerde var odtü'de bir çok Fransız lisesi ted robert amerikan koleji mezunu var. Bu öğrencilerin bie kısmı sen ben gibi büyütülmüş çocuklar değiller. Anne babaları da kalburüstü insanlar ve belirli bir düzeyin üstünde yetiştiriyorlar çocuklarını bir nevi proje çocuk diyebiliriz. Kendi adıma en çok zorlandığım zaman yönetimi ders ve diğer hayatı düzene sokmaktı ama okulda(odtü) bir çok arkadaşımın bunu çoktan halledebildiğini benim kadar zorlanmadığını görmeye başladım. Bu okullardaki öğrenciler çoğu öyle sandığınız taşra fen liselerindeki inek çocuklar gibi değiller. Lisenin vizyonu ve öğrencilere aşıladığı alt yapının önemi işte böyle ortaya çıkıyor bence. Taşra ve devlet liselerinde çocuklar manyak gibi soru çözmeyi öğrenirken bu liselerde çok daha farklı açıdan bir yaklaşım var.
  • Anadolu'nun bagrindan kopup gelmeden kasit ne onu acmak lazim biraz. Eger ailesinin maddi durumu kotu,cok kucuk bir yerde yasayan, 19 senedir il merkezi haric bir yere gitmemis biriyse zorlanir gibi.

Ama anadoluda veya buyuk sehirlerde yasayan ailesi orta halli memur,beyaz yaka,esnaf vs olan, belli seyleri yasamis bir insanin pek sorun yasayacagini sanmiyorum.

• Ben büyük konuşmayayım ama asla tercih etmem devlet dışındakileri. Geçen youtubeda zengin olan birisinin videosunu izliyordum arkadaşı babam zengin olmasa benden bir b*k olmaz dedi açık açık. Bilkent işletme yazıcakmış. Ben böyle kişilerle bir okumak istemem. Sonuçta ben saatlerce çalışmışım emek vermişim ki neredeyse her gün. Eminim o da yapmıştır ama ben daha iyi yaltım ki burslu girebilmişim. Başkası çıkıp sırf parası var diye aynı yerde her gün karşılaşmam tuhaf olur emeklerim çöpe gitmiş gibi kötü hissederim. Düşünce tarzı... devlet hariç olanları tam burslu yazmam yani. Ya parasıyla giderim ya da gitmem

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Olay birazda alttan gelen birikim. Zengin ve aile durumu iyi olan insanlar her yerde var odtü'de bir çok Fransız lisesi ted robert amerikan koleji mezunu var. Bu öğrencilerin bie kısmı sen ben gibi büyütülmüş çocuklar değiller. Anne babaları da kalburüstü insanlar ve belirli bir düzeyin üstünde yetiştiriyorlar çocuklarını bir nevi proje çocuk diyebiliriz. Kendi adıma en çok zorlandığım zaman yönetimi ders ve diğer hayatı düzene sokmaktı ama okulda(odtü) bir çok arkadaşımın bunu çoktan halledebildiğini benim kadar zorlanmadığını görmeye başladım. Bu okullardaki öğrenciler çoğu öyle sandığınız taşra fen liselerindeki inek çocuklar gibi değiller. Lisenin vizyonu ve öğrencilere aşıladığı alt yapının önemi işte böyle ortaya çıkıyor bence. Taşra ve devlet liselerinde çocuklar manyak gibi soru çözmeyi öğrenirken bu liselerde çok daha farklı açıdan bir yaklaşım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 5 Ekim 2020; 8:33:54 >

• up

• Boğaziçi ve itü de pek sıkıntı yaşamazsın bilkenttte de çok yaşamassın bilkentin fiyatları bence makul ama sabancı ve koç için aynı şey geçerli değil sabancıyı görmüştüm okul mu podyum mu belli değil herifin 1 akşam yemeği büyük ihtimal bizim aylık masrafımız bu herifle nasıl arkadaş olacan

• Çünkü dediğin yerlerde okuyanların çoğu hem maddi durumu iyi hem başarılı.Zaten buraya girenlerin hepsi derece tayfa değil.kız hem zengin hem de sınavda 15-20k yapmış geliyor burda okuyor.Fakir olan da zengin ortamı tatmış oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Koç vs Hacettepe
    7 ay önce açıldı
    Çapa Tıp mı Koç MBG mi
    6 yıl önce açıldı
    Ceng İçin Sabancı vs İTÜ
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Powerchill P kullanıcısına yanıt

Sen nasıl kazandın o zaman? Başarılı olan insanlar gidiyorsa.

• Hepsi balon okullar yksde 50k yapamamış zengin bebeleri tarafından abartılıyorlar  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amönyak -- 5 Ekim 2020; 14:34:9 >
  • Ya ben hep elit ortamlarda bulundum, ya da bilkentin ortami tamamen normal.
    Cevap sanki 2.si

• bence fakir biri tam burslu da olsa koç-sabancı gibi yerlere gitmemeli

sosyallik de maddiyata bağlı bi şey,sadece okula yıllık 100-150 bin lira veren adamlardan bahsediyoruz burs alır mıyım aylık ne kadar harcamam olur ya da mezun olunca ne kadar para alırım gibi endişeleri yokki kendin de demişsin lüks teknelerde geziyo adamlar paran yoksa bu sosyalliği yaşayamazsın

boğaziçindekilerin de çoğu ilkokul-lisede kolejlerde,seçkin okullarda okuyo neye şaşırdığını anlamadım

• korona zamanı sosyal hayat eksilerde

• koç ve bilkent asla abartılmıyor bence ama sabancı sırf istediğin bölümü seçebilme olayından dolayı aşırı abartılıyor gibi geliyor bana. koça ve bilkente kıyasla hiçbir başarısı ve özelliği yok. özyeğin dediğin yer ise özyeğin işte, ne eksiği var ne fazlası. ne bekleyip gittiğine bağlı.

• MaviolanYedigün kullanıcısına yanıt

29k yaptım ve tam burslu kazandım.Sen de başkalarını eleştirip yerinde saymaya devam et

• özyeğin underrated koç sabancı overrated bilkent normal

• Türkiye de üniversitelerin hepsi balondur nokta .

2 yıllık Elektrik okuyup dükkan açmak > Tüm İİBF ler .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.