Şimdi Ara

Koç-Boğaziçi-Bilkent-Sabancı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
90
Cevap
1
Favori
3.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

25 dakikada bahçeliye iniyom ne anlatıyosun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D0MEST0S kullanıcısına yanıt

sabancı bilkent'ten daha iyi bir şehirde ama daha kötü bir konumda. 40-75 dakika sonra kadıköyde olmak 20-40 dakika sonra kızılay'da olmaktan çoğu anlamda daha avantajlı, çoğu insanın da daha çok tercih edeceği bir şey. en başından ankara'yı istanbul'a tercih edecek biri için ise kulağa sürrealist imgelerin postmodernizmle harmanlanması gibi gelebilir. avm kafası olsa gerek

• neinname kullanıcısına yanıt

Hocam maalesef shuttle'lar pahalı ve sık değil. Kadıköy ve 4. Levent için çok az sayıda shuttle var. Merkezi yerlere git gel baya vakit alıyor.

Kadıköy önceden fazlaydı ama M4 Sabiha Gökçen'e uzatılınca Kadıköy shuttle'ları Kurtköy'e aktarıldı ve Kadıköye gitmek için shuttle+metro yapman lazım, böyle de en az 1-1.5 saat sürüyor. (Kurtköy shuttle yerine KM18 nolu İETT otobüsü var aralarındaki süre farkı çok değil ona da binilebilir, daha ucuza geliyor, shuttle'lar ateş pahası maalesef burslu öğrenciler için.)

Sabancının kampüs iyi ama konumu kötü olduğu için bir yere gidip gelmek 3-4 saat sürüyor. Böyle olunca insanların dışarı çıkası gelmiyor, kampüse tıkılı kalıyorsun. Gezmeyi geçtim ben eve git gel yaparken (3-4 toplu taşıma ile gidiyorum :D) bile sıkıntı çekiyorum, shuttle otobüs denk getirmek için bir sürü şeyi düşünmem gerekiyor. Planlama yapmak bile yoruyor nasıl süreyi kısaltabilirim, otobüsü-shuttleı kaçırmayayım diye düşünüyorsun hep. Kaçırırsan ya 1-1.5 saat bekleyeceksin ya da taksiye para gömeceksin (burslular için pahalı).

• en büyük saçmalık zaten iett kurtköy'e günde 20 sefer yapıyorken gürsel'in 30 tane shuttle seferinin 15-20 tanesini yine kurtköy'e yapması... 20 dakika sürüyor kurtköy trafik yokken kadıköy zaten 40 dakika. gürsel üniversitesi :D

• federerinbilegi kullanıcısına yanıt

Evet KM18 varken kurtköye shuttle koymaları çok saçma. Sabah ve akşam geç saatlere koysunlar tamam ama KM18 olan saatlere bile koyuyorlar.

Metro açılınca sürdürülebilirlik ayağına shuttle'ı kurtköye koydular ama toplu taşıma olan yere shuttle gidiyor şaka gibi :D Marmaraya shuttle koysalar daha iyi. Marmaraya çok az shuttle var. (KM18 arada gidiyor ama uzun sürüyor)

Gürsel de mecburiyetten kullanılıyor başka ağı bu kadar geniş servisçi yokmuş diye. Ring tarzı bir şey yapsalar sürekli git-gel yapsa nasıl olur acaba? Shuttle'lar boş oluyor diye azaltıyorlar ama bu sefer de shuttle az olduğu için insanlar dışarı çıkmıyor. Garip bir ikilem.

• gürsel'in anadolu yakasında neredeyse tekel konumunda olduğu doğru evet. o konuda elden bir şey gelmiyor ama iett'nin olduğu saatte insanlar kurtköy shuttle'ına binmeye devam ettikçe bu devran böyle dönmeye devam eder. okulun tamamı sözde gürsel'den şikayetçi ama yarısı ciddi ciddi iett'nin okula gelip kurtköy'e gittiğinden habersiz... kurtköy'e gitmek operasyonel sebepler açısından gürsel'in kolayına geldiğinden e kimse de boykot etmiyorken herkesin hayatından 30 dakika çalıyorlar boş yere. halbuki aynı hizmeti daha ucuza ve hatta daha konforlu veren belediye var...

halbuki mantıklı olan dediğin gibi iett olmayan ve ayrıca trafiğin yoğun olduğu iş giriş-çıkış saatlerinde kurtköy'e geriye kalan zamanda kadıköy'e araç kaldırmaları.

hatta bu kurtköy açılmasa metroya giden shuttle ne güzel marmaraya da uğruyordu, üstelik kurtköy'e 20 dakikada giden shuttle pendik metroya 30 dakikada gittiğinden zamandan tasarruf bile ediyorduk :D

• federerinbilegi kullanıcısına yanıt

Okuldaki çoğu kişi şikayetçi ama kimse bir şey yapmıyor ya. Dediğin gibi otobüs olduğunu bilmeyenler bile var :D İnsanların toplaşıp talep vermesi lazım ama yapan pek yok.

Mayısın başında ben bir şeyler denedim google form açıp genel shuttle saatleri için talep almak için. Gruplara attım linki 100 kişi felan doldurdu anca :D Dersler olunca da çok üstünde duramadım kaldı öyle.

Kurtköyden kampüse 19.00-23.00 arası shuttle yoktu mesela, evden okula giderken lazım oluyodu. Gittim mail attım sinirlenip öyle 21.30a shuttle eklediler :D (Kocaelideyim ben toplu taşımayla arada eve gidiyodum, akşam km18 8 gibi bitiyor ona binemeyince 23.00a kadar beklemen lazım, saçmalık  )

Pendik shuttle iyiydi ama daha pahalı ya kurtköye göre iki kat fark var  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B6F6EEF8 -- 27 Temmuz 2023; 20:18:53 >

• D0MEST0S kullanıcısına yanıt

İki kampüse de gitmediğine, ya da taraf tuttuğuna eminim öncelikle. Aksi takdirde Bilkent'in konumuna iyi demezdin.

Arabadan da bahsetmedim yorumumda. Toplu taşıma veya ring/shuttle için konuşuyordum. Ki süreden bahsederken otobüs bekleme süresini vs de eklemiştim. Süreler dediğin gibi bile olsa arada sadece 10 dakika fark var. Sadece kendini haksız çıkarmışsın.

Sabancı-Kadıköy de toplu taşıma ile kesinlikle 2 saat 20 dakika falan sürmüyor. İETT + Metro yaparsan "maksimum" 80 dakika sürer.

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

Tamam da bu her zaman olan bir şey değil dediğin gibi. Dediğim kadar sürmese de (ben genelde kalabalık saatlerde Bilkent ringine biniyordum demek ki - bazen Cepa'nın oraya varması 16-17 dakikadan fazla sürüyordu) Sabancı ile ulaşım zorluğu olarak ikisinin arasında dağlar yok.

• pandie kullanıcısına yanıt

Bak bakalım ben Bahçeli mi demişim? Toplu taşıma ile 25 dakikada bazen ben Odtü'den Bahçeli' ye gidemiyorum ayrıca.

dediniz demediniz olayını geçiyorum çıkılan yerler belli zaten, tunus/kızılay veya bahçeli işte. Sabancı’nın ulaşımını eksik anlatmışsınız siz de (Furkyleon’un yorumuna istinaden)

• Şu an Sabancı'da PURE' dayım hocam, bahsettiğin durumları biliyorum, ve evet shuttle'ların tonla sıkıntısı var doğru.

Ama açıkçası bir noktadan sonra da iş üşenmemekte bitiyor, veya her işi shuttle'a veya KM18'e göre iyi ayarlamakta.

Ama hem Ankara'da hem İstanbul'da yaşamış biri olarak şunu diyeyim, ulaşım ile ilgili bahsettiğin bazı sıkıntılar da tamamen Sabancı'dan değil, bazısı İstanbul'un büyüklüğünden kaynaklanıyor.

Merkezi bir ton yer var, ulaşım çok daha kompleks ve çok daha fazla aktarma yapıyorsun. Ankara'da iki metro hattı işini fazlasıyla görüyor, bir öğrencinin gideceği yerler de oldukça limitli. Ama bunun avantajı olarak da ulaşım genel olarak daha kolay oluyor.

Ona verdiğim cevapta kendimi açıkladım, yeterli olur sanıyorum. Ben ne Bilkentliyim ne de Sabancılı. Birinin tarafını tutmak için bir sebebim yok. Ama iki kampüsü de biliyorum ve bilgi vermek istedim.

Sabancı Gebze'de ve İstanbul'a ulaşımı tamamen imkansız olayı da saçmalık. Onu anlatmaya çalışıyorum sadece. Bazı durumlarda (iş çıkış saatleri gibi öğrencilerin de genelde bir yere gittiği saatler mesela) Bilkent bir yana, Odtü'den Kızılay'a gitmek bile bir saat sürebiliyor.

Anladım hocam. Yalnız odtü-kızılay arası 1 saat ringle mi sürüyor onu anlamadım. Metroyla 15 dakika çünkü

10 dakika 35 saniye surduydu dun, simdi binicem bi daha kronometre tutayım

Evet metroda yapacak bi is olmadigi icin duraklar arasi sureleri tutuyorum

Edit: 10 dakika 12 saniye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 27 Temmuz 2023; 23:16:22 >

Şöyle hocam. Doğu Yurtları'nda kalıyorsan bazen A1'e metroya gitmeye üşeniyorsun. (yürüyerek 30-40 dakika sürüyor; özellikle hava sıcaksa yürünecek yol değil açıkçası) Akşam saatlerinde de ringler aşırı kalabalık oluyor. Binemediğim çok oldu benim mesela. O yüzden Sunshine'ın oradan kalkan otobüslere biniyorsun. Bunlar da iş çıkış saatlerine veya işe gidiş saatlerine falan denk gelirse yollar çok kalabalık olduğundan bir saate yakın sürüyor varması.

Paraya kıyıp taksiye 40 lira verilebilir veya A1'e yürünülebilir tabii. Ama A1'e yürürsen yine toplamda bir saate yakın sürer. Bir diğer alternatif de otostop, ama o da tamamen şansa kalmış bir şey.

ODTÜ-Kızılay ortalaması 12 dakika. Evet ben de işsizim. :d

Bu arada ben de süre tutuyorum sıkıntıdan  (bazen bilkent metro 175 saatine falan yetişebilecek miyim onu hesaplamak için)

arada bekleme süresi falan gelirse diye bol keseden söyledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pandie -- 27 Temmuz 2023; 22:53:3 >

O uzun surmesi de gunde 2 kez oldugu icin (4.40 sehirden, 5.40 iki yonde) tolere edilebilir bir sey ya bence. Yanılmıyorsam sabancinin shuttle saatleri bilkentten daha seyrek ozellikle aksamlari, asil eksi buradan geliyor diyodu benim arkadaslar

Bi de sehir farki da relativ olarak cok etkiliyor, yoksa 30dk ankara icin harbiden cok fazla (lan ora cok uzak diye mizmizlandigim yerler genelde 15dk oluyo arabadan kendimden biliyorum )

Metronun gun icinde 6 dakikada bir kaldığını düşünürsek dogru aslinda dedigin (sabah ilk 5 sefer haric 4 dakikada bir, aksam galiba 9daj sonra 9 dakikada bir, sonra 12 15 ve son metro 20dk sonra kalkiyo) dogru, 12+3 15.

Gerideki 3lunuj ortadaki vagonunun bastan sayarsan 2 (toplamda 6.) Kapida beklersen 1 dakikada bile yetisirsij yaw otobuse 

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.