Şimdi Ara

Koç Hazırlık (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
77
Cevap
1
Favori
1.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
22. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

90 milyon insanın yaşadığı ülkede, elbette tıp okumak isteyenler de olacak, bu tercihin akıllıca olduğu anlamına gelmez. Ayrıca çoğu kişi, özenerek gidiyor ama pişman oluyor. Subaylık da böyledir. Firar eden, yabancı ülkeye kaçan falan çok subay vakası duydum. Bunlar dışarıdan bakınca, insanı çeken meslekler çünkü toplum bunlara bir değer ve karizma addediyor. Buna tav olup doktor olan, subay olan, sonra da, o işi yapamayıp sonrasında çok pişman olan adam mevcut.

Özetle tıp için idealist olmak gerekiyor. Amacın milleti tedavi etmek olacak. Meslek hazır diye tıpçı olunmaz. Özel bir ilgin olacak. Subaylık da bunun gibidir. Onda da lider olacaksın, ülkeni seveceksin, hizmeti seveceksin, emir vermeyi ve emir altına girmeyi seveceksin. Disiplinli olacaksın falan falan..

Bak mesela benim bilgisayar programcılığına ilgim vardı ve zaten de 15 yaşındayken bile kendi çapımda yazıyordum adamın da tıp ve anatomiye ilgisi olacak, insan vücuduna ilgisi olacak, sonra milletle uğraşabilecek, hasta kaprisi çekebilecek kadar mülayim olacak mesleği sevecek yoksa o meslekte çok tokatlanır.. Ya sürekli dayak yer, ya başımda 23904032940234234 hasta var yeter lan diye cinnet geçirir ya da hoca mobbing yapıyor der, mesleği 40 suratla yapar falan filan.. Yani bence Türkiye'de o meslekle alakasız çok kişi, sırf toplum değerli görüyor ya da devletten garanti para kazanırız diye o mesleğe yöneliyor ve bu hem onlar için hem de sağlık hizmeti kalitesi açısından kötü oluyor vesselam..

• Arkeyyo A kullanıcısına yanıt

2205 de alıyon 30k falan oluyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Aynen olmayan pastayi paylasalim super oluyor.

Kendi gelirini ka.ulastirarak basla bence.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cc dayı ilk defa mantıklı konusmus

• Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

astsubay önlisans dengi okul mezun. astsubay meslek yüksek okulu vardı hala var mı bilmiyorum. astsubay okulunu 1. bitirenlerin harp okulunda okuma hakkı vardı.

bir de kuleliden astsubay çıkmaz.

başçavuş asteğmenden alt rütbede ama hiçbir başçavuş asteğmene komutanım çekmez, sallamaz.

asteğmen bi harbiyeliyi tokatlayacak ve üst rütbeliler o asteklerin 7 sülalesini sevmeyecek he. cool story.

• Cryptix Ph.D kullanıcısına yanıt

Ben hiçbir zaman story yazmam yeğenim. Tokatlama lafın gelişi dayak şeklinde değil. Yüzbaşı bana aynen böyle anlattı. Eğitimler sert ve o atğmler....... dedi...

Belki de kendisi abartmıştır yani o an bana nasihat veriyordu.. Daha doğrusu sanırım övünüyordu. Yani sen Harp Okullu değilsin bilmezsin yani bizi de Harp okulunda iyi ** falan kolay bir şey sanma demek istiyordu. Ayrıca askeri öğrenci general değil sonuçta ve atğm subaydır, askeri öğrenciye subay olarak eğitim verebilir.

Yani atğmler kara harp okulunda da eğitim verebiliyorlar demek ki. Yüzbaşı aynen bu şekilde anlattı çünkü.. Yalan söyleyecegini sanmıyorum.

Bizim millete bir atğm küçümseme mevzusu da var gerçi fakat atğm, Başçavuştan daha yüksek rütbelidir ve statüsü subaydır.. Ayrıca terhis olmadan 3 ay önce, Teğmen rütbesine de yükseliyor.. Sivilden giden adamlar, orada milletle uğraşmak istemedikleri için kendilerini saydıramıyor olabilirler, fakat böyle bir şey yok.. Rütbesini bilmeyeni öttürür isterse..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 14 Ocak 2025; 18:36:11 >

O zaman yeni değiştirmişlerdir. Eskiden askeri liseden a*tsb çavuş olunuyordu, şimdi zaten askeri liseler de kapatıldı demek ki ön lisans yapmışlar ben yüzbaşıyla olan diyaloğumuzu eksiksiz anlattım.

Belki de atğm olayını uydurmuştur. Ben atğm oldugum icin, belki de bana böyle anlatmıştır bilemiyorum ama yüzbaşıyla o şekil konuşmamız oldu.

Detayları Harp Okulu okuyan daha iyi bilir

Atğm olayında sallamaz diye bir şey yok sallayacak.

Sallama sallamama değil kanundaki rütbe konusur.

Sen uzmanla olan sorununu yazmıştın geçenlerde ben anlatmak istemedigim için cevap vermemiştim benim uzmanla olan meseleyi buraya yazmak istemiyorum fakat şu kadar yazayım, bunun için askerliğim biraz uzadı. Çünkü ben birini elime alırsam birkaç kemigini kırmadan bırakamıyorum.. Elin oğlu üstelik alt rütbeli, bana böyle posta koyacak, bana kafa kaldıracak, ben bırakacağım öyle mi? Ben hiçbir şeyden korkmam. Bunlar hepsi hikaye adamı elime alırsam malulen emekli ederim..

Neyse bu herif, yani uzman, askeri doktora ( atğm ) döğğtürrr diye hitap ediyordu daha büyük saygısızlıgı bana da yaptı.. Saygısızlıgı bşçvş yapsaydı aynı olayı onunla da yaşardık. Bu konuda Detay vermek istemiyorum bunlar orada kalması gereken konular çünkü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 14 Ocak 2025; 19:15:35 >

Hicbir zaman askeri liselerden astsubay olunmuyordu, askeri liselerin var olus amaci harp okullarina hazirlamaktir, mezun olabilirseniz otomatik harp okuluna gecis kazanirsiniz

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Yukarida ustun bir sag turkiyeli antikomunist argumani gormektesiniz bu cevaba karsi maalesef ki hicbir sey yapamiyoruz ve faaliyetlerimize tc sinirlari icinde ara vermekteyiz 

Benden iyi mi bileceksin yeğenim? Ben tabip albay çocuğuyum ve senden 20 yaş büyüğüm. Bal gibi olunuyordu. Artık olunmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 14 Ocak 2025; 22:9:12 >

Türkiyeli diye bir şey yoktur yeğenim. Bu Türkiyeli falan bunlar hep uydurma seyler.

Paylaşmak insan evrimine aykırıdır yoldaş kamerad. Komünistler evrime ve doğaya karşı geliyorlar. Doğada komünal yaşam kuran tek canlı türü insektlerdir. Mesela karıncalara bak, komünal yuva kuruyorlar arılar da komünist kovan kurarlar. Bunlar komünisttirler. Insanlar komünist değildir. Sadece insektler komünist olabilirler.

Zaten Komünizm, tam da bu yüzden, dünyanın her yerinde devrimle gelir. Yani silahlı devrimle gelir. Çünkü kimse komünistleri seçip başa getirmez. Tam bir insanlık karşıtı ideolojidir insan doğasıyla uyumsuzdur.. Bu komünizm zaten Karl Marx isimli yahudinin doktrinidir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 14 Ocak 2025; 22:18:56 >

ahaha hangi faaliyetinize?

Hocamızın babası da harbiyeli

Benim bedenim, benim kararım pankartı olusturup polisten zopa yeme faaliyetleri

Evde fazla konuşmamış demek ki bu konuları. Bizim evde sabah akşam konuşulurdu.

Bilmiyorum bizde de konuşulurdu. Ben koyu atatürkçü ve Türkçüyüm, özellikle babamın doğu görevinden sonra bu daha da pekişti malumları o yüzden sevmiyorum.

Şu an babama sordum kuleli + harbiyeli.

küfür yedim dalga mı geçiyon benle dedi. Taştaş geçme hocam  

edit: astsubay hazırlama okulu varmış ortaokula alıyorlarmış eskiden ama bunların askeri liselerle alakası yokmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptix Ph.D -- 14 Ocak 2025; 22:33:59 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.