Şimdi Ara

Koç Hazırlık (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: fırt bar kaş , minamina222 Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
77
Cevap
1
Favori
1.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
22. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben Türkiye 54'üncüsü olmuştum. Herrenvolk ODTÜ'yü tercih ettim. Doktorlar daha düşük sıralamalı oluyorlar. Onların en iyi sıralaması belki 3000 falan olur. Ha, ayrıca ODTÜ komünist işgalinde bir okul, bir sürü malum da var. Bunlar beni bile az kalsın komünist yapacaklardı, yoldaş. Fakat sonra Almanya'ya çalışmaya gittim ve kendime Herrenvolk doktrini enjekte ettim ve komünizmden bu şekilde kurtuldum. Biraz fazla oldu ama komünizmden iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 14 Ocak 2025; 8:15:29 >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Buradakilerin çoğu LARP, yüzde doksanı tıp fakültesinin kapısından bile girmemiştir. Giren varsa da, kendini mahvetmiş demektir. Türkiye'de, dohtur olmak için deli olmak lazım. Oku ODTÜ, Almanya'da Münih'te HERR gibi çalış.. Doktor ne? Doktor olup ne olacak? Herrenvolk bir insan, neden gidip tıp fakültesi falan kazanmaya çalışır anlamıyorum. Ne oluyor tıp okuyunca? Mesleğim hazır demiş. Sanki Kuleli'ye yatılı gidiyor. Başçavuş olacak. Hahaha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 14 Ocak 2025; 8:33:6 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Larp nw demek

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Alıntı

metni:
    Ha, ayrıca ODTÜ komünist işgalinde bir okul, bir sürü malum da var.

Odtunun onur nisanesidir. Keske bilkentte de olsaydi

Bizde de hata var var olmasi icin hicbir caba gostermedik..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kuleliden bascavus cikmaz..

• Hergele_ H kullanıcısına yanıt

LARP, Live Action Role Playing demektir. Mesela tıp öğrencisi olmayan biri, tıp öğrencisiyim diyerek role playing oynar.

• Hocam hiç şey düşünmedin mi,koç mat yazayım aylık +16k burs sonra bilgisayarla çap yapayım mezun olunca da FAANG şirketlerinin birinin avrupadaki ofisinde işe gireyim

İyi de hocam benim odtu ceng, ee, me, ie falan tutmuyodu 4k civari siralama mecbur tip yazdik.

O şekil olabilir tabii. Gerçi şimdi bu ÖSS dengi sınavlar da eskisinden daha kazık bir hale geldi. Eskiden sorular daha kolaydı, 90'ların sonlarından ve 2000 başlarından bahsediyorum

Hocam siz baya yaşlısınız galiba?

Evet hocam öyleyim. Sizlere göre oldukça yaşlı diyebiliriz

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Tabi ki gerek var demek istediğim o değil. Ben daha hazırlık okuduğum için çok bilgi sahibi değilim. Demek istediğim sen hiç araştırma yapmasan sadece tusa çalışsan bile istediğin bir yere başarılı olursan girebilirsin. Yani uzmanlık yapmak istiyorsan tusa girmeden kendini ne kadar geliştirirsen geliştir bir anlamı yok gibi geldi bana. Tabi ilerleyen yıllarda bu doğru mu yanlış mı göreceğim ben de şu an bilmiyorum. Birisi bana neden tıp seçtin dedi ben de kendimce sebeplerimi açıkladım. Hangi meslek ne kadar kendini geliştirme ister benim bilgi sahibi olduğum bir konu değil zaten sadece tusun varlığı hakkında bilgi sahibi olduğum için o kadar konuştum. Hangi meslek olursa olsun herkesin kendini geliştirmek zorunda olduğunun ben de farkındayım. Sadece sıralamasını ve yazdığı bir cümleyi baz alıp başkasına inek demek de pek hoş olmamış.

Mesleğim hazır demedim. İleride ne olacağı az çok belli onu demeye çalıştım. Ayrıca tıp okuyan kime sorsan bazıları garanti meslek falan diyecektir ben diyince mi problem oldu anlamıyorum. Diğer meslekleri de düşündüm ancak bana onlar uygun gelmedi. Daha tıpı yeni kazanmış hazırlık okuyan birine böyle yüklenmen hiç hoş değil. Tıp okuyan herkesle böyle dalga mı geçiyorsun?

• geldegdon kullanıcısına yanıt
    Düşünmedim bir daha olsa yine düşünmem ben doktor olmak istiyorum. Ayrıca yurt dışı amacım da yok. Bir de +16k burs demişsin ilk 100 ve koçun verdiğinin toplamından mı bahsediyorsun? Burs olarak zaten şu an o miktarla aynı alıyorum.

• Arkeyyo A kullanıcısına yanıt

Hayır, dalga demeyelim ama tıp gerçekten ağır bir meslek. Ağır derken şu açıdan, insanlarla uğraşmak gerekiyor, üstelik uğraştığın insanların kendilerinin ya da yakınlarının bir takım sağlık problemleri var ve hepsinin morali bozuk.

Düşün ki, kanser teşhisi konulmuş bir adam olsun, adamın günleri sayılı... Adam hastaneye gitti, sana uyuz kaptı diyelim ya da yakınları falan. Biliyorsun yani... Sürekli şiddet ihtimaliyle karşı karşıyasın. Üstelik polis olsan, asker olsan silahın var, eğitimin var, karşı koyabilirsin, orada ise sen sadece bir devlet memurusun işte. Devlet adına hasta bakıyorsun, kurtlarla yamyamlarla karşı karşıyasın ve savunmasızsın.

Mesleğin tehlikesini bir kenara bırakalım, işte mezun olduktan sonra mecburi görev de var. Takıldığım kızın kardeşini Muş’a göndermişlerdi mesela. Ben gitmem yok gideceksin. Amcamın kızını da öyle doğuya gönderdiler, istifa etti.

Sonra yine duyduğum kadarıyla, üniversitede araştırma görevlisi falan olanlara da hoca ve kıdemli bullying’i, mobbing’i falan var. Bayağı bir egolu insanlar sadece hastaya karşı değil, birbirlerine karşı da artistlik yaptıklarını duydum..

Pratisyen olarak acil hekimi olsan hastalık kapma riski var, nöbeti var var oğlu var..

Yani uğraşılacak bir meslek değil. Eğer ki bu mesleği, sırf köylüler yüceltiyor diye seçen varsa kendine en büyük kötülüğü yapmış demektir..

Garanti meslek kafasıyla genelde askeri liselere gidiyorlar ya da çocuk gönderiyorlar o açıdan yazdım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 14 Ocak 2025; 13:21:49 >

Ben yanlış anlamışım o zaman. Tıpın ağır bir meslek olduğunun ve bir sürü riskin olduğunun farkındayım ama sonuçta bu kadar riske rağmen her yıl ilk 50000'den kontenjanı bilmiyorum ama mesela 20000 olsun bu kadar kişi tıp okuyor. Bu kişiler farkında değil mi risklerin veya tıpın zorluğunun? Ben hep tıp istiyordum şimdi sıralamam iyi geldi diye başka meslek tercih edecek değildim. Garanti meslek kısmı sadece bir sebep direkt garanti diye tıp seçmedim.

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

Neden çıkmaz? Bizim yüzbaşı, bana odasında anlatmıştı. Kuleli'den Kara Harp Okulu'na gitmiş, orada Aztekler bizi öyle bir tokatladılar ki, dayanamayıp bırakalım, devlet biraz da aztsb kazansın, diye dedi. Ben dayandım ve mezun olabildim dedi, bazıları dayanamadı, azstsb oldular, demişti. Bak şimdi yazarken nostalji yaşadım herifin odasına gittim sanki gözlük camları parlıyor sanki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 14 Ocak 2025; 13:40:23 >

Kuleli subay okulu değil mi bascavus da astsubay

Tabii cok hakim değilim

• nickolangelo kullanıcısına yanıt

AztSB başka, SB başka.

Aztsubay, lise dengi okul mezunudur. Subay 4 yıllık dengi üniversite mezunudur. Yani sivilden alımlarda, artık aztsubay için ön lisans mezunu, yani 2 yıllık okul dengi alınıyor galiba ama orijinali lise dengi okul mezunudur. Rütbeleri kolda olur. Bunlar subay değiller.

Subay olanın rütbesi omzunda olur. Bir başçavuş, azteğmenden alt rütbededir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 14 Ocak 2025; 13:48:20 >

Tamam aynı şey değil mi işte kuleli de harp okulu 4 yıllık (artık öyle hazırlık okulu oldu galiba ama) yanı oradan teğmenler çıkıyor

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.