Bak hocam eskiden yani bundan 20 - 30 sene önce falan, astsubaylıkta, ön lisans diye bir şey yoktu. Bundan kesin olarak eminim. Bizim yüzbaşı ben askerlik yaparken 29 - 30 yaşlarındaydı. O yüzden bu eleman yani yaşı benden de büyük. Şu an 50 yaşından büyüktür bu yüzbaşı ve muhtemelen albay ya da emekli olmuştur. Dolayısıyla bu adamın zamanında mutlaka lise sistemi vardı. O yüzden, Kara Harp Okulunda, bizi dokatladılar ki, bazılarımız astsb olsun şeklinde konuştu.. Bak internetten araştırınca da, şöyle bir şey çıktı Yani 2003 yılında meslek yüksekokulları statüsüne geçildi diyor bu tarihten önce askeri liselerden, astsb çavuş rütbesiyle mezun olunuyordu < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 14 Ocak 2025; 22:42:4 > |
Koç Hazırlık (4. sayfa)
-
-
Hocam 80-90lı yıllardan liseden mezun olduktan sonra astsubay okulunda 1 sene eğitim görüyormuşsun sonra astsubay olarak başlıyormuşsun. Güvercinlikteymiş, beytepeye taşınmış. Babamın ilk görev yeri astsubay okuluymuş hatta eğitim subayı olarak.
askeri liseden astsubay falan çıkmıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamam o zaman askeri liseden mezun olursun, 1 sene de eğitim görürsün, zaten galiba yani babamın anlatımlarına göre hatırladıgım o liseler o zaman 4 sene oluyordu. 1 sene de o astsubay eğitimi iste.
Harp okulu 2'den falan şutlanana da belki bir kolaylık yapıp, direkt astsubay olma şansı veriyorlardır o zaman. Çünkü yüzbaşı bazılarımız astsb olsun diye şeklinde özellikle söylemişti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 14 Ocak 2025; 22:51:52 > -
hayır askeri lise dediklerimizin (kuleli, ışıklar, maltepe) amacı harp okuluna öğrenci yetiştirmekti, astsubay yetiştirmek değil.
2'de 3'de şutlanan bir daha subay olamıyor sadece askerlikten muaf ediyorlarmış.
yüzbaşı sizi yemiş.
-
O zaman astsubayı düz liseden alıp 1 yıl astsubaylık eğitimine mi tabii tutuyorlardı?
Millet nasıl astsubay oluyordu o zaman?
Eğer senin dediğin gibiyse, o zaman yüzbaşı demek ki, boş boş konuşmuş.
Zaten o an derdi, benimle uğraşmaktı. Bana laf sokma amacıyla konuşuyordu..
Laf sokarken, kendi mantığını bile hiçe saymış anlaşılan. Böyle bir hırs vardı herifte..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 14 Ocak 2025; 23:7:44 > -
evet düz liseden de alıyorlardı ortaokul çağında da alıyormış onlar 16-17 yaşında rütbeli olabiliyormuş. hatta bi arkadaşımın babası astsubaylıktan geçme subay. o da hazırlama okulu bitirmiş 17 yaşında mezun olmuş, maaşını babası çekiyormuş reşit değil diye
askerdeki kadar palavra dönen bir yer görmedim. ben de yazın bedelli yaptım işte. bölük astsubayı başçavuş yanımıza geldi muhabbet ediyor. işte arsa davası varmış hakime 100 bin lira yedirdik milyonluk arsayı aldık falan filan yanımızda da bedelli yapan hakim abimiz vardı, dedim abi doğru mu bu ne anlatıyo diye adamın anlattığı tek kelime bile doğru değil demişti.
-
Konu koç hazırlıktan nerelere gelmiş askeri şeyler konuşacaksanız başka yerde konuşun konunun bir anlamı kalmadı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Her Türk asker doğar. Olası bir seferberlik hali için hazırlıklı olman lazım, bu bilgiler işine yarayacak.
-
Tabi olunmuyor cunku basimizdakiler her mukemmel kararlari gibi bir karar alarak kuleliyi kapatti
Tabip albaysa daha yazık, koca kuleliden astsubay cikardiniz bir sekilde. Peder gatadaysa muhtemelen tanisimdir bile, tabi gercekse. Çünkü gerçekten kuleliden cikan birinin asla ve asla soylemeyecegi bir cumle de bu
quote:
Orijinalden alıntı: Headlong Into CarnageTürkiyeli diye bir şey yoktur yeğenim. Bu Türkiyeli falan bunlar hep uydurma seyler.
Herhangi bir milliyet kelimesinin cati terim olarak dayatilmasi gayet yanlis bir sey. Eger gecmisi turkiye turku degilse birine turk denmemeli. Tc bazında turkiyeli cok daha kapsayici bir terim, uydurma da değil
sen cevabı zaten aldın kardes tartısmasız forum mu olur
-
Benim babam subaydi ben meslek olarak subay degildim ki ben atgm olarak askerlik yaptim sadece. kulelide ben okumadim ki. ben sivil lisede okudum. benim aklimda oyle kalmis ve boyle detaylarda yanilmis olabilirim gayet normaldir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 15 Ocak 2025; 8:46:47 >
quote:
Orijinalden alıntı: The Killing RoadHerhangi bir milliyet kelimesinin cati terim olarak dayatilmasi gayet yanlis bir sey. Eger gecmisi turkiye turku degilse birine turk denmemeli. Tc bazında turkiyeli cok daha kapsayici bir terim, uydurma da değil
Alıntıları GösterOlmaz o zaman millet isyan eder ulke kuralim derler ve diyorlar da
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X