Şimdi Ara

Koç Hazırlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
77
Cevap
1
Favori
1.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
22. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hazırlık atlama sınavına 1 hafta kaldı geçmeye çalışacağım. İkinci dönemde direkt bölüme başlarsam tıp baya rahatlıyormuş. Ne düşünüyorsunuz? Bir de koç üniversitesinde okuyan var mı forumda?
    (Bu konuyu açma sebebim hazırlıktan veya bölüme birinci dönemde geçmekten bahsetmek neden tıpı seçtim, şu meslek daha iyi gibi şeyler yazmasanız daha iyi olur ayrıca sıralamamla ilgili konuda hiçbir şey yazmadım sıralamayla ilgili bir konu değil ondan da bahsetmeyin mümkünse)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arkeyyo -- 14 Ocak 2025; 12:54:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 20. olup tip yazmanizin sebebi cok ideailst mi olmaniz hocam?

• Hergele_ H kullanıcısına yanıt
    20. olmadım ilk 20 dedim bir de tıp hem garanti meslek hem parası çok diye seçtim. Bu sıralamaya ne yazarsan garanti zaten diyenler de oldu ama çocukluğumdan beri istiyordum tıp okumayı ondan seçtim. Bir de mesela bilgisayar mühendisliği seçsem sanırım mezun olduktan sonra kendimi geliştirmem veya bir yerde iş bulmam gerekecekti ama mesela tıpta çok öyle bir şeye gerek yok gibi hissettim her türlü zorunlu görev falan filan bir yerde iş buluyorsun ve zamanla kendini geliştirmene falan gerek yok yani geliştirirsen tabi daha iyi yerlere gelirsin ama ben tusa girmeyi düşünüyorum mezun olduktan sonra ne yapacağım o sınava bağlı yani böyle çoğu şeyin net olması da tıp secmemde etkili oldu.

• Arkeyyo A kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam hayirli olsun, tebrik ediyorum.

• Hergele_ H kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

• Koç hazırlığı ve genel olarak koç üniversitesini anlatır mısınız hocam ve tebrik ediyorum sıralama inanılmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kontrol10 K kullanıcısına yanıt
    Sağ olun. Hazırlık sistemini anlatayım önce. Başta bir seviye belirleme sınavı yapılıyor buna göre 4 kura ayrılıyoruz. Ben 4. Kurdaydım seviyeleri kurların A1-A2-B1-B2 gibi oluyor. Dönem boyunca 3 writing sınavı, 1 speaking sınavı, 1 sunum, 1 midterm, 1 final oluyor ve aynı zamanda derse katılımdan puan alıyoruz. Bu sınavların hepsinin puanları farklı onları tek tek yazmadım. Kurdan kura kaç puan gerektiği yazıyor mesela 1. ve 2. kurlar 80 üstü toplarlarsa 2. dönem 4. kura veya 65-80 arası toplarlarsa 3. kura geçiyorlar. 3. kur 80, 4. kur 65 üstü puan toplarsa hazırlık atlama sınavı'na (KUEPE) girmeye hak kazanıyorlar ve hazırlık atlama sınavında da 100 üzerinden 60 puan toplamak gerekiyor. Sistem gayet güzel ve derslerde İngilizcen gerçekten gelişiyor ancak düzenli katılmak ve derste işlenen şeyleri ders dışı tekrar etmek gerekiyor. Sadece grammar değil kelime konusunda da gelişiyorsun çünkü midterm için 500 final için 1000 ve kuepe için yaklaşık 1500 kelime bilmen lazım. Tabi kelimelerin hepsi çıkmıyor ama hangilerinin çıkacağını da bilmiyorsun. Reading ve listening yine her hafta yapılıyor o konuda da gelişiyorsun. Writing ve speaking için bir sürü materyaller hazırlamışlar alıntılama, sunum hazırlama, speakinglerde konu başlatma, değiştirme gibi bir sürü şey öğretiyorlar. Hocalar da sempatik ve öğrencilerle ilgileniyorlar yani email attigin zaman falan hemen cevap veriyorlar. Kampüs yine genel olarak güzel. Şehrin uzağında falan diye eleştirenler oluyor ancak otobüsle 45 dakika veya shuttle ile 20 dakikaya falan metrolara ulaşabiliyorsun oradan da istediğin yere gidiyorsun. Ulaşım açısından pek bir sorun yaşamadım. Yurt odaları tek sorun yaşadığım konu. Ormanlık bir alan olduğu için odalarda sürekli böcek oluyor yani öldürüyoruz veya her hafta temizlik yapılıyor ancak yine de bir şekilde giriyorlar. Çok da önemli bir sorun değil. Yine de bir sorunun olursa trackit diye bir sistem var oraya hemen şikayetini belirtiyorsun ve 1-2 gün içinde sorununu çözmeye çalışıyorlar. Burslu-burssuz ayrımı gibi bir şey gözüme çarpmadı yani genel olarak whatsapp gruplarında falan tam burslular grubu veya Anadolu bursiyerleri grubu gibi gruplar olduğu için o grupta olan insanlar birbirleriyle arkadaş oluyorlar. Ancak yine de aynı sınıfta olduğun kişilerle falan burslu-burssuz önemsiz bir şekilde iletişim kurabiliyorsun. Herkesin ilk yılında alması gereken alis diye bir ders var. Burada eğlenceli etkinlikler yapıyoruz (köprü yapma, kule yapma, yemek yapma gibi) ve bazı sosyal şeyleri öğreniyoruz mesela ilişkiler hakkında veya ön yargı gibi soyut konular hakkında. Çoğu kişi beğeniyor bu dersi yani fikir olarak bence de güzel ancak etkinlikler konuyla biraz bağlantısız oluyor yine de eğlenceli aktiviteler. Dersi geçmek için de sanırım 14 tane dersten en fazla 3 tane devamsızlık yapman ve dönem boyunca verilen 3 ödevi zamanında yapman gerekiyor. Yılın başında konser olmuştu ve yine kulüp aktiviteleri oluyor sürekli onlara katılabiliyorsun. Sosyal anlamda her hafta etkinlikler düzenleniyor. Çok yağmur yağıyor yani bu koçla ilgili değil ama konumundan dolayı, ben alışık değildim çok yağmur yağmasına ondan söylüyorum. Burs olarak aylık 8000 TL veriyor ve bu gerçekten diğer üniversitelere kıyasla az. Başarı bursu gibi bir şey yok yani sana verdikleri 8000 TL yemeği kapsamıyor. Her zaman yemekhaneden yediğini varsayarsak sana sadece 2000 TL falan kalıyor o da market, eczane, ulaşım gibi şeylere gidiyor. Aslında koç kimseye burs vermemiş gibi oluyor. Kitap bursu yine veriyorlar ancak kitap parasını karşılamıyor. Kitaplar mesela 6000 TL tutuyor ancak koç 4000 veriyor 2000 TL senden çıkmış oluyor. Burs sistemi biraz düzenlenirse bence iyi olur. Benim aklımda şey vardı 200.000. olmuş öğrenciler falan geliyor derslerde bir ciddiyetsizlik olur mu diye ancak öyle bir şey olmadı. Zaten dersleri çok ciddiye almayan öğrenciler hazırlıkta devam zorunluluğu olmadığı için derslere katılmıyor. Sadece hazırlık için katılım alacağın puanı etkiliyor. Yani sen hazırlığı 1. dönemde bitirmek istemiyorsan ilk dönem hiçbir derse gitmeyebilirsin veya ingilizcen çok iyiyse ve puanı sınavlarla toplayacağına inanıyorsan yine hiçbir derse gitmeyebilirsin. Alt kurlarda genel olarak ingilizcelerini geliştirmek için herkes derslere katılıyor ancak mesela benim sınıfımda derse katılım başlarda fazlaydı sonra gitgide azaldı ve yaklaşık sınıfta 7-8 kişi oluyorduk. Son hafta hatta 4 kişi falandık. Genel olarak böyle. Merak ettiğin başka bir şey varsa sorabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Koç vs Hacettepe
    6 ay önce açıldı
    Sabancı Hazırlık
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok iyiymiş bu arada. Detaylı açıklaman için teşekkür kral.

• İlk 100mü yaptın sayısal da? Hayırlı olsun başarılar:)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam bir yks tavsiye konusu çalışma, kitap, vb. açsanız güzel olur

• Hocam sizin şimdi temeliniz, bilginiz vardır, sınava bir hafta kalmışken, 3 tane seçenek öneriyorum
    1) öncelikle sınav master daha sonra tema dil profiency çözdüğü videoları izle.
    2) speaking chatgpt kullanabilirsiniz, belki sizin için gerek yoktur.
    3. Writing için NoteFull toefl videolarını izle.

Allah kolaylık versin.

• Benim bi arkadas gectiydi +1 donem sayesinde ilk sene bos dersleri temizleyip sonrasinda double major bitirdi rahat rahat mantıklı gibi

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

hocam bilkent'te mat çapı yapan tanıyor musun, kafayı yedirtir mi?

gözümü karartsam mı bilemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptix Ph.D -- 13 Ocak 2025; 23:37:49 >
  • 50k tıp girenle eşitsin

• AY335 A kullanıcısına yanıt
    Hiç düşünmedim çünkü çoğu insan 11-12'de veya mezuna kalıp o yıl çalıştıklarıyla derece yapmaya çalışıyor ancak ben 9. sınıftan beri çalışıyorum ondan kimseye doğru tavsiye verebileceğimi düşünmüyorum. Zaten ondan koçluk, özel ders falan filan hiçbir şey yapmadım.

• BeforeIforget B kullanıcısına yanıt
    Koçta yerleştirme sıralaması olarak en kötü kişi 2900 yani toplam 40 kişi falan var hepsi ilk 3000'de. Sonucta her tıp fakültesi aynıdır hepsi doktor olacak gibi bir mantıkla dediysen bir şey diyemem.

• Cryptix Ph.D kullanıcısına yanıt

Sizde kac ders istiyor ki math dm 20den az olacagini sanmıyorum

• hedef tusa girmekse o kadar kasmaya gerek yokmus

• cs'te çap yap kanka, tıp patlarsa yazılımcı olursun 

• Arkeyyo A kullanıcısına yanıt

Kendini gelistirmene gerek yok mu?

Yillardir soyluyorum ineklerden doktor olmuyor diye. Iki cumlede ispatlamissin ne kadar dogru bir sey soyledigimi.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.