Şimdi Ara

Koç Üniversitesi tercih edecek mezunlar dikkat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mezunsanız ve daha önce bir yükseköğretim programına yerleştirildiyseniz, Koç Üniversitesi'nin tam burslu programlarına yerleştirilseniz dahi tam burs alamıyorsunuz özel koşullarda yazıyor dikkatli olmakta fayda var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Özel üniversiteler cidden cimrileşmiş. Koç'u misal ilk kez kazansanız dahi yurt ve cep harçlığı için maddi durumunuza baktıktan sonra verecekmiş. Kim buna güvenerek tercih edebilir ki? Keza Sabancı da öyle. İlk 1000'de değilseniz cep harçlığı alamıyorsunuz ki cep harçlığı aylık yemeğe anca yetiyor. Bu okullara gitmek için zengin olmak lazım.
  • Aynen saçmalık

Şimdi ben gitip sınavları full çekip birinci bile olsam koç tıpa giremiyorum :(

Çünkü gireceğim sene 12. Sınıf değilim

:(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Daha önce yükseköğretim programına yerleşmemiş bir mezunsan girebilirsin. Kilit nokta daha önce yerleşip yerleşmemiş olmak.

• Özel üniversiteler cidden cimrileşmiş. Koç'u misal ilk kez kazansanız dahi yurt ve cep harçlığı için maddi durumunuza baktıktan sonra verecekmiş. Kim buna güvenerek tercih edebilir ki? Keza Sabancı da öyle. İlk 1000'de değilseniz cep harçlığı alamıyorsunuz ki cep harçlığı aylık yemeğe anca yetiyor. Bu okullara gitmek için zengin olmak lazım.
  • Aynen öyle. Teoride Türkiye 1.si bile yılda +60bin tl ödemek durumunda kalıp mağdur olabilir. Çok dikkatli okumak lazım kılavuzları.

• Sonuclar aciklandiktan sonra koca basvuruyorsunuz tercihler bitmeden yurt bursu sonuclari aciklaniyormus

Kendim yapmadım ama arkadaşlarımdan böyle duydum, kendileri de bu şekilde demişti

• alimmm78 kullanıcısına yanıt
    oyle bırsey yok ıstersen 50 yasında gir tam burslı olursun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hmm88 H kullanıcısına yanıt
    50 yaşına kadar hiçbir lise üzeri eğitim veren kuruma yerleştirilmediysen evet haklısın.

• Prokrastinatör P kullanıcısına yanıt
    aynen
  • Koç oğlum bu, ayrıca yanlış bilgilendirme yapıyorsun. Mezun olduktan sonra bir programa yerleşirsen burs alamıyorsun Koç Üniversitesi'nde. Türkiye'deki hiçbir özel üniversite cimri değil tam aksine devlete göre daha fazla teşvik ve olanak sağlıyorlar. Okuyarak değil bizzat giderek konuşarak ve inceleyerek yorum yapın arkadaşlar lütfen. Türkiye'de derece yapan öğrencilerin büyük bir çoğunluğu zaten istese güzel olanaklar bulur maddi konuda. Gerekirse girer part time işe hem kazanır hem okur daha sonrasında rahat eder. Çalışmaktan kaçanların bahanesidir parasızlık der güzel bir insan. Unutmayın.

Düzenleme:Mezunsanız veya bir programa yerleşmiş bulunmakta iseniz demiyor mezunsanız ve bir programa yerleşmiş iseniz diyor dikkat!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can.Octacore -- 19 Kasım 2017; 20:21:43 >
  • Öyle saçmalık mı olur ya o %100 bursu zaten ösym veriyor okulun zevkine kalan birşey değil. senin dediğin anadolu bursiyerliği falan olmasın ?
  • Cevapla veya alıntı yapmamışsın, eğer bana hitaben yazdıysan cevaplamış olayım, bana hitaben yazmadıysan da söylediklerime kaynak ve genel olarak konuşulanlara sentez olsun.

https://adaylar.ku.edu.tr/content/burslar-ve-ucretler-ile-ilgili-sorular#3_3

"Daha önceki yıllarda Koç Üniversitesi’nin veya Türkiye’de başka bir üniversitenin lisans programlarına merkezi yerleştirme sınavı ile yerleştirilmiş olan öğrenciler, Koç Üniversitesi’nin bir lisans programına tam burs kontenjanından yerleştirilirlerse tam burs imkânından yararlanamaz."

Yukarıda verdiğim linkte bu yazıyor. Tercih kılavuzundaki özel koşullar kısmına da aynı metni girmişler.

Bunun haricinde burs mevzusu da konuda daha önce belirtildiği gibi şöyle;

Sınav sonucundan tercih dönemine kadar olan zaman diliminde Koç Üniversitesi'ni tam burslu kazanabileceğine inanıyorsan başvuruyorsun, tercih dönemine kadar tam burslu yerleşeceğin takdirde ek yurt ve/veya nakit bursunun olup olmayacağı netleşiyor.

Konu başlığında mezunlar dikkat yazmamın sebebi de daha önce üniversiteye yerleşmiş birinin otomatik olarak mezun statüsünde oluşundan. Yoksa yerleşmemiş bir mezunsa tabii tam burslu girebilir.

• Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    koç üniversitesi'nde
    Burslar ve Ücretler ile İlgili Sorular - Koç Üniversitesi'nde
    https://adaylar.ku.edu.tr/content/burslar-ve-ucretler-ile-ilgili-sorular#3_3

Baştan üçüncü paragrafta yazıyor.

• Prokrastinatör P kullanıcısına yanıt
    Direk size cevap olarak yazmadığım için alıntılamadım sizi. Genel bir bilgilendirme ve olası bir yanlış anlaşılmaya karşın yazdım.

• Usta bu bilgi baya iyi oldu sağolasın ama cidden saçma olmuş adam 2.senede bıraktı derece yaptı ama gene para verecek kötü olmuş peki bunun gibi yapan başka özel üniversiteler var mıdır acaba sabancı vs bilgin varsa yazabilir misin?
  • Faydalı olduysa ne mutlu bana.

Ben merceğimde olan diğer özel üniversitelerin (Bilkent,Sabancı ve Özyeğin) koşullarına baktığımda böyle bir şeyle karşılaşmadım. Tabii koşullar her sene değişebiliyor, 2018 kılavuzu yayınlandığında yeniden incelemek gerek.

• Bilkent cs mi istiyosun

• Özel üniversite seçerken cidden dikkatli olun. Sonradan saçma sapan şeylerle karşılaşma ihtimaliniz doğuyor. En güzeli devlette rahat rahat okuyun.
  • AppleFB kullanıcısına yanıt

• Ulan millet de sanki koçu tutturdu giremeyeceği için dert yanıyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.