Şimdi Ara

Kocaeli Bilgisayar Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta da belli olduğu gibi arkadaşlar kocaeli bilgisayar mühendisliği hakkında fikri olan bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Hem Kocaeli için hem de Kocaeli üniversitesi hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

• Nereden geleceksin , beklentilerin neler biraz daha ayrıntı verirsen yardımcı olabilirm.
  • alizwel A kullanıcısına yanıt
    Konya dan geleceğim. Pek bir beklentim yok açıkcası zaten Konya gibi bir yerden geldiğim için. Merak ettiğim bir öğrenci ortalama kaç para ile geçinebilir. Kiralar cafeler barlar ucuzmudur ? Ben birayı votkayı rakıyı içen adamım, ev dışında ve bunlara para ayırabilir miyim? Herkes her görüşe saygılımıdır kendi kafamdan adamlar bulabilir miyim.? Kampüs nasıldır şehir nasıldır kaça kadar yaşar buralar. Hep ders ve bölüm dışında sorular sordum ama bölüm hakkında ve okul hakkında akademik bilgiyi yeterince topladığım için ama yinede söylemek istediğiniz şeyler varsa söyleyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MatreV

Konya dan geleceğim. Pek bir beklentim yok açıkcası zaten Konya gibi bir yerden geldiğim için. Merak ettiğim bir öğrenci ortalama kaç para ile geçinebilir. Kiralar cafeler barlar ucuzmudur ? Ben birayı votkayı rakıyı içen adamım, ev dışında ve bunlara para ayırabilir miyim? Herkes her görüşe saygılımıdır kendi kafamdan adamlar bulabilir miyim.? Kampüs nasıldır şehir nasıldır kaça kadar yaşar buralar. Hep ders ve bölüm dışında sorular sordum ama bölüm hakkında ve okul hakkında akademik bilgiyi yeterince topladığım için ama yinede söylemek istediğiniz şeyler varsa söyleyebilirsiniz.

Konya'dan geliyorsun seni tatmin eder merak etme ama şöyle eder bir süre sonra Kocaeli seni sıkacaktır ama İstanbul ulaşımı artık çok kolay gerek belediye otobüsü olsun(çok uyugun fiyata) gerek hızlı tren olsun İstanbul'a rahatlıkla gidebilirsin.Kafeler iyidir , kiralar konusunda mevkiye göre değişik ama 500'e 3+1 güzel evler bulmak münkün merkezde.Alkol olarak merkezde barlar sokağı var fiyatlar Türkiye genelindeki gibi.Kendi kafandan tabiki adam bulursun :) Bulamayanı göremedik daha.Şehirde hayat erken biter saat 9'dan sonra artık sokaklar baya boşalmaya başlar.Kampüs zaten umuttepe denilen yerde burası bildiğin dağdır.Gerçekten dağ.Bölgede bir üniversite hastanesi ve kampüs bulunurkü kampüs gerçekten büyüktür.

Doğma büyüme İzmit'li olan ve bilgisayar müh 4. sınıf öğrencisi olarak kaba taslak aktarabileceklerim bunlar.Aklına takılan yer olursa yine sorabilirsin.

• Kocaeli insaat mi yoksa kocaeli bilgisayar mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neye göre ? Hangi işi yapmak istiyorsan o.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Mühendisliği
    5 ay önce açıldı
    Bilgisayar Mühendisliği
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • alizwel A kullanıcısına yanıt
    Hocam kocaelinde staj olanakları nasıl bilgisayar mühendisliği için. Şimdiden iş teklifleri almaya başladınızmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MatreV

Hocam kocaelinde staj olanakları nasıl bilgisayar mühendisliği için. Şimdiden iş teklifleri almaya başladınızmı?

Merhaba 3. sınıftayken iş teklifi aldım(1800 - 2000 tl) yapacak işlerim olduğundan kabul etmedim.Genel olarak burada Teknopark var oradaki firmalar genelde öğrenciyken işe almaya başlıyor , ama daha da güzeli istanbula çok yakınsın.Buradan servisler var gerek Tübitak yerleşkesi olsun , gerekse istanbul teknopark servis ile ulaşım sağlanabiliyor.Yani imkanlar çok fazla.
  • ben 2015 mezunuyum iş bulabilen ender mezunlardanım ama maaşım çok kötü kira ve faturaları verince maaş kalmıyo karın tokluguna çalışıyoruz sanki

1-Hazırlıgı çok kötü karışık sınıf oldugu için her seviyede tip var dersler lay lay lom geçiyo genelde hiçbir şey öğrenemiyorsun.
    2-Mühendislik eğitimi berbat hocalar çok eski kafadalar kimsenin kullanmadıgı şeyleri anlatıyorlar.Anlatmadıkları şeylerin ödevlerini veriyolar.
    3-Okulun kontenjanları çok fazla laboratuvar çok eski ve yetersiz her bilgisayara 2-3 kişi falan oturuyo hiç verimli olmuyo hiçbir şey ögrenemiyosun.
    4-Geçme notu 65 ve sınavlar çok kazık,hocalar egolarını tatmin etmek için çok kazık sorular soruyolar.62/63 de falan kalırsan asla yükseltmiyolar ya büte kalıyosun yada sınıf tekrarlıyosun zaten üniversiteye girenlerin yarısı anca mezun oluyo
    5-Gebze teknik üniversitesi ile aynı şehirde oldugu için herkes o okuldan stajer almak istiyo daha donanımlı oldukları için seni çöp olarak görüyolar Gtü den stajer bulamazlarsa Kocaeli üniversitesinden stajer alıyolar para falanda vermiyolar ayak işleri yaptırıyolar.
    6-İş bulma çok zor Kocaeli Üniversitesinin adı yerlerde Kocaeli yi görünce seni görüşmeye bile çagırmıyolar.Kurumsal şirketleri zaten unutun ayak üstü yazılım yapan yerlere giriyosunuz onda da günde 10 saat çalışmaya 1.300-1.500 civarı alıyosunuz bizim arkadaşlar böyle başladı 1 yıldan beri böyle çalışıyolar hala zam falan olmadı anlıcagınız sürünüyolar.Bizim dönemin okul 1.si bile kurumsal şirketlere giremedi kpss çalışıyo devlet atanmak için sorularınızı sorabilirsiniz..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.