Şimdi Ara

Kocaeli Üniversitesi Donanımhaber Öğrenci Topluluğu (404. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.266
Cevap
73
Favori
339.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 402403404405406
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Önce havuz için idrar tahlili yaptırıyorsunuz. Sonra kayıt yaptırıp internetten para yüklüyorsunuz. 1 saat 45 dk süreniz var yanlış hatırlamıyorsam. Süreyi geçerseniz 2. 1 saat 45 dk başlıyor o zaman 10 lira keser kartınızdan çıkışta. İnternette hangi gün ve saatlerde havuzun açık olduğuna dair program var. Google'a kou havuz yazın çıkar. Kurslar spor kulüpleri felan 1 ya da 2 kulvar kullanıyor en fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crista galli -- 17 Haziran 2017; 11:39:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: crista galli

Önce havuz için idrar tahlili yaptırıyorsunuz. Sonra kayıt yaptırıp internetten para yüklüyorsunuz. 1 saat 45 dk süreniz var yanlış hatırlamıyorsam. Süreyi geçerseniz 2. 1 saat 45 dk başlıyor o zaman 10 lira keser kartınızdan çıkışta. İnternette hangi gün ve saatlerde havuzun açık olduğuna dair program var. Google'a kou havuz yazın çıkar. Kurslar spor kulüpleri felan 1 ya da 2 kulvar kullanıyor en fazla

şimdi baktım hocam sağolun her şeyi anladım da doktorlar artık sağlık raporu vermiyor aile hekimi bile vermiyor raporu nereden alabilirim siz aldınız mı hiç
  • Tıp fakültesinin hastanesine gidin. Enfeksiyon hastalıkları polikliniği sekreterine havuz için tahlil yaptıracağım diyin hemen girişinizi yapar. 3-4 saat sonra tahlil sonucu çıkar. Bu arada önce havuzdan kayıt belgesi almalısınız o belgeye enfeksiyon hastalıkları kaşe basacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crista galli -- 17 Haziran 2017; 13:12:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: crista galli

Tıp fakültesinin hastanesine gidin. Enfeksiyon hastalıkları polikliniği sekreterine havuz için tahlil yaptıracağım diyin hemen girişinizi yapar. 3-4 saat sonra tahlil sonucu çıkar. Bu arada önce havuzdan kayıt belgesi almalısınız o belgeye enfeksiyon hastalıkları kaşe basacak

Tamamdır hocam sağolasın çok yardımcı oldun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: john ciga

Arkadaşlar yatay geçiş yapmak istiyorum kocaeliye ama sorularım var yardımcı olacak biri var mı

sor kardeş

• quote:

Orijinalden alıntı: john ciga

Arkadaşlar yatay geçiş yapmak istiyorum kocaeliye ama sorularım var yardımcı olacak biri var mı

hangi bölüme geçeceksin bilmem ama gelme.okul istanbula yakın diye geliyorsan gelme . kaliteli,eğitim sanayi staj ıvır zıvır diyorsan gelme. koü benim okulumdan bilmam kaç puan yüksek görüntü olsun diyorsan gelme kardeşim. okul istanbula yakın değil (bursaya geç feribotla aynı süre hemen hemen ist.) okuldan merkeze inmen 25 dakika zaten oradan istanbula gidebilmen otobüs bulmana bağlı olarak en az 1.5 saat kimse itiraz etmesin 5 yıldır kocaelinde yaşıyorum. hele şimdi tramvay yapıldı trafik hangi yönde akıyor belli değil . sistem daha 2-3 yıla oturamaz bence firmada çalışan arkadaşlarım var onlarla irtibattayım . okul çok da kaliteli değil. kalitesiz demiyorum ama kaliteli değil. mezunları ooo maşşallah yerlerde çalışmıyor. iyi olanlar var 82 bin öğrencisi olan bir üni bırakın da arada kahramanlar çıkarsın.buna da itiraz istemem çünkü mezun bir çok arkadaşım var durumlarını ben biliyorum. öğrenmek isteyem pm atsın vaktim olursa izah ederim.sanayide çalışanlar. son olarak makine mühendisliği için konuşursam bursa iyi ora olur sakarya rahat en azından dert çekmezsin kocaelindeki kadar koü geçmek puanı yüksek öğrenci profili orta-alt segment eğitim olarak diğer iki üniden daha önde kir avantajı yok.

• arkadaslar kou elektrik muhendiskigi io gitmeyi dusunuyorum bu sene. bolum hakkinda yardimci olabilecek var mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: GoldTheDeat

arkadaslar kou elektrik muhendiskigi io gitmeyi dusunuyorum bu sene. bolum hakkinda yardimci olabilecek var mi ?

Yardımcı olabilirim buyrun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DanPat

quote:

arkadaslar kou elektrik muhendiskigi io gitmeyi dusunuyorum bu sene. bolum hakkinda yardimci olabilecek var mi ?

merhabalar hocam oncelikle bolum icin genel olarak bilgi verebilir misiniz ? yani tavsiye eder misiniz ? ikinci ogretimin ne gibi dezavantajlari var ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

merhabalar hocam oncelikle bolum icin genel olarak bilgi verebilir misiniz ? yani tavsiye eder misiniz ? ikinci ogretimin ne gibi dezavantajlari var ?

O sıralamalarda yazılabilecek en mantıklı bölümlerdendir.O sıralamaya tavsiye edebilirim yani..
    Bizzat bir hocamın söylediklerini aktarayım sana 'eskiden iş bulmak için bölümün diplaması olması yani mezun olmak yeterdi ancak şimdi kişinin kendisini geliştirmesi gerekiyor diploma yetmiyor.Her sene bölümün kontenjanı arttırılıyor yani başarı sıralamasında geri gidiyor sürekli bölüm.'
    Yani şimdiki zamanla 5-10 yıl öncesiyle fark bu, sen bundan 5-10 yıl sonrasını düşün ona göre yaz..Ha bölüm bence diğer mühendislik dallarına oranla daha keyifli daha ilgi çekici o yönden sıkıntı yok.

Ikinci ogretim dezavantajlari;para odemek.derslerin gec baslamasindan dolayi hocalar ve ogrenciler uyusmasi agirlasmasi.
    Yani öyle çok bir fark oldugunu düsünmüyorum 1. öğretimle

• Kocaeli üniversitesinde bu sene yaz okulu yapacağım. Konaklama için açık olan tek kyk arızlıdaki yurtmuş ve okula çok uzakmış. Otobüsle yarım saat o yaz sıcağında bir de dolu dolu gidiyorsa işkence olur resmen. Okula yakın bildiğiniz ucuz apart, yurt var mı? Merkezde de olabilir ama sırf yaz okulu için 450-500 vermek istemiyorum. Kötü, pis olması sıkıntı değil ucuz olsun istiyorum. Ve de okula ulaşımı kolay olsun.

Ayrıca yaz okulu için ev arkadaşı arayan varsa da kiracı olabilirim. Sessiz, sakin biriyim odamdan çok çıkmam. Evin kurallarına uyarım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DanPat kullanıcısına yanıt
    hocam ben 80 k falan bekliyorum. en son 98 k ile almis gecen sene bolum. acaba ben elektrik elektronik okusam daha iyi bir siralamayla kapatan bir yerde elektrik muhemdisligini bitiren birinden ne farkim olur ? veya elekteonik haberlesmeden ?

• quote:

hocam ben 80 k falan bekliyorum. en son 98 k ile almis gecen sene bolum. acaba ben elektrik elektronik okusam daha iyi bir siralamayla kapatan bir yerde elektrik muhemdisligini bitiren birinden ne farkim olur ? veya elekteonik haberlesmeden ?

http://www.mesuttaskin.com/elektrik-muhendisi-ile-elektrik-elektronik-muhendisi-arasindaki-farklar-328/

Bu yazı tamamen açıklıyor farkları

• quote:

elohab başka bir bölüm olarak ele alınabilir ama elektirk müh. ile elektrik elektronik müh arasında uçuçrum fark yoktur her zaman dediğim gibi kendine zaman ayırabileceğin işte bu be üniversiteye geldim diyebileceğin güzel arkadaşlıklar hocalarınla sıkı bağlar geliştirebileceğin bir okulu yar elektrik olmasın da elektrik elektronik olsun. şimdi sen kimsin yaa? diyecek olanlar var elektrik mühendisiyim desem olur heralde. çok fark yok kardeşim. bence sakarya üni. okuyabilirsin rahat rahat biter(uludağ elektirk elektronik iö. de olabilir ama sakaryadan zordur heralde diye düşünüyorum araştır bence pek bilgim yok). ki şunu düşün yatay geçiş diye bir imkan var şimdiki aklım olsa geçme notu 65 olan (zamanında büt yaz okulunu bile kaldırmış bir üni. ne olacağı belli değil) bir üni yerine geçme notu 50 olan çan eğrisi olan bir okula giderim kendimi kasarım ve istanbul marmara yıldız itü gibi yerlere geçmeye çalışırdım. bak bunu iyi düşün. hem de çok iyi düşün. erasmus olanaklarını düşün üniversite için.

dipnot: 98k ne yahuu o kadar mı ölmüş bölüm?

• quote:

quote:

http://www.mesuttaskin.com/elektrik-muhendisi-ile-elektrik-elektronik-muhendisi-arasindaki-farklar-328/

http://www.emo.org.tr/genel/sss.php?grubu=%DDMZA%20YETK%DDS%DD

ah be kardeşim iki üç ders tamamla hop imza yetkisi devlet para kazanmak için her şeyi yapar düşün 3 ders için 4500 lira falan ödeyen arkadaşım var binlerce elektrik elekronik mezunu vaqr bunkardan gelecek parayı düşününce devlet o imza yetkisini verir.
    ama yeni düzenleme ile haberleşme mühendislerini ayırdı. onlar ders bile alamıyorlar artık

• quote:

Orijinalden alıntı: *sharku*

quote:

quote:

ah be kardeşim iki üç ders tamamla hop imza yetkisi devlet para kazanmak için her şeyi yapar düşün 3 ders için 4500 lira falan ödeyen arkadaşım var binlerce elektrik elekronik mezunu vaqr bunkardan gelecek parayı düşününce devlet o imza yetkisini verir.
    ama yeni düzenleme ile haberleşme mühendislerini ayırdı. onlar ders bile alamıyorlar artık

Alinir canim imza yetkisi alinmaz yazmiyor zaten yazida :)Ama kim direk okumak varken para vermeyi tercih eder bilemem ..

O dersleri alip yetkiyi alsa bile sektorde belitilen dallarda(y.gerilim ozellikle )elektrik muhendisi tercih edilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: *sharku*

quote:

quote:

Alinir canim imza yetkisi alinmaz yazmiyor zaten yazida :)Ama kim direk okumak varken para vermeyi tercih eder bilemem ..

O dersleri alip yetkiyi alsa bile sektorde belitilen dallarda(y.gerilim ozellikle )elektrik muhendisi tercih edilir.

valla benim dediğim konuyu da anlamışsındır. çok kasmak yerine rahat oku temiz oku üniversiteyi yaşa. yani sektörde o kadar da ölmüyorlar elektrikçi elektrikçi diye işini bilen adam götürür.(ki büyük şirketler kendi eğitmini kendi veriyor. zamanında kocaeli elektrik ve ege elektrik elektronik bölümünden iki arkadaş siemenste staj yapıyordu bilin bakalım hangisi daha aktif ve yararlıydı? ) yani tartışmaya da gerek yok kim ne isterse yazsın ben kocaeli eletkrik mühendisliği görmüş biri olarak bilgi aktarıyorum. kaldı ki kamuda çalışıyorsan hiç bir farkı da yok bence herhangi bir mühendislik için kasmaya maksat para kazanmak ise. herkese hayatında başarılar diliyorum ancak 80k sıralamam var işsiz kalmayım derseniz buyrunuz kocaeli elektrik mühendisliğine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *sharku* -- 30 Haziran 2017; 13:50:44 >

• *sharku* kullanıcısına yanıt
    GoldTheDeat G kullanıcısına yanıt
    Aynı şeyi söylüyoruz hocam işte :D Bende o sıralamada yazılacak en mantıklı bölümlerin basında geldiğini düşündüğümü belirttim yukarıda.Anadoluda elektrik elektronik okumaktansa kocaeli elektrik daha mantıklı benim gözümde ama sizin değil saygı duyarım.

İyi forumlar :)

@GoldTheDeat Geçme notu 65 bu arada ama hocalar geçme notunu aşağı çekerler genelde çok nadirdir çekmeyen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DanPat -- 30 Haziran 2017; 15:59:13 >
  • *sharku* kullanıcısına yanıt
    hocam onceki cevabinizda elektrik muhendisi oldugunuzu soylemissiniz. acaba devlete atanmak ne kadar zor ? bilginiz var mi ? ve yurtdisinda calismak yakkinda bilginiz var mi ?

• DanPat kullanıcısına yanıt
    sizce 4 yilda bitirilebilecek bir bolum mu ? yani zorluk acisindan diyorum ve kocaeli sizce nasil bir sehir ?

yurt fiyatlari ve ev kiralari hakkinda bilgi verebilir misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldTheDeat -- 30 Haziran 2017; 17:2:47 >
  • 
Sayfa: önceki 402403404405406
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.