Şimdi Ara

Kocasını aldatan ve çocuklarını terk eden kadınlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
2.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizce kadınları bu yola düşüren şey nedir? Bir anne neden çocuklarına sevgi ve şefkat göstermez? Onları neden terk eder? Kocasını neden aldatır? Ömür boyu birbirine sadık olan ve seven eşlerin sırrı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luimneach -- 12 Haziran 2020; 18:32:4 >

• hani biz marjinaldik
  • klasik olacak ama internetin yaygınlaşması, insanların sosyalleşmesi

kocasını almatmak isteyen kadın üyeler dm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bahsettiğiniz tarz insanların olmasının nedeni, benim gözlemlediğim kadarıyla: "miras bırakılan mutsuzluk ve düzensizlik"

bu kişilerin kendi anne-babalarının evleri de çok mutsuz ve düzensiz oluyo. bu kişiler kötü ve zorlu şartlarda kötü bir eğitim ile yetişiyorlar. mutsuz şekilde evleniyolar. belki evlendikleri kişi de aynı tarz oluyo. belli ki birbirlerine destek çıkamıyolar, zira, bu tarz yetişen kişiler genellikle "yakınına destek çıkmak" gibi yeteneklerden de mahrum oluyolar.

sonuçta, aynen kendi anne babalarının evi gibi herkesin birbirinden kopuk olduğu bir yuva kuruyolar.

çocukları da kendileri gibi olabiliyor.

özellikle eğitimsiz-dar gelirli kesimde bu mutsuzlukluk döngüsü miras olarak nesilden nesile geçebiliyo.

bu insanların ne kadar garip yaşamlara sahip olduklarına bir örnek vermek gerekirse, mesela bu tarz ailelerde genellikle beslenme seviyesi çok kötüdür. Türkiye'de çok fazla sayıda aşırı zayıf ve kısa boylu insan olmasının nedeni budur. birçok insan: "bizim milletin genetiği böyle" deyip çok yanlış bir yorum yapıyor. genetik sana üst limit koyar, ama, sen Türk halkının durumunu: "herkes kendi en üst limitini yaşıyo, ama, genetiğimizin koyduğu üst limit düşük olduğu için böyle" diye yorumlayamazsın. çünkü, insanların kendi üst limitlerinde olabilmeleri için ilk önce kendi üst limitlerine ulaşacak şekilde düzgün beslenmeleri gerekir. Türkiye'de çoğu kişi kendi genetik üst limitinin çok ötesinde çelimsiz ya da kısa boylu. bunun nedeni, birçok ailenin aşırı mutsuz olması ve beslenmeyi de düzgün yapmamaları. Türkiye'de birçok ailede ölmeyecek kadar yemek yeniliyor ve bunun tek nedeni parasızlık değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Normalde bunlar cast derdim ama oraya cikan birini iyi tanidigimdan gercekte var harbiden o programda.

• Yalandan dolandan bihtik yav herkes şerefsiz olmuş.

• Bu tarz mevzuların tek sebebi yada sorumlusu olmaz, kadının ailesini terk etmesi ise sadece mevzunun sonucu...Kimisi fikri sorulmadan evlendiriliyor, kimisi ailesinin baskısından kurtulmak için evleniyor, kimisi sosyal bir hayatı olmadığı için ilk kimi görürse onla evleniyor, kimisi evliliği sadece duygusal olarak değerlendirip evleniyor, kimisi doğru düzgün tanımadan evleniyor vs vs vs bu liste uzar gider...Bizim ülkemizdeki aile yapısı ve kadına olan bakış açısı sebebiyle saçma sapan evlilikler meydana gelebiliyor. Kadınlar yada erkekler ise yanlış evliliği fark ettiği anda mevzular başlıyor. Bu söylediklerim sadece sorunlu evlilikler için geçerli, tabi bazıları ise karaktersizlik sonucu evliliğinde saçmalıyor...

Günümüz evliliklerinde bu saçmalıklar artmadı, önceden kötü bir evlilik bile olsa ayrılmak/boşanmak çok kolay değildi. Boşanmış kadına toplumun bakış açısı sıkıntılıydı, boşanan kadının ailesinin ona bakışı ayrı bir sıkıntılıydı haliyle evlilik sorunlu bile olsa devam ediliyordu. Günümüzde bu algılar biraz daha kırıldı, birde üstüne "internet" yaygınlaşınca sorunlu evliliklerin sonlanması yada devam ederken saçmalaması yaygınlaştı.

O kadar çok yazılacak şey var ki, yani basit bir cevabı yok bu mevzunun ve çok fazla nedenden ötürü böyle durumlar yaşanıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hep erkekler yapıyordu birazda kadınlar yapsın :D
  • benim babam da onları izliyor ..
    Bu kadınlara Allah fikir versin. bu kadınlar erkekler den daha tehlikeli allah herkesn karşısına arlı namuslu kadın çıkarsın... namussuz hiç çekilmiyor...
  • Seni sevmeyen insanın yanımda durmak çok zor
    Belli ki ne eşleri ne cocukları tarafından sevilmemiş bu kadınlar
  • Bizim apartmanda ki komşu zengin bir herife kaçtı üstelik çocuklarını da arkada bırakarak. Yani bunlar gerçek televizyondakiler doğru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abehayraannn -- 26 Mayıs 2020; 2:37:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yıllardır istanbulun boktan semtlerinde yaşıyorum mutlu aileye denk gelmedim hep kavga gürültü laf dinlemeyen veletler karılar eve hapsedilmekten kafayı yemiş, şiddet vs. Böyle ailelerin yıkılması var olmasından daha iyi. İzmir’de de yaşadım çomar gibi bakarsan bunlar akrabalarıyla görüşmüyor babasının lafını dinlemiyor falan diye görürsün ama izmirli çocuklar hakikaten anasını babasını seviyor, çomar çocukları ise anasından babasından nefret ediyor.

• Sosyal medyanın yaygınlaşması, göz boyayan ve özendiren çok içerik var, üstüne artık iletişim kurmak çok kolay.
    İnsanlar özeniyor, daha iyisi var neden bende yok diyor , kıymet bilmiyor. Olan biten bu bana göre.

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Guzel aciklamissiniz hocam, fakat son tumcenizi merak ettim tek nedeni fakirlik degil demissiniz, digeri nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-98B36D602

Guzel aciklamissiniz hocam, fakat son tumcenizi merak ettim tek nedeni fakirlik degil demissiniz, digeri nedir?
    hayattan kopukluk ve aşırı mutsuzluk işte hocam, mesajda bahsettiğim şeyler yani. yani söylemek istediğim şey şu, Türkiye'deki aşırı yetersiz beslenen ailelerin çoğu yiyecek alacak para bulamadıkları için yetersiz besleniyor değiller. bu ailelerin bireyleri genel olarak çok mutsuz ve hayatı yaşama motivasyonundan kopuk oldukları için böyleler.

yemek yapmak, düzgün beslenmek, vakit alan bir iş ve bitmeyen bir iş. yaşam disiplini gerektiriyor. zor bi iş değil, mutlu bir aile ortamında zevk alınarak yapılır, istersen tutumlu yaşayarak düzgün beslenmeye kasarsın, ve mutlu olsalardı bu aileler de bunu yapabilirlerdi ama bu tarz ailelerin anne ve babaları hayattan kopuk insanlar oldukları için paraları olsa bile hayatlarını düzenli yaşamıyolar, var olan iki kuruş paralarını boş şeylere çarçur ediyolar (ne bileyim mesela adam her gün kahvede takılıp 20 TL bırakıyo ama aynı adam çocuğuna peynir almıyo pahalı diye, çok tipik bi örnek) ve bunun sonucu olarak aşırı yetersiz ve kötü besleniyolar. ve bu ailelerin çocukları da yaş olarak büyüseler de fizik olarak pek büyümüyolar. çok örneğini gördüm bunun.

kendi 6-7 bin maaş alıp hayattan kopuk olan çok bekar da var. bu tipler tabii ki aç yaşamıyolar ama sürekli dışarıdan yiyolar ve dolayısıylı genellikle kilo almaya meğilli oluyolar. benim böyle çok tanıdığım var, adam kendine ev kiralamış, tek başına yaşıyo, adamın evine gittim bi ara, adamın mutfağında sıvı yağ bile yok. damacana su ve bisküvi tarzı ıvır-zıvırdan başka mutfakta hiçbir şey yok. adam hafta sonu kahvaltısını bile dışarıdan paket servis olarak söylüyormuş. Corona süreci oldu, adam aç kaldı evde, getir.com'a servet verdi. bu tarz çok kız da tanıdım. hatta, kendi ailesinin evinde annesiyle yaşayıp annesinin ev yemeklerini yemeyen, kendi asla yemek yapmayan, ve sürekli getir.com ile (kendi evine uzak yerlerden bile) sürekli spariş alan kızlar tanıyorum. işte bu durumun nedeni mutsuzluktur. bu kız evlenecek olsa ve kendi çocuğunu aç bırakır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 6 Haziran 2020; 20:32:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Güzel yanitiniz icin tesekkur ederim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.