Şimdi Ara

Türk Kadınlarını Ezen Asosyal Erkekler Bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• "Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın."

M.Kemal Atatürk

Siz kendinizi ne sanıyorsunuz? "Kadınlar dedikodu yapar,kadınlar böyle,kadınlar şöyle,Rus kızı böyle,Türk kızı kaka" diyorsunuz ama Rus kızını namus baskısı altında,"evinin kadını ol" baskısı altında eve kitleyen bir ADAM(!) yok!

Anneniz çok mu istedi 17-18 yaşında veyahut 14 yaşında evlenmeyi? O da belki lise okumak istiyordu,okumayı yazmayı bilmeyen kadınlarımız var. Siz delikanlılık ayağına kız kardeşinizi ezersiniz ama diğer kızlar şöyle kezban,böyle kezban dersiniz. Sonra bu kızlar evlenince diğer kızlarla,seviyesi düşük rekabetlere giriyor. Sonra bu kız mobilya neden alıyor diye laf söylüyorsunuz. Kızın tek mutluluğu boş rekabetler olmuş.

Kendinize gelin. Sizde baba olacaksınız veya şuanda abisiniz. Türk kadınını ezmeyin,onu eğitin ve topluma kazandırın. Kendi mesleği olsun,gücü olsun. Erkeğe muhtaç ettirmeyin. Ailenizdeki kadınları okumaya teşvik edin. Annenizi açık öğretime zorlayın veya meslek öğrenmeye halk eğitime gitmesini teşvik edin.

"Büyük başarılar, değerli anaların yetiştirdikleri seçkin evlatlar sayesinde olmuştur. Dünya üzerinde gördüğümüz her şey, kadının eseridir. Toplum hayatının kaynağı, çağdaş aile hayatıdır. Siyasal ve toplumsal hakların kadın tarafından kullanılmasının, insanlığın mutluluğu ve saygınlığı açısından gerekli olduğuna inanmaktayım."

M.Kemal Atatürk

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İyide bahsettiğiniz eleştirileri yapan kişiler "ay aman kızım okumasın, ay aman kızkardeşim okumasın çalışmasın, ay aman eşim olacak kadın evde pineklesin" kafasında insanlar değiki.

Tam aksine bu eleştirileri yapan kişiler (kimileri ergen bunun bende farkındayım) hayatlarında "eş" olacak kadınların eğitimli, özgüven sahibi, erkeği "bankamatik" olarak değil "eş" olarak görecek, ekonomik özgürlük sahip insanlar olmasını arzuluyorlar.

Bizim kadınlarımız işlerine gelince erkekle eksiksiz eşitler ama işlerine gelince "ay ben kadınım, ay tabiki bu benim hakkım, ay erkek değilmi tabiki sorumlulukları var" ve benzeri söylemlerdende geri durmuyorlar. Yani ortada bir tutarsızlık, çifte standart, "çevir kazı yanmasın" mevzusu var.

4 yıllık bir ilişkim var, ciddi ilerliyor, ailelerimizde tanıştı, kısmetimizde varsada evleneceğiz. Kızarkadaşım benimle eşit eğitimde, denk gelir düzeyinde, denk aile yaşantısına sahip, denk kapasiteye sahip, sosyal medya bağımlısı değil ve şu ana kadar beni "bankamatik" yahut "merdiven" olarak gördüğünü hissetmedim, hissetseydimde ciddi düşünmezdim. Pekala bunun aksine önceki kız arkadaşım çok güzel bir kızdı, ben öğrenciyken tanşmıştık ve evlilik hayatından beklentisi "erkek çalışsın, evine baksın, bende çocuklarımızı büyüteyim" şeklindeydi. Kendisine defalarca açıktanda olsa okumasını, kendine uğraş edinmesini, memuriyetler için çalışmasını söylemiştim fakat iplememişti.

Örnekler çoğaltılabilir.

Yukarıdada ifade ettiğim gibi, ne yazıkki bizim pekçok kadınımızın tek vasfı "dişi" olmak. Elbette bu düşünce yapısının oluşmasına toplumsal cinsiyet algısı, ailesindeki erkeklerin tutumu, büyüdüğü sosyokültürel çevre etkendir. Fakat özellikle alt-orta sosyokültürel ortamda büyümüş kızların muhtemelen %80 inde dişiliğini bir nimet olarak görme, sermaye olarak görme, erkeği ise eşten ziyade hayatını devam ettirmesi için bir "uğraş" olarak görme algısı mevcut. İnsanların şikayetçi olduğu noktalar bunlar.

Daha çok şey yazılabilir bu konuda, fakat lütfen forumdaki 15 yaşındaki asosyal, hayatında karşı cinsle 5 dakika sohbeti olmamış gencolarla yetişkin bireyleri bir tutmayın.

Türk erkeklerinin şikayetçi olduğu nokta evlilik döneminde kız tarafının aşırı maddi istekleri, nafaka problemleri, ego ve sosyal medyada gösteriş bağımlısı olmuş kadınlarımızdır ve ne yazıkki bunlar totalde hiçte az oranda değiller.

Çok yakın bir akrabamın kızı evlendi. Gerek evlilik öncesi gerek evlilik sonrası hayatını az çok biliyorum. Sadece sosyal medya paylaşımlarına bile bakınca "allah eşine sabır versin" diyesim geliyor. Sırf sosyal medyaya fotoğraf atmak için gidilen mekanlar, yapılan kahvaltı sofrasını paylaşmalar, "bakın ben güzel yaşıyorum" algısı peşinde koşan değişik işler.
  • İşte beklediğim mesaj.

• Buradaki elemanların çoğu aynı tip olduğu için burası onlar için en iyi ego mastürbasyon yeri. Genelleme yapmaya bayılıyorlar. Şuysa dincidir, buysa çomardır. Veya bı kızdan ayrılılar kızlar şöyle, böyle. Kimse kendine bakmıyor, acaba ben nasılım demiyor. Ben bu elemanların söyledikleri, kendini bi halt zanneden kızlar yok demiyorum, oldukça fazla var ama buna rağmen bu forumda mesele çok fazla abartılıyor. Sanki farklı bir gezegenden yaratıklar gibi bahsediyorlar kızlardan. Hani günlük hayatımızda birileriyle konuşmasak çok aşağı varlıklar olarak göreceğiz kızları.
    Son zamanlarda paylaşılan bu konulardan bıkmıştım zaten. Sanki bu tek işi bilgisayar oynamak olan asosyaller kaslı 1.90 boyunda sarışın mavi gözlü erkeklerde önune gelene çöp diyip victoria secret mankeni arıyorlar kendilerine.
    Özetle söylemek gerekirse her toplumun her milletin kendilerine göre + ları ve - leri vardır. Nasıl bazıları "Bu erkeklerde cok öküz yeaaa" dediğinde sinirleniyorsanız sizde aynı şeyi karşı cinse yapmayın. İki üç tane feminist olduğunu iddia eden ruh hastalarının gazına gelip dünyanın %50sini oluşturan bir topluluğa atıp tutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunceyhan -- 30 Ocak 2018; 15:43:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• düşüyormu böyle
  • Ben Türk kızlarını hiçbir zaman ezmedim fakat bu anlattıklarının hiçbiri Türk kızlarının neden kaprisli ve burnu havada tipler olduğunu açıklamıyor. Azıcık olgun, rahat olsunlar başka birşey istemiyor bu ülkenin erkekleri.

Birde şöyle ufak bir tespitim var, bence halkımız hala laikliği ve Cumhuriyeti benimseyebilmiş değil. O yüzden bu arada kalma.

• 4. olmuş

• Siz burdakileri niye sallıyorsunuz ki? Mast. yapmaktan eli penisine yapışmış,odası ter kokan,sabahtan akşama sandalyede poposunu büyüten,hayatında kız görmemiş,hiçbir şeyi beğenmeyen özenti ekşicilerin mekanı burası.Onlar Rus bir kadınla evleneceklerini sansınlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türk kızları ile evlenilmez...
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dislike atıp çıktım.

Istisnalar kaideyi bozmaz
  • böyle klişe sözleri ısıtıp ısıtıp önümüze getirmeyin şu an ki türk kızları tüm haklara fazlasıyla sahipler istedikleri tüm meslekleri yapabiliyorlar aselsanda,tskda,şantiyelerde,havacılıkta hatta sünnetçi olarak bile çalışabiliyorlar bunların üstüne hala yok kadınlar şiddet görüyor yok eziliyor diye daha fazla hak kazanmaya çalışmaları zoruma gidiyor dışarıya çıkın erkeklerin daha fazla ezildiğini toplumdan daha fazla dışladığını daha fazla toplumsal baskı gördüğünü çok rahat görebilirisiniz
  • Kızın ayakkabısını görüp bile sarkan abazalar olduğu için kızlar böyle olmasın?

Kız arkadaşım sadece botunun gözüktüğü bir fotoğraf atmıştı instagrama (seksi poz falan değil yeri çekerken botu da çıkmış) nereden buldularsa 2 tane abazayla uğraştık durduk yere. Bir de sürekli yüzünü, vücudunu çekenleri düşün. Kızlar taciz boyutuna geçmedikçe gelen mesajları seviyorlar ve o yüzden burunları kalkıyor. Burada en büyük suç biz erkeklerde kusura bakmayın

• Hiçbir şeyden haberiniz yok ergenler anca bik bik konuşuyorsunuz. Zerre derin düşünme , analiz , farkındalık yok. Herşeyi gördüğü gibi değerlendiriyor ergen. Belki de mesele zeka seviyesiyle ilgili bilemiyorum.

Ya gerçekleri görmezden geliyorsunuz ya da görmüyorsunuz. Hangisi daha kötü karar veremedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mojman

böyle klişe sözleri ısıtıp ısıtıp önümüze getirmeyin şu an ki türk kızları tüm haklara fazlasıyla sahipler istedikleri tüm meslekleri yapabiliyorlar aselsanda,tskda,şantiyelerde,havacılıkta hatta sünnetçi olarak bile çalışabiliyorlar bunların üstüne hala yok kadınlar şiddet görüyor yok eziliyor diye daha fazla hak kazanmaya çalışmaları zoruma gidiyor dışarıya çıkın erkeklerin daha fazla ezildiğini toplumdan daha fazla dışladığını daha fazla toplumsal baskı gördüğünü çok rahat görebilirisiniz

Hayır istedikleri tüm meslekleri yapamıyorlar. Kadın oldukları için işten atılan bir çok insan görürsün. Mesela kayyumdan sonra işten atılan kadın otobüs şoförleri.

Başka bir belediyenin kadın olduğu için işten çıkardığı harita bilmem ne şefi. Belediye hiçbir gerekçe sunamıyor.

Haberlerden hatırladığım bunlar.

Türkiye hatta dünyanın birçok yeri kadınlar için cehennem. Bu dünya erkeklerin dünyası. Size güzel. Kesin zırlamayı. Daha ne istiyorsunuz be?!?

• quote:

Orijinalden alıntı: Prof. Dr.

quote:

Orijinalden alıntı: Orange.

quote:

Kimse burda Turk kadinini eve kilitleyelim okumasin demedi. Aksine okusunlar, paramizi yemeyi kessinler, kendi baslarina ayakta dursunlar dedik.

Madem onlar da bir birey, askerlik yapsinlar dedik.

Madem birey olmak istiyorsunuz, sizin de GSS borcunuz ciksin dedik.

Madem bireysiniz, nafaka icin yalvarmayi kesin dedik.

Farkinda degilsiniz ama biz size kendi basiniza insan olun dedikce, siz kadinlar parazit olmayi seciyorsunuz.

Asagilanmak ve ezilmek zaten hosunuza giden bir sey, Ataturk'un size verdigi ozgurlugu kendiniz elinizin tersiyle itiyorsunuz.

Turk kadini evlenirken kendini bir mal, bir urun yerine koyup, erkegi de musteri yerine koymaya devam ettigi surece bu boyle devam eder.

Biliyorsunuz ki musteri her zaman HAKLIDIR...

Şu yoruma nasıl cevap vereceğimi bilemedim. Konunun çekirdeğine inmek lazım. Başka türlü anlatılmaz senin gibi Bilal'e.

Sorun bariz bir sekilde paket halinde dayatilan feministlik=adalet=humanizm uclusunde.

Sistemin şu anda kadini ve erkegi esit sekilde ezdigi ve yasalarin da her zaman kadini korumaya calistigi acik. Feminizm artik cigrindan cikmis, ici bosalmis bir torbadan ibarettir.

Dev cahilsin dev.

• Sadece Türk kadınlarını eleştirmiyorum ki.Dediklerimi millet ayrımı yapmadan söylüyorum.
    Kadınlar güçlüyü tercih ederler, güçlü erkek istemelerine rağmen kendileri acizdirler.Bunu sürekli sahiplenmek istemelerinden anlayabilirsiniz.
    Ama yeni nesil Türk kadınında bunun Avrupa ülkelerine göre daha bariz yaşandığı çok açık.
    Batı milletlerinin kurnazlığı bizim milletin hazırcılık duygusuyla birleşti ve ortaya hazırcı ve kurnaz (aynı durum erkekler içinde geçerli) bir profil çıktı.
    Ayrıca biz burada kadınları aşağılamıyoruz, aşağılanan erkek cinsinin kadınlardan eksiği olmadığını söylüyoruz.
    Adalet sisteminde garip bir şekilde kadınları koruma çabası var.
    En basit örneği nafaka verilmesi. (Ortada çocuk olmasa bile)
    Toplumsal düzen zaten tamamen bitmiş durumda.En basitinden bir kadın, kocam benim lafımdan dışarı çıkamaz dese kimse sert bir tepki sunmaz ama bir erkek karım benim lafımdan dışarı çıkamaz dese (2 duruma da karşıyım) kadın düşmanı diye damgalanır.

• İyide bahsettiğiniz eleştirileri yapan kişiler "ay aman kızım okumasın, ay aman kızkardeşim okumasın çalışmasın, ay aman eşim olacak kadın evde pineklesin" kafasında insanlar değiki.

Tam aksine bu eleştirileri yapan kişiler (kimileri ergen bunun bende farkındayım) hayatlarında "eş" olacak kadınların eğitimli, özgüven sahibi, erkeği "bankamatik" olarak değil "eş" olarak görecek, ekonomik özgürlük sahip insanlar olmasını arzuluyorlar.

Bizim kadınlarımız işlerine gelince erkekle eksiksiz eşitler ama işlerine gelince "ay ben kadınım, ay tabiki bu benim hakkım, ay erkek değilmi tabiki sorumlulukları var" ve benzeri söylemlerdende geri durmuyorlar. Yani ortada bir tutarsızlık, çifte standart, "çevir kazı yanmasın" mevzusu var.

4 yıllık bir ilişkim var, ciddi ilerliyor, ailelerimizde tanıştı, kısmetimizde varsada evleneceğiz. Kızarkadaşım benimle eşit eğitimde, denk gelir düzeyinde, denk aile yaşantısına sahip, denk kapasiteye sahip, sosyal medya bağımlısı değil ve şu ana kadar beni "bankamatik" yahut "merdiven" olarak gördüğünü hissetmedim, hissetseydimde ciddi düşünmezdim. Pekala bunun aksine önceki kız arkadaşım çok güzel bir kızdı, ben öğrenciyken tanşmıştık ve evlilik hayatından beklentisi "erkek çalışsın, evine baksın, bende çocuklarımızı büyüteyim" şeklindeydi. Kendisine defalarca açıktanda olsa okumasını, kendine uğraş edinmesini, memuriyetler için çalışmasını söylemiştim fakat iplememişti.

Örnekler çoğaltılabilir.

Yukarıdada ifade ettiğim gibi, ne yazıkki bizim pekçok kadınımızın tek vasfı "dişi" olmak. Elbette bu düşünce yapısının oluşmasına toplumsal cinsiyet algısı, ailesindeki erkeklerin tutumu, büyüdüğü sosyokültürel çevre etkendir. Fakat özellikle alt-orta sosyokültürel ortamda büyümüş kızların muhtemelen %80 inde dişiliğini bir nimet olarak görme, sermaye olarak görme, erkeği ise eşten ziyade hayatını devam ettirmesi için bir "uğraş" olarak görme algısı mevcut. İnsanların şikayetçi olduğu noktalar bunlar.

Daha çok şey yazılabilir bu konuda, fakat lütfen forumdaki 15 yaşındaki asosyal, hayatında karşı cinsle 5 dakika sohbeti olmamış gencolarla yetişkin bireyleri bir tutmayın.

Türk erkeklerinin şikayetçi olduğu nokta evlilik döneminde kız tarafının aşırı maddi istekleri, nafaka problemleri, ego ve sosyal medyada gösteriş bağımlısı olmuş kadınlarımızdır ve ne yazıkki bunlar totalde hiçte az oranda değiller.

Çok yakın bir akrabamın kızı evlendi. Gerek evlilik öncesi gerek evlilik sonrası hayatını az çok biliyorum. Sadece sosyal medya paylaşımlarına bile bakınca "allah eşine sabır versin" diyesim geliyor. Sırf sosyal medyaya fotoğraf atmak için gidilen mekanlar, yapılan kahvaltı sofrasını paylaşmalar, "bakın ben güzel yaşıyorum" algısı peşinde koşan değişik işler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 30 Ocak 2018; 17:54:50 >

• Aynen Türk kızı kaka

• quote:

quote:

Kimse burda Turk kadinini eve kilitleyelim okumasin demedi. Aksine okusunlar, paramizi yemeyi kessinler, kendi baslarina ayakta dursunlar dedik.

Madem onlar da bir birey, askerlik yapsinlar dedik.

Madem birey olmak istiyorsunuz, sizin de GSS borcunuz ciksin dedik.

Madem bireysiniz, nafaka icin yalvarmayi kesin dedik.

Farkinda degilsiniz ama biz size kendi basiniza insan olun dedikce, siz kadinlar parazit olmayi seciyorsunuz.

Asagilanmak ve ezilmek zaten hosunuza giden bir sey, Ataturk'un size verdigi ozgurlugu kendiniz elinizin tersiyle itiyorsunuz.

Turk kadini evlenirken kendini bir mal, bir urun yerine koyup, erkegi de musteri yerine koymaya devam ettigi surece bu boyle devam eder.

Biliyorsunuz ki musteri her zaman HAKLIDIR...

Şu yoruma nasıl cevap vereceğimi bilemedim. Konunun çekirdeğine inmek lazım. Başka türlü anlatılmaz senin gibi Bilal'e.

Konunun çekirdeğine kadar iner misin lütfen, süper zeki arkadaşım ?

• quote:

Hiçbir şeyden haberiniz yok ergenler anca bik bik konuşuyorsunuz. Zerre derin düşünme , analiz , farkındalık yok. Herşeyi gördüğü gibi değerlendiriyor ergen. Belki de mesele zeka seviyesiyle ilgili bilemiyorum.

Ya gerçekleri görmezden geliyorsunuz ya da görmüyorsunuz. Hangisi daha kötü karar veremedim.

Kim ergen kim değil gözünüzle gördüğünüz ekrandan karar vermeyin bence.Konu çekirdeğine inmenizden memnun olurum yalnız şu sıkıntıyı da belirtiyim,sizin de yakındığınız bizimde yakındığımız sorunların cinsiyet kavramı ile alakası yok.Tamamen karakter meselesi.O yüzden tartışmanın anlamı yok.

• Tamam anladık sevgilin var

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.