< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
İyide bahsettiğiniz eleştirileri yapan kişiler "ay aman kızım okumasın, ay aman kızkardeşim okumasın çalışmasın, ay aman eşim olacak kadın evde pineklesin" kafasında insanlar değiki.
Tam aksine bu eleştirileri yapan kişiler (kimileri ergen bunun bende farkındayım) hayatlarında "eş" olacak kadınların eğitimli, özgüven sahibi, erkeği "bankamatik" olarak değil "eş" olarak görecek, ekonomik özgürlük sahip insanlar olmasını arzuluyorlar. Bizim kadınlarımız işlerine gelince erkekle eksiksiz eşitler ama işlerine gelince "ay ben kadınım, ay tabiki bu benim hakkım, ay erkek değilmi tabiki sorumlulukları var" ve benzeri söylemlerdende geri durmuyorlar. Yani ortada bir tutarsızlık, çifte standart, "çevir kazı yanmasın" mevzusu var. 4 yıllık bir ilişkim var, ciddi ilerliyor, ailelerimizde tanıştı, kısmetimizde varsada evleneceğiz. Kızarkadaşım benimle eşit eğitimde, denk gelir düzeyinde, denk aile yaşantısına sahip, denk kapasiteye sahip, sosyal medya bağımlısı değil ve şu ana kadar beni "bankamatik" yahut "merdiven" olarak gördüğünü hissetmedim, hissetseydimde ciddi düşünmezdim. Pekala bunun aksine önceki kız arkadaşım çok güzel bir kızdı, ben öğrenciyken tanşmıştık ve evlilik hayatından beklentisi "erkek çalışsın, evine baksın, bende çocuklarımızı büyüteyim" şeklindeydi. Kendisine defalarca açıktanda olsa okumasını, kendine uğraş edinmesini, memuriyetler için çalışmasını söylemiştim fakat iplememişti. Örnekler çoğaltılabilir. Yukarıdada ifade ettiğim gibi, ne yazıkki bizim pekçok kadınımızın tek vasfı "dişi" olmak. Elbette bu düşünce yapısının oluşmasına toplumsal cinsiyet algısı, ailesindeki erkeklerin tutumu, büyüdüğü sosyokültürel çevre etkendir. Fakat özellikle alt-orta sosyokültürel ortamda büyümüş kızların muhtemelen %80 inde dişiliğini bir nimet olarak görme, sermaye olarak görme, erkeği ise eşten ziyade hayatını devam ettirmesi için bir "uğraş" olarak görme algısı mevcut. İnsanların şikayetçi olduğu noktalar bunlar. Daha çok şey yazılabilir bu konuda, fakat lütfen forumdaki 15 yaşındaki asosyal, hayatında karşı cinsle 5 dakika sohbeti olmamış gencolarla yetişkin bireyleri bir tutmayın. Türk erkeklerinin şikayetçi olduğu nokta evlilik döneminde kız tarafının aşırı maddi istekleri, nafaka problemleri, ego ve sosyal medyada gösteriş bağımlısı olmuş kadınlarımızdır ve ne yazıkki bunlar totalde hiçte az oranda değiller. Çok yakın bir akrabamın kızı evlendi. Gerek evlilik öncesi gerek evlilik sonrası hayatını az çok biliyorum. Sadece sosyal medya paylaşımlarına bile bakınca "allah eşine sabır versin" diyesim geliyor. Sırf sosyal medyaya fotoğraf atmak için gidilen mekanlar, yapılan kahvaltı sofrasını paylaşmalar, "bakın ben güzel yaşıyorum" algısı peşinde koşan değişik işler. |
Konunun çekirdeğine kadar iner misin lütfen, süper zeki arkadaşım ?
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunceyhan -- 30 Ocak 2018; 15:43:53 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 30 Ocak 2018; 17:54:50 > |
|