Şimdi Ara

KOD YAZMAK ÇOK MU ZOR? (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
368
Cevap
39
Favori
28.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çokta zor değil...aslında aklın dili kodlardır.. bak ben türkiyenin en büyük hack sitelerinden birinde görev yaptım..önceden hiçbirşey bilmiyordum..fakat zamanla kod yazmış insanların sitedeki kişilerin tecrübelerinden faydalanarak kendimi geliştirdim..basit bir örnek olarak bir keylogger yaptım.. ;) iş sende biter... konsantrasyonunu sağla.. ilk başlarda zorlanabilirsin.. sevdiğin bir müziği açarak öğrenmeye başlayabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

insan sevidiği işi yapmalı.

Bilişim sektörü içinde hangi alanda olursanız olun bilmeniz gereken önemli iki unsur var:
    Birincisi: " Zamanla eski bilgilerininizin büyük bir kısmının çöp olacağı".
    İkincisi ise: "Gelişen teknolojinin oluşturacağı fırsatlar ile karşınıza yeni nesil rakiplerin devamlı çıkacağı gerçeği ve bununlarla mücadele etme zorunluluğu"

Bu iki unsurla devamlı mücadele etmeniz lazım, devamlı kendinizi güncel tutmanız lazım. Tabi buda fiziksel, beyinsel yeterlilik gerektirir devamlı. Gençken her şey kolay gelir ama bu mücadele yıllar içinde bir bıkkınlığa, üzüntü durumuna ve hatta depresyona girmenize sebep olabilir. Bizler teknoloji üretmediğimiz için önümüze konan kadarını geliştirebilir, önümüze konan araçlarla bir şeyler yapabiliriz. Düşünün ki; yıllarca çalıştığınız program artık kullanılmıyor ve bilgileriniz artık çöp olmuş. Yazılım firmalarıda bu handikabın içinde. Kurdukları sistemin dışına çıkamayan yapıları, çağa ayak uyduramayan yazılımcılarıyla devamlı geriye giden firmalar. Belirli firmalara yazılım desteği veren ve bu desteği sürdürme zorunluluğunun getirdiği kapana kısılmışlık. Her sıkıntıda firma gibi, bu şirketler çalışanlarına daha fazla yük yükleyerek içinde bulundukları durumu aşmaya çalışıyorlar. Birikiminizin size çok fayda sağlamadığı, her an yeni yetme birinin karşınıza çıkarak size tırnak içinde "haddinizi bildirebileceği" bir sektör yazılım sektörü.

İlla bu işi yapmak istiyorum, tüm bunlara hazırım diyorsanız size bir tek tavsiyem var: " her dalda oynayan, her programı kullanan yazılımcı olmayın " . Belirli bir alan seçin ve o alanda bir numara olmanın gayretinde olun. İşte o zaman teknoloji sizi değil siz teknolojiyi peşinizden sürüklersiniz. Kendinize çok farklı alanlarda yetenek yüklerseniz tüm o alanlardaki günceli takip etme konusunda yetersizliğe düşersiniz zamanla. Açıkcası "karışık kuru yemiş gibi olursunuz" . Her şeyden 100 gram. Hiç bir şeyde tam değil.

Teşekkürler sağolun peki ya üzerinde en iyisi olmak için yıllarımızı verdiğimiz alan için " artık bu programa ihtiyacımız yok çünkü X programı daha hızlı " derlerse? Ya android konusunda birşeyler yaparken atıyorum deselerki artık androide gerek yok çünkü artık babandroid var derlerse herkes de gidip o teknolojiye hücum ederse... ben mısır mı satmaya başlayacağım

Babandroidi herkesten önce sen duyacak, herkesten daha önce ona sen entegre olacaksın.

Ha birde ingilizce şart bunun için. Dünyada olup bitene Türkçe kaynaklarla sınırlı şekilde ulaşırsın.

• Selam arkadaşlar,

Konu 6.sayfada bir yerde Bilkent CTIS'e gelmiş. Öncelikle CTIS hakkında soru sormak isteyenler benimle iletişime geçebilirler.

Bir arkadaşım günlüğümde yazdığım yazıyı referans göstermiş, onu da okuyabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yardımcı olanlar sağolsun
  • yukarı
  • uzun sayfalar dolusu tavsiye almak gereksiz, bu işe yatkınsan hem zevk alır hem de yaparsın, yatkın değilsen işkence çeke çeke sonunda pes edersin. otur çalış, gerisini salla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: |S|P|Q|R|

uzun sayfalar dolusu tavsiye almak gereksiz, bu işe yatkınsan hem zevk alır hem de yaparsın, yatkın değilsen işkence çeke çeke sonunda pes edersin. otur çalış, gerisini salla.

o zaman biraz kod yazmayı denemem lazım. Hangi programla denemem lazım sence
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: |S|P|Q|R|

uzun sayfalar dolusu tavsiye almak gereksiz, bu işe yatkınsan hem zevk alır hem de yaparsın, yatkın değilsen işkence çeke çeke sonunda pes edersin. otur çalış, gerisini salla.

o zaman biraz kod yazmayı denemem lazım. Hangi programla denemem lazım sence

alternatifin çok, visualbasic, c# gibi microsoft teknolojilerinden tut, java yada web yazılımları da olabilir.

c desem, c'de pointer kavramı kafa kurcalayabilir. java desem, çok katı kurallı bi dil ve yeni öğrenecek birinin bu katı kurallarla boğuşması can sıkabilir, yeni başlayan biri bunlarla muhatap olmamalı (tarz olarak c#=java olduğu için ona değinmiyorum) visualbasic falan salla zaten. php daha yumuşaktır yazım kuralları konusunda, php sana uygun olabilir. ama php'de de hata ayıklamayı konsoldan yapman gerekecek, yada bunu yapan hazır derleyici tarzı programlar da vardır tabi onlardan birini de kullanabilirsin.

ben direk c ile başlamıştım zamanında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi möööö -- 26 Mart 2013; 11:38:20 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bruoglione

quote:

Orijinalden alıntı: Düşbaz

kd , kqd , ksd, kpd işte görüyorsun ne kadar zor.

o hocam o'ya basacan o'ya kod kod

• quote:

Orijinalden alıntı: Muhammet

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bruoglione

quote:

Orijinalden alıntı: Düşbaz

kd , kqd , ksd, kpd işte görüyorsun ne kadar zor.

o hocam o'ya basacan o'ya kod kod

• Sözel ve orta derecede matematik ile bu işte ilerleyebilir miyim? Şuan kendime yettiği kadar c# programlar yazabiliyorum fakat ilerde bu sorun çıkarır mı acaba?
  • quote:

BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ OLMAK İSTİYORUM AMA KOD YAZMAK ÇOK SIKICI VE ZOR BİR İŞMİŞ, DOĞRU MU BU?

Allah aşkına benim gibi hayatında "hello world" den başka birşey yazmamış olanlar yorum yapmasın

yazık sen bilgisayar muhendisliği okudugun süre boyunca kod yazacağını felan sanıyosun dimi .. önce okul bitecek sonra yazarsın kendini geliştirirsen

• kolay desinize ben de yazayım şu bölümü!'!!
  • quote:

kolay desinize ben de yazayım şu bölümü!'!!

Herkes uzunca anlatmaya calismis. Ben kisaltayim.
    Zor ama zevkli.
    Zevkli bulamazsan o zaman hem zor hemde sikici.

Sonucta bi web gelistirici olma yonunde kendini de gelistirsen, akademik olarak bazi farklilklar olacaktir. Ornegin Algoritma dersi icin, QuickSortun ne oldugunu nasil calistigini, bir duruma gore nasil entegre edecegin, bunun yer karmasikliginin O (log N) ve zaman karmasikliginin en iyi ve averaj olarak O(N logN) ve en kotu durumda O(n^2) oldugunu bilmen gerekir.

O yuzden benim tavsiyem, istedigin universitedeki bolumun web sayfasindan ilk yil derslerinin adlarini bul ve icerigini arastir. Zevkli bulursan bolumu yaz, bulmazsan yazma.
  • ThisisaNightmare T kullanıcısına yanıt
    evet dediğini yapıcam ve yarına kadar bu konuyu halletmiş olucam artık çok uzadı forum da benden bıkmıştır artık heh heh
  • ThisisaNightmare T kullanıcısına yanıt
    derslere baktım ve çok da sıkıcı değil sıralamaya yazıcam itü tutar umarım daha aşağısını yazmam
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 'ressam

css dökerken bile sıkıntıdan patlıyorum ama canım sıkkın olduğu zaman css döküm yapıyorum nasıl oluyor bu

evet hocam nasıl oluyor.?

Bende de oluyor bu
  • İşe kod yazmak olarak bakılırsa zordur, bir probleme çözüm bulmak olarak bakılırsa da kolaydır. Algoritma, kod yazmak, yazılımcılık, bilgisayar gibi kavramları bi kenara bırakıp mühendislik nedir ona bakmak lazım. Kod yazmak için kod yazılmaz. Bunu bu işlere yeni başlayanlar ilerleyen zamanlarda yazacak örnek program kalmadığında farkediyor. Ortaya bir problem çıkar bunu sanal ortamda çözmeniz istenir. Kafanızda önce birşeyler kurarsınız, sonra tarzınıza göre kağıt üstüne iş akışını çizersiniz daha sonra bildiğiniz ya da etkili olduğunu düşündüğünüz dili kullanarak programlarsınız bilgisayarı: Şöyle şöyle problemim var, bak adam gibi konuşuyorum seninle, çöz şunu.

Bu işin bir de zevk alma kısmı var o da problem çözmeden ayrılan kısım. Bu tarz uygulamalar genelde web uygulamaları olur. Jack Dorsey'nin(twitter'ı kuran) bir problemi çözmek için twitter'ı ortaya çıkardığı söylenemez ya da Instagram'ı kuranların. Ama Hotmail bi probleme çözüm olarak çıkmıştır. Ya da Yahoo. Bu tarz sanal varlıklara yazılımcılar zevkten çok para kaygısıyla baktığı için ne derece zevk almışlardır bilinmez.

Kod yazmak değil de bilgisayar programlamak olarak bakın olaya. Bunun için de programlama dilinden önce algoritma geliştirme yöntemleri ve algoritma başlı başına nedir onu öğrenin. Cormen'den Introduction to Algorithms kitabı var başyapıttır bu konuda. Onu yalayıp yuttuğunuzda sadece yazılımsal olarak değil gerçek hayatta da olaylara pratik olarak bakış açınızın değiştiğini çok rahat fark edersiniz. Ondan sonra hangi dili öğrenmeye başlarsanız başlayın çorap söküğü gibi devamı gelir. Mesela eğlenceli bir dil olarak Python öğrenebilirsiniz. Web için AJAX, CSS, PHP, jQuery gibi şeylerde ilerlerseniz WordPress için yüksek kaliteli temalar yaparak köşeyi de dönebilirsiniz. Biraz ilerledikten sonra son zamanlarda popüler olmuş API'lere göz atabilirsiniz. Mesela Bootstrap.

Bu tarz işleri de birilerinden ya da okulda öğrenemezsin. İçinde varsa kendi başına herşeyi yaparsın.
    Ayrıca birisi tıp okumanın bilgisayar mühendisliğinden kolay olduğunu söylemiş. Daha da genişleterek üst düzey mühendislikleri okumanın tıptan kolay olduğunu düşünüyorum ben de.

• object oriented bir dili ogrenmek icin bodoslama dalabilirmiyiz kitap alip ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayvan arkadas

object oriented bir dili ogrenmek icin bodoslama dalabilirmiyiz kitap alip ?

Java icin iyi kitaplar var evet bodoslama dalabilirsiniz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.