Şimdi Ara

KOD YAZMAK ÇOK MU ZOR? (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
368
Cevap
39
Favori
28.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: enivicivotmi

quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

quote:

Orijinalden alıntı: Storm Worm

Peki sizce lisede sağlam ders çalışıp iyi bir üniversiteye gitmek mi yoksa lisede php asp vb.net gibi dil öğrenip orta düzey bir üniversiteye mi gitmek iyidir ?

Ders çalışıp güzel bir üniversiteye gitmek

Yazılımın akademisyenlikle hiçbir alakası yoktur, yazılım mühendisliği mezunu çok boş beleş adam tanıyorum girmişler aile yardımıyla bir firmaya orada sabahtan akşama GTA oynuyor adamlar. Ama ne yazılım uzmanları tanırım ki biri benim çok yakın arkadaşım, garanti bankasında yazılım uzmanı olarak görev yapıyor lise mezunu ama benden kat kat fazla para kazanıyor ve diğer üniversite mezunlarından. Ha üniversite eğitimi gerekli midir? Evet olursa artısı olucaktır sana ama sıfır bilgiyle üniversiteden yazılım uzmanı olarak ayrılacağını sanıyorsan yanılırsın, çok çabalaman lazım sürekli işinde en iyilerden birisi olmak için.

Ne olacak bizim halimiz. yaş oldu 19. sınava kaldı 1 ay. hayatımda "hello world" dışında hiç kod yazmadım, yazın birşekilde bakıcaz artık. Benim için başka meslek yok zaten kardeş

• quote:

quote:

quote:

Peki sizce lisede sağlam ders çalışıp iyi bir üniversiteye gitmek mi yoksa lisede php asp vb.net gibi dil öğrenip orta düzey bir üniversiteye mi gitmek iyidir ?

Yazılımın akademisyenlikle hiçbir alakası yoktur, yazılım mühendisliği mezunu çok boş beleş adam tanıyorum girmişler aile yardımıyla bir firmaya orada sabahtan akşama GTA oynuyor adamlar. Ama ne yazılım uzmanları tanırım ki biri benim çok yakın arkadaşım, garanti bankasında yazılım uzmanı olarak görev yapıyor lise mezunu ama benden kat kat fazla para kazanıyor ve diğer üniversite mezunlarından. Ha üniversite eğitimi gerekli midir? Evet olursa artısı olucaktır sana ama sıfır bilgiyle üniversiteden yazılım uzmanı olarak ayrılacağını sanıyorsan yanılırsın, çok çabalaman lazım sürekli işinde en iyilerden birisi olmak için.

O zaman ben şu an lise 2 öğrencisiyim bildiğim dilleri geliştirip sürekli yenilerini eklersem ve üniversite mezunu olana kadar bu diller üzerinde tecrübe kazanırsam benim için daha iyi olur.Çok iyi olmasa da orta düzey bir üniversiteden de mezun olurum.Hatam varsa lütfen uyarın.Birde matematik çok önemli ? Önemliyse bütün konular mı yoksa belli başlı gerekli konular mı ?

• kd , kqd , ksd, kpd işte görüyorsun ne kadar zor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ne olacak bizim halimiz. yaş oldu 19. sınava kaldı 1 ay. hayatımda "hello world" dışında hiç kod yazmadım, yazın birşekilde bakıcaz artık. Benim için başka meslek yok zaten kardeş

Dediğim gibi çok çalışarak açığı kapatabilirsin senin merak ve azmine kalmış bundan sonrası Sana verebileceğim tavsiye LYS ye çok iyi hazırlan sınavları atlat ondan sonra başlarsın araştırmalara veya kurslara yazılmaya.

• quote:

Orijinalden alıntı: Düşbaz

kd , kqd , ksd, kpd işte görüyorsun ne kadar zor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

O zaman ben şu an lise 2 öğrencisiyim bildiğim dilleri geliştirip sürekli yenilerini eklersem ve üniversite mezunu olana kadar bu diller üzerinde tecrübe kazanırsam benim için daha iyi olur.Çok iyi olmasa da orta düzey bir üniversiteden de mezun olurum.Hatam varsa lütfen uyarın.Birde matematik çok önemli ? Önemliyse bütün konular mı yoksa belli başlı gerekli konular mı ?

Yazılım konusundan profesyonel değilim orta derece php/mysql biliyorum ama şu kadar yorum yapabilirim, evet kısmen önemli ama bu nasıl projeler yapacağına göre değişir. Yeri gelir algoritması sayfalarca olur projenin yeri gelir basit bir portal scripti yazarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Troponin -- 11 Şubat 2013; 22:40:20 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yazılım konusundan profesyonel değilim orta derece php/mysql biliyorum ama şu kadar yorum yapabilirim, evet kısmen önemli ama bu nasıl projeler yapacağına göre değişir. Yeri gelir algoritması sayfalarca olur projenin yeri gelir basit bir portal scripti yazarsın.

Yorumlarınız için çok teşekkürler.

• quote:

o hocam o'ya basacan o'ya kod kod
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bruoglione

quote:

o hocam o'ya basacan o'ya kod kod

• Bende işe python ile başladım bakalım nolcak
  • Elektrik Elektronik olarak bir ton sıkıcı c ve java dersleri aldım ancak geçen dönem aldığım sayısal sistem tasarımı dersinde eğlendiğim kadar hiç bir derste eğlenmedim. Hele bir de üzerine Analog geldi mi hayat ufkun genişliyor resmen. Sayısal sistem tasarımı dersinde Xilinx programını kullanmıştım ve de o kullandığım programla fpga kartlarına neler yapmadım Sağolsun hocamız da işi eğlenceli hale getiriyordu bir şirket sahibiydik hepimiz ve minimum kapı transistörleriyle istenilen devreleri tasarlamaya çalışıp duruyorduk. Bu dönem de almış olduğum sinyal işleme dersinin de yazılım kısmı çok eğlenceli görüntü ve sinyali işleyip matlab da blur bir görüntüyü düzeltip yankılı bir sesteki yankıyı silmeye falan uğraşıyoruz. Misal bu tarz projeler hoşuna gittiyse bence o nedenle sen bir de Elektrik Elektronik Mühendisliğine bir göz at. Dersleri daha zordur ama daha eğlencelidir ve de gerçekten diğer mühendisliklerden kat ve kat geniş bir alana sahip istediğin yere çok rahat yönelebilirsin tabi ki bir Bilgisayar Mühendisi kadar iyi bir yazılımcı olamazsın ancak elektrik ve elektronik bilgin seni yazılımcılık konusunda bile bir Bilgisayar Mühendisinden 10 adım ileri taşıyabilir tabi çalıştığın mevkiye bağlı olarak.

• quote:

Orijinalden alıntı: .Mirliva.

Elektrik Elektronik olarak bir ton sıkıcı c ve java dersleri aldım ancak geçen dönem aldığım sayısal sistem tasarımı dersinde eğlendiğim kadar hiç bir derste eğlenmedim. Hele bir de üzerine Analog geldi mi hayat ufkun genişliyor resmen. Sayısal sistem tasarımı dersinde Xilinx programını kullanmıştım ve de o kullandığım programla fpga kartlarına neler yapmadım Sağolsun hocamız da işi eğlenceli hale getiriyordu bir şirket sahibiydik hepimiz ve minimum kapı transistörleriyle istenilen devreleri tasarlamaya çalışıp duruyorduk. Bu dönem de almış olduğum sinyal işleme dersinin de yazılım kısmı çok eğlenceli görüntü ve sinyali işleyip matlab da blur bir görüntüyü düzeltip yankılı bir sesteki yankıyı silmeye falan uğraşıyoruz. Misal bu tarz projeler hoşuna gittiyse bence o nedenle sen bir de Elektrik Elektronik Mühendisliğine bir göz at. Dersleri daha zordur ama daha eğlencelidir ve de gerçekten diğer mühendisliklerden kat ve kat geniş bir alana sahip istediğin yere çok rahat yönelebilirsin tabi ki bir Bilgisayar Mühendisi kadar iyi bir yazılımcı olamazsın ancak elektrik ve elektronik bilgin seni yazılımcılık konusunda bile bir Bilgisayar Mühendisinden 10 adım ileri taşıyabilir tabi çalıştığın mevkiye bağlı olarak.

Hocam e.e mühendisliğinde devreler varya onlar zevkli mi? Daha çok nelerle uğraşıyorsunuz .bu türkiyede de meslek tanıtımı diye birşey yok ki
    E.E için mühendisliklerin tıpı diyorlar doğru mu?
    Şimdiden teşekkürler

• 6 saat program yazarsın bir hata verir , hatayı bulamazsın kafayı yeme noktasına gelince bir nokta , ikinokta,virgül gibi şeylerden hata verdiğini anlarsın. Kafayı yemezsen seç..

Sabretmek ne demek bilmen lazım ama 2 saat yetmez 5-6 saat ayırman lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeroCypheR

6 saat program yazarsın bir hata verir , hatayı bulamazsın kafayı yeme noktasına gelince bir nokta , ikinokta,virgül gibi şeylerden hata verdiğini anlarsın. Kafayı yemezsen seç..

şu anda sınava hazırlanırken 5-6 saat gidiyor okulda 23 saatimi verebilirim diye düşünüyorum önemli olan yapılacak için zevkli olması insanda merak uyandırması
  • quote:

quote:

6 saat program yazarsın bir hata verir , hatayı bulamazsın kafayı yeme noktasına gelince bir nokta , ikinokta,virgül gibi şeylerden hata verdiğini anlarsın. Kafayı yemezsen seç..

şu anda sınava hazırlanırken 5-6 saat gidiyor okulda 23 saatimi verebilirim diye düşünüyorum önemli olan yapılacak için zevkli olması insanda merak uyandırması

O iş yerine göre zevkli geliyor ama herzaman değil. Benim çok bıktığım oldu çok sevmeme ilgili olmama rağmen. Bıkıyorsun bir zaman sonra kod kod kod.. Ama mahsülü alınca çok iyi hissediyor insan kendini neticede program veya site sen yaptın. Bu programın nasıl yapıldığın hakkında bilgin var.

Ama dediğim gibi zaman çok verebilirsin ama o zamanın ne kadarını programda harcarsın ne kadarını boş durursun mechul çünkü VS açıkken bile bakmadığım çok oluyor "aman" deyip bırakıyor insan..

• quote:

quote:

quote:

O iş yerine göre zevkli geliyor ama herzaman değil. Benim çok bıktığım oldu çok sevmeme ilgili olmama rağmen. Bıkıyorsun bir zaman sonra kod kod kod.. Ama mahsülü alınca çok iyi hissediyor insan kendini neticede program veya site sen yaptın. Bu programın nasıl yapıldığın hakkında bilgin var.

Ama dediğim gibi zaman çok verebilirsin ama o zamanın ne kadarını programda harcarsın ne kadarını boş durursun mechul çünkü VS açıkken bile bakmadığım çok oluyor "aman" deyip bırakıyor insan..

VS ne demek?

• Girme sen bu işte kardeş. Evden hiç çıkmıyorum berbere gidiyorum ayda bir.

Ondada adam birşey soruyor cevap veremiyorum bile.

Kök saldım çünkü eve

Maaşı iyidir ama kendini seviyorsan atılma bu işe.

7 yıldır anam ağladı
  • kod yazması harbi zor iş ama iş donanıma gelince herkez zor der yiyosa işlemciboyutunda bi yere 500milyon transistör sığdırın bakim görim sizi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atarlı Cat

Girme sen bu işte kardeş. Evden hiç çıkmıyorum berbere gidiyorum ayda bir.

Kök saldım çünkü eve

7 yıldır anam ağladı

Arabanızın renault 19 olduğunu söylemişsiniz şimdi değiştirmediyseniz tabi ..Maaşı iyi olduğu konusunda emin misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 12 Şubat 2013; 17:00:05 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Atarlı Cat

Girme sen bu işte kardeş. Evden hiç çıkmıyorum berbere gidiyorum ayda bir.

Kök saldım çünkü eve

7 yıldır anam ağladı

Arabanızın renault 19 olduğunu söylemişsiniz şimdi değiştirmediyseniz tabi ..Maaşı iyi olduğu konusunda emin misiniz?

2 Aracım o köyde kullanıyorum

Jeep köyde iyi gitmiyor bana

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.