Şimdi Ara

KOD YAZMAK ÇOK MU ZOR? (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
368
Cevap
39
Favori
28.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Atarlı Cat

quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

quote:

Girme sen bu işte kardeş. Evden hiç çıkmıyorum berbere gidiyorum ayda bir.

Ondada adam birşey soruyor cevap veremiyorum bile.

Kök saldım çünkü eve

Maaşı iyidir ama kendini seviyorsan atılma bu işe.

7 yıldır anam ağladı

Arabanızın renault 19 olduğunu söylemişsiniz şimdi değiştirmediyseniz tabi ..Maaşı iyi olduğu konusunda emin misiniz?

2 Aracım o köyde kullanıyorum

Jeep köyde iyi gitmiyor bana

Helaal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 12 Şubat 2013; 17:15:14 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HeroCypheR

quote:

quote:

6 saat program yazarsın bir hata verir , hatayı bulamazsın kafayı yeme noktasına gelince bir nokta , ikinokta,virgül gibi şeylerden hata verdiğini anlarsın. Kafayı yemezsen seç..

Sabretmek ne demek bilmen lazım ama 2 saat yetmez 5-6 saat ayırman lazım

şu anda sınava hazırlanırken 5-6 saat gidiyor okulda 23 saatimi verebilirim diye düşünüyorum önemli olan yapılacak için zevkli olması insanda merak uyandırması

O iş yerine göre zevkli geliyor ama herzaman değil. Benim çok bıktığım oldu çok sevmeme ilgili olmama rağmen. Bıkıyorsun bir zaman sonra kod kod kod.. Ama mahsülü alınca çok iyi hissediyor insan kendini neticede program veya site sen yaptın. Bu programın nasıl yapıldığın hakkında bilgin var.

Ama dediğim gibi zaman çok verebilirsin ama o zamanın ne kadarını programda harcarsın ne kadarını boş durursun mechul çünkü VS açıkken bile bakmadığım çok oluyor "aman" deyip bırakıyor insan..

VS ne demek?

Visual Studio. Yani Microsoftun program geliştirmek için geliştirdiği platform. Yani şöyle anlatayım defteri açıp yazı yazmamak gibi birşey..

Ama tabi bazende böyle olmuyor şevkin varsa kırılmasın. Bazende saat 10da oturuyorum kodun başına uyku uyuyamıyorum şunuda yapayım diye şöyle yapsam süper olur diye.

Kafamı yastığa koyuyorum kafamda 27583 tane proje beliriyor. Şu Flash uygulamasını yapsam şöyle bağlasam böyle animasyon koysam vs. Yada şöyle site yapsam yada program ..

Programcı yada kısada yazılımcı olacaksan çok zaman vereceksin (burada evlat diyesim geldi la :D ) 4-5 sene çok sağlam kendini geliştireceksin önce daha sonra 2 sene tecrübe için firmada yada bir proje dahilinde çalışacaksın. Ondan sonra yazılım için denilen "para çok kazanırsın " lafı başlıyor işte. Ben bu gidişle olamayacağım öyle çünkü çok daldan dala atladım

C# ile başladım çok sıkıldım Flash-Actionscripte döndüm ondada altyapı çok sağlam değil istediğini yapamıyorsun. Bir ara Jquery-CSS-HTML'e sardım baktım piyasada bunlardan geçinmiyor. AS3 ile Flex işine girmeyi düşündüm Türkiyede Flex uzmanı bırak anlayan bile çok az. Ama onuda öğrenmek uzun iş artık.. Şimdide WPFe sarmak üzereyim.. Hayırlısı..

Tavsiye istersen eğer ciddi düşünüyorsan benim gibi olma. Önce bi dilde uzmanlık en önemlisi.. Mesela WPF ile C# + SQL veritabanı öğren. Hem görsellik hem sağlam kod&veritabanı.

Bilmiyorum yaşın kaç ama bu konuda yardım isteyen arkadaşlara hep tecrübelerimi aktarmak isterim (kendi tecrübem yok şirketlerde vs. Ama yenilikleri sürekli takip ederim programlama üzerine o açıdan tecrübe. )..

Mesela bu saatten sonra VB.net sarıpta zaman kaybı yaşama C# varken. Yada robotik işine girmeyeceksen C++ ile.

Her zaman yeni olanla uğraş benim tavsiyem.. Mesela MVC 4, ASP ile bunuda öğren gireceksen bu işe. Yada C# 5 çıkmış yeni . Kullanacağın Program sürümlerini hep güncel tut yoksa bir gün eskide kalırsın.. Mesela Photoshop CS3 çok kullanışlı ama PS CS6'daki kolaylıklar ekstralar yok onda. 3D resim kolaylığı gibi.

Alıntı yap bildiğim birşey olursa cevaplarım

• 14 yaşındayım, masaüstü programlama bilmesemde HTML ve CSS olarak birşeyler yapmaya çalışıyorum. Eğer sadece o saçma yazıları yazmak olsaydı iş, dünyanın en sıkıcı işi olurdu herhalde. Ama yazdığın kodların öyle kalmayacağını, değişip mükemmel sitelere, programlara dönüşeceğini bilmek sana büyük bir mutluluk veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Storm Worm

Hocam sizce asp asp.net php css html jquery gibi internet programcılığı alanı mı daha iyidir yoksa c# c++ vb.net delphi gibi yazılım alanı mı ? İyi den kastım maaş iş bulma durumu eğitim zorluğu gibi ? Birde matematiğin önemi ne kadar her konu mu önemli yoksa belli başlı konular mı ?

Hocam soru bana değil ama yine de bende tavsiyede bulunayım..

C# okyanus gibi, PHP ise göl gibi. ama ikisinde yararları var.

Websitesi işi için PHP/MYSql daha uygun ve açık kod kaynaklı olduğu için daha çok tercih ediliyor ama
    Web Programlama ise istediğin ki para eden budur genelde işte orada ASP.net + C# + MVC + MSSQL kat kat ileri. Sürekli güncelliyorlar sürekli Microsoft yenilik ekliyor..

İş konusunda denk desek yalan olmaz. Çok PHP uzmanı aranıyor çünkü. Eğitim zorluğu PHP daha zor bence çünkü bi geliştirme ortamı yok Visual Studio gibi , ama C# da dediğim gibi okyanus gibi büyük herşeyi öğrenmek diye birşey çok zor.. Matematik önemi diye birşey yok hocam, Analatik düşünce diyorlar ya matematikle karıştırma Algoritma ve yaratıcılık önemli.

Birşey yapacaksın atıyorum burada adımları kafanda canlandırıp uygulama yapabiliyorsan algoritmasını kurabiliyorsun demektir. Yaratıcılık ise sana kalmış. Göze hoş , görselliği sağlam , ihtiyacı çözebilecek şeyler yapmak önemli..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Girme sen bu işte kardeş. Evden hiç çıkmıyorum berbere gidiyorum ayda bir.

Ondada adam birşey soruyor cevap veremiyorum bile.

Kök saldım çünkü eve

Maaşı iyidir ama kendini seviyorsan atılma bu işe.

7 yıldır anam ağladı

Arabanızın renault 19 olduğunu söylemişsiniz şimdi değiştirmediyseniz tabi ..Maaşı iyi olduğu konusunda emin misiniz?

2 Aracım o köyde kullanıyorum

Jeep köyde iyi gitmiyor bana

Helaal

oturmaktan boyum kısa kaldığı için jeep kullanamıyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

6 saat program yazarsın bir hata verir , hatayı bulamazsın kafayı yeme noktasına gelince bir nokta , ikinokta,virgül gibi şeylerden hata verdiğini anlarsın. Kafayı yemezsen seç..

şu anda sınava hazırlanırken 5-6 saat gidiyor okulda 23 saatimi verebilirim diye düşünüyorum önemli olan yapılacak için zevkli olması insanda merak uyandırması

O iş yerine göre zevkli geliyor ama herzaman değil. Benim çok bıktığım oldu çok sevmeme ilgili olmama rağmen. Bıkıyorsun bir zaman sonra kod kod kod.. Ama mahsülü alınca çok iyi hissediyor insan kendini neticede program veya site sen yaptın. Bu programın nasıl yapıldığın hakkında bilgin var.

Ama dediğim gibi zaman çok verebilirsin ama o zamanın ne kadarını programda harcarsın ne kadarını boş durursun mechul çünkü VS açıkken bile bakmadığım çok oluyor "aman" deyip bırakıyor insan..

VS ne demek?

Visual Studio. Yani Microsoftun program geliştirmek için geliştirdiği platform. Yani şöyle anlatayım defteri açıp yazı yazmamak gibi birşey..

Ama tabi bazende böyle olmuyor şevkin varsa kırılmasın. Bazende saat 10da oturuyorum kodun başına uyku uyuyamıyorum şunuda yapayım diye şöyle yapsam süper olur diye.

Kafamı yastığa koyuyorum kafamda 27583 tane proje beliriyor. Şu Flash uygulamasını yapsam şöyle bağlasam böyle animasyon koysam vs. Yada şöyle site yapsam yada program ..

Programcı yada kısada yazılımcı olacaksan çok zaman vereceksin (burada evlat diyesim geldi la :D ) 4-5 sene çok sağlam kendini geliştireceksin önce daha sonra 2 sene tecrübe için firmada yada bir proje dahilinde çalışacaksın. Ondan sonra yazılım için denilen "para çok kazanırsın " lafı başlıyor işte. Ben bu gidişle olamayacağım öyle çünkü çok daldan dala atladım

C# ile başladım çok sıkıldım Flash-Actionscripte döndüm ondada altyapı çok sağlam değil istediğini yapamıyorsun. Bir ara Jquery-CSS-HTML'e sardım baktım piyasada bunlardan geçinmiyor. AS3 ile Flex işine girmeyi düşündüm Türkiyede Flex uzmanı bırak anlayan bile çok az. Ama onuda öğrenmek uzun iş artık.. Şimdide WPFe sarmak üzereyim.. Hayırlısı..

Tavsiye istersen eğer ciddi düşünüyorsan benim gibi olma. Önce bi dilde uzmanlık en önemlisi.. Mesela WPF ile C# + SQL veritabanı öğren. Hem görsellik hem sağlam kod&veritabanı.

Bilmiyorum yaşın kaç ama bu konuda yardım isteyen arkadaşlara hep tecrübelerimi aktarmak isterim (kendi tecrübem yok şirketlerde vs. Ama yenilikleri sürekli takip ederim programlama üzerine o açıdan tecrübe. )..

Mesela bu saatten sonra VB.net sarıpta zaman kaybı yaşama C# varken. Yada robotik işine girmeyeceksen C++ ile.

Her zaman yeni olanla uğraş benim tavsiyem.. Mesela MVC 4, ASP ile bunuda öğren gireceksen bu işe. Yada C# 5 çıkmış yeni . Kullanacağın Program sürümlerini hep güncel tut yoksa bir gün eskide kalırsın.. Mesela Photoshop CS3 çok kullanışlı ama PS CS6'daki kolaylıklar ekstralar yok onda. 3D resim kolaylığı gibi.

İşin içinde olup da yardım edenleri görünce gömü bulmuş gibi seviniyorum yaşım 19. 5 tane daha sorum var hocam:
    Programlama dilleri çok farklı farklı ama hepsi de aynı işi yapabiliyor mu? eğer öyleyse neye göre farklılık var aralarında.?

Bu iş için çok geç kaldığımı söylüyorlar. doğrumudur? geçen gün C++ yükledim "hello world" yazdım. Bence güzel yani yaparım gibi geldi

Hangi alanda yoğunlaşacağımıza ne zaman karar veriyoruz yani robotik felan varmış.Gerçi ben robotik veya diğerleri ne yapıyor hiç bilmiyorum.

Mesela hocam şimdi sen en çok para androidde atıyorum. o alanda mı çalışacaksın yoksa ilgi duyduğun başka birşeye mi? Ve bunu yaparken kullanacağın programı neye göre seçiyorsun?

Şu anda okuyormusunuz? bunların dışında söylemek istediklerinz varsa edindiğiniz tecrübelerinizden faydalanmak isteriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 12 Şubat 2013; 18:20:48 >

• quote:

quote:

Hocam sizce asp asp.net php css html jquery gibi internet programcılığı alanı mı daha iyidir yoksa c# c++ vb.net delphi gibi yazılım alanı mı ? İyi den kastım maaş iş bulma durumu eğitim zorluğu gibi ? Birde matematiğin önemi ne kadar her konu mu önemli yoksa belli başlı konular mı ?

Hocam soru bana değil ama yine de bende tavsiyede bulunayım..

C# okyanus gibi, PHP ise göl gibi. ama ikisinde yararları var.

Websitesi işi için PHP/MYSql daha uygun ve açık kod kaynaklı olduğu için daha çok tercih ediliyor ama
    Web Programlama ise istediğin ki para eden budur genelde işte orada ASP.net + C# + MVC + MSSQL kat kat ileri. Sürekli güncelliyorlar sürekli Microsoft yenilik ekliyor..

İş konusunda denk desek yalan olmaz. Çok PHP uzmanı aranıyor çünkü. Eğitim zorluğu PHP daha zor bence çünkü bi geliştirme ortamı yok Visual Studio gibi , ama C# da dediğim gibi okyanus gibi büyük herşeyi öğrenmek diye birşey çok zor.. Matematik önemi diye birşey yok hocam, Analatik düşünce diyorlar ya matematikle karıştırma Algoritma ve yaratıcılık önemli.

Birşey yapacaksın atıyorum burada adımları kafanda canlandırıp uygulama yapabiliyorsan algoritmasını kurabiliyorsun demektir. Yaratıcılık ise sana kalmış. Göze hoş , görselliği sağlam , ihtiyacı çözebilecek şeyler yapmak önemli..

Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam.

Matematik bölümü gerçekten aklıma büyük bir şüphe idi çünkü polinomlar eşitsizlikler gibi konular bitirdi beni.

Her gece kafamı yastığa koyuyorum ve bir yığın proje aklıma geliyor bir an dersin ortasında dalıyorum ve bir projeyi baştan sona kuruyorum.Fakat gerçekleştirmeye gelince henüz erken o kadar bilgim yok

Sanırım ben en basit ten başladım duruma html+css.Bu yaz tatilinde tüm planım MSSQL ve PHP öğrenmek bu sayede en azından bir site yazılımı yapabilir duruma gelebilirim.Sonraki aşama ise ASP.net + C# + MVC.Lise son da ise öss ye asılırım bilgisayara ara verip ondan sonra ver elini üniversite.Plan bu şekilde uygulayabilirim inşallah.

Dil olayını da yaz kursları vs ile çözmeyi planlıyorum.Okulda grammer öğreniyoruz ama iki cümle bir araya gelmiyor sınavlarda işe yarıyor sadece.

Hocam birde vb.net ile bir arayüz yapmıştım basit bir şeydi ama çalışıyordu.Yorumunuz için tekrar tekrar teşekkürler konudaki diğer cevaplarınızı da takip ediyorum.Meslek tanıtımı konusunda malesef böyle yazılar bulamıyoruz.Eğer hatalarım veya önerileriniz varsa lütfen yazın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

VS ne demek?

İşin içinde olup da yardım edenleri görünce gömü bulmuş gibi seviniyorum yaşım 19. 5 tane daha sorum var hocam:
    Programlama dilleri çok farklı farklı ama hepsi de aynı işi yapabiliyor mu? eğer öyleyse neye göre farklılık var aralarında.?

Bu iş için çok geç kaldığımı söylüyorlar. doğrumudur? geçen gün C++ yükledim "hello world" yazdım. Bence güzel yani yaparım gibi geldi

Hangi alanda yoğunlaşacağımıza ne zaman karar veriyoruz yani robotik felan varmış.Gerçi ben robotik veya diğerleri ne yapıyor hiç bilmiyorum.

Mesela hocam şimdi sen en çok para androidde atıyorum. o alanda mı çalışacaksın yoksa ilgi duyduğun başka birşeye mi? Ve bunu yaparken kullanacağın programı neye göre seçiyorsun?

Şu anda okuyormusunuz? bunların dışında söylemek istediklerinz varsa edindiğiniz tecrübelerinizden faydalanmak isteriz

yaşın geç kalıyor hemen başla eğer bu işlere gireceksen geç kalıyor demeyeyimde çok zamanın yok gibi anlamında.

hocam her programlama dili farklı bir alanda iyi diyebiliriz yada farklı işlere yarıyorda diyebiliriz..

C++ demişsin mesela. C++ daha çok robotik ve algoritmalarda kullanılan yani akademik seviyede lisansüstü çalışmalarda daha çok kullanıyor. Onun dışında mesela bir arkadaş demişti bu yüz tanıma sistemlerinde C++ , C#'dan daha gelişmiş bir dilmiş diyordu. Daha optimize anlamında.

Şöyle diyeyim ben sana , V.Basic çok fazla iş yapmıyor daha doğrusu hiç yapmıyor diyebilriiz. C# var onun yerine çok gelişmiş daha kapsamlı. C++ da bir programlama dili ama kime sorsan c# ile c++ karşılaştırdığında c# der. ama dediğim gibi bazı alanlarda c++ daha iyidir. Ben C++ bilmediğim için bu konuda net birşey diyemeyeceğim ama robotikte kullanıyor diye biliyorum. Robotik dediğimiz robotlar işte. Makinalar felan vs. sağa dön sola git vs. tabi dediğim gibi bunu birde C++ üzerine çalışana sormak lazım..

Onun dışında PHP dediğin ayrı bir dünya PHP ile masaüstü yazılım yapamazsın mesela. Yani Webortamı yazılımıdır PHP.. Şuan iki kral kim dersen PHP-ASP(c#) kapışıyor diyebilirim. Bunlar 2 tane en büyük Webtasarım-Webprogramlama dilleridir.

Farkları ise kod yapısı birazcık farklı ama algoritma aynı (çok büyük oranda) . Yani ikisindede "hello world" yazdırırken <bi yazı ifadesi tanımla -> bunu değişkene ata -> değişkeni ekrana yadır> mantığı işler. Bunun dışında kendilerine göre zorlukları var tabi. PHP yapısı ASP.Net'e göre daha gelişmemiş daha doğrusu sadece kodla çalıştırdığın için daha çok alışkanlık istiyor.PHP kodların başına geçince sürekli kod yazıyorsun..

Ama ASP. de dediğim gibi Visual Studio var. Bu ne demek? atıyorum bir buton veya yazıalanı belirleyeceksin bunu PHP de sadece kodla oluşturuyorsun nesnleri çek at gibi bir mantık yok. VS ile yaptığında ise hazır componentler var oradan butonu sürükle bırakla atıyorsun boyutlarını,rengini, yazı fontları vs. kodsuzda yapabiliyorsun buda kolaylık sağlıyor..

PHP üstünlüğü ne dersen ucuz. Hostingleri daha uygun , genelde sınırsız hosting uygun fiyatlarda.. Çünkü Linux tabanlı işletim sistemi kullanıyor ve Linux bedava. ASP ise Windows kullanyor ve Windows pahalı.. Bunun yanında Wordpress gibi bir PHP tabanlı çok gelişmiş hazır Web şablonu var. Kullanıcı arayüzü hazır, tema yüklenebilir , rahatlıkla düzenlenebilir. İstediğin gibi değiştirebiliyorsun vs. PHP açık kaynak kodlu olduğu için geliştiren çok, destek sağlayan çok fazla..

Haa unutmadan birde Java var o hem linuxte hem windowsta çalışabilme özelliğinden daha doğrusu birden çok ortamda çalışabilme olanağından dolayı tutuyor onunda kendine göre ekstraları var.

Bunlar Web aleminde söylenebilecekler. Birde bunlara destekleyici Programlamalar var. Mesela Silverlight , Adobe Flash , Jquery... Bunlar ise görselliği,işlevi arttırmak için kullanılan şeyler. Mesela format attın bilgisayar internete girince youtubeye gir ne diyor flash playeri yükle. İşle o flash playeri yükleyince flash dosyalarını açabiliyorsun. Yani Youtebede gördüğün oynatıcı flash ile yapılmış bir player..

Yada haraketli animasyonlar gördüğün, reklamlarda sitelerde. Menülerde. Bunlarda Flash-Jquery gibi geliştiricilerle yapılıyor işte. Sen menüdeki "anasayfa" yazısı üzerine geliyorsun arkaplan yavaştan şeffaflaşıyor rengi kayarak değişiyor vs. gibi bunları sağlayan programlar. Bunlarında dilleri var farklı farklı. Genel mantığı aynı ama değişiklik gösterebiliyor malesef. Örneğin Flashın dili Actionscript farklıdır genel mantıktan. Haa flash sadece actionscript ile olması lazım değil. ActionScript yani AS'siz de sadece flashın arayüzünü kullanarak sürükle bırak gibi işlemlerlede animasyon yapabilirsin..

Para androidde evet ama şöyle bak olaya . Bundan 15 yıl önce öğretmen kıtlığı vardı önüne geleni işe alıyordu MEB-Dershaneler iyi para veriyorlardı. Şimdi ise hepsi açıkta çünkü önüne gelen yüklendi önüne gelen öğretmen oldu.. Androidde o yöne kaydı iyice. Adamlar mini bir oyun yapıyor 1 dolardan satışa sunuyor.. Sen diyorsunki 1 dolar ulan ne olacak sanki ? ama 1milyon kişi indirince patlıyor.. Olay bu yani bundan para androidde..

Benim tavsiyem bi alanda uzmanlaş ama diğerleri hakkında da bilgin olsun lazım oluyor çünkü illaki bir ASP ile webprogram yaparken görsellik olsun diye jquery yada flash yada CSS ile animasyon yapman gerekiyor.. Ha bana deki PHP mi C# mı ? C# derim ben çünkü sürekli geliştiriyorlar sürekli birşeyler ekliyor Microsoft.. Silverlight çıkarttı yetmedi, WPF çıkarttı yetmedi , MVC çıkarttı yetmiyor LightSwitch çıkartıyor. Varoğlu var.. Ama okyanus gibi büyük işte. Çok fazla var..

Hala okyuroum dersem yanlış olur. Ben yazılım uzmanı değilim. Biliyorum azbirşey ama şimdi sizin durumunuzda olsam uzman olurdum bu yaşa gelinceye kadar. Okuyorum ama 4.sınıftayım ve ikinci dönemde stajımız var bizim komple ders yok ondan okul bitti diyebiliriz..

Bu kadar şeyi nasıl yazıyorsun yazılımcı değilsinde derseniz, Liseyi anadolu lisesinde okuyup yazılım üzerine okuyabilmek için hukuk bırakıp yönetim bilişim sistemleri tercihinde bulundum. Bilgisayar teknik servisi ve donanım konusunda çok üst düzeyde iken programlama ne onu bilmezdim. Ondan çok araştırmak zorunda kaldım bunun yüzündende bir alanda uzmanlaşamadım. Buna mı geçsem o mu iyi derken gitti zamanım. Ama yinede azbirşeyler yazabiliyorum. Mini bir SQL bağlantılı otomasyon programı yazabilirim rahatlıkla (emlak programı, araç kiralama sistemi ) gibi..

• Orijinalden alıntı: HeroCypheR

Sanırım türkiyede kimse donanıma yönelmiyor. İş mi yok hocam yoksa çok mu zor? ..bu arada bu açıklayıcı yanıt için çok teşekkrler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 12 Şubat 2013; 22:05:12 >
  • quote:

Sanırım türkiyede kimse donanıma yönelmiyor. İş mi yok hocam yoksa çok mu zor? ..bu arada bu açıklayıcı yanıt için çok teşekkrler

İş varda herkesin yapabileceği iş olduğu için. Yani donanım olmadan yazılımda olmaz. Ama ben 8.sınıftayken bilgisayar donanımı hakkında %80 bilgiye sahiptim zaten. Toplama-Sorun çözme vs. yani donanım bu yönde iş yapmıyor. Ama bi Network uzmanıysan iş bulursun oda donanımla alakalı olmasına rağmen..

Donanıma yönelmek diye birşey yok malesef. atıyorum Bimeks yada Vatanbilgisayar olmadı Disbiritör olan Arena. Zaten donanım işini bu firmalar hallediyor öyle böyle. Ürün bozuldu garantiye gider yenisi gelir. Ürünün bedeli ne kadar atıyorum bir HDD 100tl olsun. Garanti için ekstra ücret yok, tamirat için yok.. 100tl ile hallediyorsun herşeyi.

Ama sağlam bir yazılım yapınca 10bin TL'ye hatta daha fazla paralara satabilirsin (tabi uç örnek olarak). 100tl nerde 10.000 tl nerde .. Ondan kimse donanıma yönelmiyorki donanım dediğin teknik servis olarak çalışır anca şirketlerde oda Meslek Lisesi mezunu, 2 yıllık iyi bilgisayar bilen mezun yeterlidir genelde.

• quote:

quote:

Peki sizce lisede sağlam ders çalışıp iyi bir üniversiteye gitmek mi yoksa lisede php asp vb.net gibi dil öğrenip orta düzey bir üniversiteye mi gitmek iyidir ?

Ders çalışıp güzel bir üniversiteye gitmek

Yazılım işinde isen diplomaya pek bakan olmaz kaçırmışım bu yazıyı. Yazılımda yazabiliyormu ona bakarlar. Şirkete başvurdun sana derki şu kadar vaktin var şunu PHP ile yaz. Yazarsan kazanırsın, Diplomada yazan değil kafanla yazdığın önemlidir..

Ondan dolayı lisede değil imkan varsa ilkokulda başla..
  • quote:

quote:

quote:

Peki sizce lisede sağlam ders çalışıp iyi bir üniversiteye gitmek mi yoksa lisede php asp vb.net gibi dil öğrenip orta düzey bir üniversiteye mi gitmek iyidir ?

Yazılım işinde isen diplomaya pek bakan olmaz kaçırmışım bu yazıyı. Yazılımda yazabiliyormu ona bakarlar. Şirkete başvurdun sana derki şu kadar vaktin var şunu PHP ile yaz. Yazarsan kazanırsın, Diplomada yazan değil kafanla yazdığın önemlidir..

Yorumunuz için çok teşekkürler.Lise 2 deyim şu an lise 3 ün sonuna kadar php yi iyi bir şekilde öğrenip birşey ortaya koymakla uğraşmaya karar verdim son senede öss çalışıp üniversiteye gireriz sonra yine kodlama.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yorumunuz için çok teşekkürler.Lise 2 deyim şu an lise 3 ün sonuna kadar php yi iyi bir şekilde öğrenip birşey ortaya koymakla uğraşmaya karar verdim son senede öss çalışıp üniversiteye gireriz sonra yine kodlama.

Yani tabi iyi bir üniversitede okumakta size ekstra kazandıracaktır ona şüpheniz olmasın. Üniversite okumayın gibi birşey demem asla çünkü Üniversite çok şey katar. Hayatta tek programlamadan oluşmuyor zaten ki sen PHP iyi derecede öğrenirsen sana ekstra birşey daha anlatacakları için üniversitede örneğin mobil programlama yada ASP.Net yada Flash , bunlarla beraber kullanarak daha çok iş yapacak duruma gelebilirsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yani tabi iyi bir üniversitede okumakta size ekstra kazandıracaktır ona şüpheniz olmasın. Üniversite okumayın gibi birşey demem asla çünkü Üniversite çok şey katar. Hayatta tek programlamadan oluşmuyor zaten ki sen PHP iyi derecede öğrenirsen sana ekstra birşey daha anlatacakları için üniversitede örneğin mobil programlama yada ASP.Net yada Flash , bunlarla beraber kullanarak daha çok iş yapacak duruma gelebilirsin.

Şu anda 450 taban puanla alan iyi bir anadolu lisesinde okuyorum sayısal alanında fakat matematik ve fizik konusunda sıkıntılarım var bilgisayar mühendisliği için üniversiteler ise özellikle bu derslerin alanı MF-4 den alım yapıyorlar bu yüzden önümde bir ayrım var ya çok çalışıp iyi bir üniversiteye giricem fakat kodlama öğrenememiş olacağım yada kodlama öğrenip orta dereceli bir üniversiteye gireceğim siz olsanız hangisini yapardınız ?

• insan sevidiği işi yapmalı.

Bilişim sektörü içinde hangi alanda olursanız olun bilmeniz gereken önemli iki unsur var:
    Birincisi: " Zamanla eski bilgilerininizin büyük bir kısmının çöp olacağı".
    İkincisi ise: "Gelişen teknolojinin oluşturacağı fırsatlar ile karşınıza yeni nesil rakiplerin devamlı çıkacağı gerçeği ve bununlarla mücadele etme zorunluluğu"

Bu iki unsurla devamlı mücadele etmeniz lazım, devamlı kendinizi güncel tutmanız lazım. Tabi buda fiziksel, beyinsel yeterlilik gerektirir devamlı. Gençken her şey kolay gelir ama bu mücadele yıllar içinde bir bıkkınlığa, üzüntü durumuna ve hatta depresyona girmenize sebep olabilir. Bizler teknoloji üretmediğimiz için önümüze konan kadarını geliştirebilir, önümüze konan araçlarla bir şeyler yapabiliriz. Düşünün ki; yıllarca çalıştığınız program artık kullanılmıyor ve bilgileriniz artık çöp olmuş. Yazılım firmalarıda bu handikabın içinde. Kurdukları sistemin dışına çıkamayan yapıları, çağa ayak uyduramayan yazılımcılarıyla devamlı geriye giden firmalar. Belirli firmalara yazılım desteği veren ve bu desteği sürdürme zorunluluğunun getirdiği kapana kısılmışlık. Her sıkıntıda firma gibi, bu şirketler çalışanlarına daha fazla yük yükleyerek içinde bulundukları durumu aşmaya çalışıyorlar. Birikiminizin size çok fayda sağlamadığı, her an yeni yetme birinin karşınıza çıkarak size tırnak içinde "haddinizi bildirebileceği" bir sektör yazılım sektörü.

İlla bu işi yapmak istiyorum, tüm bunlara hazırım diyorsanız size bir tek tavsiyem var: " her dalda oynayan, her programı kullanan yazılımcı olmayın " . Belirli bir alan seçin ve o alanda bir numara olmanın gayretinde olun. İşte o zaman teknoloji sizi değil siz teknolojiyi peşinizden sürüklersiniz. Kendinize çok farklı alanlarda yetenek yüklerseniz tüm o alanlardaki günceli takip etme konusunda yetersizliğe düşersiniz zamanla. Açıkcası "karışık kuru yemiş gibi olursunuz" . Her şeyden 100 gram. Hiç bir şeyde tam değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 13 Şubat 2013; 17:39:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

insan sevidiği işi yapmalı.

Bilişim sektörü içinde hangi alanda olursanız olun bilmeniz gereken önemli iki unsur var:
    İkincisi ise: "Gelişen teknolojinin oluşturacağı fırsatlar ile karşınıza yeni nesil rakiplerin devamlı çıkacağı gerçeği ve bununlarla mücadele etme zorunluluğu"

Bu iki unsurla devamlı mücadele etmeniz lazım, devamlı kendinizi güncel tutmanız lazım. Tabi buda fiziksel, beyinsel yeterlilik gerektirir devamlı. Gençken her şey kolay gelir ama bu mücadele yıllar içinde bir bıkkınlığa, üzüntü durumuna ve hatta depresyona girmenize sebep olabilir. Bizler teknoloji üretmediğimiz için önümüze konan kadarını geliştirebilir, önümüze konan araçlarla bir şeyler yapabiliriz. Düşünün ki; yıllarca çalıştığınız program artık kullanılmıyor ve bilgileriniz artık çöp olmuş. Yazılım firmalarıda bu handikabın içinde. Kurdukları sistemin dışına çıkamayan yapıları, çağa ayak uyduramayan yazılımcılarıyla devamlı geriye giden firmalar. Belirli firmalara yazılım desteği veren ve bu desteği sürdürme zorunluluğunun getirdiği kapana kısılmışlık. Her sıkıntıda firma gibi, bu şirketler çalışanlarına daha fazla yük yükleyerek içinde bulundukları durumu aşmaya çalışıyorlar. Birikiminizin size çok fayda sağlamadığı, her an yeni yetme birinin karşınıza çıkarak size tırnak içinde "haddinizi bildirebileceği" bir sektör yazılım sektörü.

İlla bu işi yapmak istiyorum, tüm bunlara hazırım diyorsanız size bir tek tavsiyem var: " her dalda oynayan, her programı kullanan yazılımcı olmayın " . Belirli bir alan seçin ve o alanda bir numara olmanın gayretinde olun. İşte o zaman teknoloji sizi değil siz teknolojiyi peşinizden sürüklersiniz. Kendinize çok farklı alanlarda yetenek yüklerseniz tüm o alanlardaki günceli takip etme konusunda yetersizliğe düşersiniz zamanla. Açıkcası "karışık kuru yemiş gibi olursunuz" . Her şeyden 100 gram. Hiç bir şeyde tam değil.

Böyle yazıları görünce bir anda çok seviniyorum bilgi bu olsa gerek.Yazı için çok çok teşekkürler hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

insan sevidiği işi yapmalı.

Teşekkürler sağolun peki ya üzerinde en iyisi olmak için yıllarımızı verdiğimiz alan için " artık bu programa ihtiyacımız yok çünkü X programı daha hızlı " derlerse? Ya android konusunda birşeyler yaparken atıyorum deselerki artık androide gerek yok çünkü artık babandroid var derlerse herkes de gidip o teknolojiye hücum ederse... ben mısır mı satmaya başlayacağım

• Ben 96 doğumluyum ve bilgisayara çok ilgim var. Yazılım alanında iyi olmak istiyorum. Donanımda bilgim var. Donanım bölümünde çok mesajım var zaten. Nasıl başlamalıyım, ne yapmalıyım bilmiyorum. Algoritmayı anlamam gerekiyormuş ilk önce. Onu biraz okudum. Anladığım kadarıyla işlem sırası gibi birşey bu. Nelerle karşılaşacağımı biliyorum ve hepsinede hazırım. Yeter ki öğreneyim. İyi olayım. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Şu anda 450 taban puanla alan iyi bir anadolu lisesinde okuyorum sayısal alanında fakat matematik ve fizik konusunda sıkıntılarım var bilgisayar mühendisliği için üniversiteler ise özellikle bu derslerin alanı MF-4 den alım yapıyorlar bu yüzden önümde bir ayrım var ya çok çalışıp iyi bir üniversiteye giricem fakat kodlama öğrenememiş olacağım yada kodlama öğrenip orta dereceli bir üniversiteye gireceğim siz olsanız hangisini yapardınız ?

işte ona sen karar vereceksin elinden geldiğince beraber götürmen lazım. İyi üniversitede bir nebze daha kaliteli hocalar var illaki iyi üniversite olmuş. Özellikle yazılımda faydalanacağın yani eğitmenin de çok önemlidir.

Ama okulların hocalarını araştır ona göre haraket et. Bence programlamayı hiç yoktan Jr seviye öğren.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .Mirliva.

Elektrik Elektronik olarak bir ton sıkıcı c ve java dersleri aldım ancak geçen dönem aldığım sayısal sistem tasarımı dersinde eğlendiğim kadar hiç bir derste eğlenmedim. Hele bir de üzerine Analog geldi mi hayat ufkun genişliyor resmen. Sayısal sistem tasarımı dersinde Xilinx programını kullanmıştım ve de o kullandığım programla fpga kartlarına neler yapmadım Sağolsun hocamız da işi eğlenceli hale getiriyordu bir şirket sahibiydik hepimiz ve minimum kapı transistörleriyle istenilen devreleri tasarlamaya çalışıp duruyorduk. Bu dönem de almış olduğum sinyal işleme dersinin de yazılım kısmı çok eğlenceli görüntü ve sinyali işleyip matlab da blur bir görüntüyü düzeltip yankılı bir sesteki yankıyı silmeye falan uğraşıyoruz. Misal bu tarz projeler hoşuna gittiyse bence o nedenle sen bir de Elektrik Elektronik Mühendisliğine bir göz at. Dersleri daha zordur ama daha eğlencelidir ve de gerçekten diğer mühendisliklerden kat ve kat geniş bir alana sahip istediğin yere çok rahat yönelebilirsin tabi ki bir Bilgisayar Mühendisi kadar iyi bir yazılımcı olamazsın ancak elektrik ve elektronik bilgin seni yazılımcılık konusunda bile bir Bilgisayar Mühendisinden 10 adım ileri taşıyabilir tabi çalıştığın mevkiye bağlı olarak.

Hocam e.e mühendisliğinde devreler varya onlar zevkli mi? Daha çok nelerle uğraşıyorsunuz .bu türkiyede de meslek tanıtımı diye birşey yok ki
    E.E için mühendisliklerin tıpı diyorlar doğru mu?
    Şimdiden teşekkürler

Devreler ne çeşit devre olduğuna bağlı olarak zevkliliği farklılaşabilir Ben analog dersini çok severek dinlemiştim mesela. Bir elektrik mühendisine nelerle uğraşıyorsunuz desen asla doğru bir cevap alamazsın çünkü şu an bişeye yoğunlaşamıyoruz Bu sebeple yüksek lisans önceliği en yüksek bölümdür aynı zamanda. Ama ne yapıyorsunuz diye soruyorsan baskı devreler üzerine amfi tasarlama, sezim kestirim ve olasılık teorileri üzerine hesaplar haberleşme projeleri kontrol sistemleri aynı zamanda bir bilgisayar mühendisinin aldığı ve de alacağından fazla mikroişlemci bilgisi ve ileri düzeyde matlab, pspice bilgisi bu kısmını benim üniversitem için konuşuyorum kullanımda ileri düzey sayılabilecek bir c++ ve java bilgisi. Elektrik Elektronik eğer zorluk açısından konuşuyorsan bir tıp kadar zordur evet ama bişeyler de zor olmadan tadı çıkmıyor bunu bir gün anlayacaksın Şimdi sevip zor bişeyi halletmek var, sevmeyip bi de üstüne zorluğunu çekmek var. Ben elektrik mühendisliğine ilk girdiğimde bu konuda zar atanlardanım allahtan ben ilkinden olup sevebildim, yoksa sevmemiş isen her şey daha zor hale gelebilir. Bu yüzden senin bu konularda önceden bilgi sahibi olma çabanı takdir ettim. Bana elektrik mühendisliği hakkında daha fazla kafana takılan bişey olursa dilediğin zaman sorabilirsin. İyi forumlar.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.