Şimdi Ara

KOD YAZMAK ÇOK MU ZOR? (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
368
Cevap
39
Favori
28.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kimano

quote:

Orijinalden alıntı: reExecution

quote:

Orijinalden alıntı: ÇantayaBakBe

quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

quote:

quote:

quote:

quote:

C# daha basit gözüktü gözüme. C++ biraz daha karışık.

Aynen öyle tavsiyem , C# ile başlaman ilerde istersen C++ ' ya devam etmen.C++ derslerine örnek vermek gerekirse Muhammed Mastar'ın dersleri iyi oluyor fakat sitesindeki 40 dersin tamamı konsol üzerine.C# ' da daha kolay Windows Forms uygulaması geliştirebilirsin.

ingilizcen iyiyse yabancı kaynaklarıda göz atmanı tavsiye ederim :http://www.dreamincode.net/forums/topic/279699-which-should-i-learn-c-c-or-c%23/

Kolay gelsin...

Yardımların için teşekkür ederim İngilizcem var ama iyi seviyede değil. Onlara daha sonra bakabilirim belki.

hayır kardeşim C++ daha kolaydır açın bakın istiyorsanız zorluk seviyelerine C++ her zaman ilk öğrenilmesi gereken dildir. C3a rahat etmek için önce C++ öğrenilmelidir. Ben kursuna gittim :)

Böyle yapıyorsunuz kararsız kalıyorum

bak C# görseli windows formuna bakmışsındır daha kolay gözükmüştür orası sana çünkü bildiğin bir şey ama C++ console dur siyah ekran çıkar ama asıl temeli onda atarsın C# da bile ilk önce konsol öğretirler sonra windows form a geçerler. Neyse ben başka bir şey söylemeyeceğim sana kalmış sen bilirsin. Tabi bir de bunun java kısmı var ha bana sorarsan java mı C# mı diye, java derim ben hata ettim ilk önce C ye başlamakla ama sonra bi yere geldikten sonra devam etmek zorunda kaldım. Java ister android ister iOS da çalışır bir kere derlemen yeterlidir keşke geriye gidik java ile başlasaydım diyorum ama C# dan sonra java öğreneceğim, bak bu kadar yazdım ilk defa DH ye bu kadar uzun yazı yazdım :D

C++ öğrenip ne yapacak ? İşletim sistemi mi yazacak ? Grafik kütüphanesi mi yazacak ? Kendi dilini mi icat edecek ? Kendi framework'unumu yazacak ? Çok profesyonel bir oyun şirketinde developer olarak mı çalışacak ?

Ben arkadaşa hobi olarak uğraşacağı için çabuk sürede , programlamadan soğumayacağı için C# ' ı önerdim , Java'da öğrenebilir Python'da.Hatta D dili bile.

C# ile uygulama geliştirmek daha hoştur , sözdizimini bile karşılaıştırsan bu yeterli olacaktır.

C++ öğrenmeye başlarsan ilk hedefin işlemci olacaktır.İşlemci , ram , anakart ile doğrudan erişime sahipsin.Bilgisayarı düzgün çalıştırmakta senin elinde ram'i temizlemeyip , buglarla kullanmak , programın hızını ayarlamak ta senin elinde.C# ve NET ' te ise bu böyle değil senin yerine çalışan bir FrameWork var . Bu senin yerine her şeyi hallediyor sayılır ve kodlar biraz daha basite indirger.

@kimano,
    elbette Qt,wxWidgets gibi basit GUI kütüphanesi var ama bana göre C++'nın kendisi başlı başına ustalık , uğraş kısaca özel ilgi ister C++ öğrenmek pek kolay değildir.

Anladım, peki c# ile yazılmış popüler uygulamalardan örnek verebilir misiniz? Ben hobi olarak uğraşıyorum (daha doğrusu yeni başladım), bu işin android programlamaya kadar (basitçe tabi) uzanmasını istiyorum, QT bildiğim kadarıyla artık android ve ios'a destek veriyor. O açıdan önce c++ öğrenip (konsol temelli) sonra qt ile androide bakmak istiyordum.

Bu durumda c++ ve qt'yi boşverip direkt javaya mı sarmalıyım? (androide giden yolda)

Bence ikiside iyi bir yol gibi gözüküyor fakat java'nın da android için gui kütüphanesi oldukça basit.
    C# ile,
    http://xamarin.com/apps (mobil platformlar...).

Windows üzerinde ise,
    Freemake Video Converter (arayüzü çok hoştur), Paint.Net,Online oyuna örnek vermek gerekirse , Wolfteam(her ne kadar çocuk oyunu olsada c++.net ile yazılmıştır ki bu c# ' a eşit oluyor.),Microsoft'un Halo 3D oyunu mesela.Örnekler arttırılabilir fakat benim aklıma gelenler bunlar.

Sadece android'de gui ile program geliştirmek istiyorsan sana tavsiyem java , java android için native code sayılır.Ve qt gibi üçüncü parti kütüphanelere ihtiyaç duymazsın.

• @reExecution

teşekkürler yanıt için, hepsine bakıyorum şuan.
  • İlk başlarda tabiki zor beynin eriyor karışıyor her şeyi bilgisayar gibi düşünmeye başlıyorsun ama bir süre sonra bilgisayar gibi düşündüğün kod yazmak da kolaylaşıyor.. Ayrıca ezber yapman da gerekecek
    Ama en önemli konu kod yazmayı sevmek eğer seversen sana hiç zor gelmez saatlerce müziği açıp kod yazarsın ama sevmiyorsan ölüm gibi gelir hemen bırakırsın..
  • Çok zor,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Swift.

Başkalarını bilemem ama programcılığı microsoft, google gibi şirketlerde bir çalışan olarak görmek zoruma gidiyor. Yani tamam çok para veriyorlar her şeyi karşılıyor falan filan ama özgünlüğünüzü elinizden alıyor. Tek başına neler yapabilecek bir adam microsoft'a gittiğinde yaptığı şey office programı olur en fazla. Oysa bilgisayar microsoft ve google'ın daha fazla para kazanmak için ürettiği ürünlerden ibaret değil. Tabi bu işe para kazanmak amacıyla başlayanlara geçerli değil bu sözüm.

Ozgurlugu neden aliyorlar onu anlamadim? Google, Microsofttan ayrilip kendi isini yapan veya baska firmaya gecen cok insan var. Isin diger bir olayida ornegin Google New Grad pozisyonlarina 80 bin dolar veriyorsa normal bir yazilim firmasi 3-5 yillik deneyimi olana 80 bin dolar veriyor. Normal bir yazilim firmasinda muhasebe programi yazarken, Google'da Glass gibi, esi benzeri olmayan projelerde calisiyorsun.

• Bugüne kadar yazdığım kod satırı, 14.000.000 geçti,
  • quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

quote:

Orijinalden alıntı: mcardle

bu konuyu görmekten bıktım ya, sürekli kod yazmak zor mu çğrenebilir miyim konuları

neyse bu eskiymiş

sen kimsin lan

herhangi bir forumdaşım, sen kimsin lan?
  • kaç saat ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 14 Temmuz 2013; 15:07:32 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

C# daha basit gözüktü gözüme. C++ biraz daha karışık.

Aynen öyle tavsiyem , C# ile başlaman ilerde istersen C++ ' ya devam etmen.C++ derslerine örnek vermek gerekirse Muhammed Mastar'ın dersleri iyi oluyor fakat sitesindeki 40 dersin tamamı konsol üzerine.C# ' da daha kolay Windows Forms uygulaması geliştirebilirsin.

ingilizcen iyiyse yabancı kaynaklarıda göz atmanı tavsiye ederim :http://www.dreamincode.net/forums/topic/279699-which-should-i-learn-c-c-or-c%23/

Kolay gelsin...

Yardımların için teşekkür ederim İngilizcem var ama iyi seviyede değil. Onlara daha sonra bakabilirim belki.

hayır kardeşim C++ daha kolaydır açın bakın istiyorsanız zorluk seviyelerine C++ her zaman ilk öğrenilmesi gereken dildir. C3a rahat etmek için önce C++ öğrenilmelidir. Ben kursuna gittim :)

Böyle yapıyorsunuz kararsız kalıyorum

bak C# görseli windows formuna bakmışsındır daha kolay gözükmüştür orası sana çünkü bildiğin bir şey ama C++ console dur siyah ekran çıkar ama asıl temeli onda atarsın C# da bile ilk önce konsol öğretirler sonra windows form a geçerler. Neyse ben başka bir şey söylemeyeceğim sana kalmış sen bilirsin. Tabi bir de bunun java kısmı var ha bana sorarsan java mı C# mı diye, java derim ben hata ettim ilk önce C ye başlamakla ama sonra bi yere geldikten sonra devam etmek zorunda kaldım. Java ister android ister iOS da çalışır bir kere derlemen yeterlidir keşke geriye gidik java ile başlasaydım diyorum ama C# dan sonra java öğreneceğim, bak bu kadar yazdım ilk defa DH ye bu kadar uzun yazı yazdım :D

C++ öğrenip ne yapacak ? İşletim sistemi mi yazacak ? Grafik kütüphanesi mi yazacak ? Kendi dilini mi icat edecek ? Kendi framework'unumu yazacak ? Çok profesyonel bir oyun şirketinde developer olarak mı çalışacak ?

Ben arkadaşa hobi olarak uğraşacağı için çabuk sürede , programlamadan soğumayacağı için C# ' ı önerdim , Java'da öğrenebilir Python'da.Hatta D dili bile.

C# ile uygulama geliştirmek daha hoştur , sözdizimini bile karşılaıştırsan bu yeterli olacaktır.

C++ öğrenmeye başlarsan ilk hedefin işlemci olacaktır.İşlemci , ram , anakart ile doğrudan erişime sahipsin.Bilgisayarı düzgün çalıştırmakta senin elinde ram'i temizlemeyip , buglarla kullanmak , programın hızını ayarlamak ta senin elinde.C# ve NET ' te ise bu böyle değil senin yerine çalışan bir FrameWork var . Bu senin yerine her şeyi hallediyor sayılır ve kodlar biraz daha basite indirger.

@kimano,
    elbette Qt,wxWidgets gibi basit GUI kütüphanesi var ama bana göre C++'nın kendisi başlı başına ustalık , uğraş kısaca özel ilgi ister C++ öğrenmek pek kolay değildir.

Kardeşim ilk önce bi temel atılır sonra yukarıya çıkılır, eğer C'nin basamaklarını takip etmezsen olmaz bu iş ilk önce C sonra C++ sonra da C# oldu fakat C sıkıntılı olduğu için tavsiye edilmez, C++ ve C# aynı zamanda C'dir, fakat her C C# yada C++ değildir. C++ ile başlanır C# ile devam edilir. JAVA ayrı bir konu eğer farklı bir ortamda oynatmak istiyorsan JAVA öğrenmen daha doğru olur.

• Ben php biliyorum, belirli bir seviyeye kadar çok basit ama bazen kafanı yorman gerekiyor. 1 haftada bitecek işi 3 ayda yaptım. Sebebi can sıkıntısı, yapıyon yapıyon bi yerden sonra kafa takılıyor neyse sonra yaparımla bırakıyorsun. Zor olan kısım "sürekli" yapabilmek. Kod yazmanın ayrı bir zevk olduğu da tartışılmaz bir gerçek. Sırf canımın sıkkın olduğu anlarda sözlük sitesi kodladım ve şuan satıyorum. Canın sıkkın olduğunda, yapacak bişeyin olmadığında oturup kodlama yaparak hem zevk alırsın hemde para kazanırsın.
  • Burada saçma sapan konuşanlara inanma çoğu C# le bir kaç satır yazı yazıp kendini mühendis zannedenler.(ben de bir şey bilmiyorum) aşağıdaki kodlara bak, hiç yazabilir misin?

http://notepad.cc/share/QNh2JcIo82

Ve sakın vb.net,c# gibi saçmalıkları öğrenme o sadece türkiyede bir miktar para kazanmana yardımcı olur çöp dillerdir.

Programcılık dünyanın en zor mesleklerinden biridir ve aşırı derecede matematik + zeka gerektirir.

Ayrıca C,C++,asm gibi diller internetten video izlemeyle olmaz sağlam kaynaklardan önbilgileri al kendin kod/komut yaza yaza o önbilgileri öğrenirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih54102 -- 14 Temmuz 2013; 15:49:17 >

• quote:

Kardeşim ilk önce bi temel atılır sonra yukarıya çıkılır, eğer C'nin basamaklarını takip etmezsen olmaz bu iş ilk önce C sonra C++ sonra da C# oldu fakat C sıkıntılı olduğu için tavsiye edilmez, C++ ve C# aynı zamanda C'dir, fakat her C C# yada C++ değildir. C++ ile başlanır C# ile devam edilir. JAVA ayrı bir konu eğer farklı bir ortamda oynatmak istiyorsan JAVA öğrenmen daha doğru olur.

Temeli isteyen atar isteyen atmaz , senin dediğine kalırsak ilk önce bir apartmanın son katına çıkalım her şeye zorluklara katlanarak sahip olalım sonra yavaşça aşağı inelim ve bu iniş çok kolay olsun.

Senin dediğin şey buna benzer eğer bir kişi programlama dili öğrenmek istiyorsa istediği dilden başlamalı.
    Mesela java öğrenecek gitsin java öğrensin ne gerek var c'ye , obj-c'ye , c++'ya.

Yada C# öğrenmek istiyor gitsin direk alsın kitabı yada izlesin derslerini başlasın c#'a ne yapacak c ' yi öğrenip ,c++'yı öğrenip.Ama senin dediğin gibi olursa doğru , temeli iyi atmış olur fakat sadece c# öğrenmek isteyen bir yazılımcı için oldukça gereksiz diye düşünüyorum.C++ öğrendi , memory management konusu c# için oldukça gereksizdir ve birçok pointer konusu gibi...

Kısaca @Hümiyettin sen c#'dan başla hiçbir sıkıntı olmaz.

edit : @Fatih54102,

bu söylediklerin sadece C# ve NET ile alakalı değil aynı anda Java'yı da içeriyor.Ve hatta ASP'yi ve PHP'yi..
    Bir programcı , sadece windowsta çalışacak bir programı ASM ile yazarsa ne kadar zorluk çeker , daha kolayı varken neden zoruna kaçarsınızki?
    Hadi varsayalım bir yazılımcı (aynı zamanda öğrenci) hobi için WindowsForms uygulaması yazmak için bir dil öğrenmek istiyor ne yapsın gidip C'ye mi yönlendirelim?Elbette hayır.

Ben işletim sistemi yazacak olsam değil c# net ile alakam bile olmazdı ama bunlara gerek yok.
    İstiyorsanız bakın kariyer.net ilanlarına kim assembly bilen , c yada c++ bilen mühendis arıyor?

Hangi 3D güçlü bir oyun assembly ile yazılmış?
    İşletim sistemlerinin tamamı bile assembly ile yazılmıyor.

Sadece windows üzerinde GUI'li program yazmak isteyen birisine assembly tavsiye etmek son derece gereksizdir.Ama evet , gerçek programlama dili assembly'dir.

Verdiğin link 8 bit ses karıştırıcısıymış işte daha neyini soruyorsun

@kimano,
    önemli değil kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kemâncı -- 14 Temmuz 2013; 16:28:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih54102

Burada saçma sapan konuşanlara inanma çoğu C# le bir kaç satır yazı yazıp kendini mühendis zannedenler.(ben de bir şey bilmiyorum) aşağıdaki kodlara bak, hiç yazabilir misin?

http://notepad.cc/share/QNh2JcIo82

Ve sakın vb.net,c# gibi saçmalıkları öğrenme o sadece türkiyede bir miktar para kazanmana yardımcı olur çöp dillerdir.

Programcılık dünyanın en zor mesleklerinden biridir ve aşırı derecede matematik + zeka gerektirir.

Ayrıca C,C++,asm gibi diller internetten video izlemeyle olmaz sağlam kaynaklardan önbilgileri al kendin kod/komut yaza yaza o önbilgileri öğrenirsin.

Yurtdisinda ogrenciyim, bu hafta iste baslamak uzere kontrat imzalayacagim. Calisacagim firma uluslararasi materyal muhendisligi yapan bir firma. Mulakata cagirdilar, 3 tane calisanla(bir tanesi programci) bir masada oturduk. CVmi cok begendiklerini soylediler. Ilk sorduklari soru, ASP biliyormusun? Yok dedim. C# biliyormusun, CV'nde yazmissin dedi. Evet dedim. Ileride IOS app cikarmayi dusunuyoruz, bununla ilgili deneyimin var mi? Evet dedim. Baska bizim ilgimizi cekicek deneyimlerin var mi dediler. C'de ag uzerinden process paylastiran ufak distributed program yazdim dedim. Hic umurlarinda olmadi.

Bu mesajimla demek istedigim, olayin tum dunyada ayni oldugu.

Bir baska basimdan gecen olayi daha anlatiyim. Bir kac hafta once Google ile mulakat yaptim. Telefonda insan kaynaklari vardi, onumde hazir sorular var ben yazilim muhendisi falan degilim sana aciklayamam dedi. Ilk once basitten basladi, bir kilobyte da kac bit vardir gibi, sonra HTTPdeki iki tane metodu soyle gibisinden cok alakasiz sorular geldi. 1001 unsigned integer olarak kactir tarzinda soru geldi. Bu kisim bittikten sonra bana yaz arastirmamda neler yaptigimi sordu. Ustte yazdigim C de yaptigim seyi anlattim, ilgisini cekti. 2. kismina geldik, sordugu soru suydu. Bu bolum dillerle ilgili, hangi dili seciceksin C/C++, Java ve ya Python dilleri var dedi. C/C++ olsun dedim. Bana spesifik bir zaman karisikligi verip bu verimlilikte hangi arama algoritmasi yazabilirsin dedi. Bir tane O (N log N) li sort sorusu sordu. const keywordunu ve bi kac tane daha dile spesifik soru sordu. Neyse cok detaylara girmeyecegim bununla ilgili. Fakat demek istedigim teknoloji ureten bir firmada dedigin gibi C/C++ dilleri ve matematiksel zeka daha cok onemli. Bunun nedeni bu firmalarin yeni seyler uretmesinden dolayi, spesifik ve verimli sistemler ureticek muhendislere ihtiyaci var. Acikcasi ASM o kadar onemli degil cunku ASM gercek zamanli sistemlerde (arabanin ABS sistemi gibi) kullanildigindan o konu biraz elektronik muhendislerinin alanina giriyor. Onun disinda ASM yi adam akilli zaten okuyup yazamazsin C gibi, her mimarinin kendine ozgu talimatlari vardir. Ornegin bir gun x86 ile calisirken yarin x64, ilerki hafta ARM ile calisabilirsin.

• Yazılımı tercihlere yazsam mı diyordum bu bölümü görene kadar
  • kod yazmak eğer yazdığın ya da yapacağın programın veya uygulamanın bilincinde isen ve kullanacağın dilin hakkında bilgin varsa hiçte zor değil.. çoğu şey senin becerine ve zekana kalmış birşeydir. O yüzden herkes kod yazamaz.
    Kendimden örnek vereyim biraz... ben turkcell de staj yapıyorum, arkadaşla phone book diye bir program yaptık tammaıyle C# tan windows app oluşturduk ve 1 hafta içinde sadece C ye hakim olan ben C# öğrendim , son senede okulda C++ ile Java alacağım tam süper olacak benim için.

Şu an ise okuldaki database bilgimi genişlettim firma sayesinde pl/sql kullanmayı öğrendim ve visual studio da asp.net ve oracle database ile web applciation üretiyoruz yine firma için ve yarısı bitti, en son ben databaseden dataları fetch etmeyi ve web e aktarmayı başardım oradayız şuan..

uzun lafın kısası eğer meslek tercihin bu yönde ise ve kod yazma işine aklın yatıyor, bell ibir temelin varsa bunun üstüne inşa etmek çok kolaydır çünkü bu diller arasında ortak olan şey mantığıdır.

ufak not: ilk sayfada bir adam delphi ye bulaşmayın demiş çokta haklı turkcellde delphi ile yazılmış çok eski bir program var onu c# kullanarak port edeceğiz ve delphi eski ve kullanılmıyor artık o yüzden işimiz zor

• @reExecution
    @ThisisaNightmare

@reExecution:
    C# daha kolay yazıldığı için zaman tasarrufundan ve bilen kişinin çokluğundan dolayı ünlü yoksa berbat yapay bir dil framework gerektiriyor üstelik. Performans yerlerde, kodlar script gibi saklandığı için her şekilde başkasının yazdığı kodları ele geçirmek mümkün çünkü derlenmiyor uygulamaya gömülüyor kodlar.
    asm örneğini vermemdeki sebep en azından x86 asm bilmeyenlerin bilgisayar mühendisi olmadığıdır.
    3D oyunların software rendering bölümleri assembly ile yazılır d3d,opengl kullanan oyunlarda da dolaylı olarak asm işin içine dahil olur çünkü opengl ve direct3d nin de çoğu yeri asm ile yazılmıştır(d3d,opengl nin çoğu yerinin asm ile yazıldığını biliyorum yanlış olabilir)
    gui içeren program yazarken asm gereksizdir zaten savunmadım.
    verdiğim link i konuyu açan kişiye örnek olsun diye verdim hangi kendini mühendis zanneden o kod dizisini yazabilir? yani demek istediğim mühendis olurken tam olmak lazım. o örnek de matematik gerekli mesela matematik bilgisi olmayan yazamaz o örneği.

@thisisanightmare:
    sadece c#,vb.net,f# türü dilleri isteyen firmalar ufak sadece paranın derdinde olan firmalardır. Dediğin gibi teknoloji üreten firmalar için platforma göre asm,c,c++,perl gibi gereken dilleri bilmek zorunludur.

benim tavsiyem yalnız native diller öğrenin uydurma (java,c#,delphi.net gibi) dilleri öğrenirseniz sadece para kazanırsınız gelişemezsiniz.

bu arada tüm native diller native olmayanlara karşı üstündür visual basic (<= 6.5) bile c# dan iyidir. Performans olarak aradaki fark uçurumdur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

quote:

Orijinalden alıntı: Swift.

Başkalarını bilemem ama programcılığı microsoft, google gibi şirketlerde bir çalışan olarak görmek zoruma gidiyor. Yani tamam çok para veriyorlar her şeyi karşılıyor falan filan ama özgünlüğünüzü elinizden alıyor. Tek başına neler yapabilecek bir adam microsoft'a gittiğinde yaptığı şey office programı olur en fazla. Oysa bilgisayar microsoft ve google'ın daha fazla para kazanmak için ürettiği ürünlerden ibaret değil. Tabi bu işe para kazanmak amacıyla başlayanlara geçerli değil bu sözüm.

Ozgurlugu neden aliyorlar onu anlamadim? Google, Microsofttan ayrilip kendi isini yapan veya baska firmaya gecen cok insan var. Isin diger bir olayida ornegin Google New Grad pozisyonlarina 80 bin dolar veriyorsa normal bir yazilim firmasi 3-5 yillik deneyimi olana 80 bin dolar veriyor. Normal bir yazilim firmasinda muhasebe programi yazarken, Google'da Glass gibi, esi benzeri olmayan projelerde calisiyorsun.

Özgünlük dedim ben orada, ama özgürlükte sayılır, nede olsa başarılı olmak zorunda olduğunuz bazı işler var. Google, Microsoft ve diğer yazılım firmaları, hepsinin genel olarak tüketim toplumuna yönelik projeleri var ve bu da sınırlıyor programcıyı. Bir bilgisayarın yapabildikleri 720p hd çözünürlükte videolar çalıştıran programlar yapmakla sınırlı değildir, onu demeye çalıştım, android tabletle windows 8 ile nod32 ile falan sınırlı değil, yazılımcılık çok daha geniş. Aslında tamamen bilgisayar mühendisliği daha geniş. Şimdi saçma sapan yarışlar yapıyor bu şirketler kendi çıkarları uğruna, biz de donanımhaber.com'dan "aaa baksana sesle çalışan program yapmışlar oley" diye seviniyoruz. Tamam telefon geliştirmek iyi bir şeydir ancak iphone 5 gibi şeyler işin suyudur. Bilgisayar bilimciliği bu alanlarda ilerlemek yerine başka alanlarda ilerlese dünyamız çok daha teknolojik olurdu. Ama malum öyle bir tüketim toplumuyuz ki sürekli daha iyisi, daha gösterişlisi hırslarımız var, ki olmasa da olur illaki, sevgili bilişim şirketleri bu hırsları çok güzel değerlendrip paraya çevirmesini de biliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih54102

@reExecution
    @ThisisaNightmare

@reExecution:
    C# daha kolay yazıldığı için zaman tasarrufundan ve bilen kişinin çokluğundan dolayı ünlü yoksa berbat yapay bir dil framework gerektiriyor üstelik. Performans yerlerde, kodlar script gibi saklandığı için her şekilde başkasının yazdığı kodları ele geçirmek mümkün çünkü derlenmiyor uygulamaya gömülüyor kodlar.
    asm örneğini vermemdeki sebep en azından x86 asm bilmeyenlerin bilgisayar mühendisi olmadığıdır.
    3D oyunların software rendering bölümleri assembly ile yazılır d3d,opengl kullanan oyunlarda da dolaylı olarak asm işin içine dahil olur çünkü opengl ve direct3d nin de çoğu yeri asm ile yazılmıştır(d3d,opengl nin çoğu yerinin asm ile yazıldığını biliyorum yanlış olabilir)
    gui içeren program yazarken asm gereksizdir zaten savunmadım.
    verdiğim link i konuyu açan kişiye örnek olsun diye verdim hangi kendini mühendis zanneden o kod dizisini yazabilir? yani demek istediğim mühendis olurken tam olmak lazım. o örnek de matematik gerekli mesela matematik bilgisi olmayan yazamaz o örneği.

@thisisanightmare:
    sadece c#,vb.net,f# türü dilleri isteyen firmalar ufak sadece paranın derdinde olan firmalardır. Dediğin gibi teknoloji üreten firmalar için platforma göre asm,c,c++,perl gibi gereken dilleri bilmek zorunludur.

benim tavsiyem yalnız native diller öğrenin uydurma (java,c#,delphi.net gibi) dilleri öğrenirseniz sadece para kazanırsınız gelişemezsiniz.

bu arada tüm native diller native olmayanlara karşı üstündür visual basic (<= 6.5) bile c# dan iyidir. Performans olarak aradaki fark uçurumdur.

Doğru , haklısın fakat Türkiye'de bu işler böyle maalesef Türk Bilgisayar Mühendislerinin %5'i assembly bilmiyordur.

3D oyunların software rendering kısmının assembly ile yazıldığını bilmiyordum . ilginçmiş .

• kod yazıcaksın, programlama dili geliştirmiyceksin.yapboz gibi düşün birsürü kod var herbirinin ne işe yaradıgını öğrendin yada cogunu.önemli olan ise onları birleştirmek.algoritma bu oluyor işte bunları birleştirirken sırasını önemseyeceksin,cakışmalar olmayacak vs vs.
    böyle anlatınca basit geliyor ama o hazır kodları birleştirmek cok zor sıkıntılı olabiliyor.
    yani
    bir sistemi iyi anlatıp sisteme uygunca kullanabilmen gerekiyor ,bu sistem programlama dili css veya html de olabilir.zaten her kısmını ezberlemiyosun öğreniyosun.
    basit anlatmaya calıştım ama kimse kendi kodunu hazırlamıyor.programalama dilinin verdiği kodları kullanıyor,birleştiriyor.yani kimse ekrana yazdırma komutunu kendi yazmıyor
  • Yorumları okudum C++ öğrenmeye karar verdim. Benimki hobi değil. Ben ileride bilgisayar mühendisliğide hedefliyorum. Geleceğimi bunun üzerine kurmak istiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.